Αλλάζουν ημερομηνίες το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας και το SUPERMOTO 2021

Για να μην γίνουν ταυτόχρονα με το Rally Acropolis
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

7/8/2021

Με ανακοίνωσή της, η ΑΜΟΤΟΕ ενημερώνει πως προχωρά στην αλλαγή του προγράμματος του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας και μαζί και του SUPERMOTO που είχαν κοινή διεξαγωγή στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων.

Αιτία της αλλαγής αυτής ένα αίτημα που δέχτηκε η ΑΜΟΤΟΕ για να μην συμπίπτει ο αγώνας με το Rally Acropolis χωρίς να υπάρχει διευκρίνιση για το ποια πλευρά κατέθεσε ένα τέτοιο αίτημα που αμέσως έγινε σεβαστό.

Παραθέτουμε αυτούσια την ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ που είναι εξόχως αναλυτική για τις πιθανότητες διεξαγωγής των υπόλοιπων αγώνων του πρωταθλήματος ταχύτητας και του κυπέλου SUPERMOTO:
 

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΊΑΣ ΑΓΩΝΩΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΊΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΉΜΑΤΟΣ ΤΑΧΥΤΗΤΑΣ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΩΝ ΚΑΙ ΚΥΠΕΛΛΟΥ SUPER MOTO 2021

Οι Επιτροπές Ταχύτητας και Motocross- Super moto, δέχτηκαν αίτημα αλλαγής της ημερομηνίας διεξαγωγής των αγώνων των θεσμών “Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2021” και “Πανελληνίου Κυπέλου Super moto 2021”, που ήταν προγραμματισμένοι  να διεξαχθούν στις 12 Σεπτεμβρίου 2021  στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων, εξαιτίας του τερματισμού του Rally Acropolis.

Ανταποκρινόμενοι στο αίτημα και με δεδομένο ότι πρέπει να υπάρχει η δυνατότητα παρακολούθησης του RallyAcropolis, που διοργανώνεται στην χώρα μας μετά από 7 χρόνια, επικοινώνησαν με το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων με σκοπό εξεύρεση νέων ημερομηνιών.

ΟΙ ημερομηνίες οι οποίες είναι διαθέσιμες και δεσμεύτηκαν είναι: 1-2-3 Οκτωβρίου 2021. Για την διευκόλυνση αθλητών, θεατών και χορηγών οι αγώνες χαρακτηρίζονται διπλοί, τόσο για το ΠΠΤΜ όσο και για το Super moto. Οι Επιτροπές βρίσκονται σε συνεννόηση με το Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων με σκοπό την εξεύρεση μίας ακόμα ημερομηνίας, ώστε το ΠΠΤΜ 2021 να ολοκληρωθεί με 5 αγώνες (2 διπλοί-1 μονός) και το SM με 5 αγώνες (1 διπλός-3 μονοί) με επικρατέστερη ημερομηνία αυτήν της 30-31 Οκτωβρίου 2021 στο Αυτοκινητοδρόμιο Μεγάρων (μονός αγώνας), την οποία και δέσμευσαν.

Να σημειωθεί ότι υπήρξε επικοινωνία τόσο με το Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών, το οποίο δεν έχει διαθέσιμες ημερομηνίες, όσο και με το ΓΕΑ, για την παραχώρηση του αεροδιαδρόμου της Τρίπολης, το οποίο όμως δεν διατίθεται λόγω πυρασφάλειας.

Το ΔΣ της ΑΜΟΤΟΕ και οι Επιτροπές Ταχύτητας και Motocross-Super moto, σας καλούν να υποστηρίξετε την προσπάθεια ολοκλήρωσης των θεσμών.

Βαλκανικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023, Pleven, Βουλγαρία - Εξαιρετικές επιδόσεις για τους Έλληνες αναβάτες

Δύο πρώτες θέσεις για τον Μαυρόπουλο, μία δεύτερη για τον Καρακώστα, μια δεύτερη και μια τέταρτη για τον Παπαγεωργίου, και δύο δεύτερες για την Τόνια Κορρέ
Ντίνος Μαυρόπουλος
Από το

motomag

4/9/2023

To BMU βρέθηκε στη Βουλγαρία για τον 9ο και 10ο γύρο του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, γύροι οι οποίοι διεξήχθησαν στην πίστα Pleven, με τους Έλληνες αναβάτες που συμμετείχαν να σημειώνουν εντυπωσιακά αποτελέσματα.

