Cryptodata MotoGP Team - FIM, IRTA και Dorna την πέταξαν εκτός MotoGP 2024 για αθέτηση συμφωνηθέντων όρων!

Αναζητείται νέα ιδιωτική ομάδα για να καλύψει το κενό, με μοτοσυκλέτες Aprilia και αναβάτες τους Oliveira και R. Fernandez
Εκδιώχθηκε από το MotoGP η CryptoDATA Team
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/11/2023

Τις πρόσφατες πληροφορίες για κακή οικονομική κατάσταση της CryptoDATA MotoGP Team, γνωστής και ως RNF Aprilia, ήρθε να επιβεβαιώσει η λακωνική ανακοίνωση των FIM, IRTA και Dorna Sports, μια μέρα πριν το 1ο τεστ για το 2024, με την οποία ανακοινώνεται η μη επιλογή της ομάδας για τη νέα σεζόν!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του MotoGP: “επανειλημμένες παραβάσεις και αθετήσεις όρων Συμβολαίου Συμμετοχής, που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα του MotoGP υποχρέωσαν την Επιτροπή Επιλογής στην παραπάνω απόφαση. Η Επιτροπή Επιλογής θα εξετάσει αιτήσεις για μια νέα Ανεξάρτητη Ομάδα με μοτοσυκλέτες της Aprilia, για συμμετοχή στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP το 2024. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.”

Razlan Razali

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του 40% της ομάδας, Razlan Razali, είχε δηλώσει πως αποχωρεί από την RNF, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικές δυσκολίες, και για πιθανή εξαγορά της ομάδας από Αμερικανούς επενδυτές (Trackhouse Racing) που έχουν δεσμούς με το NASCAR. Η CryptoDATA που είχε το 60% των μετοχών της RNF, ανταπάντησε στις δηλώσεις του Μαλαισιανού Razali, υποστηρίζοντας πως όλα έβαιναν καλώς και πως δεν υπήρχαν χρέη προς τους προμηθευτές της ομάδας. Όπως φαίνεται όμως, οι οργανωτές του MotoGP μάλλον δεν συμφώνησαν με την άποψη της CryptoDATA.

Aprilia 2η ομάδα

Σημειώστε πως οι αναβάτες Miguel Oliveira και Raul Fernandez έχουν συμβόλαιο απευθείας με την Aprilia, που προμηθεύει την ομάδα με μοτοσυκλέτες, και ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ενώ αναβάτες, μοτοσυκλέτες και προσωπικό αναμένεται να μεταφερθούν χωρίς αλλαγές στη νέα ομάδα, η οποία θα έχει νέα διοίκηση και νέο χορηγό.

RNF Aprilia out of MotoGP

Δεν θυμόμαστε ανάλογη αποπομπή ομάδας MotoGP στο παρελθόν, με μόλις μία ημέρα να απομένει πριν την έναρξη των πρώτων δοκιμαστικών της νέας σεζόν

Ετικέτες

MotoGP: Marc Marquez – “Η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”

Ο Marc Marquez μιλάει για το μέλλον και την φιλοδοξία του
MM93 Ambition
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

19/12/2025

Στα 32 του χρόνια και με 13 σεζόν στο MotoGP, ο Marc Marquez βρίσκεται πιο κοντά στο τέλος της αγωνιστικής του καριέρας παρά στην αρχή της.

Ο πρόσφατα ανακηρυγμένος, για ένατη φορά, παγκόσμιος πρωταθλητής θα επιστρέψει στις πίστες την ερχόμενη σεζόν (2026) για τον τελευταίο χρόνο του υπάρχοντος συμβολαίου του με τη factory Ducati.

Πέρα από αυτό, ο Marquez παραδέχεται ότι το μέλλον του παραμένει αβέβαιο. Ωστόσο, αν συνεχίσει να αγωνίζεται, θα είναι με την ίδια φιλοδοξία.

MM93 Ambition

“Είναι δύσκολο να ξέρεις τι θα συμβεί στο μέλλον, αλλά αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, η φιλοδοξία θα είναι πάντα ίδια”, είπε ο Marquez.
“Πάντα πίστευα ότι κάθε μέρα, 365 μέρες τον χρόνο, ξυπνάς και κοιμάσαι σκεπτόμενος πώς να βελτιωθείς.

Φυσικά, υπάρχουν ημέρες που παίρνεις ξεκουράζεσαι και αυτό είναι καλό για το μυαλό, αλλά ακόμα και αυτό είναι για να μπορείς να αποδόσεις καλύτερα μετά.

Αν συνεχίσω να αγωνίζομαι, θα είναι για να δώσω το εκατό τοις εκατό, με την ίδια φιλοδοξία. Αυτός είναι ο στόχος μου.”

Το επόμενο κεφάλαιο ξεκινά το 2026, όταν και θα προσπαθήσει να διεκδικήσει ακόμα έναν παγκόσμιο τίτλο. Ο Marquez χρειάζεται μόνο έναν ακόμη τίτλο για να φτάσει το ρεκόρ του Giacomo Agostini με οκτώ πρωταθλήματα στην κορυφαία κατηγορία. Επιπλέον, απέχει 15 νίκες από το απόλυτο ρεκόρ νικών του Valentino Rossi στην κορυφαία κατηγορία.

Ο Johann Zarco, 35 ετών, είναι ο μόνος αναβάτης στο τρέχον grid του MotoGP που είναι μεγαλύτερος από τον Marquez.

MM93 Ambition

 

Ετικέτες