CryptoDATA RNF MotoGP Team - Η επίσημη παρουσίαση της περιφερειακής Aprilia

Με αναβάτες τους Miguel Oliveira και Raul Fernandez
Aprilia RNF
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

21/3/2023

Η επίσημη παρουσίαση της CryptoDATA RNF MotoGP Team έγινε στο Portimao, εν όψει του επερχόμενου πρώτου αγώνα της σεζόν του 2023. Εκεί είδαμε τα νέα χρώματα της πρώτης περιφερειακής ομάδας της Aprilia, με τις RS-GP και τους Oliveira και Fernandez.

Πέρα από το μπλε-λευκό, κόκκινο και μαύρο, το χρώμα που ξεφεύγει από την πεπατημένη είναι το rose gold του μεγάλου χορηγού CryptoDATA.

Αμφότεροι οι αναβάτες κάνουν το ντεμπούτο τους φέτος με τη μοτοσυκλέτα της Aprilia, με τον Miguel Oliveira να γράφει τον 11ο ταχύτερος χρόνο στο τελευταίο τεστ του Portimano, και τον νεαρό Fernandez τον 16ο. Σίγουρα κάθε νέα αρχή απαιτεί την εξοικείωση των αναβατών με τις νέες τους μοτοσυκλέτες, οπότε θα πρέπει να περιμένουμε να δούμε πόσο γρήγορη θα είναι αυτή, ώστε να διαπιστώσουμε τις δυνατότητες του νέου συνδυασμού.

Στους χορηγούς της ομάδας βρίσκονται οι: Greenpower Generators, RCB, WRS, Sterilgarda, Castrol, Estrella Galicia, και Shark.

Ετικέτες

Αποκαλύφθηκε η νέα Yamaha V4 MotoGP στο Brno! Dovizioso – Fernandez έκαναν δοκιμές!

Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!
Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

3/7/2025

Περιμέναμε υπομονετικά αρκετό καιρό, όχι για επιβεβαίωση αλλά για να δώσουμε εικόνα στην πληροφορία που ήταν ήδη γνωστή. Σήμερα αυτό έγινε εφικτό, έχουμε τις πρώτες φωτογραφίες μιας αρκετά προχωρημένης σε δοκιμές έκδοσης της νέας V4 μοτοσυκλέτας της Yamaha.

Μαζί με την Honda, βρέθηκαν για μία ιδιωτική δοκιμή στην πίστα της Τσεχίας στο πλαίσιο των ειδικών κανονισμών που ισχύουν για τις δοκιμές τους και έτσι εκεί ήταν και ο Luca Marini με την RC213V που οδηγεί για πρώτη φορά μετά την τρομακτική του πτώση και αυτό θα τον βοηθήσει να ετοιμαστεί και για τον αγώνα στο Sachsenring.

Όπως έχουμε πει στο παρελθόν υπάρχει ένας λογικός στόχος να προετοιμαστεί μία V4 σε αυτό τον κυβισμό και με αυτές τις προδιαγραφές ώστε να έχει η Yamaha αντίστοιχα δεδομένα με τις υπόλοιπες εταιρείες για την σεζόν του 2027, διαφορετικά θα βρεθεί και τότε ένα βήμα πίσω.

Η νέα μοτοσυκλέτα είναι σημαντικά στενότερη εμπρός συγκριτικά με την YZR-M1, πράγμα λογικό καθώς στενότερος είναι και ο V4 κινητήρας ως διάταξη και αντίστοιχα πρέπει να γίνουν και οι αλλαγές στα αεροδυναμικά.

Οι πρώτες φωτογραφίες της V4 εποχής της Yamaha!

Ειδικά πίσω αυτά ξεχωρίζουν στην πρωτότυπη αγωνιστική και χρειάζονται πολλές αλλαγές ακόμη.

Για αυτό και δεν έχει ιδιαίτερη σημασία που η νέα V4 ήταν σημαντικά πιο αργή από τις M1 που επίσης βρέθηκαν στο Brno και έγραψαν χρόνους τις ίδιες ημέρες στις ίδιες συνθήκες. Το σημαντικό ήταν πως οι δοκιμές αυτές έδειξαν πως η Yamaha είναι σε ένα σωστό δρόμο και τα βήματα που έχει κάνει έως εδώ στην V4 εποχή, είναι σωστά και μπορεί να στηριχθεί επάνω τους για την επόμενη εποχή των MotoGP.

Οι εικόνες που σήμερα βλέπουμε, φανερώνουν πως η Yamaha έχει κάνει τις επενδύσεις που πρέπει και βρίσκεται στο σωστό μονοπάτι για να είναι πιο ανταγωνιστική την μεθεπόμενη σεζόν. Μαζί με την επένδυση στον Toprak, που ταυτόχρονα είναι και στοίχημα, προετοιμάζεται από τώρα για το 2027 καθώς αυτές οι κινήσεις έρχονται το 2026 αλλά μόνο ως προετοιμασία, σε ένα επίσης σωστό πλάνο που είναι ικανό να δημιουργήσει τις ευκαιρίες που χρειάζονται!