Harley-Davidson X 350 - Επίσημη παρουσίαση στην Κίνα

Η νέα προσπάθεια της αμερικάνικης εταιρείας για οικονομικό entry level μοντέλο
Harley-Davidson X350
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

10/3/2023

Η Harley-Davidson παρουσίασε επίσημα στην Κίνα το Χ 350, το νέο της entry level μοντέλο, που κάνει το ντεμπούτο του αρχικά στην Ασία, ενώ αναμένουμε να το δούμε να κάνει καριέρα και στην Ευρώπη.

Ποιος θυμάται την προηγούμενη απόπειρα της Harley-Davidson όσον αφορά σε μια οικονομική μοτοσυκλέτα που θα αποτελούσε το εισαγωγικό μοντέλο της γκάμας των Αμερικανών; Ο λόγος για τα Street 750 & Street Rod 750, δυο μοτοσυκλέτες με θεαματική εμπορική αποτυχία, καθώς δεν έπεισαν ποτέ το αγοραστικό κοινό της εταιρείας ότι αποτελούσαν πραγματικές H-D μοτοσυκλέτες. Τώρα, έχουμε μια νέα απόπειρα από το Milwaukee, αυτή τη φορά με outsourced, made in China βάση, και στόχο αρχικά τις αγορές της Ασίας.

Όπως σας έχουμε γράψει στο παρελθόν, η νέα μικρή μοτοσυκλέτα X 350 βασίζεται στο Benelli 302S που κατασκευάζει η QJ Motor, με διαφορετικό όμως design.

x 350

Το στιλ του X 350 εμπνέεται από τους αγώνες flat track και από την αγωνιστική XR 750 της Harley-Davidson, ενώ στην καρδιά της μοτοσυκλέτας χτυπά ένας υγρόψυκτος και ψεκαστός, δικύλινδρος εν σειρά κινητήρας 353 κ.εκ., με διάμετρο 70,5 mm και διαδρομή 45,2 mm.

Η επίσημη απόδοση κάνει λόγο για 36,2 hp (χωρίς αναφορά στις στροφές) και για 3,1 kgm ροπής, ενώ το κιβώτιο έχει 6 σχέσεις και η εξάτμιση είναι 2 σε 1, με το κοντό τελικό να βγαίνει κάτω από το ψαλίδι. Η τελική μετάδοση γίνεται με αλυσίδα.

X 350

Το πλαίσιο είναι ατσάλινο χωροδικτύωμα, ενώ στις αναρτήσεις μπροστά έχουμε ανεστραμμένο πιρούνι 41 mm με ρύθμιση απόσβεσης επαναφοράς, και πίσω μονό αμορτισέρ οριζόντια τοποθετημένο, χωρίς μοχλικό, και με ρυθμίσεις προφόρτισης και απόσβεσης επαναφοράς.

Οι τροχοί είναι 17 ιντσών, χυτοί με μπράτσα, ενώ στα φρένα μπροστά το Χ 350 φέρει δυο δίσκους “μαργαρίτες” και τετραπίστονες συμβατικές δαγκάνες, με έναν ακόμα δίσκο “μαργαρίτα” πίσω με δαγκάνα ενός εμβόλου.

X 350

Τα φώτα είναι full-LED (έχουμε και DRL LED ημικύκλιο στο κάτω μέρος του προβολέα), τα όργανα έχουν κλασικό στρογγυλό ύφος -παράκεντρα τοποθετημένα μάλιστα-, με μια ένθετη ψηφιακή οθόνη.

Όσον αφορά στις διαστάσεις της, η Χ 350 έχει μεταξόνιο 1.410 mm, το ύψος σέλας βρίσκεται στα 817 mm, το ρεζερβουάρ έχει χωρητικότητα 13,5 λίτρα, και το βάρος ανακοινώνεται στα 195 kg με υγρά.

