MOTO 592 - 1η Μαρτίου 2019

Ημερομηνία κυκλοφορίας: 
Παρασκευή 01 Μαρτίου 2019
Αριθμός τεύχους: 
592

Κυκλοφορεί: Τεύχος Μαρτίου! Μπαίνουμε δυναμικά στην Άνοιξη καίγοντας μπόλικη βενζίνη για να βγάλουμε μελάνη! Νησιώτικο τεύχος καθαρά, καθώς πηγαινοερχόμασταν από τα Κανάρια στην… Κρήτη, το ίδιο εξωτικά και τα δύο! Οδηγήσαμε στην Τενερίφη τα νέα Honda CB500X και CB500F, ταξιδεύοντας με λίγες προσδοκίες διασκέδασης για τις πρακτικές μεσαίες ώσπου να πέσουμε σε μία έκπληξη… Που διαφέρουν ακριβώς από τα προηγούμενα, τι έχει κάνει η Honda στον συμπλέκτη και τα γρανάζια του κιβωτίου και γιατί, και πώς συμπεριφέρονται με βάση την πλούσια σε οδήγηση παρουσίασή τους!

Στο διπλανό νησί σε δρόμους σαν πίστα και μία πίστα σαν δρόμο, ξεδιπλώνει τις αρετές τους τα Hypermotard 950 και 950SP! Η Ducati έχει επαναπροσδιορίσει πολλές φορές τον σχεδιασμό των Hyper και φέτος επιλέγει να επιστρέψει πίσω, στην αυθεντική συνταγή που τα έκανε γνωστά. Ναι πήγαμε με τις ανάποδες προσδοκίες απ’ ότι στην Τενερίφη, πέσαμε σε αντίστοιχη έκπληξη…

Χιόνι στα Κανάρια δεν βρίσκαμε, για αυτό κατεβήκαμε στην Κρήτη, που αυτή την εποχή το έχει μπόλικο στα αμέτρητα βουνά της! Δοκιμάζουμε το BMW R1250GS Adventure γυρνώντας από πέλαγος σε πέλαγος και μαζεύουμε ατάκες από Κρητικούς που βλέπουν μπροστά τους το… βουνό να κινείται!

Ανάμεσα σε όλα αυτά, οι μέρες στο αστικό χάος θα ήταν βαρετές αν δεν ερχόταν ένα Harley Davidson FXDR να κάνει την διαφορά, κι εμείς δεν του χαριστήκαμε καθόλου, το υποβάλαμε σε κάθε δοκιμασία, ξεκινώντας από εμάς τους ίδιους με αναβάτες που τεντώνουν στην σέλα τους κι άλλους που… σκύβουν λίγο περισσότερο!

Η προσγείωση έπρεπε να έρθει με κάτι που δεν έλκει τους… φόρους πολυτελείας, έτσι για να υπάρξει εξισορρόπηση με τους εαυτούς μας, και το CFMoto 250NK ήταν μία κατάλληλη επιλογή για ομαλή και όμορφη προσγείωση.

Στα σκούτερ το BMW C400X θέλει, και μπορεί, να κάνει την διαφορά καθώς ψάχνουμε κάθε σπιθαμή της πολύπλευρης προσωπικότητάς του!

Οδηγήσαμε μόλις βγήκε από την… γραμμή παραγωγής, δηλαδή μία ράμπα στην Νέα Μάκρη (!) μία ελληνική μετατροπή σε café racer ενός ολοκαίνουριου Ducati Scambler 800 –ναι αυτό που έχετε δει να ετοιμάζεται σε ενδιάμεσα στάδια, από την Jigsaw Customs! Ο Πέτρος Χατζηροδέλης έχει σπάσει τα όρια των συνόρων της Ελλάδας, και αυτή η Café Racer είναι μία υπενθύμιση των λόγων που έχουν οδηγήσει σε αυτή του την επιτυχία!

Μένουμε στα μοναδικά θέματα του customizing, με το μικρό μας Πανεπιστήμιο, την παρουσίαση κάθε βήματος στην δημιουργία της DCR-018: Ο Ντίνος και ο Μάριος Νικολαΐδης κερνάνε γνώση ανοίγοντας τις πόρτες της DNA και δείχνοντας σε όλους τους αναγνώστες και τα μικρά και τα μεγάλα μυστικά. Πώς και γιατί έφτιαξαν την δική τους καλύμπρα πάνω στην οποία κατασκευάστηκε η DCR-018. Τα μέταλλα που χρησιμοποίησαν, ο τρόπος που την σχεδίασαν, οι ανάγκες που εξυπηρέτησε μία λύση που στο μάτι εκείνου που δεν ξέρει προσθέτει δουλειά, αντί να αφαιρεί. Κι εσείς τώρα θα ξέρετε…

Το MOTO είναι η μηνιαία βίβλος του μοτοσυκλετιστή και κανένας τομέας δεν λείπει από τις σελίδες του, ο δημοσιογράφος του περιοδικού και Πρωταθλητής, Κίμων Καράμπελας, ζήτησε λοιπόν αυτές τις ημέρες με μπόλικη λάσπη να παίξει με τα χώματα και το καινούριο παιχνίδι που βρήκε, ήταν το Sherco SE300 Factory! Δύναμη, ροπή και… λάσπη, δίνουν χρώμα στην μέση του περιοδικού γιατί έχουμε πολύ ακόμη!

Δοκιμάσαμε στην Ελλάδα το Honda C125 Super Cub και έχουμε πολλά να πούμε για τα παπιά της Honda, για την τιμή του, την ιστορία του και τους λόγους που έχει, αν έχει, κάποιος για να το αποκτήσει!

Στα ταξιδιωτικά μας συνεχίζουμε το Trans Asian, το μεγάλο ταξίδι που μπορείς να κάνεις όταν θέλεις να καβαλήσεις και να μην σταματήσεις! Οι χώρες που αλλάζουν κάθε χρόνο με ρυθμούς ασύλληπτους αξίζουν την προσοχή μας!

Το πιο πυκνογραμμένο περιοδικό της Ελλάδας, με την μεγαλύτερη αδιάκοπη παρουσία, το δικό σας MOTO, κυκλοφορεί - και κάνει τα πράγματα να συμβαίνουν!