Cryptodata MotoGP Team - FIM, IRTA και Dorna την πέταξαν εκτός MotoGP 2024 για αθέτηση συμφωνηθέντων όρων!

Αναζητείται νέα ιδιωτική ομάδα για να καλύψει το κενό, με μοτοσυκλέτες Aprilia και αναβάτες τους Oliveira και R. Fernandez
Εκδιώχθηκε από το MotoGP η CryptoDATA Team
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/11/2023

Τις πρόσφατες πληροφορίες για κακή οικονομική κατάσταση της CryptoDATA MotoGP Team, γνωστής και ως RNF Aprilia, ήρθε να επιβεβαιώσει η λακωνική ανακοίνωση των FIM, IRTA και Dorna Sports, μια μέρα πριν το 1ο τεστ για το 2024, με την οποία ανακοινώνεται η μη επιλογή της ομάδας για τη νέα σεζόν!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του MotoGP: “επανειλημμένες παραβάσεις και αθετήσεις όρων Συμβολαίου Συμμετοχής, που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα του MotoGP υποχρέωσαν την Επιτροπή Επιλογής στην παραπάνω απόφαση. Η Επιτροπή Επιλογής θα εξετάσει αιτήσεις για μια νέα Ανεξάρτητη Ομάδα με μοτοσυκλέτες της Aprilia, για συμμετοχή στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP το 2024. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.”

Razlan Razali

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του 40% της ομάδας, Razlan Razali, είχε δηλώσει πως αποχωρεί από την RNF, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικές δυσκολίες, και για πιθανή εξαγορά της ομάδας από Αμερικανούς επενδυτές (Trackhouse Racing) που έχουν δεσμούς με το NASCAR. Η CryptoDATA που είχε το 60% των μετοχών της RNF, ανταπάντησε στις δηλώσεις του Μαλαισιανού Razali, υποστηρίζοντας πως όλα έβαιναν καλώς και πως δεν υπήρχαν χρέη προς τους προμηθευτές της ομάδας. Όπως φαίνεται όμως, οι οργανωτές του MotoGP μάλλον δεν συμφώνησαν με την άποψη της CryptoDATA.

Aprilia 2η ομάδα

Σημειώστε πως οι αναβάτες Miguel Oliveira και Raul Fernandez έχουν συμβόλαιο απευθείας με την Aprilia, που προμηθεύει την ομάδα με μοτοσυκλέτες, και ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ενώ αναβάτες, μοτοσυκλέτες και προσωπικό αναμένεται να μεταφερθούν χωρίς αλλαγές στη νέα ομάδα, η οποία θα έχει νέα διοίκηση και νέο χορηγό.

RNF Aprilia out of MotoGP

Δεν θυμόμαστε ανάλογη αποπομπή ομάδας MotoGP στο παρελθόν, με μόλις μία ημέρα να απομένει πριν την έναρξη των πρώτων δοκιμαστικών της νέας σεζόν

Ετικέτες

MotoGP: Χαρούμενος ο Pecco Bagnaia με τις αλλαγές στα φρένα

“Πολύ πιο εύκολο για μένα” – Θετικές οι δοκιμές στην Αραγονία
MotoGP Peco Bagnaia happy Aragon test
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

12/6/2025

Ο Francesco Bagnaia επιβεβαίωσε τη βελτιωμένη αίσθηση στο μπροστινό μέρος της μοτοσυκλέτας του, χρησιμοποιώντας τους μεγαλύτερους δίσκους φρένων 355mm στη εργοστασιακή Ducati, κατά τη διάρκεια των δοκιμών της Δευτέρας στην Αραγονία.

Ο δις παγκόσμιος πρωταθλητής, που φέτος δείχνει να δυσκολεύεται να βρει την εμπιστοσύνη του στο φρενάρισμα κατά την είσοδο των στροφών με τη νέα GP25, δοκίμασε τα μεγαλύτερα φρένα κατά το ζέσταμα το πρωί της Κυριακής.

Μετά από μία απογοητευτική 12η θέση στον αγώνα Sprint του Σαββάτου, ο Ιταλός έδειξε πολύ πιο κοντά στον πραγματικό του εαυτό στον αγώνα της Κυριακής, καθώς κατάφερε να κρατήσει πίσω του τον επιθετικό Pedro Acosta και να τερματίσει τρίτος πίσω από τα αδέρφια Marquez.

Η βελτιωμένη του αίσθηση διατηρήθηκε και κατά την επίσημη δοκιμή της Δευτέρας.

“Ναι. Νομίζω ότι είναι το πιο θετικό τεστ που είχα φέτος,” δήλωσε ο Bagnaia, ο οποίος σημείωσε τον ένατο ταχύτερο χρόνο, 0.697 δευτερόλεπτα πίσω από τον Maverick Viñales της Tech3 KTM.

“Ήταν σημαντικό μετά τον χθεσινό αγώνα, όπου άρχισα να καταλαβαίνω καλύτερα τη μοτοσυκλέτα και να αποκτώ εμπιστοσύνη γύρο με τον γύρο.

Σήμερα ξεκίνησα αρκετά χαρούμενος και κατάφερα να δοκιμάσω πράγματα – για παράδειγμα, στη Jerez ήταν αδύνατο να καταλάβουμε οτιδήποτε, οπότε είμαι πολύ χαρούμενος για σήμερα.

Τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα κατάφερα να βελτιώσω τον χρόνο μου στον τελευταίο γύρο με τα ελαστικά, οπότε ήταν σημαντικό να έχω αυτή την εμπιστοσύνη και σημαντικό να βελτιώσω όσα έμαθα από χθες. Ήταν πολύ θετικό για μένα.”