Παραιτείται ο Lorenzo! Τέλος αγωνιστικής καριέρας!

Ανοίγει η θέση στην Honda...
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/11/2019

Σε μία συγκινησιακά φορτισμένη ατμόσφαιρα ο Lorenzo ανακοίνωσε μόλις τώρα πως τερματίζει την αγωνιστική του καριέρα στα MotoGP! Ο τελευταίος του αγώνας, θα είναι τώρα αυτός που θα γίνει στην Valencia, τελειώνοντας το φετινό πρωτάθλημα. Όπως αποκάλυψε στο τέλος είναι κάτι που άρχισε να σκέφτεται από το Assen, από την πτώση που είχε τότε. Μία σκέψη που έγινε ενώ ακόμη ήταν στο έδαφος, για το αν αξίζει πραγματικά όλη αυτή η θυσία και ο πόνος, ενώ έχει μία αρκετά καλή καριέρα.

Ξεκίνησε λέγοντας πως υπάρχουν τέσσερις μεγάλες στιγμές στην καριέρα ενός πρωταθλητή, η ημέρα που ξεκινά τους αγώνες, η ημέρα που παίρνει την πρώτη του νίκη, η ημέρα που κατακτά τον πρώτο του τίτλο και η ημέρα που αποσύρεται. Αυτή η ημέρα ήρθε για εκείνον…

Όλοι ξέρετε, συνέχισε, πόσο τελειομανής είμαι και πόσο έχω προσπαθήσει, όμως δεν είναι αυτό το μόνο που χρειάζεται στους αγώνες. Μετά από εννιά, απίστευτα και καταπληκτικά χρόνια στην Yamaha, ήρθε η Ducati και παρά τις δυσκολίες η απίστευτη νίκη στο Mugello μπροστά στο Ιταλικό κοινό. Πηγαίνοντας στην Honda ολοκλήρωσε το όνειρο πολλών αναβατών, να γίνει εργοστασιακός αναβάτης του HRC, όμως οι τραυματισμοί είχαν το πάνω χέρι.

Μετά τον τραυματισμό στο Assen είχε χάσει το κίνητρο πλέον, προσπάθησε να μην πάρει γρήγορες αποφάσεις αλλά άρχισαν όλα να του φαίνονται βουνό. Αισθάνεται πολύ στεναχωρημένος για την Honda και τον Puig που πίστεψαν σε αυτόν. Η Honda δεν πρέπει να έχει έναν αναβάτη που απλά κερδίζει κάποιους πόντους, αλλά έναν που παλεύει για την νίκη, αυτό είπε στο αφεντικό της Honda συζητώντας την σκέψη του να αποχωρήσει. Αισθάνεται ιδιαίτερα τυχερός και θέλησε να ευχαριστήσει την Derbi, την Aprilia, την Yamaha, την Ducati και την Honda.

Ο Lorenzo μίλησε για μερικές από τις καλύτερες στιγμές του, παραδέχτηκε πως σκεφτόταν την παραίτηση καιρό τώρα, αλλά χωρίς να έχει αποφασίσει. Έψαχνε μέχρι και την Μαλαισία φέτος να βρει το κίνητρο και να αλλάξει η σχέση του με την μοτοσυκλέτα της Honda, δεν άλλαξε τίποτα σε αυτό κι έτσι πήρε την απόφαση. Το 2010 στην Μαλαισία ήταν η καλύτερη στιγμή του, δεν αποκάλυψε τί θα κάνει στο μέλλον αλλά σίγουρα θα πάρει λίγο χρόνο ανασυγκρότησης.

Ο Espeleta ευχαρίστησε τον Lorenzo για όλα όσα προσέφερε στο άθλημα και ανακοίνωσε πως θα του απονεμηθεί ο τίτλος του MotoGP Legend!

Παρόντες ήταν η πλειοψηφία των αναβατών, που όλοι μαζί αποχαιρέτησαν και χειροκρότησαν τον Lorenzo…

Η απόφαση του Lorenzo εξηγεί την στάση του και την αμηχανία στην παρουσίαση του HRC που λέγαμε νωρίτερα σήμερα…

Ετικέτες

Γιάννης Περιστεράς: Εκτός βαθμών και με τεχνικά προβλήματα η πρώτη του εμφάνιση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Sportbike

Πρώτος στην βαθμολογία ο Antonio Torres με Kawasaki ZX-6R 636
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

30/3/2026

Έναρξη είχαμε επίσημα πλέον και στη νέα κατηγορία World Sportbike του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος που αντικατέστησε φέτος την WSSP300. Στην κατηγορία αυτή συμμετέχει και ο Έλληνας αναβάτης Γιάννης Περιστεράς με μίαν Aprilia RS 660 Factory που επιμελείται η ομάδα MMR.

Ο Περιστεράς πήρε τη 16η θέση στις κατατακτήριες δοκιμές με χρόνο 1:49:553, με τον Vannucci με Aprilia RS 660 Factory να πετυχαίνει τον καλύτερο χρόνο με ένα ακριβώς δευτερόλεπτο κάτω και χρόνο 1:48:553.

Στον πρώτο αγώνα τη νίκη πήρε ο Antonio Torres (Team ProDina Kawasaki XCI) που μάλιστα είχε ξεκινήσει από την 11η θέση! Την δεύτερη θέση πήρε ο teammate του David Salvador και το βάθρο συμπλήρωσε ο Ferre Fleerackers (Track & Trades Wixx Racing). Ο Γιάννης Περιστεράς είχε τεχνικά προβλήματα πήρε τη 19η θέση με διαφορά 8,9 δευτερόλεπτα από την κορυφή. Να σημειωθεί πως o αγώνας διακόπηκε προσωρινά όταν βγήκαν κόκκινες σημαίες μετά την πτώση του Beekmans.

Στον δεύτερο αγώνα είδαμε τρεις Kawasaki ZX-6R 636 να πρωταγωνιστούν, με τον Veneman να παίρνει τη νίκη και τους Salvador και Torres να κατακτούν την δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Ο Περιστεράς συνάντησε και πάλι τεχνικά ζητήματα με τη μοτοσυκλέτα του, βρέθηκε έως και τη 12η θέση και τερμάτισε τον αγώνα στην 20η θέση με διαφορά 15 δευτερολέπτων από την κορυφή.

Παρά τα προβλήματα που αντιμετώπισε με τη μοτοσυκλέτα του, τόσο με τον συμπλέκτη της, όσο και με το πίσω φρένο, ο Έλληνας αναβάτης ξεκίνησε θετικά τη σεζόν και πλέον βάζει στόχο να πάρει τους πρώτους τους βαθμούς τη νεοσύστατη κατηγορία στον επόμενο γύρο, που διεξάγεται στην πίστα του Assen στην Ολλανδία, στις 17-19 Απριλίου.