Παραιτείται ο Lorenzo! Τέλος αγωνιστικής καριέρας!

Ανοίγει η θέση στην Honda...
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/11/2019

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Lorenzo ανακοίνωσε μόλις τώρα πως τερματίζει την αγωνιστική του καριέρα στα MotoGP! Ο τελευταίος του αγώνας, θα είναι τώρα αυτός που θα γίνει στην Valencia, τελειώνοντας το φετινό πρωτάθλημα. Όπως αποκάλυψε στο τέλος είναι κάτι που άρχισε να σκέφτεται από το Assen, από την πτώση που είχε τότε. Μία σκέψη που έγινε ενώ ακόμη ήταν στο έδαφος, για το αν αξίζει πραγματικά όλη αυτή η θυσία και ο πόνος, ενώ έχει μία αρκετά καλή καριέρα.

Ξεκίνησε λέγοντας πως υπάρχουν τέσσερις μεγάλες στιγμές στην καριέρα ενός πρωταθλητή, η ημέρα που ξεκινά τους αγώνες, η ημέρα που παίρνει την πρώτη του νίκη, η ημέρα που κατακτά τον πρώτο του τίτλο και η ημέρα που αποσύρεται. Αυτή η ημέρα ήρθε για εκείνον…

Όλοι ξέρετε, συνέχισε, πόσο τελειομανής είμαι και πόσο έχω προσπαθήσει, όμως δεν είναι αυτό το μόνο που χρειάζεται στους αγώνες. Μετά από εννιά, απίστευτα και καταπληκτικά χρόνια στην Yamaha, ήρθε η Ducati και παρά τις δυσκολίες η απίστευτη νίκη στο Mugello μπροστά στο Ιταλικό κοινό. Πηγαίνοντας στην Honda ολοκλήρωσε το όνειρο πολλών αναβατών, να γίνει εργοστασιακός αναβάτης του HRC, όμως οι τραυματισμοί είχαν το πάνω χέρι.

Μετά τον τραυματισμό στο Assen είχε χάσει το κίνητρο πλέον, προσπάθησε να μην πάρει γρήγορες αποφάσεις αλλά άρχισαν όλα να του φαίνονται βουνό. Αισθάνεται πολύ στεναχωρημένος για την Honda και τον Puig που πίστεψαν σε αυτόν. Η Honda δεν πρέπει να έχει έναν αναβάτη που απλά κερδίζει κάποιους πόντους, αλλά έναν που παλεύει για την νίκη, αυτό είπε στο αφεντικό της Honda συζητώντας την σκέψη του να αποχωρήσει. Αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός και θέλησε να ευχαριστήσει την Derbi, την Aprilia, την Yamaha, την Ducati και την Honda.

Ο Lorenzo μίλησε για μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, παραδέχτηκε πως σκεφτόταν την παραίτηση καιρό τώρα, αλλά χωρίς να έχει αποφασίσει. Έψαχνε μέχρι και την Μαλαισία φέτος να βρει το κίνητρο και να αλλάξει η σχέση του με την μοτοσυκλέτα της Honda, δεν άλλαξε τίποτα σε αυτό κι έτσι πήρε την απόφαση. Το 2010 στην Μαλαισία ήταν η καλύτερη στιγμή του, δεν αποκάλυψε τί θα κάνει στο μέλλον αλλά σίγουρα θα πάρει λίγο χρόνο ανασυγκρότησης.

Ο Espeleta ευχαρίστησε τον Lorenzo για όλα όσα προσέφερε στο άθλημα και ανακοίνωσε πως θα του απονεμηθεί ο τίτλος του MotoGP Legend!

Παρόντες ήταν η πλειοψηφία των αναβατών, που όλοι μαζί αποχαιρέτησαν και χειροκρότησαν τον Lorenzo…

Η απόφαση του Lorenzo εξηγεί την στάση του και την αμηχανία στην παρουσίαση του HRC που λέγαμε νωρίτερα σήμερα…

Ετικέτες

MotoGP: Ο Raul Fernandez συνεχίζει με την Trackhouse μέχρι το τέλος του 2028

Η αμερικανική ομάδα ανανέωσε την συμφωνία της με τον Ισπανό αναβάτη ενόψει της νέας εποχής των MotoGP
Fernandez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/8/2026

Ο Fernandez υπέγραψε με την SuperFile Trackhouse MotoGP Team για τις πρώτες δύο σεζόν της νέας εποχής κανονισμών των MotoGP, 2027 και 2028, ενώ ανοιχτή παραμένει η δεύτερη σέλα της ομάδας.

Η SuperFile Trackhouse MotoGP Team ανακοίνωσε επίσημα την ανανέωση της συνεργασίας της με τον Raul Fernandez, ο οποίος υπέγραψε νέο συμβόλαιο που θα τον κρατήσει στην αμερικανική ομάδα μέχρι το τέλος της σεζόν του 2028.

Ο Fernandez αποτελεί μέλος του project της Trackhouse από την πρώτη της χρονιά στα MotoGP, το 2024, και μέσα σε σύντομο χρονικό διάστημα συνέβαλε στις σημαντικότερες επιτυχίες της ομάδας. Το 2025 ανέβηκε στο βάθρο των Sprint σε Mandalika και Phillip Island, πριν χαρίσει στην Trackhouse την πρώτη της νίκη σε Grand Prix, κατακτώντας το Grand Prix Αυστραλίας. Η χρονιά ολοκληρώθηκε με δεύτερη θέση στη Valencia.

Η ανοδική του πορεία συνεχίστηκε και το 2026, με τον Ισπανό να έχει ήδη κατακτήσει τρία βάθρα σε Grand Prix και τρία ακόμη σε Sprint, ανάμεσά τους δύο νίκες, στο Mugello και στο Assen. Στην ολλανδική πίστα η Trackhouse πέτυχε ένα ιστορικό αποτέλεσμα, κερδίζοντας τόσο τον Sprint όσο και τον κυρίως αγώνα.

Με την ανανέωση του συμβολαίου του, ο Fernandez θα αποτελέσει έναν από τους βασικούς πυλώνες της ομάδας στη νέα εποχή των MotoGP, καθώς από το 2027 θα τεθούν σε ισχύ οι νέοι τεχνικοί κανονισμοί και οι νέες μοτοσυκλέτες της κατηγορίας.

Η άλλη θέση της ομάδας της Trackhouse για το 2027 δεν έχει ακόμη καλυφθεί, με την ομάδα να αφήνει ανοιχτό το ποιος θα είναι ο ομοσταυλος του Fernandez στην ερχόμενη σεζόν.

Ο ιδιοκτήτης της Trackhouse Entertainment Group, Justin Marks, δήλωσε, "Είμαστε ενθουσιασμένοι που ο Raul Fernandez θα παραμείνει στην ομάδα για τις επόμενες δύο σεζόν. Από την πρώτη ημέρα έχει αφοσιωθεί πλήρως στους στόχους και στο όραμά μας. Έχει εξελιχθεί τόσο ως αναβάτης όσο και στην προετοιμασία, την προσέγγιση και την ωριμότητά του. Πιστεύουμε ότι η ομάδα και οι μοτοσυκλέτες μας μπορούν να διεκδικούν σταθερά το πρωτάθλημα τα επόμενα χρόνια και ότι ο Raul μπορεί να μας οδηγήσει ακόμη ψηλότερα."