Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

Με τους Αμερικάνους επενδυτές της Trackhouse Entertainment Group να παίρνουν τη σκυτάλη, στη νέα δορυφορική ομάδα της Aprilia το 2024
motomag Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

5/12/2023

Το σήριαλ της αποπομπής της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 τελικά δεν θα φτάσει στις δικαστικές αίθουσες καθώς η μέχρι πρότινος δορυφορική ομάδα της Aprilia τα βρήκε με την Dorna και την IRTA με τις τρεις πλευρές να κλείνουν ειρηνικά όπως φαίνεται τη μεταξύ τους διαμάχη.

Μετά από την ανακοίνωση της Dorna για την αποπομπή της CryptoDATA RNF Racing από το Πρωτάθλημα του 2024 και την αντικατάσταση της με μια νέα ιδιωτική ομάδα ερχόμενη από την Αμερική και τον χώρο του Nascar που θα αγωνίζεται με μοτοσυκλέτες Aprilia και τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez, ήρθε ο πόλεμος δηλώσεων με την CryptoDATA RNF Racing να δηλώνει πως θα προσφύγει στα δικαστήρια. Ωστόσο αυτό δεν πρόκειται να συμβεί καθώς ανακοινώθηκε πως οι τρεις πλευρές κατάφεραν να επιλύσουν τις μεταξύ τους διαφορές “ειρηνικά”, με την Dorna και την IRTA να εύχονται καλή επιτυχία στα μελλοντικά εμπορικά σχέδια των RNF και CryptoDATA.

Dorna, IRTA και CryptoDATA RNF Racing τα βρήκαν λίγο πριν φτάσουν στις δικαστικές αίθουσες

O Carmelo Ezpeleta, CEO της DORNA δήλωσε: “Εκτιμούμε τη συμμετοχή της CryptoDATA στο MotoGP. Κατά τη διάρκεια της συνεργασίας μας, η CryptoDATA είχε συμβολή στο MotoGP σε διάφορους τομείς. Εκτός από χορηγός ονομασίας στο GP Αυστρίας, η CryptoDATA έγινε ο κύριος μέτοχος της RNF και βοήθησε την RNF να ξεπεράσει οικονομικές δυσκολίες σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.”

O Bogdan Maruntis, συνιδρυτής της CryptoDATA και επικεφαλής της παγκόσμιας στρατηγικής ανέφερε: “Ο στόχος της CryptoDATA δεν ήταν ποτέ να εμπλακεί στο αθλητικό κομμάτι της ομάδας RNF, διότι αυτό δεν είναι ο τομέας δραστηριότητάς μας. Παρ' όλα αυτά, είδαμε μια ευκαιρία να εμπλακούμε βαθύτερα στον τομέα του μηχανοκίνητου αθλητισμού και αποφασίσαμε να βοηθήσουμε την ομάδα RNF να ξεπεράσει την οικονομική κατάστασή της. Ήταν ένα σπουδαίο ταξίδι και εκτιμούμε τη συνεργασία όλης της κοινότητας του MotoGP. Επί του παρόντος, έχουμε εκπληρώσει τους στόχους μας όσον αφορά την επιχειρηματική δραστηριότητα και το μάρκετινγκ μας στο MotoGP και θα επικεντρωθούμε στον κύριο σκοπό μας στον κλάδο της τεχνολογίας.”

Ετικέτες

MotoGP: KTM - Δοκιμές της πρωτότυπης των 850 κυβικών στη Jerez [VIDEO]

Για πρώτη φορά η μοτοσυκλέτα των Αυστριακών σε πίστα με τους Paul Espargaro και Dani Pedrosa
KTM 850 Jerez
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

5/12/2025

Η Red Bull KTM ολοκλήρωσε τα πρώτα χιλιόμετρα δοκιμών με τον νέο κινητήρα 850 κυβικών για την νέα εποχής του MotoGP, με τους Dani Pedrosa και Paul Espargaro ως δοκιμαστές

Η αντίστροφη μέτρηση για τη νέα εποχή στην μεγάλη κατηγορία των αγώνων έχει αρχίσει. Η KTM έκανε το αποφασιστικό πρώτο βήμα προς τους κανονισμούς του 2027, δοκιμάζοντας στην πίστα της Jerez τον νέο κινητήρα 850 κυβικών των MotoGP.

Με τους κανονισμούς του 2027 να φέρνουν μεγάλες αλλαγές, κατάργηση συσκευών εκκίνησης, περιορισμένα αεροδυναμικά βοηθήματα και, πάνω απ’ όλα, μείωση κυβισμού στα 850 κυβικά εκατοστά, με τους κατασκευαστές ήδη να προετοιμάζονται για τη μετάβαση. Παράλληλα, η ιταλική Pirelli θα γίνει ο αποκλειστικός προμηθευτής ελαστικών στην κατηγορία.

Σε αυτό το πλαίσιο, η KTM φαίνεται να παίρνει προβάδισμα. Την Πέμπτη 4 Δεκεμβρίου, στη Jerez της νότιας Ισπανίας, οι δοκιμαστές Paul Espargaro και Dani Pedrosa έγραψαν τα πρώτα χιλιόμετρα με τον νέο κινητήρα 850cc. Ο κινητήρας είχε ήδη δοκιμαστεί στις εγκαταστάσεις του Matighofen, αυτή ήταν όμως η πρώτη του εμφάνιση σε πίστα.

Η μοτοσυκλέτα δοκιμών, βασισμένη στην RC16, έφερε μαύρο fairing και φτερά τόσο μπροστά όσο και πίσω, ενώ ηχητικά ξεχώριζε σημαντικά από τις σημερινές 1000cc μοτοσυκλέτες, ένας πιο κοφτός, διαφορετικός τόνος που πρόδιδε την αλλαγή.

Προς το παρόν δεν έχουν αποκαλυφθεί τεχνικές λεπτομέρειες για τις μοτοσυκλέτες των Paul Espargaro και Dani Pedrosa, όμως είναι σαφές πως η ανάπτυξη έχει μπει σε πλήρεις ρυθμούς. Ο επικεφαλής της KTM Racing, Pit Beirer, είχε ήδη δηλώσει ότι η εταιρεία δουλεύει εντατικά πάνω στη μοτοσυκλέτα της νέας εποχής.

Εν τω μεταξύ, την ώρα που η KTM έγραφε ιστορία με το πρώτο 850άρι της, ο Pedro Acosta συμμετείχε σε ιδιωτική προπόνηση με supersport 600 κυβικών δείχνoντας ότι η προετοιμασία για το μέλλον συνεχίζεται σε πολλά επίπεδα.