Αλλάζουν ημερομηνίες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το SUPERMOTO 2021

Για να μην γίνουν ταυτόχρονα με το Rally Acropolis
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/8/2021

Με ανακοίνωσή της, η ΑΜΟΤΟΕ ενημερώνει πως προχωρά στην αλλαγή του προγράμματος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και μαζί και του SUPERMOTO που είχαν κοινή διεξαγωγή στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Αιτία της αλλαγής αυτής ένα αίτημα που δέχτηκε η ΑΜΟΤΟΕ για να μην συμπίπτει ο αγώνας με το Rally Acropolis χωρίς να υπάρχει διευκρίνιση για το ποια πλευρά κατέθεσε ένα τέτοιο αίτημα που αμέσως έγινε σεβαστό.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ που είναι εξόχως αναλυτική για τις πιθανότητες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγώνων του πρωταθλήματος ταχύτητας και του κυπέλου SUPERMOTO:
 

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ SUPER MOTO 2021

Οι Επιτροπές Ταχύτητας και Motocross- Super moto, δέχτηκαν αίτημα αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων των θεσμών “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2021” και “Πανελληνίου Κυπέλου Super moto 2021”, που ήταν προγραμματισμένοι  να διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου 2021  στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, εξαιτίας του τερματισμού του Rally Acropolis.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα και με δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του RallyAcropolis, που διοργανώνεται στην χώρα μας μετά από 7 χρόνια, επικοινώνησαν με το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων με σκοπό εξεύρεση νέων ημερομηνιών.

ΟΙ ημερομηνίες οι οποίες είναι διαθέσιμες και δεσμεύτηκαν είναι: 1-2-3 Οκτωβρίου 2021. Για την διευκόλυνση αθλητών, θεατών και χορηγών οι αγώνες χαρακτηρίζονται διπλοί, τόσο για το ΠΠΤΜ όσο και για το Super moto. Οι Επιτροπές βρίσκονται σε συνεννόηση με το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων με σκοπό την εξεύρεση μίας ακόμα ημερομηνίας, ώστε το ΠΠΤΜ 2021 να ολοκληρωθεί με 5 αγώνες (2 διπλοί-1 μονός) και το SM με 5 αγώνες (1 διπλός-3 μονοί) με επικρατέστερη ημερομηνία αυτήν της 30-31 Οκτωβρίου 2021 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων (μονός αγώνας), την οποία και δέσμευσαν.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε επικοινωνία τόσο με το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, το οποίο δεν έχει διαθέσιμες ημερομηνίες, όσο και με το ΓΕΑ, για την παραχώρηση του αεροδιαδρόμου της Τρίπολης, το οποίο όμως δεν διατίθεται λόγω πυρασφάλειας.

Το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ και οι Επιτροπές Ταχύτητας και Motocross-Super moto, σας καλούν να υποστηρίξετε την προσπάθεια ολοκλήρωσης των θεσμών.

Γιάννης Περιστεράς: Δύσκολη επιστροφή μετά τον τραυματισμό στο WorldSSP300 Misano

Με το βλέμμα στην Imola
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

5/6/2023

Με έναν σοβαρό διάστρεμμα στο πόδι να του στερεί την δυνατότητα εντατικών προπονήσεων τον τελευταίο μήνα, ο Γιάννης Περιστεράς επέστρεψε στην ενεργό δράση στην πίστα του Misano για την συνέχεια της προσπάθειάς του στο WordSSP300 του 2023 όπου εκτός των άλλων αντιμετώπισε και δυσκολίες με την ρύθμιση της μοτοσυκλέτας του στα χρονομετρημένα, αναγκάζοντάς τον να ξεκινήσει τον αγώνα από τις πίσω θέσεις. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα αναβάτη:

2

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Δυσκολίες για τον Περιστερά στο WorldSSP300 στο ΜιζάνοΟ Γιάννης Περιστεράς είχε ένα δύσκολο αγωνιστικό τριήμερο στην πίστα του Μιζάνο, στον 5ο και 6ο Γύρο για την κατηγορία WorldSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike.

Ο 18χρονος εδώ και λίγες ημέρες Γιάννης Περιστεράς, είχε μια πτώση στις Ελεύθερες Δοκιμές 2 και μετά από προβλήματα ρυθμίσεων στις Κατατακτήριες Δοκιμές εκκίνησε από την 30η θέση. Στον Αγώνα του Σαββάτου δεν κατάφερε να ακολουθήσει το πρώτο γκρουπ και αρκέστηκε στην 24η θέση, χωρίς να καταφέρει να κάνει την Yamaha R3 της ομάδας ProGP Racing να στρίβει σωστά στις εισόδους των στροφών.

3Στο Ζέσταμα της Κυριακής η ομάδα άλλαξε αρκετά τις ρυθμίσεις και ο Έλληνας οδηγός έμεινε ευχαριστημένος από τη συμπεριφορά της μοτοσυκλέτας. Στον 2ο Αγώνα του Grand Prix της Emilia-Romagna, ξεκίνησε καλά και αμέσως κατέβασε χρόνο και έδωσε ελπίδες ότι μπορεί να κάνει κάτι καλό, όπως στην Βαρκελώνη στον προηγούμενο Γύρο του Πρωταθλήματος. Όμως η έλλειψη προπόνησης τον τελευταίο μήνα, μετά από ένα διάστρεμμα δεύτερου βαθμού στον αστράγαλό του, δεν του επέτρεψε να ακολουθήσει το ρυθμό των πρώτων και αρκέστηκε σε μια 23η θέση, αρκετά μακριά από το πρώτο γκρουπ.

Τώρα ο ίδιος θα επικεντρωθεί στην εντατική προπόνηση μέχρι τον επόμενο Αγώνα που θα γίνει στις 14-16 Ιουλίου στην πίστα της Ίμολα, ώστε να είναι έτοιμος να διεκδικήσει και πάλι ένα καλό αποτέλεσμα.


 

6


ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός ProGP Racing, Yamaha R3


“Ήξερα ότι αυτός ο Αγώνας θα ήταν δύσκολος, καθώς όλοι οι συναθλητές μου βρίσκονται στην κορύφωση της προσπάθειάς τους και της προπόνησης τους. Έχοντας χάσει τρεις εβδομάδες προετοιμασίας και με πόνο και δυσκολία κίνησης στο πόδι μου, δεν έφτασα καν κοντά στους περσινούς μου χρόνους σε μια πίστα που την ξέρω καλά. Δεν το βάζω κάτω και θα συνεχίσω από αύριο κιόλας την εντατική προπόνηση, ώστε τον Ιούλιο στην Ίμολα να είμαι 100% έτοιμος. Ευχαριστώ την ομάδα για την προσπάθεια της σωστής ρύθμισης της μοτοσυκλέτας και τους χορηγούς μας που μας επιτρέπουν να συνεχίζουμε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.”


 

8Την προσπάθεια του Περιστερά υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres.

 

Peristeras Moto Tyres
OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:
Dunlop Moto Racing Tyres
Gerbing Heated Clothes

 
Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,
Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι
Office: 210 777 5380 & 2105770877
Fax:    210 7798116  & 2105770876
Mob:   6978483747
Mail: [email protected], [email protected]
www.peristeras-tyres.gr