Σέρρες BMU & 4ος ΠΠΤ: Πρωταθλητές οι Καρακώστας, Παπαγεωργίου, Παντελεάκης, Καμζελης, Κλαδογένης, Χάλαρης! Όσα έγιναν στον 4ο αγώνα Πρωταθλήματος!

Πρώτες φωτογραφίες και αναλυτικά αποτελέσματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/10/2022

Με εξαιρετικές συνθήκες και με τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις χθεσινές μάχες, δόθηκε η εκκίνηση σήμερα στις Σέρρες με αρκετό θέαμα για τον κόσμο που επισκέφτηκε την πίστα, γεμίζοντας την κερκίδα πίσω, από όπου έχεις θέα στο μεγαλύτερο μέρος του αγωνιστικού χώρου.

Στα Superbike το χθεσινό κόλπο των δύο ομόσταυλων, του πολυπρωταθλητή Choy και του Napoli δεν πήγε όπως θα ήθελαν και κάπου εδώ κρύβεται μία αρχαιοελληνικού τύπου ειρωνεία από την στιγμή που σκοπός του Napoli ήταν να προστατέψει τον Choy. Έπεσε όμως επάνω του στα φρένα της πρώτης στροφής, οι δύο αναβάτες βγήκαν εκτός από τον Choy να σημειώνει και πτώση, αλλά σήκωσε γρήγορα την λαβωμένη του μοτοσυκλέτα του και προσπάθησε να ακολουθήσει. Ο Napoli πίεσε κι αυτός για να καταφέρει να ανέβει αλλά δεν τα κατάφερε και σημείωσε με την σειρά του πτώση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ΜΟΤΟ, εγκαταλείποντας ευτυχώς δίχως κανένα τραυματισμό.

Αυτό άφησε το πεδίο ελεύθερο για τον Καρακώστα που οδηγούσε για αρκετή ώρα την κούρσα ενώ όπως έχουμε πει δεν έχει ακόμη φτάσει την καινούρια του μοτοσυκλέτα στο επίπεδο που θα ήθελε. Στο τέλος ο Georgiev που είναι πρώτος στο BMU πέρασε εμπρός και κατέβηκε και στο 1:18 κερδίζοντας τον αγώνα.

Δεύτερος ο Καρακώστας με διαφορά εμπρός από τον τρίτο Μπεγνή, πήρε άλλη μία νίκη και φυσικά το πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει. Ο Τριντής έκανε καλύτερο αγώνα από εχθές ανεβαίνοντας στην 5η θέση της γενικής.

Ο Καρακώστας οδηγεί τον αγώνα στα SBK:

 

Ο Μπεγνής πανηγυρίζει με τον Καρακώστα την νίκη του στο ΠΠΤ:

 

Και ο πολυπρωταθλητής Λ. Πίππος με τον Καρακώστα πριν την εκκίνηση:

 

Στιγμιότυπο από την πτώση του Napoli στα SBK:

 

Στην SSP600 για ακόμη μία φορά ο Παπαγεωργίου χάρισε θέαμα και μάχες υπερσπιζόμενος τα πάτρια εδάφη και κερδίζοντας το μένος των Βούλγαρων, Ρουμάνων κτλ, που άλλαξαν τακτική και προσπαθούν τώρα να πάρουν το Βαλκανικό πρωτάθλημα στα χαρτιά ασκώντας ενστάσεις για την μοτοσυκλέτα του, που δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά. [UPDATE]: Οι ενστάσεις πράγματι δεν οδήγησαν πουθενά, η μοτοσυκλέτα του Παπαγεωργίου ελέγχθηκε πλήρως και είναι σύννομη με όλους τους κανονισμούς. Απλά ο Παπαγεωργίου ήταν πολύ γρήγορος και η μοτοσυκλέτα του πολύ καλά προετοιμασμένη. Εκτός από φετινός πρωταθλητής Ελλάδας στην SSP600, είναι και πρωταθλητής BMU! Παλεύοντας και σήμερα ο Άλεξ με τον Pascota τόσο έντονα που κατάφερε τελικά ο Furkan -που χθες απλά πάλευε για το βάθρο με τον Braescu- να πάρει την νίκη εκμεταλλευόμενος την μάχη των πρώτων, βγήκε δεύτερος γενικής έχοντας κάνει όμως τον καλύτερο χρόνο και ο μόνος της κατηγορίας που κατέβηκε στο 1:20! Κοντογιάννης, Δέσκας και Τζορτζόπουλος έκαναν επίσης έναν πολύ καλό αγώνα δίνοντας την δική τους μάχη με τους αναβάτες του BMU.

