Royal Enfield Himalayan 452: Ταξίδι 5.446 χλμ., από το εργοστάσιο του Chennai στο Umling La - Video

Μαζί και ο CEO της εταιρείας, στο πιο ψηλό σημείο του κόσμου προσβάσιμο σε μοτοσυκλέτα
Royal Enfield Himalayan 452
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/10/2023

Με τίτλο “Η τελευταία δοκιμή”, το απολαυστικό βίντεο της Royal Enfield μας δίνει φρέσκες και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες πληροφορίες και εικόνες για το νέο Himalayan 452, όπου μια παρέα δοκιμαστών από το εργοστάσιο του Chennai, μαζί και με τον CEO της RE B. Govindarajan, διανύουν σχεδόν 5.500 δύσκολα χιλιόμετρα, για να φτάσουν μέχρι το ορεινό πέρασμα Umling La, που σε υψόμετρο 5.882 μέτρα είναι το ψηλότερο σημείο του πλανήτη που είναι προσβάσιμο σε μηχανοκίνητα οχήματα.

Λίγες ημέρες έμειναν για τις 7 Νοεμβρίου, και το ντεμπούτο του νέου Royal Enfield Himalayan (προφέρεται “χιμάλιαν” από τους Ινδούς, “χιμαλάιαν” από τους Βρετανούς), που αφήνει πίσω του για τα καλά το 411 -που όπως μαθαίνουμε από τον ινδικό τύπο το πιθανότερο είναι πως θα σταματήσει να παράγεται-, φέρνοντας επανάσταση σε σχέση με τον προκάτοχο του σε όλους τους τομείς.

Himalayan 452

Από τον υγρόψυκτο κινητήρα των 452 κ.εκ. και των 40 hp, στο νέο 6τάχυτο κιβώτιο, στο νέο ατσάλινο πλαίσιο, στη νέα στρογγυλή TFT οθόνη οργάνων με συνδεσιμότητα, τηλεφωνία, μουσική και πλοήγηση με χάρτες και όχι απλά με Turn-by-turn σύστημα, στο ανεστραμμένο πιρούνι, στο νέο ρεζερβουάρ, στα δυο φτερά (ψηλό και χαμηλό) μπροστά, στο νέο ψαλίδι, στη νέα σέλα δυο επιπέδων, στην απουσία πίσω φωτιστικού σώματος (τα φλας παίρνουν τον ρόλο του), στον νέο προβολέα, στα full-LED φωτιστικά σώματα, και, και… όπως μας λέει η Enfield, “ούτε βίδα δεν έχει μείνει ίδια σε σχέση με το 411”.

Η παρουσίαση της Himalayan 452 έχει ήδη ξεκινήσει στην Ινδία, όπως θα δείτε και από το παραπάνω bonus video, όπου βλέπουμε τη μοτοσυκλέτα στον αγαπημένο μας μαύρο-χρυσό χρωματισμό.

Himalayan 452

Οι χρωματισμοί της νέας Himalayan είναι 5, η μοτοσυκλέτα φέρει ποδιά κινητήρα που από τη μία μεριά είναι ατσάλινη και από την άλλη… πλαστική, τα ελαστικά παρεμβύσματα στα μαρσπιέ αφαιρούνται για καλύτερο κράτημα σε χώμα και λάσπες, η σχάρα με τις χειρολαβές είναι στον στάνταρ εξοπλισμό, όπως είναι και τα προστατευτικά κάγκελα στο ρεζερβουάρ αλλά και τα προστατευτικά στα καλάμια του πιρουνιού. Για την ώρα η Enfield δεν έχει ανακοινώσει επίσημα το αν τα ελαστικά θα είναι tubeless, αλλά ο ινδικός τύπος αναφέρει πως όντως αυτά δεν θα έχουν σαμπρέλα.

Himalayan 452

Στο καλογυρισμένο βίντεο της εταιρείας, θα δείτε τις μοτοσυκλέτες του ταξιδιού να βγαίνουν από τη γραμμή του εργοστασίου, και να ταξιδεύουν προς το Umling La, με πληθώρα δοκιμαστών να εναλλάσσονται στις σέλες, από ανθρώπους του εργοστασίου, μέχρι αγωνιζόμενους, κ.α.

Ετικέτες

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Οι Ιταλοί εισβάλλουν με τη σειρά τους στην Κίνα

Μαζί με τα δύο ανανεωμένα μοντέλα, στην παρουσίαση της Σαγκάης είδαμε και τη νέα συλλογή ρουχισμού Vespa DEC
motomag Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

20/5/2024

Οι ανανεωμένες Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 είχαν έρθει σε επαφή με το κοινό στην έκθεση της EICMA αρκετούς μήνες πριν, ενώ τώρα η ιταλική εταιρεία τις παρουσίασε και στην Σαγκάη, φέρνοντας τις και στην αχανή κινέζικη αγορά.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Ξεκινώντας από την ανανεωμένη Vespa Primavera 150 αυτή έχει επιπλέον ένα διακοσμητικό στο μέσο του φτερού, σε αντίθεση με τη Sprint 150 η οποία διατηρεί το παραδοσιακό μπροστινό φτερό. Αλλαγή έχουμε στις σέλες και των δύο μοντέλων οι οποίες έχουν νέα καλύμματα ενώ νέες είναι οι ζάντες και στα δύο μοντέλα. Στην Primavera 150 υπάρχουν ζάντες με πέντε μπράτσα ενώ στη Sprint 150 υπάρχουν ζάντες με το σχέδιο να παραπέμπει στο γράμμα “Y”. Η οθόνη είναι LCD 3 ιντσών και στα δύο μοντέλα με τον χρήστη να μπορεί να συνδέσει το κινητό του τηλέφωνο με την πλατφόρμα πολυμέσων Vespa MIA.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα

Εκτός από τις νέες Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150, στη Σαγκάη παρουσιάστηκε η ολοκαίνουργια συλλογή ένδυσης Vespa DEC, η οποία είναι εμπνευσμένη από το εργοστάσιο και το μουσείο της Piaggio. Η νέα συλλογή εστιάζει στο σύγχρονο lifestyle, προωθώντας ταυτόχρονα το ιταλικό στιλ και design. Τα μοντέλα Vespa Primavera 150 και Vespa Sprint 150 θα προσφέρονται σε διάφορους χρωματικούς συνδυασμούς.

Vespa Primavera 150 & Vespa Sprint 150 – Παρουσιάστηκαν ανανεωμένες στην Κίνα
Ετικέτες