Σέρρες BMU & 4ος ΠΠΤ: Πρωταθλητές οι Καρακώστας, Παπαγεωργίου, Παντελεάκης, Καμζελης, Κλαδογένης, Χάλαρης! Όσα έγιναν στον 4ο αγώνα Πρωταθλήματος!

Πρώτες φωτογραφίες και αναλυτικά αποτελέσματα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

23/10/2022

Με εξαιρετικές συνθήκες και με τον αυξημένο ανταγωνισμό από τις χθεσινές μάχες, δόθηκε η εκκίνηση σήμερα στις Σέρρες με αρκετό θέαμα για τον κόσμο που επισκέφτηκε την πίστα, γεμίζοντας την κερκίδα πίσω, από όπου έχεις θέα στο μεγαλύτερο μέρος του αγωνιστικού χώρου.

Στα Superbike το χθεσινό κόλπο των δύο ομόσταυλων, του πολυπρωταθλητή Choy και του Napoli δεν πήγε όπως θα ήθελαν και κάπου εδώ κρύβεται μία αρχαιοελληνικού τύπου ειρωνεία από την στιγμή που σκοπός του Napoli ήταν να προστατέψει τον Choy. Έπεσε όμως επάνω του στα φρένα της πρώτης στροφής, οι δύο αναβάτες βγήκαν εκτός από τον Choy να σημειώνει και πτώση, αλλά σήκωσε γρήγορα την λαβωμένη του μοτοσυκλέτα του και προσπάθησε να ακολουθήσει. Ο Napoli πίεσε κι αυτός για να καταφέρει να ανέβει αλλά δεν τα κατάφερε και σημείωσε με την σειρά του πτώση, όπως φαίνεται στις φωτογραφίες του ΜΟΤΟ, εγκαταλείποντας ευτυχώς δίχως κανένα τραυματισμό.

Αυτό άφησε το πεδίο ελεύθερο για τον Καρακώστα που οδηγούσε για αρκετή ώρα την κούρσα ενώ όπως έχουμε πει δεν έχει ακόμη φτάσει την καινούρια του μοτοσυκλέτα στο επίπεδο που θα ήθελε. Στο τέλος ο Georgiev που είναι πρώτος στο BMU πέρασε εμπρός και κατέβηκε και στο 1:18 κερδίζοντας τον αγώνα.

Δεύτερος ο Καρακώστας με διαφορά εμπρός από τον τρίτο Μπεγνή, πήρε άλλη μία νίκη και φυσικά το πρωτάθλημα που έτσι κι αλλιώς είχε εξασφαλίσει. Ο Τριντής έκανε καλύτερο αγώνα από εχθές ανεβαίνοντας στην 5η θέση της γενικής.

Ο Καρακώστας οδηγεί τον αγώνα στα SBK:

 

Ο Μπεγνής πανηγυρίζει με τον Καρακώστα την νίκη του στο ΠΠΤ:

 

Και ο πολυπρωταθλητής Λ. Πίππος με τον Καρακώστα πριν την εκκίνηση:

 

Στιγμιότυπο από την πτώση του Napoli στα SBK:

 

Στην SSP600 για ακόμη μία φορά ο Παπαγεωργίου χάρισε θέαμα και μάχες υπερσπιζόμενος τα πάτρια εδάφη και κερδίζοντας το μένος των Βούλγαρων, Ρουμάνων κτλ, που άλλαξαν τακτική και προσπαθούν τώρα να πάρουν το Βαλκανικό πρωτάθλημα στα χαρτιά ασκώντας ενστάσεις για την μοτοσυκλέτα του, που δεν πρόκειται να οδηγήσουν πουθενά. [UPDATE]: Οι ενστάσεις πράγματι δεν οδήγησαν πουθενά, η μοτοσυκλέτα του Παπαγεωργίου ελέγχθηκε πλήρως και είναι σύννομη με όλους τους κανονισμούς. Απλά ο Παπαγεωργίου ήταν πολύ γρήγορος και η μοτοσυκλέτα του πολύ καλά προετοιμασμένη. Εκτός από φετινός πρωταθλητής Ελλάδας στην SSP600, είναι και πρωταθλητής BMU! Παλεύοντας και σήμερα ο Άλεξ με τον Pascota τόσο έντονα που κατάφερε τελικά ο Furkan -που χθες απλά πάλευε για το βάθρο με τον Braescu- να πάρει την νίκη εκμεταλλευόμενος την μάχη των πρώτων, βγήκε δεύτερος γενικής έχοντας κάνει όμως τον καλύτερο χρόνο και ο μόνος της κατηγορίας που κατέβηκε στο 1:20! Κοντογιάννης, Δέσκας και Τζορτζόπουλος έκαναν επίσης έναν πολύ καλό αγώνα δίνοντας την δική τους μάχη με τους αναβάτες του BMU.

Παπαγεωργίου κρατά πίσω του τον Pascota στην μάχη του BMU:

 

Ο Δήμαρχος Σερρών (δεξιά), ένθερμος υποστηρικτής των αγώνων μοτοσυκλέτας. Χωρίς τέτοιους ανθρώπους δεν θα είχαμε ούτε τις Σέρρες, την καλύτερη πίστα των Βαλκανίων:

Στην OPEΝ που τρέχουν και οι αναβάτες του BMU στην κατηγορία F1000 που δεν συμπλήρωσαν το όριο χρόνου, όπως και το δίδυμο της Senior, την γενική πήρε ο Panteliev με τον συνεργάτη του ΜΟΤΟ, Χάλαρη Γεώργιο να περνά τον Κύριο Μ. και να παίρνει τον τίτλο στην Senior. Στην OPEN που αγωνίζεται ο γιος του Κύριος Γεώργιος, γιος του Μιχάλη, τον τίτλο πήρε ο Κλαδογένης έχοντας κόντρα με τον Νικολόπουλο που εχθές απλά προετοιμάστηκε με στόχο να πάρει σήμερα την νίκη. Κατάφερε να περάσει εμπρός και να παλέψει με τον Κλαδογένη μέχρι την καρό σημαία κυριολεκτικά σε μέγιστο βαθμό καθώς τερμάτισαν δίπλά-δίπλα με ελάχιστη διαφορά, μόλις 0.125!

Ο Χάλαρης με τον τίτλο στην Senior:

Χαμός από μάχες στην SSP300 με τον Παντελεάκη μόνο του κυριολεκτικά και μεταφορικά αφού είναι στην δική του κατηγορία και τρέχει με μεγάλη διαφορά εμπρός, έχοντας τους αναβάτες του BMU πίσω του. Ο Καμζελης Απόστολος πάλεψε έντονα με Μαυρόπουλο για την νίκη και για το πρωτάθλημα που το είχε εξασφαλίσει και έπρεπε να το υπερασπιστεί. Τερμάτισαν με πολύ μικρή διαφορά, με τον Καμζελη στην 5η θέση γενικής και Πρωταθλητής Ελλάδας και τον Μαυρόπουλο στην 6η θέση.

 

Ο Παντελεάκης ξέρει να γιορτάζει τις νίκες:

Στην F1000 ο Μαρινάκης δεν είχε μία καλή εκκίνηση, η μοτοσυκλέτα του έσβησε και έχασε πολύτιμο χρόνο, οπότε η 6η θέση γενικής είναι ένα μεγάλο επίτευγμα που σημειώθηκε με πάρα πολλές προσπεράσεις! Έκανε έναν πολύ όμορφο αγώνα με υψηλό ρυθμό, όπως αντίστοιχα και ο Παρασκευάς στην 11η θέση γενικής αλλά και ο Κατρατζάκης.

Στην F600 μοναδική ελληνική συμμετοχή όπως και εχθές, ο Στάγκος Γεώργιος στην 14η θέση γενικής κατάταξης σε έναν ωραίο αγώνα για όλη την κατηγορία.

 

Ο πρωταθλητής Δημήτρης Παπαγγέλου. Ήταν ήδη ελάχιστες συμμετοχές, είναι τα πράγματα τραγικά στο ΠΠΤ με τις συμμετοχές, τραυματίστηκε και αυτός στην προπόνηση και έχασε τον διπλό αγώνα:

 

Δείτε τα αναλυτικά αποτελέσματα ανά κατηγορία, καθώς και πλούσιο φωτογραφικό υλικό από την σημερινή ημέρα, την τελευταία για το ΠΠΤ:

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Δείτε πλούσιο φωτογραφικό υλικό από τον 4ο αγώνα ΠΠΤ και τον 14ο BMU:

 

BMU 2024, 1ος αγώνας, Σέρρες - Ελληνικές επιτυχίες, ο Συνιώρης επιστρέφει και όσα έγιναν στις Σέρρες

Μαζί και έλλειψη πειθαρχίας στους κανονισμούς
motomag BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/4/2024

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2024), οι αγώνες του οποίου προσμετρούσαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, πριν αλλάξει το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών στις 13 και 14 Απριλίου, ωστόσο δεν κύλησαν όλα ομαλά.

Τα παρατράγουδα στην πίστα των Σερρών ξεκίνησαν από την Παρασκευή καθώς στον Τεχνικό Έλεγχο δεν μπόρεσε να ανιχνευφθεί μία επικείμενη βλάβη, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να έχουμε μηχανικό πρόβλημα σε έναν κινητήρα κλασικής μοτοσυκλέτας. Το σπάσιμο του κινητήρα είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με λάδια ή έξοδος του pitlane καθώς και οι στροφές Κ1, Κ2, Κ3, Κ4 και K5.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης με γνώμονα την ασφάλεια όλων συμβούλευσε την οργάνωση να καθαρίσει και να πλύνει την πίστα και όχι απλά να ρίξει υλικό πάνω στα λάδια που είχαν πέσει. Η οργάνωση θέλοντας να μην διακινδυνέψει την ασφάλεια των αγωνιζομένων προτίμησε να αναβάλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα την ημέρα της Παρασκευής αλλάζοντας το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, το Σάββατο ελπίζαμε πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά, ωστόσο στην κατηγορία SBK είχαμε ένα περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα το οποίο θα μπορούσε να έχει αποβεί ακόμα και μοιραίο για κάποιον.