Παπαγεωργίου κρατά πίσω του τον Pascota στην μάχη του BMU:

 

Ο Δήμαρχος Σερρών (δεξιά), ένθερμος υποστηρικτής των αγώνων μοτοσυκλέτας. Χωρίς τέτοιους ανθρώπους δεν θα είχαμε ούτε τις Σέρρες, την καλύτερη πίστα των Βαλκανίων:

Στην OPEΝ που τρέχουν και οι αναβάτες του BMU στην κατηγορία F1000 που δεν συμπλήρωσαν το όριο χρόνου, όπως και το δίδυμο της Senior, την γενική πήρε ο Panteliev με τον συνεργάτη του ΜΟΤΟ, Χάλαρη Γεώργιο να περνά τον Κύριο Μ. και να παίρνει τον τίτλο στην Senior. Στην OPEN που αγωνίζεται ο γιος του Κύριος Γεώργιος, γιος του Μιχάλη, τον τίτλο πήρε ο Κλαδογένης έχοντας κόντρα με τον Νικολόπουλο που εχθές απλά προετοιμάστηκε με στόχο να πάρει σήμερα την νίκη. Κατάφερε να περάσει εμπρός και να παλέψει με τον Κλαδογένη μέχρι την καρό σημαία κυριολεκτικά σε μέγιστο βαθμό καθώς τερμάτισαν δίπλά-δίπλα με ελάχιστη διαφορά, μόλις 0.125!

Ο Χάλαρης με τον τίτλο στην Senior:

Χαμός από μάχες στην SSP300 με τον Παντελεάκη μόνο του κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού είναι στην δική του κατηγορία και τρέχει με μεγάλη διαφορά εμπρός, έχοντας τους αναβάτες του BMU πίσω του. Ο Καμζελης Απόστολος πάλεψε έντονα με Μαυρόπουλο για την νίκη και για το πρωτάθλημα που το είχε εξασφαλίσει και έπρεπε να το υπερασπιστεί. Τερμάτισαν με πολύ μικρή διαφορά, με τον Καμζελη στην 5η θέση γενικής και Πρωταθλητής Ελλάδας και τον Μαυρόπουλο στην 6η θέση.

 

Ο Παντελεάκης ξέρει να γιορτάζει τις νίκες:

Στην F1000 ο Μαρινάκης δεν είχε μία καλή εκκίνηση, η μοτοσυκλέτα του έσβησε και έχασε πολύτιμο χρόνο, οπότε η 6η θέση γενικής είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που σημειώθηκε με πάρα πολλές προσπεράσεις! Έκανε έναν πολύ όμορφο αγώνα με υψηλό ρυθμό, όπως αντίστοιχα και ο Παρασκευάς στην 11η θέση γενικής αλλά και ο Κατρατζάκης.

Στην F600 μοναδική ελληνική συμμετοχή όπως και εχθές, ο Στάγκος Γεώργιος στην 14η θέση γενικής κατάταξης σε έναν ωραίο αγώνα για όλη την κατηγορία.