X 350

Στην Κίνα, η Χ 350 ξεκινά από τα 33.388 Yuan, ήτοι 4.525 ευρώ, ενώ στο κοντινό μέλλον αναμένουμε να δούμε την αμερικάνικη εταιρεία να παρουσιάζει και ένα μεγαλύτερο X 500 μοντέλο, με το μοτέρ που έχουμε δει σε μοντέλα όπως το TRK 502, με 45 hp και βάρος κοντά στα 207 κιλά

Ετικέτες

Husqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του!

Ένα teaser βίντεο με μπόλικη δράση στον πάγο, μας δείχνει τί να περιμένουμε
motomagHusqvarna Vitpilen/Svartpilen 801/901 – Μας αποκαλύπτει την μορφή του
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

23/2/2024

Πάγος, λάστιχα με καρφιά και το Vitpilen/Svartpilen 801/901 μας δείχνει το πώς θα μοιάζει, ακολουθώντας την σχεδιαστική ταυτότητα που ξέρουμε από τα μικρότερα μέλη των δύο οικογενειών, αλλά και τον προκάτοχό του Vitpilen 701, με την Husqvarna να μας κρατάει σε αγωνία τόσο για τον κυβισμό όσο και για το τελικό όνομα που θα δώσει στο νέο της μοντέλο.

Όπως γνωρίζουμε ήδη το νέο Vitpilen/Svartpilen 801/901 θα παρουσιαστεί στις 5/3, όμως η Husqvarna θέλει να δημιουργήσει ακόμα περισσότερο hype. Με ένα μικρής διάρκειας teaser βίντεο (reel) στα κοινωνικά της δίκτυα, η εταιρεία του Pierer Group, μας προϊδεάζει για τον χαρακτήρα της νέας της μοτοσυκλέτας.

Το βίντεο ξεκινά με ένα κοντινό πλάνο, στα καρφιά τα οποία σπάνε τον πάγο για να βρουν πρόσφυση. Συνεχίζοντας, βλέπουμε τον πίσω τροχό να σπινάρει στην εκκίνηση, με τον θαρραλέο αναβάτη να οδηγεί επιθετικά την μοτοσυκλέτα πάνω στην ολισθηρή επιφάνεια.

Όπως βλέπουμε στα πλάνα, η εμφάνιση θυμίζει αρκετά αυτή του μοντέλου προπαραγωγής, το οποίο έχουμε δει κατά καιρούς σε κατασκοπευτικές φωτογραφίες. Έτσι, ο στρογγυλός προβολέας παραμένει, μαζί με ένα προστατευτικό μασκάκι μπροστά του, το οποίο δεν γίνεται σαφές αν θα ανήκει στον βασικό εξοπλισμό. Προχωρώντας προς τα πίσω, γίνεται εμφανής η επίδραση των αγώνων flat-track στον σχεδιασμό της μοτοσυκλέτας, με τις καμπύλες να απουσιάζουν. Το παραλληλόγραμμο πίσω μέρος, φιλοξενεί ένα ίδιας διάταξης φανάρι, ενώ στα δεξιά του έρχεται το ψηλά τοποθετημένο τελικό. Αν και η βάση της πινακίδας απουσιάζει, υπολογίζουμε ότι πιθανότατα θα βγαίνει κάτω από την ουρά και όχι πάνω στον πίσω τροχό, όπως στον προκάτοχό του Vitpilen 701.

Όσον αφορά τον χρωματισμό, δυστυχώς η Husqvarna φρόντισε να καλύψει με καμουφλάζ όλα τα πλαστικά του Vitpilen/Svartpilen 801/901, κρατώντας την αγωνία για την τελική εμφάνιση μέχρι την παρουσίαση του μοντέλου. Ο ήχος, όμως, ο οποίος ξεφεύγει σε μερικά πλάνα, μας δηλώνει ότι πρόκειται ξεκάθαρα για δικύλινδρο εν σειρά κινητήρα, τον οποίο όπως μας έχει συνηθίσει θα δανείζεται από την όμορη εταιρεία, KTM.

Δείτε το μικρής διάρκειας teaser βίντεο:

Ετικέτες