Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

Με τους Αμερικάνους επενδυτές της Trackhouse Entertainment Group να παίρνουν τη σκυτάλη, στη νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia το 2024
motomag Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Το σήριαλ της αποπομπής της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 τελικά δεν θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες καθώς η μέχρι πρότινος δορυφορική ομάδα της Aprilia τα βρήκε με την Dorna και την IRTA με τις τρεις πλευρές να κλείνουν ειρηνικά όπως φαίνεται τη μεταξύ τους διαμάχη.

Μετά από την ανακοίνωση της Dorna για την αποπομπή της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 και την αντικατάσταση της με μια νέα ιδιωτική ομάδα ερχόμενη από την Αμερική και τον χώρο του Nascar που θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες Aprilia και τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez, ήρθε ο πόλεμος δηλώσεων με την CryptoDATA RNF Racing να δηλώνει πως θα προσφύγει στα δικαστήρια. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ανακοινώθηκε πως οι τρεις πλευρές κατάφεραν να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές “ειρηνικά”, με την Dorna και την IRTA να εύχονται καλή επιτυχία στα μελλοντικά εμπορικά σχέδια των RNF και CryptoDATA.

Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

O Carmelo Ezpeleta, CEO της DORNA δήλωσε: “Εκτιμούμε τη συμμετοχή της CryptoDATA στο MotoGP. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, η CryptoDATA είχε συμβολή στο MotoGP σε διάφορους τομείς. Εκτός από χορηγός ονομασίας στο GP Αυστρίας, η CryptoDATA έγινε ο κύριος μέτοχος της RNF και βοήθησε την RNF να ξεπεράσει οικονομικές δυσκολίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.”

O Bogdan Maruntis, συνιδρυτής της CryptoDATA και επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής ανέφερε: “Ο στόχος της CryptoDATA δεν ήταν ποτέ να εμπλακεί στο αθλητικό κομμάτι της ομάδας RNF, διότι αυτό δεν είναι ο τομέας δραστηριότητάς μας. Παρ' όλα αυτά, είδαμε μια ευκαιρία να εμπλακούμε βαθύτερα στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα RNF να ξεπεράσει την οικονομική κατάστασή της. Ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι και εκτιμούμε τη συνεργασία όλης της κοινότητας του MotoGP. Επί του παρόντος, έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα και το μάρκετινγκ μας στο MotoGP και θα επικεντρωθούμε στον κύριο σκοπό μας στον κλάδο της τεχνολογίας.”

Ετικέτες

Le Mans 2024 - Νέο ρεκόρ προσέλευσης κοινού σε αγώνα MotoGP

297,471 θεατές παρακολούθησαν τον γαλλικό γύρο
Le Mans record attendance
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

14/5/2024

Οι σχεδόν 300.000 θεατές που είδαν από κοντά το GP του Le Mans 2024 αποτελούν νέο ρεκόρ προσέλευσης κοινού, ανεξαρτήτως πίστας, στην ιστορία του MotoGP. Ελπίζουμε αυτή τη φορά οι υπεύθυνοι της Dorna να… μέτρησαν σωστά τον κόσμο, για να μην έχουμε φιάσκο αντίστοιχο με το GP της Jerez, όπου το νούμερο είχε φουσκώσει κατά 100.000 πλασματικούς θεατές.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε τεθεί ξανά στο γαλλικό GP, το 2023, όπου και είχαν κοπεί 278.805 εισιτήρια για το ιστορικό χιλιοστό GP της ιστορίας. Όπως βλέπουμε η Γαλλία είναι η χώρα με τη μεγαλύτερη λατρεία στον θεσμό του MotoGP, με τους Γάλλους να το δείχνουν έμπρακτα με αθρόα προσέλευση κάθε χρόνο.

Μεταξύ άλλων ο CEO του MotoGP, Carmelo Ezpeleta δήλωσε: “η ατμόσφαιρα στο Le Mans είναι θρυλική και υπάρχει λόγος για αυτό. Η απίστευτη βοή, με τις φωνές και τις ζητωκραυγές του κοινού είναι μια από τις πιο αγνές εκφράσεις πάθους για κάθε άθλημα στον κόσμο, και είναι προνόμιό μας να το ακούμε. Μετά το προηγούμενο ρεκόρ της περυσινή σεζόν, το γαλλικό GP του 2024 ξεπέρασε τις προσδοκίες. Οι σχεδόν 300.000 θεατές το αγωνιστικό τριήμερο είναι ένας φοβερός αριθμός και αντικατοπτρίζει την εξαιρετική δουλειά που κάνει κάθε χρόνο ο οργανισμός PHA Claude Michy (σσ. Ο Claude Michy είναι ο Πρόεδρος της ποδοσφαιρικής ομάδας Clermont Foot Auvergne 63, ένας άνθρωπος παθιασμένος με τα σπορ, καθώς έχει αναμειχθεί κατά καιρούς στη διοργάνωση του Rally Dakar, του Andros Trophy, του γαλλικού γύρου MXGP, της Έκθεσης Μοτοσυκλέτας του Παρισιού, κ.α.). To event έχει ακριβώς αυτό που θέλουμε κάθε φορά που αγωνιζόμαστε: θεαματικά αγωνιστικά δρώμενα μαζί με ένα πλήρες πρόγραμμα συνοδευτικών δραστηριοτήτων ώστε να κάνουν συναρπαστικό κάθε λεπτό του σαββατοκύριακου. Ευχαριστούμε τον Claude και την ομάδα του για την αφοσίωσή τους στο MotoGP.”

Ετικέτες