Ο Lorenzo απαντά στις συχνότερες ερωτήσεις που έχει η Google για τον ίδιο

Στα μαλακά πέφτει…
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/11/2019

«Τρομάζω με την ιδέα», λέει στην αρχή ο Lorenzo, αλλά δεν θα έπρεπε γιατί πέφτει στα μαλακά, καθώς η ισπανική έκδοση της Google δεν φιλοξενεί ερωτήσεις για την καυτή πατάτα που έχει αυτή την στιγμή στα χέρια του, την πορεία του δηλαδή στην Honda. Επειδή τον είδαμε μαζί με τον Marquez τις προηγούμενες ημέρες, και έχουμε να σχολιάσουμε για την έκδηλη αμηχανία της στιγμής, ας δούμε το video κι από κάτω τις ερωτήσεις στις οποίες απαντά.

Πόσο χρονών είναι ο Lorenzo; - 32

Πόσα πρωταθλήματα έχει κερδίσει; - 5

Πόσες γλώσσες γνωρίζει; Ισπανικά, Ιταλικά και Αγγλικά

Πόσο ψηλός είναι ο Lorenzo; - 1.71, αλλά μάλλον έχει χάσει χιλιοστά στο τελευταίο ατύχημα

Τι ακουστικά χρησιμοποιεί; - beats που τον βοηθούν στην συγκέντρωση

Έχει τατουάζ ο Lorenzo; -  Όχι

Τι μουσική ακούει; - Linkin Park / Red Hot Chilli Peppers / Phil Collins / Dire Straits – καμιά φορά reggae

Ποιο είναι το αγαπημένο του φαγητό; - Η μεσογειακή κουζίνα αλλά αγαπά το σούσι και τις πάεγια

Πόσα supercar έχει στην κατοχή του; - 4

Πόσα ζευγάρια γυαλιά έχει; - Αμέτρητα…

Στο τέλος το παραδέχεται και ο ίδιος, πως οι πρώτες ερωτήσεις που βγάζει η Google για τον ίδιο είναι πολύ νορμάλ, και δεν τον τρόμαξαν καθόλου.

Στην παρουσίαση του HRC που πραγματοποίησε η Honda στο κλειστό αμφιθέατρο της EICMA, ανέβηκαν όλοι οι αναβάτες ξεκινώντας από τους χωμάτινους, καταλήγοντας στα MotoGP, πρώτα βγήκε στην σκηνή ο Lorenzo και μετά ο σουπερστάρ Marquez. Η αμηχανία του Lorenzo εκείνη την στιγμή ήταν έκδηλη, κοβόταν με μαχαίρι, τόσο πολύ την ξεχώριζες και γινόταν αντιληπτή σε όλους στο κοινό, είτε ήξεραν να αναγνωρίζουν την γλώσσα του σώματος είτε όχι και έπιαναν τα μηνύματα υποσυνείδητα. Λίγο αργότερα θα έδινε συνέντευξη στους Ιταλούς δημοσιογράφους και θα φαινόταν πως πράγματι ήταν μία αμήχανη στιγμή. Κι αυτό γιατί όλο το HRC ήταν εκεί για να πανηγυρίσει, όμως ο Lorenzo δεν είχε κάτι για να μοιραστεί την χαρά. Δεν είχε συμβάλλει σε αυτή, κι αυτό τον έκανε να αισθάνεται περίεργα. Όχι από την συμπεριφορά των υπολοίπων αναβατών, αλλά επειδή ο ίδιος δεν ένιωθε άνετα.

Λεπτομέρεια: Κάτω στο πάτωμα είχαν τοποθετήσει τα ονόματα καθενός και πού ακριβώς θα τοποθετούσε κάθε πόδι ώστε να βγει σωστά η φωτογραφία – και γρήγορα. Συγγενείς βάζεις να στηθούν δίπλα – δίπλα και κάνουν δέκα λεπτά, αυτός ο χρόνος την πρώτη ημέρα της Eicma δεν υπάρχει ούτε κατά διάνοια. Ο Rins με τον Mir παρουσίαζαν εκείνη την ώρα τα νέα V-Strom σε απόσταση περίπου πέντε λεπτών μακριά αν έτρεχες γρήγορα, κι άρα δεν υπήρχε χρόνος για να περιμένεις δέκα λεπτά για μία φωτογραφία. Ο Lorenzo αγωνιούσε απλά να τελειώσει αυτή η στιγμή, στάθηκε όπου βρήκε και ήρθε ο Marquez να τον τοποθετήσει σωστά με μία υπόδειξη. Το ύφος του που έλεγε «δεν θέλω να είμαι εδώ», ήταν εκείνη την στιγμή χαρακτηριστικό για τον Lorenzo.

