Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Παραιτείται ο Lorenzo! Τέλος αγωνιστικής καριέρας!

Ανοίγει η θέση στην Honda...

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Lorenzo ανακοίνωσε μόλις τώρα πως τερματίζει την αγωνιστική του καριέρα στα MotoGP! Ο τελευταίος του αγώνας, θα είναι τώρα αυτός που θα γίνει στην Valencia, τελειώνοντας το φετινό πρωτάθλημα. Όπως αποκάλυψε στο τέλος είναι κάτι που άρχισε να σκέφτεται από το Assen, από την πτώση που είχε τότε. Μία σκέψη που έγινε ενώ ακόμη ήταν στο έδαφος, για το αν αξίζει πραγματικά όλη αυτή η θυσία και ο πόνος, ενώ έχει μία αρκετά καλή καριέρα.

Ξεκίνησε λέγοντας πως υπάρχουν τέσσερις μεγάλες στιγμές στην καριέρα ενός πρωταθλητή, η ημέρα που ξεκινά τους αγώνες, η ημέρα που παίρνει την πρώτη του νίκη, η ημέρα που κατακτά τον πρώτο του τίτλο και η ημέρα που αποσύρεται. Αυτή η ημέρα ήρθε για εκείνον…

Όλοι ξέρετε, συνέχισε, πόσο τελειομανής είμαι και πόσο έχω προσπαθήσει, όμως δεν είναι αυτό το μόνο που χρειάζεται στους αγώνες. Μετά από εννιά, απίστευτα και καταπληκτικά χρόνια στην Yamaha, ήρθε η Ducati και παρά τις δυσκολίες η απίστευτη νίκη στο Mugello μπροστά στο Ιταλικό κοινό. Πηγαίνοντας στην Honda ολοκλήρωσε το όνειρο πολλών αναβατών, να γίνει εργοστασιακός αναβάτης του HRC, όμως οι τραυματισμοί είχαν το πάνω χέρι.

Μετά τον τραυματισμό στο Assen είχε χάσει το κίνητρο πλέον, προσπάθησε να μην πάρει γρήγορες αποφάσεις αλλά άρχισαν όλα να του φαίνονται βουνό. Αισθάνεται πολύ στεναχωρημένος για την Honda και τον Puig που πίστεψαν σε αυτόν. Η Honda δεν πρέπει να έχει έναν αναβάτη που απλά κερδίζει κάποιους πόντους, αλλά έναν που παλεύει για την νίκη, αυτό είπε στο αφεντικό της Honda συζητώντας την σκέψη του να αποχωρήσει. Αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός και θέλησε να ευχαριστήσει την Derbi, την Aprilia, την Yamaha, την Ducati και την Honda.

Ο Lorenzo μίλησε για μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, παραδέχτηκε πως σκεφτόταν την παραίτηση καιρό τώρα, αλλά χωρίς να έχει αποφασίσει. Έψαχνε μέχρι και την Μαλαισία φέτος να βρει το κίνητρο και να αλλάξει η σχέση του με την μοτοσυκλέτα της Honda, δεν άλλαξε τίποτα σε αυτό κι έτσι πήρε την απόφαση. Το 2010 στην Μαλαισία ήταν η καλύτερη στιγμή του, δεν αποκάλυψε τί θα κάνει στο μέλλον αλλά σίγουρα θα πάρει λίγο χρόνο ανασυγκρότησης.

Ο Espeleta ευχαρίστησε τον Lorenzo για όλα όσα προσέφερε στο άθλημα και ανακοίνωσε πως θα του απονεμηθεί ο τίτλος του MotoGP Legend!

Παρόντες ήταν η πλειοψηφία των αναβατών, που όλοι μαζί αποχαιρέτησαν και χειροκρότησαν τον Lorenzo…

Η απόφαση του Lorenzo εξηγεί την στάση του και την αμηχανία στην παρουσίαση του HRC που λέγαμε νωρίτερα σήμερα…