Με καλό καιρό καθ’ όλη τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου διεξήχθησαν ο 9ος και 10ος γύρος του Βαλκανικού Πρωταθλήματος, στο Pleven της Βουλγαρίας. Εκεί οι Έλληνες αναβάτες που με κόπο και θυσίες καταφέρνουν να ακολουθήσουν το πρόγραμμα του BMU, κατάφεραν εξαιρετικά αποτελέσματα, επιστρέφοντας με μετάλλια πίσω στη χώρα μας.

SSP300

Ντίνος Μαυρόπουλος

Ξεκινώντας από την κατηγορία SSP300, κυρίαρχος και τις δύο ημέρες αναδείχθηκε ο Κωσταντίνος Μαυρόπουλος (Dinos31), ο οποίος κατάφερε να βελτιώσει τον προσωπικό του χρόνο, τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή, ξεπερνώντας τη δεύτερη μέρα το φράγμα του 1’45, με 1’44,750. Το Σάββατο ξεκινώντας από την πρώτη θέση στη σχάρα εκκίνησης, κατάφερε να δημιουργήσει τεράστια απόσταση ασφαλείας 7,9 δευτερολέπτων από τον δεύτερο! Κατάφερε έτσι την πρώτη του νίκη για το διήμερο, χωρίς να απειληθεί από κανένα. Την Κυριακή, βρέθηκε στην 2η θέση στην σχάρα εκκίνησης, όμως αυτό δεν στάθηκε ικανό να του στερήσει την νίκη, με τον ταλαντούχο νεαρό Έλληνα αναβάτη να ολοκληρώνει έτσι ένα εξαιρετικό αγωνιστικό διήμερο, παραμένοντας στην κορυφή της γενικής βαθμολογίας της κατηγορίας.

SBK

Δημήτρης Καρακώστας

Ο Δημήτρης Καρακώστας, ο οποίος συμμετέχει στο BMU 2023 με μία CBR1000RR-R, το Σάββατο ξεκίνησε από την 4η θέση στη σχάρα εκκίνησης. Παρά τις προσπάθειες και τις αλλαγές στην μοτοσυκλέτα του, οι οποίες μείωσαν τον χρόνο του κατά 1,7 δευτερόλεπτα στον αγώνα του Σαββάτου, σε σχέση με τα προκριματικά, ολοκλήρωσε τον αγώνα στην ίδια θέση με αυτή που ξεκίνησε, μένοντας εκτός βάθρου. Την Κυριακή ωστόσο, ξεκινώντας από την 3η θέση, ο Καρακώστας κατάφερε να τερματίσει δεύτερος, ολοκληρώνοντας έτσι με μεγάλη επιτυχία τη συμμετοχή του στο Pleven της Βουλγαρίας για τον 9ο και 10ο γύρο του BMU 2023.

SS600

Άλεξ Παπαγεωργίου

Επιτυχίες είχαμε και στα SS600, όπου ο Άλεξ Παπαγεωργίου με Yamaha R6 πέτυχε μια 2η και μια 4η θέση στους δύο αγώνες.

CFMOTO

Τόνια Κορρέ

Η μοναδική γυναικεία ελληνική συμμετοχή στο BMU 2023, η Τόνια Κορρέ, αγωνίζεται στην κατηγορία CFMOTO με ένα μονοκύλινδρο 300SR. Στην Βουλγαρία, διεξήχθησαν ο 5ος και 6ος γύρος για την συγκεκριμένη κατηγορία. Το Σάββατο, στον αγώνα του 5ου γύρου, η Τόνια ολοκλήρωσε την προσπάθειά της στην 2η θέση. Το ίδιο αποτέλεσμα, κατάφερε και την Κυριακή στον αγώνα του 6ου γύρου, ολοκληρώνοντας με δύο δεύτερες θέσεις το αγωνιστικό της διήμερο στην πίστα του Pleven.

Oι επόμενοι δύο γύροι, 11ος και 12ος, θα διεξαχθούν στo Aυτοκινητοδρόμιο των Σερρών το Σαββατοκύριακο 14 και 15 Οκτωβρίου.

Φωτογραφίες: RaceBG.net

Ετικέτες