 

Ο πρωταθλητής Δημήτρης Παπαγγέλου. Ήταν ήδη ελάχιστες συμμετοχές, είναι τα πράγματα τραγικά στο ΠΠΤ με τις συμμετοχές, τραυματίστηκε και αυτός στην προπόνηση και έχασε τον διπλό αγώνα:

 

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά κατηγορία, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ημέρα, την τελευταία για το ΠΠΤ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον 4ο αγώνα ΠΠΤ και τον 14ο BMU:

 

Γιάννης Περιστεράς: Δύσκολη επιστροφή μετά τον τραυματισμό στο WorldSSP300 Misano

Με το βλέμμα στην Imola
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/6/2023

Με έναν σοβαρό διάστρεμμα στο πόδι να του στερεί την δυνατότητα εντατικών προπονήσεων τον τελευταίο μήνα, ο Γιάννης Περιστεράς επέστρεψε στην ενεργό δράση στην πίστα του Misano για την συνέχεια της προσπάθειάς του στο WordSSP300 του 2023 όπου εκτός των άλλων αντιμετώπισε και δυσκολίες με την ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του στα χρονομετρημένα, αναγκάζοντάς τον να ξεκινήσει τον αγώνα από τις πίσω θέσεις. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα αναβάτη:

2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δυσκολίες για τον Περιστερά στο WorldSSP300 στο ΜιζάνοΟ Γιάννης Περιστεράς είχε ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Μιζάνο, στον 5ο και 6ο Γύρο για την κατηγορία WorldSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike.

Ο 18χρονος εδώ και λίγες ημέρες Γιάννης Περιστεράς, είχε μια πτώση στις Ελεύθερες Δοκιμές 2 και μετά από προβλήματα ρυθμίσεων στις Κατατακτήριες Δοκιμές εκκίνησε από την 30η θέση. Στον Αγώνα του Σαββάτου δεν κατάφερε να ακολουθήσει το πρώτο γκρουπ και αρκέστηκε στην 24η θέση, χωρίς να καταφέρει να κάνει την Yamaha R3 της ομάδας ProGP Racing να στρίβει σωστά στις εισόδους των στροφών.

3Στο Ζέσταμα της Κυριακής η ομάδα άλλαξε αρκετά τις ρυθμίσεις και ο Έλληνας οδηγός έμεινε ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Στον 2ο Αγώνα του Grand Prix της Emilia-Romagna, ξεκίνησε καλά και αμέσως κατέβασε χρόνο και έδωσε ελπίδες ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό, όπως στην Βαρκελώνη στον προηγούμενο Γύρο του Πρωταθλήματος. Όμως η έλλειψη προπόνησης τον τελευταίο μήνα, μετά από ένα διάστρεμμα δεύτερου βαθμού στον αστράγαλό του, δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων και αρκέστηκε σε μια 23η θέση, αρκετά μακριά από το πρώτο γκρουπ.

Τώρα ο ίδιος θα επικεντρωθεί στην εντατική προπόνηση μέχρι τον επόμενο Αγώνα που θα γίνει στις 14-16 Ιουλίου στην πίστα της Ίμολα, ώστε να είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι ένα καλό αποτέλεσμα.


 

6


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing, Yamaha R3


“Ήξερα ότι αυτός ο Αγώνας θα ήταν δύσκολος, καθώς όλοι οι συναθλητές μου βρίσκονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους και της προπόνησης τους. Έχοντας χάσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και με πόνο και δυσκολία κίνησης στο πόδι μου, δεν έφτασα καν κοντά στους περσινούς μου χρόνους σε μια πίστα που την ξέρω καλά. Δεν το βάζω κάτω και θα συνεχίσω από αύριο κιόλας την εντατική προπόνηση, ώστε τον Ιούλιο στην Ίμολα να είμαι 100% έτοιμος. Ευχαριστώ την ομάδα για την προσπάθεια της σωστής ρύθμισης της μοτοσυκλέτας και τους χορηγούς μας που μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”


 

8Την προσπάθεια του Περιστερά υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres.

 

Peristeras Moto Tyres
OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:
Dunlop Moto Racing Tyres
Gerbing Heated Clothes

 
Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,
Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι
Office: 210 777 5380 & 2105770877
Fax:    210 7798116  & 2105770876
Mob:   6978483747
Mail: [email protected], [email protected]
www.peristeras-tyres.gr