Cryptodata MotoGP Team - FIM, IRTA και Dorna την πέταξαν εκτός MotoGP 2024 για αθέτηση συμφωνηθέντων όρων!

Αναζητείται νέα ιδιωτική ομάδα για να καλύψει το κενό, με μοτοσυκλέτες Aprilia και αναβάτες τους Oliveira και R. Fernandez
Εκδιώχθηκε από το MotoGP η CryptoDATA Team
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/11/2023

Τις πρόσφατες πληροφορίες για κακή οικονομική κατάσταση της CryptoDATA MotoGP Team, γνωστής και ως RNF Aprilia, ήρθε να επιβεβαιώσει η λακωνική ανακοίνωση των FIM, IRTA και Dorna Sports, μια μέρα πριν το 1ο τεστ για το 2024, με την οποία ανακοινώνεται η μη επιλογή της ομάδας για τη νέα σεζόν!

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του MotoGP: “επανειλημμένες παραβάσεις και αθετήσεις όρων Συμβολαίου Συμμετοχής, που επηρεάζουν τη δημόσια εικόνα του MotoGP υποχρέωσαν την Επιτροπή Επιλογής στην παραπάνω απόφαση. Η Επιτροπή Επιλογής θα εξετάσει αιτήσεις για μια νέα Ανεξάρτητη Ομάδα με μοτοσυκλέτες της Aprilia, για συμμετοχή στη σχάρα εκκίνησης του MotoGP το 2024. Περισσότερες πληροφορίες θα ακολουθήσουν σύντομα.”

Razlan Razali

Θυμίζουμε πως πρόσφατα ο ιδρυτής και ιδιοκτήτης του 40% της ομάδας, Razlan Razali, είχε δηλώσει πως αποχωρεί από την RNF, με πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικές δυσκολίες, και για πιθανή εξαγορά της ομάδας από Αμερικανούς επενδυτές (Trackhouse Racing) που έχουν δεσμούς με το NASCAR. Η CryptoDATA που είχε το 60% των μετοχών της RNF, ανταπάντησε στις δηλώσεις του Μαλαισιανού Razali, υποστηρίζοντας πως όλα έβαιναν καλώς και πως δεν υπήρχαν χρέη προς τους προμηθευτές της ομάδας. Όπως φαίνεται όμως, οι οργανωτές του MotoGP μάλλον δεν συμφώνησαν με την άποψη της CryptoDATA.

Aprilia 2η ομάδα

Σημειώστε πως οι αναβάτες Miguel Oliveira και Raul Fernandez έχουν συμβόλαιο απευθείας με την Aprilia, που προμηθεύει την ομάδα με μοτοσυκλέτες, και ειδικευμένο τεχνικό προσωπικό, ενώ αναβάτες, μοτοσυκλέτες και προσωπικό αναμένεται να μεταφερθούν χωρίς αλλαγές στη νέα ομάδα, η οποία θα έχει νέα διοίκηση και νέο χορηγό.

RNF Aprilia out of MotoGP

Δεν θυμόμαστε ανάλογη αποπομπή ομάδας MotoGP στο παρελθόν, με μόλις μία ημέρα να απομένει πριν την έναρξη των πρώτων δοκιμαστικών της νέας σεζόν

Ετικέτες

MotoGP - Ο Gardner θα αντικαταστήσει τον Crutchlow στο Silverstone

Ο Βρετανός χάνει την wilcdard εμφάνιση λόγω τραυματισμού στο χέρι
Remy Gardner
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

16/7/2024

Η Yamaha ανακοίνωσε ότι ο Cal Crutchlow δεν θα μπορέσει να οδηγήσει ως wildcard στο βρετανικό GP λόγω τραυματισμού στο χέρι. Ο Crutchlow θα αντικατασταθεί από τον Remy Gardner, ο οποίος έχει ήδη αποκτήσει εμπειρία στο Γερμανικό GP όταν αντικατέστησε τον Álex Rins, με τον τελευταίο να αναμένεται να έχει αναρρώσει πλήρως για το Silverstone.

Cal Crutchlow: 
"Δυστυχώς, δεν είμαι σε θέση να συμμετάσχω ως wildcard στο Silverstone φέτος. Έκανα χειρουργική επέμβαση στο χέρι πριν από δύο μήνες και η ανάρρωση δεν πήγε καθόλου όπως αναμενόταν, με αποτέλεσμα να χρειαστεί να κάνω μια νέα επέμβαση και να υπάρξουν επιπλοκές. Είναι σημαντικό να αφήσω το χέρι μου να επουλωθεί πλήρως πριν προσπαθήσω να οδηγήσω μια MotoGP μοτοσυκλέτα. Ανυπομονώ να επιστρέψω και να οδηγήσω με την ομάδα δοκιμών της Yamaha Factory Racing MotoGP το συντομότερο δυνατό, ώστε να συνεχίσουμε το πρόγραμμά μας για τη βελτίωση της μοτοσυκλέτας της Monster Energy Yamaha MotoGP. Φέτος έχουμε ήδη δει κάποια βελτίωση χάρη στην ατελείωτη δουλειά όλων στη Yamaha και την ομάδα. Ελπίζω να παρακολουθήσουμε ένα συναρπαστικό Βρετανικό GP φέτος και όλοι να περάσουν ένα υπέροχο Σαββατοκύριακο. Τέλος, θα ήθελα να ευχηθώ στον Remy καλή τύχη και να διασκεδάσει. Έχει εμπειρία με την Μ1 και πήρε μια επιπρόσθετη γεύση στη Γερμανία στον τελευταίο αγώνα.

Remy Gardner

Remy Gardner: "Πρώτα απ' όλα, θέλω να πω ότι ελπίζω ο Cal να γίνει σύντομα καλά. Τον είδα την περασμένη εβδομάδα και ελπίζω να μπορέσει να επιστρέψει στην οδήγηση και να βοηθήσει το project του MotoGP της Yamaha να προχωρήσει. Προφανώς, είναι μια ωραία ευκαιρία να οδηγήσω ξανά την Μ1, οπότε είμαι πραγματικά χαρούμενος. Το Silverstone είναι μια πίστα που μου αρέσει και ελπίζω να μπορέσω να κάνω μερικές χρήσιμες παρατηρήσεις για το project και να συνεχίσω να απολαμβάνω τη στιγμή. Ευχαριστώ όλους στη Yamaha και ανυπομονώ να οδηγήσω ξανά!"