CryptoDATA RNF - Ειρωνεία, δηλητήριο και “τα λέμε στο δικαστήριο” στη Dorna!

Επίθεση του CEO της ρουμανικής εταιρείας κρυπτονομισμάτων, που εκδιώχθηκε από το MotoGP
Απάντηση της CryptoDATA στην Dorna
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/11/2023

Δεν πέρασε πολλή ώρα από την ανακοίνωση-σοκ της Dorna για αποκλεισμό της CryptoDATA από τη σεζόν του 2024, και την αντικατάσταση της από άλλη ομάδα, και ήρθε η “πληρωμένη” απάντηση του CEO της ρουμάνικης εταιρείας, η οποία με σκληρή, αλλά και ειρωνική γλώσσα, ανακοινώνει προσφυγή στα δικαστήρια ενάντια στον διοργανωτή του Πρωταθλήματος!

Η ανακοίνωση του Ovidiu TOMA, CEO της CryptoDATA έχει ως εξής: “Ανεπιθύμητες αλλαγές στο grid του MotoGP.

Η ομάδα μας, η CryptoDATA RNF, αντιμετωπίζει μια παράδοξη κατάσταση, η οποία μοιάζει βγαλμένη από κωμωδία του κινηματογράφου, αλλά με πολύ πιο σοβαρές επιπτώσεις. Η Dorna, διοργανωτής του MotoGP μας προσέγγισε με ένα είδος πρότασης που θυμίζει σενάριο του Holywood: να πουλήσει την ομάδα μας σε τιμή ευκαιρίας. Σκεφτήκαμε να τους ζητήσουμε και ένα αυτόγραφο, με την τόσο "γενναιόδωρη" προσφορά τους.

Η αρχή έγινε το 2023, όταν η Dorna υποσχέθηκε σε μια αμερικανική ομάδα μια θέση στο Πρωτάθλημα MotoGP, πιθανώς τη 12η, η οποία, ω τι έκπληξη, ήταν κενή! Μπορούμε ήδη να φανταστούμε συζητήσεις στα γραφεία της Dorna: "Ας δώσουμε στους Αμερικανούς τη 12η θέση ή την CryptoDATA- Τι θα μπορούσε να πάει στραβά;" Λοιπόν, πολλά.

Αφού απέρριψαν την ΚΤΜ με την αιτιολογία ότι η 12η θέση "προορίζεται για ένα εργοστάσιο", συνειδητοποίησαν ότι δεν θα μπορούσαν να πάρουν τη θέση μας χωρίς τη συγκατάθεσή μας. Τότε σκέφτηκαν μια πρόταση εξαγοράς μας, τόσο χαμηλή που πίστεψα πως μου έκαναν πλάκα. Αρνήθηκα ευγενικά, αλλά η πίεση δεν σταμάτησε.

Τώρα, φαίνεται ότι η Dorna θέλει να μας πετάξει έξω από το Πρωτάθλημα το 2024, επικαλούμενη αιτίες τόσο δημιουργικές που θα μπορούσαν να γραφτούν σε μυθιστόρημα. Παρά το γεγονός ότι το συμβόλαιο μας ισχύει μέχρι το 2026, αποδεικνύεται πως το σλόγκαν τους είναι "το Πρωτάθλημά μου, οι άγραφοι κανόνες μου... αυτοί που είναι γραμμένοι στα συμβόλαια δεν έχουν σημασία.”

Δεν είμαστε απλά απογοητευμένοι, είμαστε έτοιμοι να αντεπιτεθούμε. Μετά από ένα μήνα εντατικής προσπάθειας τεκμηρίωσης και προετοιμασίας για μια τέτοια κατάσταση, θα πάμε στο δικαστήριο με απαίτηση για σημαντική αποζημίωση για τη ζημιά στην επιχείρηση και τη φήμη μας, και τον περιορισμό της συμμετοχής μας στο Πρωτάθλημα.

Κλείνουμε αυτό το δελτίο με ένα μήνυμα για την Dorna: ακόμη και στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, όπου η ταχύτητα είναι το άλφα και το ωμέγα, η ηθική και η νομιμότητα δεν πρέπει να παρακάμπτονται. Ανυπομονούμε να σας δούμε στο δικαστήριο, με το ίδιο πάθος που συναντηθήκαμε στην πίστα.

BTW, Μείνετε συντονισμένοι, σύντομα θα δημοσιοποιήσουμε πικάντικες λεπτομέρειες που κρύβονται πίσω από το show που οι φαν παρακολουθούν στην τηλεόραση.

Με όλο τον σεβασμό,

Αυτός ο Ρουμάνος που θα ανατρέψει το άρμα του...

Ovidiu TOMA”

Πάρτε ποπ-κορν και ετοιμαστείτε για ένα άκρως ενδιαφέρον σήριαλ, στο οποίο περιμένουμε να δούμε τι θα υποστηρίξουν Dorna και CryptoDATA για την υπόθεση, και... ποιος έχει τους καλύτερους δικηγόρους.

Ετικέτες

Έφυγε από την ζωή ο Toni Merendino, ένας team manager μιας άλλης εποχής

Κατέκτησε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 500 κυβικών με τον Marco Lucchinelli
cover
Από τον

Παύλο Καρατζά

16/2/2026

Ο Toni Merendino ήταν Ιταλός team manager αγωνιστικών ομάδων και μία ιδιαίτερα σημαντική προσωπικότητα του μηχανοκίνητου αθλητισμού που έφυγε από την ζωή στα μέσα Φεβρουαρίου του 2026.

Ο Merendino ένωσε δύο τελείως διαφορετικούς κόσμους, εκείνον του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Μοτοσυκλέτας και τους αγώνες rally-raid, όπως το Paris-Dakar.

Ο Toni Merendino κέρδισε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του 1981 με τον Marco Lucchinelli στην ομάδα Gallina. Ήταν ο αναντικατάστατος “πολυτεχνίτης” στα pits, και σήμερα θα τον λέγαμε team manager.

toni2

Ο Ιταλός ήταν πάντα με ένα τσιγάρο στο χέρι και όταν στο paddock κάποιος έλεγε Toni, όλοι γνώριζαν πως μιλούσαν για τον Merendino. Δεν ήταν πρόεδρος ή διάσημος, ήταν ένα πρόσωπο που κρατούσε ενωμένους τους αναβάτες, τους μηχανικούς και τους χορηγούς και μπορούσε να κάνει οποιαδήποτε δουλεία σε ένα box.

Ο Toni δούλευε σε μια επιχείρηση που κατασκευάζει μηχανές καφέ και στο δίπλα κτήριο ετοιμάζονταν οι αγωνιστικές μοτοσυκλέτες της ομάδας Gallina, της ομάδας που στη συνέχεια θα κατακτούσε το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα 500 κυβικών με τον Marco Lucchinelli.

Ο Merendino περνούσε ώρες στον χώρο αυτό, όπου επεξεργαζόταν τις μοτοσυκλέτες και συζητούσε με τους μηχανικούς. Στην αρχή απλά παρατηρούσε, έπειτα βοηθούσε, και το 1979, η ομάδα Gallina έχασε ένα μέλος και ο ιδιοκτήτης Roberto Gallina στράφηκε στον Toni και του πρότεινε να γίνει team manager. Μάλιστα τα καθήκοντα της θέσης δεν ήταν τότε τόσο ξεκάθαρα και γράφτηκαν σε ένα χαρτάκι!

Από εκείνη την στιγμή ο Toni ήταν ο άνθρωπος που ασχολούταν με όλα τα προβλήματα που μπορούσαν να προκύψουν σε μία αγωνιστική ομάδα και έπειτα θα γραφτεί στην ιστορία, καθώς το 1981, η Suzuki με την ομάδα Gallina και αναβάτη τον Marco Lucchinelli κερδίζει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα και σπάει την κυριαρχία του Kenny Roberts. Αργότερα δούλεψε με την ομάδα HB και αναβάτη τον Doriano Romboni.

toni

Μετά την ταχύτητα, ο Merendino στράφηκε στον τομέα των rally-raid συμμετείχε στο Paris-Dakar ως team manager, αλλά και ως οδηγός αυτοκινήτου, συμμετέχοντας με μία Mercedes-Benz 230 GE 4×4.

Το 2003 και αφότου έχει αποτραβηχτεί από τους αγώνες, ο Toni ιδρύει την εταιρεία Tom42 στην Ιταλία που προσφέρει οργανωμένες εμπειρίες σε αγώνες rally-raid, ταξίδια με μοτοσυκλέτες, εκπαιδευτικές δραστηριότητες και συνεντεύξεις τύπου.

Ο Toni αφιέρωσε την ζωή του στους αγώνες και τον μηχανοκίνητο αθλητισμό, και μας αποχαιρέτισε σε ηλικία 73 ετών.