Anthony Gobert - Πέθανε στα 48 του ο πρώην πιλότος των WSBK & GP

Ο γνωστός Αυστραλός αγωνιζόμενος πέθανε μετά από μια αδιευκρίνιστη ασθένεια
Anthony Gobert has died
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

17/1/2024

Όπως σας είχαμε γράψει πρόσφατα, ο Anthony Gobert, γνωστός τόσο για το ταλέντο του ως αγωνιζόμενος στα WSBK και GP μεταξύ 1994-2006, όσο και για την ταραχώδη ιδιωτική ζωή του, με καταδίκες για κλοπές, βίαιους καυγάδες και ναρκωτικά, νοσηλευόταν στα τελευταία στάδια της ζωής του σε νοσοκομείο της Αυστραλίας, λαμβάνοντας παρηγορητική φροντίδα. Η είδηση του θανάτου του Anthony ανακοινώθηκε μέσω του λογαριασμού facebook της μητέρας του, Suzanne Gobert, στις 17/1/2024.

Η μητέρα του Anthony έγραψε τα εξής: “Η καρδιά μου ραγίζει όπως γράφω αυτό το κείμενο, καθώς ο πρωτότοκος όμορφος γιος μου, Anthony, πέθανε σήμερα το απόγευμα. Τον αγάπησα από τη στιγμή που γεννήθηκε, και θα τον αγαπώ μέχρι να πεθάνω. Κάποιες στιγμές ήταν ιδιαίτερα δύσκολος χαρακτήρας, αλλά είχε καλή καρδιά και νοιαζόταν για όλους. Δυστυχώς ήταν θύμα εθισμού που ταλαιπωρεί τις οικογένειες μας. Προσπάθησε πολλές φορές να γίνει καλά αλλά δεν τα κατάφερε. Είμαι τόσο περήφανη γι' αυτόν και ευχαριστώ όλους εκείνους τους καλούς ανθρώπους που πρόσθεσαν στη ζωή του, ξέρετε ποιοι είστε.”

Gobert

Ο Gobert, γνωστός και ως “The Go Show” είχε εντυπωσιάσει τους φαν των αγώνων μοτοσυκλέτας με το ταλέντο του, σημειώνοντας 8 νίκες στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK, ενώ είχε τερματίσει 4ος γενικής το 1995 με μοτοσυκλέτα της Kawasaki, μια χρονιά που θα αποδεικνυόταν η καλύτερη της καριέρας του. Ο Αυστραλός είχε αγωνιστεί και στην μεγάλη κατηγορία των GP, με καλύτερη επίδοση την 15η θέση γενικής το 1997 με μοτοσυκλέτα της Suzuki. Όμως καθώς βγήκε θετικός σε doping test, το Hamamatsu αποφάσισε να τον απολύσει. Ο αμφιλεγόμενος χαρακτήρας του έπαιξε ρόλο και στην απόλυση του το 1999 από την ομάδα της MuZ Weber, για λόγους αντιαθλητικής συμπεριφοράς.

Gobert

Μετά την απόσυρση του από τους αγώνες, ο εθισμός του Anthony στα ναρκωτικά και το αλκοόλ χειροτέρεψε, ενώ το 2019 κατέληξε σε μονάδα εντατικής θεραπείας μετά από καυγά, όπου χτυπήθηκε με ρόπαλο του baseball με τέτοια μανία, που οι συγγενείς του δεν μπορούσαν να τον αναγνωρίσουν μετά. Μετά από έναν χρόνο που ο Anthony αγνοούνταν, οι αδελφοί του κατάφεραν να τον βρουν, όμως η κατάσταση του ήταν ιδιαίτερα άσχημη, με την οικογένεια να κάνει λόγο για μια αδιευκρίνιστη “σύντομη ασθένεια” που τελικά του στέρησε τη ζωή.

Λίγες ημέρες πριν τον θάνατο του Anthony Gobert, εμφανίστηκε στο facebook ένας λογαριασμός ο οποίος υποτίθεται πως θα εξιστορούσε την ιστορία του Αυστραλού. Όμως μετά το πρώτο βίντεο, που μπορείτε να δείτε παρακάτω, στο οποίο ο Gobert έδειχνε πρόωρα γερασμένος, κυριολεκτικά αγνώριστος από το παρελθόν, ο αδερφός του με ανακοίνωση στα social media κατηγόρησε κάποιους χωρίς να τους κατονομάζει, πως ήθελαν να εκμεταλλευτούν τη φήμη του Anthony.

Ετικέτες

Bimota - Επιστρέφει στα Motul WSBK το 2025!

Με κινητήρα από το ZX-10RR, αλλά με διαφορετικό πλαίσιο - Ένα βήμα παραπάνω από την πρακτική του Pierer Group στο MotoGP
motomagBimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025
Από τον

Αλέξανδρο Λαμπράκη

24/4/2024

Η Bimota, μετά από πολλά χρόνια απουσίας από το Παγκόσμιο αγωνιστικό στερέωμα, επιστρέφει μέσω της συνεργασίας της με την Kawasaki στα Motul WSBK το 2025, με το πλαίσιο να είναι ιταλικής κατασκευής, ενώ ο κινητήρας -και τα περισσότερα μέλη της ομάδας- θα προέρχονται από το Akashi.

