Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Τα κορίτσια της EICMA 2019! Η μεγάλη συλλογή φωτογραφιών!

Η ομορφότερη πλευρά της Έκθεσης

Παραδοσιακά κάθε χρόνο, η ανθρώπινη πλευρά της Έκθεσης αναδεικνύεται από τις εντυπωσιακές κυρίες που με την παρουσία τους ομορφαίνουν και ζωντανεύουν τα περίπτερα των εκθετών. Σκέτες μοτοσυκλέτες και σκούτερ γίνονται έως και βαρετές στην επανάληψή τους, ακόμη και στον πλέον πορωμένο μοτοσυκλετιστή. Δεν έχει να κάνει αυτό με το πάθος για την μοτοσυκλέτα, αλλά με το γεγονός πως ο εγκέφαλος συγχέει μετά από λίγο τις στατικές εικόνες, τις μπερδεύει και δεν ξέρει τι είναι αυτό που είδε και σε πιο σημείο! Με τα ανθρώπινα πρόσωπα τα πάει καλύτερα, και αυτό ακριβώς τον σκοπό εξυπηρετούν οι κυρίες της Eicma! Με την παρουσία τους θυμάσαι καλύτερα τις μοτοσυκλέτες που είδες, με τα πρόσωπά τους συσχετίζεις το πρόσωπο της εταιρίας και με την κίνησή τους παίρνει ζωή μία στατική έκθεση. Η δουλειά τους έχει αποδειχτεί, αξιολογηθεί και μετρηθεί ως προς τον σκοπό της και είναι πολύ πιο σημαντική από ένα χαμόγελο.

Αν θεωρεί κανείς πως είναι εκεί για να αποτελέσουν «μέρος της διακόσμησης» κάνει σοβαρό λάθος. Εκείνη την στιγμή που θα περάσεις εμπρός από τα περίπτερα, γίνονται αυτομάτως οι πρώτοι πωλητές παγκοσμίως για τα νέα μοντέλα, κι ένας από τους λόγους που κάθε χρόνο οι εταιρίες κρατούν τις ίδιες κοπέλες είναι ακριβώς αυτή η συσχέτιση με το εκάστοτε πρόσωπο.

Μέρες μετά την EICMA η Delorto έχει δει πως η απήχηση που έχει το όνομά της είναι μεγαλύτερη, για αυτό και κάθε χρόνο έχει τις πιο «πικάντικες» παρουσίες, τα κορίτσια που ιντριγκάρουν περισσότερο τον κόσμο! Η Honda από την άλλη έχει ολόκληρη διαδικασία που πρέπει να μάθουν οι κοπέλες για ταυτόχρονα εντυπωσιακή και σεμνή παρουσία. Από τον τρόπο που θα ποζάρουν στον φωτογραφικό φακό, μέχρι την στάση τους στην μοτοσυκλέτα, όλα είναι ένα σενάριο που αντικατοπτρίζει την εικόνα της εταιρίας. Ψηλές, πρόσχαρες αλλά σοβαρές συνάμα, οι κοπέλες της Honda δηλώνουν κύρος, διαχρονικότητα, και φιλικότητα, ακριβώς όπως και η εταιρία. Αυτές είναι λεπτομέρειες που κάθε μεγάλος εκθέτης προσέχει, οι μικρότεροι εκθέτες πηγαίνουν βάση τιμοκαταλόγου από το πρακτορείο μοντέλων, όμως οι μεγάλες εταιρίες προσλαμβάνουν για αυτές τις ημέρες πωλήτριες ιδεών και όχι απλά μοντέλα. Φέτος η Kawasaki για πρώτη φορά δεν είχε το γυναικείο στοιχείο στην Έκθεση, κι αυτό γιατί τα προηγούμενα χρόνια είχε επενδύσει στην πρόκληση και στην εκκεντρικότητα, κι αν θέλει να το αλλάξει αυτό, θα πρέπει να κάνει πρώτα ένα διάλειμμα.

Οι κυρίες της EICMA ποζάρουν στον φακό του ΜΟΤΟ για να αποτυπώσουμε την παρουσία τους σε μία μεγάλη συλλογή φωτογραφιών και τις ευχαριστούμε τόσο για τον χρόνο, όσο και για την υπομονή τους μέσα στον απίστευτο κόσμο που είχε η έκθεση. Μία λεπτομέρεια μπορεί να εξηγήσει πόσο κουραστικό μπορεί να γίνει να κάθεσαι σε μία μοτοσυκλέτα: Πάνω στο βάθρο που περιστρέφεται με σταθερή ταχύτητα, κοιτάς και εστιάζεις σε δεκάδες διαφορετικά σημεία σε κάθε περιστροφή του κύκλου, χαμογελώντας σε κάθε φωτογραφία και νεύμα. Δεν θέλει παρά μόλις δέκα λεπτά για να κατέβεις από εκεί με ναυτία, ούτε λόγος για ισορροπία σε ψηλοτάκουνα. Την ναυτία αυτής της δοκιμασίας την έχουν αποβάλλει με εξάσκηση γιατί στο τέλος η πώληση της εικόνας της εταιρίας είναι στο χέρι τους…

Εμείς έχουμε επιλέξει ήδη την εντυπωσιακότερη παρουσία, οι αριθμοί στις φωτογραφίες θα βοηθήσουν κι εσάς να κάνετε το ίδιο...

Δείτε την μεγάλη συλλογή των γυναικών της EICMA:

Tags: