Harley-Davidson X 350 - Επίσημη παρουσίαση στην Κίνα

Η νέα προσπάθεια της αμερικάνικης εταιρείας για οικονομικό entry level μοντέλο
Harley-Davidson X350
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2023

Η Harley-Davidson παρουσίασε επίσημα στην Κίνα το Χ 350, το νέο της entry level μοντέλο, που κάνει το ντεμπούτο του αρχικά στην Ασία, ενώ αναμένουμε να το δούμε να κάνει καριέρα και στην Ευρώπη.

Ποιος θυμάται την προηγούμενη απόπειρα της Harley-Davidson όσον αφορά σε μια οικονομική μοτοσυκλέτα που θα αποτελούσε το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας των Αμερικανών; Ο λόγος για τα Street 750 & Street Rod 750, δυο μοτοσυκλέτες με θεαματική εμπορική αποτυχία, καθώς δεν έπεισαν ποτέ το αγοραστικό κοινό της εταιρείας ότι αποτελούσαν πραγματικές H-D μοτοσυκλέτες. Τώρα, έχουμε μια νέα απόπειρα από το Milwaukee, αυτή τη φορά με outsourced, made in China βάση, και στόχο αρχικά τις αγορές της Ασίας.

Όπως σας έχουμε γράψει στο παρελθόν, η νέα μικρή μοτοσυκλέτα X 350 βασίζεται στο Benelli 302S που κατασκευάζει η QJ Motor, με διαφορετικό όμως design.

x 350

Το στιλ του X 350 εμπνέεται από τους αγώνες flat track και από την αγωνιστική XR 750 της Harley-Davidson, ενώ στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ένας υγρόψυκτος και ψεκαστός, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 353 κ.εκ., με διάμετρο 70,5 mm και διαδρομή 45,2 mm.

Η επίσημη απόδοση κάνει λόγο για 36,2 hp (χωρίς αναφορά στις στροφές) και για 3,1 kgm ροπής, ενώ το κιβώτιο έχει 6 σχέσεις και η εξάτμιση είναι 2 σε 1, με το κοντό τελικό να βγαίνει κάτω από το ψαλίδι. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

X 350

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ στις αναρτήσεις μπροστά έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm με ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς, και πίσω μονό αμορτισέρ οριζόντια τοποθετημένο, χωρίς μοχλικό, και με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς.

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, χυτοί με μπράτσα, ενώ στα φρένα μπροστά το Χ 350 φέρει δυο δίσκους “μαργαρίτες” και τετραπίστονες συμβατικές δαγκάνες, με έναν ακόμα δίσκο “μαργαρίτα” πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.

X 350

Τα φώτα είναι full-LED (έχουμε και DRL LED ημικύκλιο στο κάτω μέρος του προβολέα), τα όργανα έχουν κλασικό στρογγυλό ύφος -παράκεντρα τοποθετημένα μάλιστα-, με μια ένθετη ψηφιακή οθόνη.

Όσον αφορά στις διαστάσεις της, η Χ 350 έχει μεταξόνιο 1.410 mm, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 817 mm, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 13,5 λίτρα, και το βάρος ανακοινώνεται στα 195 kg με υγρά.

X 350

Στην Κίνα, η Χ 350 ξεκινά από τα 33.388 Yuan, ήτοι 4.525 ευρώ, ενώ στο κοντινό μέλλον αναμένουμε να δούμε την αμερικάνικη εταιρεία να παρουσιάζει και ένα μεγαλύτερο X 500 μοντέλο, με το μοτέρ που έχουμε δει σε μοντέλα όπως το TRK 502, με 45 hp και βάρος κοντά στα 207 κιλά

Ετικέτες

Triumph Street Triple 765 R A2 - Έκδοση περιορισμένης ισχύος [VIDEO]

Κοντά μας από τον Σεπτέμβριο, σε δυο χρωματισμούς
Triumph Street Triple 765 R A2
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/7/2024

H Triumph παρουσίασε μια νέα Α2 έκδοση για την τρικύλινδρη Street Triple 765 R, με μειωμένη απόδοση 70 kW (93,87 hp) η οποία μπορεί να περιοριστεί περαιτέρω στα 35 Kw (46,93 hp) για τις προδιαγραφές του συγκεκριμένου διπλώματος οδήγησης.

Το κιτ περιορισμού μπορεί να αφαιρεθεί από έναν αντιπρόσωπο της Triumph μόλις αποκτηθεί το δίπλωμα οδήγησης “Α”, επαναφέροντας τη μοτοσυκλέτα στην ισχύ των 70 kW. Δυστυχώς δεν φαίνεται η μοτοσυκλέτα να μπορεί να ανέβει το ίδιο εύκολα και στους 118,3 hp της έκδοσης χωρίς κανένα περιορισμό.

Κατά τα άλλα, η A2 έκδοση είναι ίδια με την Street Triple 765 R χωρίς περιορισμό, με ίδιο πλαίσιο, ίδιες αναρτήσεις, ίδια φρένα, ίδια ηλεκτρονικά και ίδια οθόνη οργάνων.

Triumph Street Triple 765 R A2

Στον εξοπλισμό περιλαμβάνονται: πλαίσιο αλουμινίου δυο δοκών, πλήρως ρυθμιζόμενες αναρτήσεις που αποτελούνται από ανεστραμμένο πιρούνι Showa 41 mm και Showa piggyback μονό πίσω αμορτισέρ, ακτινικές τετραπίστονες δαγκάνες Brembo M4.32, δικάναλο Cornering ABS, Wheelie Control, Cornering Traction Control, 4 Riding Modes, shifter στον στάνταρ εξοπλισμό, συμπλέκτης περιορισμένης ολίσθησης με υποβοήθηση, ρεζερβουάρ 15 λίτρων, full-LED φώτα και TFT οθόνη οργάνων.

Η Street Triple 765 R A2 θα διατίθεται από τον Σεπτέμβριο σε δυο χρώματα, πορτοκαλί και λευκό, ενώ ακόμα δεν έχει ανακοινωθεί η τιμή της στην Ελλάδα.

Ετικέτες