Οι παλαιότεροι θα γνωρίζουν ότι η Bimota δεν είναι άσχετη με τους αγώνες μοτοσυκλέτας, μετρώντας ήδη από το 1980, εφτά μόλις χρόνια μετά την ίδρυσή της, το πρώτο της Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στα 350 κυβικά, με τον Jon Ekerold να οδηγεί στην κορυφή μία δίχρονη, δικύλινδρη Bimota YB3. Η επιτυχία συνεχίστηκε το 1987 με τον θρύλο Virginio Ferrari καβάλα στο YB4R να κατακτά το πρωτάθλημα στην κατηγορία TT Formula 1. Το 1988 ήταν η χρονιά που το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SBK έκανε την εμφάνισή του, με τους Davide Tardozzi και Stephane Mertens να ανεβαίνουν 7 φορές συνολικά στο πρώτο σκαλί του βάθρου, στην παρθενική χρονιά του WSBK. Μετά από κάποια χρόνια αγωνιστικής ανομβρίας, ο ταλαντούχος εκλιπών Anthony Gobert με ένα SB8R είδε πρώτος την καρό σημαία στο υγρό Philip Island, το 2000.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Μετά από 25 χρόνια, η Bimota σε συνεργασία με την Kawasaki επανέρχεται στο Παγκόσμιο στερέωμα των αγώνων, ξεκινώντας από τη σεζόν του 2025. Το πλαίσιο της μοτοσυκλέτας, που ακόμα δεν έχει εμφανιστεί, θα είναι της Bimota, σχεδιασμένο εντός των εγκαταστάσεών της, με τον τετρακύλινδρο εν σειρά κινητήρα να έρχεται από το Ninja ZX-10RR. Και όχι μόνο αυτός, καθώς πολλά μέλη από την εργοστασιακή ομάδα της Kawasaki KRT θα μεταπηδήσουν στο box της Bimota. Ένα ορόσημο για την Kawasaki Racing Team, η οποία μετρά σχεδόν σαράντα χρόνια αγωνιζόμενη με μοτοσυκλέτες που μπορείς να αγοράσεις στην πλησιέστερη αντιπροσωπεία.

Η ονομασία της νέας ομάδας θα είναι "Bimota by Kawasaki Racing Team", όχι μόνο εξαιτίας της πράσινης ιστορίας στον θεσμό των Motul WSBK, αλλά και χάρη στο μειοψηφικό πακέτο του 49,9%της Bimota, το οποίο ανήκει στο Akashi από το 2019. Όπως είναι λογικό, ένας βασικός στόχος για τη δημιουργία της νέας ομάδας είναι η διαφήμιση της Bimota, καθώς μέσα από τους αγώνες θα μπορέσει να προωθήσει καλύτερα τις μοτοσυκλέτες της (και πρώτα απ' όλα κάποια μελλοντική replica της αγωνιστικής της μοτοσυκλέτας), αγγίζοντας ένα ευρύτερο κοινό. Με τη σειρά του, η αύξηση της δημοφιλίας της ιταλικής εταιρείας που κατασκευάζει μοτοσυκλέτες-έργα τέχνης στο χέρι, με εξαιρετική προσοχή στην λεπτομέρεια, αναμένεται να φέρει γενικότερη αύξηση στις πωλήσεις μοτοσυκλετών Bimota και περισσότερα έσοδα στα ταμεία.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Το επόμενο λογικό βήμα λοιπόν έγινε, από την στιγμή που η Kawasaki απέκτησε το πλειοψηφικό πακέτο της ιταλικής εταιρείας. Σε αντίθεση με το παρελθόν, αυτή την φορά η Bimota έχει ισχυρότερη οικονομική επιφάνεια, χάρη στην στήριξη του Akashi. Ταυτόχρονα, η τεχνογνωσία των πράσινων, οι οποίοι μετρούν ήδη 7 Παγκόσμιους τίτλους, θα αποτελέσει σημαντικό υποστηρικτικό παράγοντα, γλιτώνοντας χρόνο, κόπο και χρήμα από την δημιουργία ενός τμήματος R&D από το μηδέν.

Bimota – Η επιστροφή του θρύλου στα Motul WSBK το 2025

Αν και η αγωνιστική μοτοσυκλέτα της Bimota δεν έχει ακόμα παρουσιαστεί, δεν περιμένουμε να δούμε στις πίστες το ιδιόρρυθμο hub-steering μπροστινό του εργοστασίου από το Rimini. Αν και με πολλά πλεονεκτήματα, το βασικό μειονέκτημα της απουσίας σωστής πληροφόρησης τέτοιου είδους συστημάτων διεύθυνσης για το τι ακριβώς συμβαίνει κάτω από τον μπροστινό τροχό, έχει αφήσει το πιο απλό κατασκευαστικά τηλεσκοπικό πιρούνι να κυριαρχήσει στους αγώνες.

Ετικέτες