Σέρρες BMU & 4ος ΠΠΤ: Πρωταθλητές οι Καρακώστας, Παπαγεωργίου, Παντελεάκης, Καμζελης, Κλαδογένης, Χάλαρης! Όσα έγιναν στον 4ο αγώνα Πρωταθλήματος!

Πρώτες φωτογραφίες και αναλυτικά αποτελέσματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/10/2022

Με εξαιρετικές συνθήκες και με τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις χθεσινές μάχες, δόθηκε η εκκίνηση σήμερα στις Σέρρες με αρκετό θέαμα για τον κόσμο που επισκέφτηκε την πίστα, γεμίζοντας την κερκίδα πίσω, από όπου έχεις θέα στο μεγαλύτερο μέρος του αγωνιστικού χώρου.

Στα Superbike το χθεσινό κόλπο των δύο ομόσταυλων, του πολυπρωταθλητή Choy και του Napoli δεν πήγε όπως θα ήθελαν και κάπου εδώ κρύβεται μία αρχαιοελληνικού τύπου ειρωνεία από την στιγμή που σκοπός του Napoli ήταν να προστατέψει τον Choy. Έπεσε όμως επάνω του στα φρένα της πρώτης στροφής, οι δύο αναβάτες βγήκαν εκτός από τον Choy να σημειώνει και πτώση, αλλά σήκωσε γρήγορα την λαβωμένη του μοτοσυκλέτα του και προσπάθησε να ακολουθήσει. Ο Napoli πίεσε κι αυτός για να καταφέρει να ανέβει αλλά δεν τα κατάφερε και σημείωσε με την σειρά του πτώση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ΜΟΤΟ, εγκαταλείποντας ευτυχώς δίχως κανένα τραυματισμό.

Αυτό άφησε το πεδίο ελεύθερο για τον Καρακώστα που οδηγούσε για αρκετή ώρα την κούρσα ενώ όπως έχουμε πει δεν έχει ακόμη φτάσει την καινούρια του μοτοσυκλέτα στο επίπεδο που θα ήθελε. Στο τέλος ο Georgiev που είναι πρώτος στο BMU πέρασε εμπρός και κατέβηκε και στο 1:18 κερδίζοντας τον αγώνα.

Δεύτερος ο Καρακώστας με διαφορά εμπρός από τον τρίτο Μπεγνή, πήρε άλλη μία νίκη και φυσικά το πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει. Ο Τριντής έκανε καλύτερο αγώνα από εχθές ανεβαίνοντας στην 5η θέση της γενικής.

Ο Καρακώστας οδηγεί τον αγώνα στα SBK:

 

Ο Μπεγνής πανηγυρίζει με τον Καρακώστα την νίκη του στο ΠΠΤ:

 

Και ο πολυπρωταθλητής Λ. Πίππος με τον Καρακώστα πριν την εκκίνηση:

 

Στιγμιότυπο από την πτώση του Napoli στα SBK:

 

Στην SSP600 για ακόμη μία φορά ο Παπαγεωργίου χάρισε θέαμα και μάχες υπερσπιζόμενος τα πάτρια εδάφη και κερδίζοντας το μένος των Βούλγαρων, Ρουμάνων κτλ, που άλλαξαν τακτική και προσπαθούν τώρα να πάρουν το Βαλκανικό πρωτάθλημα στα χαρτιά ασκώντας ενστάσεις για την μοτοσυκλέτα του, που δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά. [UPDATE]: Οι ενστάσεις πράγματι δεν οδήγησαν πουθενά, η μοτοσυκλέτα του Παπαγεωργίου ελέγχθηκε πλήρως και είναι σύννομη με όλους τους κανονισμούς. Απλά ο Παπαγεωργίου ήταν πολύ γρήγορος και η μοτοσυκλέτα του πολύ καλά προετοιμασμένη. Εκτός από φετινός πρωταθλητής Ελλάδας στην SSP600, είναι και πρωταθλητής BMU! Παλεύοντας και σήμερα ο Άλεξ με τον Pascota τόσο έντονα που κατάφερε τελικά ο Furkan -που χθες απλά πάλευε για το βάθρο με τον Braescu- να πάρει την νίκη εκμεταλλευόμενος την μάχη των πρώτων, βγήκε δεύτερος γενικής έχοντας κάνει όμως τον καλύτερο χρόνο και ο μόνος της κατηγορίας που κατέβηκε στο 1:20! Κοντογιάννης, Δέσκας και Τζορτζόπουλος έκαναν επίσης έναν πολύ καλό αγώνα δίνοντας την δική τους μάχη με τους αναβάτες του BMU.

