Royal Enfield Himalayan 452 - Πρώτες φωτογραφίες της έκδοσης παραγωγής

Επίσημο ντεμπούτο της μοτοσυκλέτας, στις 7 Νοεμβρίου
Royal Enfield Himalayan 452
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

9/10/2023

Λίγο πριν την επίσημη αποκάλυψη της νέας, υγρόψυκτης Himalayan, που θα λάβει χώρα στις 7 Νοεμβρίου, στο διαδίκτυο κυκλοφόρησαν οι πρώτες φωτογραφίες της τελικής έκδοσης παραγωγής.

Η εμφάνιση της νέας Himalayan 452 έχει τόσο ομοιότητες όσο και διαφορές από την 411, θυμίζοντας παράλληλα το… Hero Xpulse 200, με περισσότερες καμπύλες και μεγαλύτερο όγκο. Οι φωτογραφίες που επισυνάπτουμε στο άρθρο προέρχονται τόσο από τον instagram λογαριασμό της ινδικής εταιρείας, όσο και από τα γυρίσματα για το press kit του νέου On-Off μοντέλου.

Royal Enfield Himalayan - Πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Ο στρογγυλός LED προβολέας με τη ζελατίνα και τα πλαϊνά προστατευτικά στο ρεζερβουάρ θυμίζουν το 411, ενώ νέο και πιο σύγχρονο σε design είναι το ψηλό φτερό μπροστά -η μοτοσυκλέτα φέρει ταυτόχρονα και χαμηλό φτερό, όπως και η 411. Το ψυγείο κάνει την πρώτη μεγάλη διαφορά -μαζί με το ανεστραμμένο πιρούνι-, με τον νέο υγρόψυκτο κινητήρα να αποδίδει 39,5 hp / 8.000 rpm. Μικρότερο σε μέγεθος από το 411 είναι το τελικό της εξάτμισης, ενώ η σέλα δύο επιπέδων αναβάτη-συνεπιβάτη είναι ξεχωριστή για το κάθε άτομο.

Royal Enfield Himalayan - Πρώτες επίσημες φωτογραφίες

Οι τροχοί είναι κι εδώ μεγάλοι και ακτινωτοί, ενώ αναμένουμε βελτιωμένο (σσ. δεν θα είναι δύσκολο) το σύστημα πέδησης συγκριτικά με το 411, με δυο δισκόφρενα και δικάναλο ABS. Το ρεζερβουάρ αναμένεται μεγαλύτερο από πριν, ενώ η μοτοσυκλέτα θα μπορεί να φέρει τόσο top-box, όσο και πλαϊνές βαλίτσες. Νέα θα είναι τα ψηφιακά όργανα, που θα έχουν και συνδεσιμότητα. Η 452 θα έχει θύρα USB, και ανανεωμένους διακόπτες.

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες