Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

Με τους Αμερικάνους επενδυτές της Trackhouse Entertainment Group να παίρνουν τη σκυτάλη, στη νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia το 2024
motomag Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Το σήριαλ της αποπομπής της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 τελικά δεν θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες καθώς η μέχρι πρότινος δορυφορική ομάδα της Aprilia τα βρήκε με την Dorna και την IRTA με τις τρεις πλευρές να κλείνουν ειρηνικά όπως φαίνεται τη μεταξύ τους διαμάχη.

Μετά από την ανακοίνωση της Dorna για την αποπομπή της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 και την αντικατάσταση της με μια νέα ιδιωτική ομάδα ερχόμενη από την Αμερική και τον χώρο του Nascar που θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες Aprilia και τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez, ήρθε ο πόλεμος δηλώσεων με την CryptoDATA RNF Racing να δηλώνει πως θα προσφύγει στα δικαστήρια. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ανακοινώθηκε πως οι τρεις πλευρές κατάφεραν να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές “ειρηνικά”, με την Dorna και την IRTA να εύχονται καλή επιτυχία στα μελλοντικά εμπορικά σχέδια των RNF και CryptoDATA.

Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

O Carmelo Ezpeleta, CEO της DORNA δήλωσε: “Εκτιμούμε τη συμμετοχή της CryptoDATA στο MotoGP. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, η CryptoDATA είχε συμβολή στο MotoGP σε διάφορους τομείς. Εκτός από χορηγός ονομασίας στο GP Αυστρίας, η CryptoDATA έγινε ο κύριος μέτοχος της RNF και βοήθησε την RNF να ξεπεράσει οικονομικές δυσκολίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.”

O Bogdan Maruntis, συνιδρυτής της CryptoDATA και επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής ανέφερε: “Ο στόχος της CryptoDATA δεν ήταν ποτέ να εμπλακεί στο αθλητικό κομμάτι της ομάδας RNF, διότι αυτό δεν είναι ο τομέας δραστηριότητάς μας. Παρ' όλα αυτά, είδαμε μια ευκαιρία να εμπλακούμε βαθύτερα στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα RNF να ξεπεράσει την οικονομική κατάστασή της. Ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι και εκτιμούμε τη συνεργασία όλης της κοινότητας του MotoGP. Επί του παρόντος, έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα και το μάρκετινγκ μας στο MotoGP και θα επικεντρωθούμε στον κύριο σκοπό μας στον κλάδο της τεχνολογίας.”

Ετικέτες

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Θα παραμείνει στο πόστο του μέχρι την 1η Απριλίου, με τον Taichi Honda αγωνιστικό διευθυντή του Rally Dakar να παίρνει την θέση του
motomag Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

21/2/2024

Η αναδιάρθρωση της Honda στο MotoGP η οποία έχει ξεκινήσει εδώ και ενάμιση χρόνο συνεχίζεται. Νέο “θύμα” της αγωνιστικής ύφεσης που πλήττει τα τελευταία χρόνια την ιαπωνική ομάδα έπεσε ο γενικός διευθυντής του HRC Tetsuhiro Kuwata, ο οποίος θα μεταφερθεί στον τομέα των αυτοκινήτων της Honda.

Η φράση ο τελευταίος να κλείσει την πόρτα ταιριάζει γάντι στην περίπτωση του HRC όσον αφορά το MotoGP. Οι Ιάπωνες τα τελευταία χρόνια ελέω της κακής αγωνιστικής κατάστασης της ομάδας -η Honda πέρυσι τερμάτισε τελευταία στο πρωτάθλημα- πραγματοποιούν μία αναδιάρθρωση η οποία όπως βλέπουμε δεν έχει τέλος.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Αναμφίβολα η φυγή του Marc Marquez προς την Gresini Racing και την Ducati έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να επισπευσθούν οι αποφάσεις όσον αφορά το αγωνιστικό τμήμα του MotoGP, ενώ τώρα με την ανακοίνωση της αποχώρησης του γενικού διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata τα πράγματα δείχνουν πως ολοένα γίνονται και πιο σύνθετα.

Αν βάλουμε στην εξίσωση πως το 2023 αποχώρησε στο Ιαπωνικό Grand Prix ο Shinichi Kokubu, τεχνικός διευθυντής της Honda στο MotoGP με τον Shin Sato να παίρνει την θέση του και τον χειμώνα η Honda αποφάσισε να μεταφέρει τον τεχνικό διευθυντή Takeo Yokoyama στα κεντρικά γραφεία της εταιρείας στο Τόκιο, με τον Ken Kawauchi να αναλαμβάνει την θέση του τότε καταλαβαίνουμε πως η κατάσταση στο αγωνιστικό τμήμα της Honda θυμίζει ηλεκτρική καρέκλα.

Η Honda διώχνει από το MotoGP τον γενικό διευθυντή του HRC, Tetsuhiro Kuwata

Ο Tetsuhiro Kuwata ο οποίος έχει συνδέσει το όνομα του με τις επιτυχίες του Marc Marquez στη Honda θα διατηρήσει τον ρόλο του έως και την 1η Απριλίου -τότε ξεκινά στην Ιαπωνία το νέο έτος των εταιρικών ημερολογίων- και στη συνέχεια θα αντικατασταθεί από τον Taichi Honda, ο οποίος ήταν υπεύθυνος για τo project του Rally Dakar το οποίο κέρδισε η Honda με αναβάτη τον Ricky Brabec.

Μπορεί η Honda να ισχυρίζεται πως η επικείμενη εσωτερική μετακόμιση του Tetsuhiro Kuwata στο τμήμα αυτοκινήτων της Honda είναι μέσα στο πλάνο αναδιάρθρωσης της εταιρείας ωστόσο όλοι καταλαβαίνουν πως αυτή δεν θα είναι η τελευταία στο τμήμα του MotoGP. Αν κρίνουμε μάλιστα από τα όσα είδαμε στο τελευταίο τεστ στο Qatar όπου οι Joan Mir και Luca Marini πάλευαν να κάνουν την RC213V ανταγωνιστική με τους δυο τους να μένουν σχεδόν στις τελευταίες θέσεις των χρόνων τότε έρχονται δύσκολες μέρες και για τα υπόλοιπα μέλη του HRC.

Honda

Ετικέτες