Παπαγεωργίου κρατά πίσω του τον Pascota στην μάχη του BMU:

 

Ο Δήμαρχος Σερρών (δεξιά), ένθερμος υποστηρικτής των αγώνων μοτοσυκλέτας. Χωρίς τέτοιους ανθρώπους δεν θα είχαμε ούτε τις Σέρρες, την καλύτερη πίστα των Βαλκανίων:

Στην OPEΝ που τρέχουν και οι αναβάτες του BMU στην κατηγορία F1000 που δεν συμπλήρωσαν το όριο χρόνου, όπως και το δίδυμο της Senior, την γενική πήρε ο Panteliev με τον συνεργάτη του ΜΟΤΟ, Χάλαρη Γεώργιο να περνά τον Κύριο Μ. και να παίρνει τον τίτλο στην Senior. Στην OPEN που αγωνίζεται ο γιος του Κύριος Γεώργιος, γιος του Μιχάλη, τον τίτλο πήρε ο Κλαδογένης έχοντας κόντρα με τον Νικολόπουλο που εχθές απλά προετοιμάστηκε με στόχο να πάρει σήμερα την νίκη. Κατάφερε να περάσει εμπρός και να παλέψει με τον Κλαδογένη μέχρι την καρό σημαία κυριολεκτικά σε μέγιστο βαθμό καθώς τερμάτισαν δίπλά-δίπλα με ελάχιστη διαφορά, μόλις 0.125!

Ο Χάλαρης με τον τίτλο στην Senior:

Χαμός από μάχες στην SSP300 με τον Παντελεάκη μόνο του κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού είναι στην δική του κατηγορία και τρέχει με μεγάλη διαφορά εμπρός, έχοντας τους αναβάτες του BMU πίσω του. Ο Καμζελης Απόστολος πάλεψε έντονα με Μαυρόπουλο για την νίκη και για το πρωτάθλημα που το είχε εξασφαλίσει και έπρεπε να το υπερασπιστεί. Τερμάτισαν με πολύ μικρή διαφορά, με τον Καμζελη στην 5η θέση γενικής και Πρωταθλητής Ελλάδας και τον Μαυρόπουλο στην 6η θέση.

 

Ο Παντελεάκης ξέρει να γιορτάζει τις νίκες:

Στην F1000 ο Μαρινάκης δεν είχε μία καλή εκκίνηση, η μοτοσυκλέτα του έσβησε και έχασε πολύτιμο χρόνο, οπότε η 6η θέση γενικής είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που σημειώθηκε με πάρα πολλές προσπεράσεις! Έκανε έναν πολύ όμορφο αγώνα με υψηλό ρυθμό, όπως αντίστοιχα και ο Παρασκευάς στην 11η θέση γενικής αλλά και ο Κατρατζάκης.

Στην F600 μοναδική ελληνική συμμετοχή όπως και εχθές, ο Στάγκος Γεώργιος στην 14η θέση γενικής κατάταξης σε έναν ωραίο αγώνα για όλη την κατηγορία.

 

Ο πρωταθλητής Δημήτρης Παπαγγέλου. Ήταν ήδη ελάχιστες συμμετοχές, είναι τα πράγματα τραγικά στο ΠΠΤ με τις συμμετοχές, τραυματίστηκε και αυτός στην προπόνηση και έχασε τον διπλό αγώνα:

 

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά κατηγορία, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ημέρα, την τελευταία για το ΠΠΤ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον 4ο αγώνα ΠΠΤ και τον 14ο BMU:

 

Ντίνος Μαυρόπουλος - Διπλός Πρωταθλητής SSP300 2023, σε Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και BMU

Με νέο, επίσημο ρεκόρ πίστας, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών
Ντίνος Μαυρόπουλος
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/10/2023

Ο Ντίνος Μαυρόπουλος πήρε όχι έναν, αλλά δύο τίτλους στην κατηγορία SSP300 για το 2023, τον πρώτο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας που διεξήχθη αποκλειστικά στο Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, και τον δεύτερο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μοτοσυκλέτας. Παράλληλα, “έγραψε” και νέο ρεκόρ πίστας στις Σέρρες, με 1:23.832, έναν εντυπωσιακό χρόνο αν λάβεις υπόψη σου την έλλειψη κυβισμού, και το πόσο χάνει μια SSP300 μοτοσυκλέτα στη μεγάλη ευθεία. Σημειώστε πως ο νεαρός Έλληνας αναβάτης είχε πετύχει τον ίδιο άθλο (διπλός Πρωταθλητής) και πέρυσι!

Το τελευταίο αγωνιστικό Σαββατοκύριακο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος και του Πανελλήνιου έκλεισε για τον Μαυρόπουλο με τον καλύτερο δυνατό τρόπο: δυο νίκες , Pole position και ένα Ρεκόρ πίστας! Έτσι έκλεισε το φετινό πρωτάθλημα με πολύ δυνατούς αγώνες και με αποκόμιση μεγάλης και πολύτιμης εμπειρίας.

Ντίνος Μαυρόπουλος

Σε δηλώσεις του μετά την κατάκτηση των δύο τίτλων, ο Ντίνος Μαυρόπουλος (δεξιά στην άνω φωτό) ευχαρίστησε την ομάδα του, ARP Racing Academy, και όλους όσους πίστεψαν σε εκείνον για άλλη μια αγωνιστική χρονιά.

@arp_academy @yamahamotorgreece @yamaha_racing_hellas @sambacoffeeroasters @motoholicsgr @motodynamicsgr @motod1rect @alpinestars @nolangroup @pirelli @dnafilters @extraproducts.tasoulis @yamaha_spiliotis1_official @mouratisgp @lyopayofficial @greekmadness_ @nikos9295 @solid.lift @vgrteamgeorgakopoulos

Ετικέτες