Δεν ήθελε εκεί σε αυτή την εκδήλωση, γιατί δεν είχε κάτι να προσφέρει, κι όχι γενικά στην Honda. Αμέσως μετά έδωσε συνέντευξη σε Ιταλούς δημοσιογράφους, εκφράζοντας την δυσκολία αυτή στην Honda και το αίσθημα ευθύνης που τον βαραίνει. Αναφέρθηκε και στην Ducati, λέγοντας πως αυτό ήταν ακόμη πιο δύσκολο γιατί είχε φτάσει με περγαμηνές εκεί, και έζησε 2 – 3 μήνες μέσα στα «μέλια» πριν η κατάσταση εκεί γίνει πραγματικά άσχημη και βαριά ψυχολογικά. Όπως τόνισε, οι αγώνες είναι ένας κόσμος που κρίνεται από το αποτέλεσμα και μόνο, δεν μετρά την ατυχία, τους τραυματισμούς και τις εγχειρήσεις, δεν κρίνει την προσπάθεια, αλλά βλέπει το αποτέλεσμα, κι όταν αυτό δεν έρχεται επηρεάζει όλη την ομάδα.

Σήμερα ο Lorenzo θα κάνει μία σημαντική ανακοίνωση, είναι βέβαιο πως η ανακοίνωση αυτή βασίζεται στα αποτελέσματα που δεν ήρθαν…

 

UPDATE:

Όπως φάνηκε σήμερα, ο Lorenzo δεν αισθανόταν μέρος της ομάδας, καθώς είχε πάρει την απόφαση να μην είναι μέρος της...

Παραιτήθηκε ο Jorge Lorenzo

Ετικέτες

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

Οι Ιταλοί πιέζουν για αποτελέσματα ωστόσο ο Bastianini δεν φαίνεται να ανησυχεί
motomag MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

2/5/2024

Το συμβόλαιο του Enea Bastianini με την Ducati Lenovo Team λήγει τη φετινή χρονιά και οι μνηστήρες για τη θέση του αναμφίβολα είναι πάρα πολλοί. Τα περισσότερα συμβόλαια των αναβατών όπως διαβάσατε στο ΜΟΤΟ λήγουν στο τέλος του έτους και αυτό σημαίνει ένα πράγμα πως ο Bastianini πρέπει να φέρει αποτελέσματα τα οποία θα του προσφέρουν την ανανέωση του συμβολαίου στην εργοστασιακή ομάδα του Borgo Panigale.

Μέχρι στιγμής η θέση του Bastianini στην Ducati Lenovo Team μοιάζει με ηλεκτρική καρέκλα καθώς αγωνιστικά ο Ιταλός δεν έχει πετύχει και τα καλύτερα αποτελέσματα. Στην Jerez ο αναβάτης της ιταλικής εταιρείας στον αγώνα Sprint κατέλαβε την 13η θέση ενώ στον κυρίως αγώνα της Κυριακής τερμάτισε στην 5η θέση.

Την επομένη στο μονοήμερο τεστ που έλαβε χώρα στην ίδια πίστα ο Bastianini είχε νωρίς μία άσχημη πτώση με τον ίδιο να ολοκληρώνει την διαδικασία στην ένατη θέση. Σύμφωνα με τα λεγόμενα του το τεστ ήταν θετικό καθώς κατάφερε να βρει πολλές λύσεις που θα τον βοηθήσουν για τη συνέχεια του πρωταθλήματος αν και για να λέμε την αλήθεια θα χρειαστεί ένας αγωνιστικός άθλος για να κρατήσει ο ίδιος την θέση του στην Ducati Lenovo Team.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

O Bastianini αναφέρθηκε στη συνέχεια τόσο για το τεστ όσο και για την πίεση που δέχεται από την Ducati Lenovo Team ώστε να αποδώσει τα μέγιστα: “Δυστυχώς, δεν ξεκίνησε η μέρα με τον καλύτερο τρόπο. Είχα μία άσχημη πτώση στην στροφή 7. Ευτυχώς δεν τραυματίστηκα αν και αγχώθηκα όσον αφορά την δουλειά που έπρεπε να γίνει.

Στη συνέχεια ηρέμησα οπότε καταφέραμε να δουλέψουμε σε πολλούς τομείς. Βρήκαμε την σωστή ρύθμιση στο φρενάρισμα ενώ επίσης βελτιώσαμε τον ρυθμό, ωστόσο στο αργό κομμάτι της πίστας πρέπει να βελτιωθούμε περισσότερο. Στο Le Mans τα πράγματα θα είναι διαφορετικά είναι μία πίστα στην οποία έχω κερδίσει -2022- και εκεί έχω αυτοπεποίθηση.

Η ομάδα πιέζει για να έρθουν τα αποτελέσματα ωστόσο είμαι ήρεμος. Το σημαντικό στην αρχή της χρονιάς ήταν να επανακτήσω την αυτοπεποίθηση μου όσον αφορά την οδήγηση. Ήρθαν και κάποια καλά αποτελέσματα ωστόσο τώρα είναι σημαντικό να πετύχω ακόμη περισσότερα”.

Αν και τα πράγματα δεν είναι εύκολα για τον Bastianini o ίδιος δεν φαίνεται να ανησυχεί ιδιαίτερα, μένει να δούμε αν ο αναβάτης της Ducati Lenovo Team γνωρίζει ήδη τι έχουν αποφασίσει τα μεγάλα κεφάλια της Ducati Corse και παίζει εκ του ασφαλούς ή έχει κάποιον άσσο στο τσεπάκι του όσον αφορά το αγωνιστικό του μέλλον.

MotoGP, Bastianini: "Η Ducati πιέζει αλλά είμαι ήρεμος”

 

Ετικέτες