CryptoDATA RNF - Ειρωνεία, δηλητήριο και “τα λέμε στο δικαστήριο” στη Dorna!

Επίθεση του CEO της ρουμανικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων, που εκδιώχθηκε από το MotoGP
Απάντηση της CryptoDATA στην Dorna
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/11/2023

Δεν πέρασε πολλή ώρα από την ανακοίνωση-σοκ της Dorna για αποκλεισμό της CryptoDATA από τη σεζόν του 2024, και την αντικατάσταση της από άλλη ομάδα, και ήρθε η “πληρωμένη” απάντηση του CEO της ρουμάνικης εταιρείας, η οποία με σκληρή, αλλά και ειρωνική γλώσσα, ανακοινώνει προσφυγή στα δικαστήρια ενάντια στον διοργανωτή του Πρωταθλήματος!

Η ανακοίνωση του Ovidiu TOMA, CEO της CryptoDATA έχει ως εξής: “Ανεπιθύμητες αλλαγές στο grid του MotoGP.

Η ομάδα μας, η CryptoDATA RNF, αντιμετωπίζει μια παράδοξη κατάσταση, η οποία μοιάζει βγαλμένη από κωμωδία του κινηματογράφου, αλλά με πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις. Η Dorna, διοργανωτής του MotoGP μας προσέγγισε με ένα είδος πρότασης που θυμίζει σενάριο του Holywood: να πουλήσει την ομάδα μας σε τιμή ευκαιρίας. Σκεφτήκαμε να τους ζητήσουμε και ένα αυτόγραφο, με την τόσο "γενναιόδωρη" προσφορά τους.

Η αρχή έγινε το 2023, όταν η Dorna υποσχέθηκε σε μια αμερικανική ομάδα μια θέση στο Πρωτάθλημα MotoGP, πιθανώς τη 12η, η οποία, ω τι έκπληξη, ήταν κενή! Μπορούμε ήδη να φανταστούμε συζητήσεις στα γραφεία της Dorna: "Ας δώσουμε στους Αμερικανούς τη 12η θέση ή την CryptoDATA- Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;" Λοιπόν, πολλά.

Αφού απέρριψαν την ΚΤΜ με την αιτιολογία ότι η 12η θέση "προορίζεται για ένα εργοστάσιο", συνειδητοποίησαν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Τότε σκέφτηκαν μια πρόταση εξαγοράς μας, τόσο χαμηλή που πίστεψα πως μου έκαναν πλάκα. Αρνήθηκα ευγενικά, αλλά η πίεση δεν σταμάτησε.

Τώρα, φαίνεται ότι η Dorna θέλει να μας πετάξει έξω από το Πρωτάθλημα το 2024, επικαλούμενη αιτίες τόσο δημιουργικές που θα μπορούσαν να γραφτούν σε μυθιστόρημα. Παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο μας ισχύει μέχρι το 2026, αποδεικνύεται πως το σλόγκαν τους είναι "το Πρωτάθλημά μου, οι άγραφοι κανόνες μου... αυτοί που είναι γραμμένοι στα συμβόλαια δεν έχουν σημασία.”

Δεν είμαστε απλά απογοητευμένοι, είμαστε έτοιμοι να αντεπιτεθούμε. Μετά από ένα μήνα εντατικής προσπάθειας τεκμηρίωσης και προετοιμασίας για μια τέτοια κατάσταση, θα πάμε στο δικαστήριο με απαίτηση για σημαντική αποζημίωση για τη ζημιά στην επιχείρηση και τη φήμη μας, και τον περιορισμό της συμμετοχής μας στο Πρωτάθλημα.

Κλείνουμε αυτό το δελτίο με ένα μήνυμα για την Dorna: ακόμη και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου η ταχύτητα είναι το άλφα και το ωμέγα, η ηθική και η νομιμότητα δεν πρέπει να παρακάμπτονται. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο δικαστήριο, με το ίδιο πάθος που συναντηθήκαμε στην πίστα.

BTW, Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε πικάντικες λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από το show που οι φαν παρακολουθούν στην τηλεόραση.

Με όλο τον σεβασμό,

Αυτός ο Ρουμάνος που θα ανατρέψει το άρμα του...

Ovidiu TOMA”

Πάρτε ποπ-κορν και ετοιμαστείτε για ένα άκρως ενδιαφέρον σήριαλ, στο οποίο περιμένουμε να δούμε τι θα υποστηρίξουν Dorna και CryptoDATA για την υπόθεση, και... ποιος έχει τους καλύτερους δικηγόρους.

Ετικέτες

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"