Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ρετρό διαφημίσεις

Αυτές που αγαπήσαμε

Τα τελευταία χρόνια οι διαφημίσεις των μοτοσυκλετών είναι συντηρητικές και άτολμες ως προς τα μηνύματα που περνούν. Ίσως σε αυτό να φταίει η αύξηση του μέσου όρου ηλικίας των ανθρώπων που αγοράζουν μοτοσυκλέτες, ίσως να φταίει το γεγονός ότι οι μοτοσικλετιστές δεν είναι πλέον μια περιθωριακή κοινωνική ομάδα. Ό,τι και να συμβαίνει στις μέρες μας, δεν μπορεί ναι συγκριθεί με τις "παλιές-καλές εποχές" όπου οι διαφημίσεις μοτοσυκλετών ήταν γεμάτες με ξεκράνωτους αναβάτες, γυμνόστηθες γυναίκες και υποτιμητικά μηνύματα για τους ανταγωνιστές τους. Δείτε μερικές διαφημίσεις που βρήκαμε από την εποχή των 30ies, 50ies, 60ies και 70ies και θα καταλάβετε τι εννοούμε!  

 

Διαφήμιση της Kawasaki στην Αμερική το 1970 που... "την λέει στα ίσια" όσους έχουν Honda 

 

Έχω και κότερο, πάμε μια βόλτα; Η διαφήμιση της Hodaka μάλλον δεν έχει αντίπαλο, αφού καταφέρνει μέσα σε ένα τόσο μικρό κείμενο να συμπεριλάβει ΟΛΑ τα κλισέ του μοτοσυκλετισμού!

Διαφήμιση της Triumph με λευκά αφεντικά και μαύρους δούλους, από την εποχή που η Μ. Βρετανία ήταν αυτοκρατορία...

 

Ορίστε, μόλις 215 δολάρια έκανε μια Inian... το 1938!

Μόνο 598 δολάρια για ένα DT 125; Μην βιάζεσαι, το 1975 με αυτό το ποσό αγόραζες σπίτι στην Αθήνα. Γι΄αυτό από κάτω γράφει: "Κάποια μέρα θα αγοράσεις και εσύ Yamaha"

Επιταχύνει σαν τρομαγμένος λαγός!