Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την 1η Απριλίου, με τον Taichi Honda αγωνιστικό διευθυντή του Rally Dakar να παίρνει την θέση του
motomag Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/2/2024

Η αναδιάρθρωση της Honda στο MotoGP η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζεται. Νέο “θύμα” της αγωνιστικής ύφεσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την ιαπωνική ομάδα έπεσε ο γενικός διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, ο οποίος θα μεταφερθεί στον τομέα των αυτοκινήτων της Honda.

Η φράση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του HRC όσον αφορά το MotoGP. Οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια ελέω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας -η Honda πέρυσι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα- πραγματοποιούν μία αναδιάρθρωση η οποία όπως βλέπουμε δεν έχει τέλος.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Αναμφίβολα η φυγή του Marc Marquez προς την Gresini Racing και την Ducati έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επισπευσθούν οι αποφάσεις όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του MotoGP, ενώ τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του γενικού διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata τα πράγματα δείχνουν πως ολοένα γίνονται και πιο σύνθετα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως το 2023 αποχώρησε στο Ιαπωνικό Grand Prix ο Shinichi Kokubu, τεχνικός διευθυντής της Honda στο MotoGP με τον Shin Sato να παίρνει την θέση του και τον χειμώνα η Honda αποφάσισε να μεταφέρει τον τεχνικό διευθυντή Takeo Yokoyama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκιο, με τον Ken Kawauchi να αναλαμβάνει την θέση του τότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα της Honda θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Ο Tetsuhiro Kuwata ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Marc Marquez στη Honda θα διατηρήσει τον ρόλο του έως και την 1η Απριλίου -τότε ξεκινά στην Ιαπωνία το νέο έτος των εταιρικών ημερολογίων- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Taichi Honda, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τo project του Rally Dakar το οποίο κέρδισε η Honda με αναβάτη τον Ricky Brabec.

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται πως η επικείμενη εσωτερική μετακόμιση του Tetsuhiro Kuwata στο τμήμα αυτοκινήτων της Honda είναι μέσα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία στο τμήμα του MotoGP. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα όσα είδαμε στο τελευταίο τεστ στο Qatar όπου οι Joan Mir και Luca Marini πάλευαν να κάνουν την RC213V ανταγωνιστική με τους δυο τους να μένουν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων τότε έρχονται δύσκολες μέρες και για τα υπόλοιπα μέλη του HRC.

Honda

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες