Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

Με τους Αμερικάνους επενδυτές της Trackhouse Entertainment Group να παίρνουν τη σκυτάλη, στη νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia το 2024
motomag Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Το σήριαλ της αποπομπής της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 τελικά δεν θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες καθώς η μέχρι πρότινος δορυφορική ομάδα της Aprilia τα βρήκε με την Dorna και την IRTA με τις τρεις πλευρές να κλείνουν ειρηνικά όπως φαίνεται τη μεταξύ τους διαμάχη.

Μετά από την ανακοίνωση της Dorna για την αποπομπή της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 και την αντικατάσταση της με μια νέα ιδιωτική ομάδα ερχόμενη από την Αμερική και τον χώρο του Nascar που θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες Aprilia και τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez, ήρθε ο πόλεμος δηλώσεων με την CryptoDATA RNF Racing να δηλώνει πως θα προσφύγει στα δικαστήρια. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ανακοινώθηκε πως οι τρεις πλευρές κατάφεραν να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές “ειρηνικά”, με την Dorna και την IRTA να εύχονται καλή επιτυχία στα μελλοντικά εμπορικά σχέδια των RNF και CryptoDATA.

Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

O Carmelo Ezpeleta, CEO της DORNA δήλωσε: “Εκτιμούμε τη συμμετοχή της CryptoDATA στο MotoGP. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, η CryptoDATA είχε συμβολή στο MotoGP σε διάφορους τομείς. Εκτός από χορηγός ονομασίας στο GP Αυστρίας, η CryptoDATA έγινε ο κύριος μέτοχος της RNF και βοήθησε την RNF να ξεπεράσει οικονομικές δυσκολίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.”

O Bogdan Maruntis, συνιδρυτής της CryptoDATA και επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής ανέφερε: “Ο στόχος της CryptoDATA δεν ήταν ποτέ να εμπλακεί στο αθλητικό κομμάτι της ομάδας RNF, διότι αυτό δεν είναι ο τομέας δραστηριότητάς μας. Παρ' όλα αυτά, είδαμε μια ευκαιρία να εμπλακούμε βαθύτερα στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα RNF να ξεπεράσει την οικονομική κατάστασή της. Ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι και εκτιμούμε τη συνεργασία όλης της κοινότητας του MotoGP. Επί του παρόντος, έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα και το μάρκετινγκ μας στο MotoGP και θα επικεντρωθούμε στον κύριο σκοπό μας στον κλάδο της τεχνολογίας.”

Ετικέτες

MotoGP Βραζιλία: Στην Τρίπολη θα ήταν καλύτερα! Διαλυόταν η πίστα σε κάθε γύρο!

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους
MotoGP Βραζιλία: Στην Τρίπολη θα ήταν καλύτερα! Διαλυόταν η πίστα σε κάθε γύρο!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/3/2026

Το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα είδαν οι τρεις πρώτοι της μεγάλης κατηγορίας στην χθεσινή συνέντευξη τύπου μετά το τέλος του αγώνα, που είδε δύο Aprilia στο βάθρο. Έναν πόθο που εκπληρώνεται με ακριβώς έναν χρόνο καθυστέρηση!

Με την χαρά της επιτυχίας και με το γεγονός πως εκεί μπροστά που γυρνούσαν, δεν είχαν το πρόσθετο πρόβλημα των υπολοίπων, είναι φυσιολογικό που ήταν οι μόνοι που δεν έδωσαν έκταση στο πρόβλημα. Άλλωστε, κάτι τέτοιο θα έκοβε πόντους από τον άθλο και την επιτυχία, που μόλις είχαν σημειώσει.

Όλοι οι υπόλοιποι όμως, χωρίς καμία εξαίρεση, τόνισαν το πρόβλημα και ευχήθηκαν να μην χρειαστεί ποτέ ξανά να αγωνιστούν σε τέτοιες συνθήκες.

Οι εικόνες μιλούν από μόνες τους ενώ ειδικά στην Moto3 δύο άσχημα highsides αποδίδονται αποκλειστικά στην κατάσταση της πίστας και ευτυχώς δεν συνοδεύτηκαν και από τραυματισμό.

Φυσικό επίσης να πέφτουν οι προβολείς στην δήλωση του Marc Marquez μετά τον αγώνα, όταν απέδωσε το γλίστρημα που είχε και έδωσε την θέση στον Di Giannantonio που μόλις είχε κερδίσει, στην κατάσταση της πίστας.

Όπως είπε χαρακτηριστικά, εξαιτίας της πίστας έχασε την θέση στο βάθρο.

Το δίπολο που πολλές φορές παρατηρείται, από… δίποδα που βρίσκονται και στην αρθρογραφία όχι μόνο στα σχόλια, κάτι που αναγάγει το ζήτημα σε κάτι πιο σοβαρό και επικίνδυνο, θέλουν να απομονώσουν την δήλωση Marc Marquez για να πουν πως ψάχνει δικαιολογία. Παίζουν το κοινό τους ταΐζοντάς το ίντριγκα, παίρνοντας την μία στιγμή το μέρος της μίας παράταξης και έπειτα της άλλης ενώ ταυτόχρονα επικαλούνται την δημοσιογραφία, φυσικά μόνο στην Ελλάδα μπορεί να γίνει κάτι τέτοιο. Υπάρχει ο κίνδυνος να γίνει και εδώ, πολύ απλά γιατί η ίντριγκα φέρνει το πολυπόθητο κλικ για το οποίο δεν σταματούν να παρακαλούν ως «υποστήριξη». Έχουμε εδώ δύο διαφορετικές εικόνες, από αναβάτες που αποδίδονται σε διαφορετικές παρατάξεις με τον Martin στη μέση. Από την μία πλευρά η VR46 και το πουλέν της και από την άλλη ο Marc Marquez. Δεν χρειάζεται καμία αντιπαράθεση όμως, ιδιαίτερα σε ένα ζήτημα χειροπιαστό, κυριολεκτικά σκύβεις και πιάνεις την άσφαλτο που διαλύεται στο χέρι σου. Τόσο χειροπιαστό! Ο Bezzecchi είναι φυσιολογικό να μην το έχει αντιμετωπίσει στον ίδιο βαθμό καθώς είχε και τον καλύτερο ρυθμό, γυρνούσε και εμπρός μόνος του, ανενόχλητος.

https://www.motomag.gr/news/race-news/motogp-brazilia-anoixe-trypa-sto-kentro-tis-pistas-prin-ton-sprint
Ούτε στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας δεν βλέπεις αυτή την εικόνα!

Ο Martin είπε πως όσο κάθισε πίσω από τις δύο Ducati, δεχόταν πετροπόλεμο, κάτι που ευτυχώς γλίτωσε αρκετά γρήγορα.

Σε κάθε περίπτωση οι εικόνες μιλούν από μόνες τους. Αυτή ήταν η χειρότερη εικόνα των MotoGP και χρεώνεται πλήρως στην νέα διοίκηση η οποία ήξερε το ζήτημα από πριν. Δεν ρίσκαρε μόνο τον ίδιο τον αγώνα, φτάνοντας πολύ κοντά στην ματαίωσή του, όπως είδαμε από την τρύπα που άνοιξε μέσα στην άσφαλτο το Σάββατο, πριν τον Sprint, αλλά και με την ασφάλεια των αγωνιζόμενων. Ιδιαίτερα στις μικρότερες μάλιστα κατηγορίες και κυρίως στην Moto3, που με τα δικά τους ελαστικά οι συνθήκες καθιστούσαν τα πράγματα ακόμη πιο δύσκολα.

Ο αγώνας στην Βραζιλία θα μπορούσε να γίνει στο τέλος της χρονιάς, ώστε να προλάβει να στρωθεί η πίστα ή από το νέο έτος, όταν και σίγουρα θα είχαν ολοκληρωθεί οι εργασίες, μιας και είναι προγραμματισμένο, να πέσει νέα άσφαλτος!

MotoGP Βραζιλία: Άνοιξε τρύπα στο κέντρο της πίστας πριν τον Sprint!

Αν πήγαινε όμως στο τέλος της χρονιάς, τα MotoGP θα είχαν ένα σημαντικό πρόσθετο έξοδο για τα Cargo αεροπλάνα που μεταφέρουν τον εξοπλισμό, ενώ το κοινό της Λ.Αμερικής που μπορεί να δώσει σημαντικά έσοδα τόσο από την φυσική του παρουσία, όσο και με τα τηλεοπτικά δικαιώματα, ήταν ακριβώς εκείνο το κερασάκι που έκανε τους διοργανωτές να κλείσουν τα μάτια σε αυτό που έβλεπαν και τα αυτιά στις συμβουλές που άκουγαν.

Ο Bezzecchi ωστόσο το έθεσε σωστά, αν αφήσεις τα παραπάνω και το δεις ως ένα πρόβλημα που το έχεις ξαφνικά και παλεύεις να βρεις την λύση. Υπό αυτό το πρίσμα οι διοργανωτές κινήθηκαν ταχύτατα και έδωσαν λύση παλεύοντας να μπαλώσουν την κατάσταση. Θα ήταν ηρωική αντιμετώπιση, αν δεν είχαν βαδίσει εις γνώση τους πάνω στο πρόβλημα και ενώ υπήρχαν φωνές που το τόνιζαν ακόμη περισσότερο.

Έτσι φτάσαμε στην χειρότερη εικόνα των MotoGP τα τελευταία χρόνια και έτσι ξεκινά η νέα διοίκηση το έργο της, με κίτρινη κάρτα. Ούτε στην Ινδονησία, εκεί που τα MotoGP διεξάγονται σε δημόσιο δρόμο, δεν υπήρχε τέτοιο πρόβλημα πρόσφυσης, ασφάλειας και δυσκολίας μάλιστα για τους αναβάτες, με ότι αυτό συνεπάγεται.

Brazil motomag
κανονικός πετροπόλεμος!

Κι ενώ στις μικρές κατηγορίες η πρόσφυση ήταν ακόμη πιο μεγάλο πρόβλημα, στην μεγάλη κατηγορία ο πετροπόλεμος σε όσους οδηγούσαν κοντά και πολλοί μαζί, όπως συνέβαινε εχθές από την πρώτη πεντάδα και πίσω, ήταν το μεγαλύτερο πρόβλημα.

Περισσότεροι από τους μισούς αναβάτες απέκτησαν μώλωπες για ενθύμιο, που θα το θυμούνται για καιρό.

 

Ετικέτες