Όσον αφορά τον πρώτο αγώνα ο Jan Mohr με το BMW M 1000 RR ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με τον Αυστριακό να κερδίζει τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Δημήτρη Καρακώστα, ο οποίος πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Σάκης Συνιώρης που επέστρεψε στους αγώνες μετά από δυο χρονιά απουσίας έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με το Ducati Panigale V4R κερδίζοντας ομοίως και αυτός το πρώτο βάθρο της χρονιάς ωστόσο αυτό δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια του τελικά λόγω ενός λάθους στην εκκίνηση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Εκεί, το jump start του Συνιώρη, κόστισε στον Έλληνα Πολυπρωταθλητή 30 δευτερόλεπτα ποινής, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βάθρου, ενώ ο Martin Choy ο οποίος είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση βρέθηκε με αυτό τον τρόπο στην τρίτη θέση του βάθρου. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο περιστατικό που λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά. Ο Καρακώστας θέλοντας να πανηγυρίσει το βάθρο του εντός του pitlane σηκώθηκε όρθιος στη σέλα του, χάνοντας έτσι όμως τον έλεγχο της Honda CBR1000RR, με αποτέλεσμα μια επικίνδυνη πτώση, στην οποία από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν την απερισκεψία του Καρακώστα με ποινή 10 θέσεων για τον επόμενο αγώνα.

Στον δεύτερο αγώνα και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Jan Mohr ο οποίος με το BMW M 1000 RR ήταν κυριολεκτικά άπιαστος. Ο Αυστριακός έκανε το δύο στα δύο με άνεση στις Σέρρες αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλέψουν για τις εναπομείνασες θέσεις του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σάκης Συνιώρης ο οποίος κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ανάρτηση της Panigale V4R ενώ να σημειώσουμε πως έπρεπε να αλλάζει κατά 1.000 στροφές νωρίτερα τις ταχύτητες καθώς λόγω του εργοστασιακού ψυγείου η Ducati Panigale V4R ανέβαζε θερμοκρασία. Παρολαυτά ο Συνιώρης έκανε έναν μεστό αγώνα τερματίζοντας στη δεύτερη θέση έχοντας προηγουμένως περάσει όποιον βρήκε μπροστά του. Στην τρίτη θέση πίσω από τον Συνιώρη τερμάτισε ο Pivniceru Marian από την Ρουμανία, με τον Δημήτρη Καρακώστα να τερματίζει στην όγδοη θέση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Επόμενη κατηγορία στην οποία είχαμε ελληνική επιτυχία ήταν αυτή της Supersport. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) ήθελε να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή χρονιά με ένα βάθρο και αυτό έκανε. Μπορεί να τερμάτισε πίσω από τον Brascu Muresan Denis Anexandr από την Ρουμανία ωστόσο κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας της κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται σε νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε στον πρώτο αγώνα ο Βούλγαρος Axel Ismail. Στην έκτη θέση γενικής ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης (Honda) με τον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda) να τερματίζει στη δέκατη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα ο Παπαγεωργίου ήταν πιο αποφασισμένος, με τον αναβάτη της Yamaha να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Φουρθιώτη ο οποίος τερμάτισε δύο δέκατα πίσω από τον Παπαγεωργίου στη δεύτερη θέση. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Axel Ismail για το BMU με τον Κοντογιάννη να συμπληρώνει το βάθρο όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Στην κατηγορία SSP300, ο δις Πρωταθλητής Βαλκανίων Κωσταντίνος Μαυρόπουλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στους δύο αγώνες. Ο Έλληνας Πρωταθλητής ο οποίος αγωνίζεται και στο ιταλικό πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, έκανε περίπατο κερδίζοντας με άνεση ενώ πίσω του και τις δύο ημέρες βρέθηκε ο Mert Konuk από την Τουρκία. Η μόνη διαφορά υπήρξε στην τρίτη θέση καθώς το Σάββατο ο Voines Mihai Alexandru (Ρουμανία), τερμάτισε τρίτος, ενώ την Κυριακή ο Teodorescu Razvan Gabriel επίσης από την Ρουμανία συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας -αν μπορεί κάποιος να το πει Πρωτάθλημα καθώς επί της ουσίας έχουμε δύο αγώνες οι οποίοι μετράνε ως ξεχωριστοί- θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου και πάλι στις Σέρρες.