ΑΜΟΤΟΕ: Νέο πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2023

Μαζί με αλλαγή στον κανονισμό
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2023

Μετά την ακύρωση του προγραμματισμένου αγώνα για το ΠΠΤΜ 2023 στην Τρίπολη, η ΑΜΟΤΟΕ έβγαλε νέα ανακοίνωση με το ανανεωμένο πρόγραμμα 5 αγώνων (2 διπλούς, 1 μονό), ενώ καταργείται και ο περιορισμός της προπόνησης του 11ημέρου

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ το ΠΠΤΜ 2023 θα ξεκινήσει όπως προγραμματιζόταν, μετά την ακύρωση του αγώνα της Τρίπολης στις 22-23 Απριλίου, το τριήμερο 9-10-11 Ιουνίου, με τον διπλό αγώνα στις Σέρρες, ταυτόχρονα με τον πρώτο από τους δύο αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος (BMU RR).

Ο επόμενος αγώνας θα είναι πάλι διπλός και θα διεξαχθεί επίσης στις Σέρρες, όπου είναι και το δεύτερο ραντεβού του BMU RR of Nations με την πίστα των Σερρών, στις 13-14-15 Οκτωβρίου.

Όπως βλέπουμε όμως, στο νέο πρόγραμμα της ΑΜΟΤΟΕ, εξακολουθεί να υπάρχει η πίστα της Τρίπολης, για την οποία έχουμε ήδη γράψει τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα. Η ημερομηνία παραμένει ως είχε και αφορά το δεύτερο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στις 11-12 του μήνα, ενώ το Σωματείο που θα αναλάβει την διεξαγωγή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιπτώσεις.

Όσον αφορά τώρα στην αλλαγή του κανονισμού, στην οποία προχώρησε η ΑΜΟΤΟΕ, έχει να κάνει με τη δυνατότητα των αγωνιζόμενων να προπονούνται πριν τον αγώνα. Πιο αναλυτικά, μέχρι τώρα ίσχυε περιορισμός 11 ημερών για την προπόνησή τους, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να απέχουν από αυτή για τουλάχιστον δύο Κυριακές πριν αυτή του αγώνα. Πλέον, ο κανονισμός αυτός καταργείται, χωρίς να τίθεται άλλο χρονικό όριο, για το μέχρι πότε πριν από κάθε αγώνα μπορούν να προπονούνται οι αγωνιζόμενοι.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2023 - Ακύρωση αγώνα Τρίπολης

Μια λίγο έως πολύ αναμενόμενη εξέλιξη
ΑΜΟΤΟΕ Τρίπολη
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

11/4/2023

Πρώτα χάσαμε τα Μέγαρα, τώρα έφυγε και η Τρίπολη, μια εξέλιξη που δεν μας εκπλήσσει, καθώς είχαμε την πεποίθηση πως θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να ολοκληρωθούν στην ώρα τους τα -απαραίτητα για τη διεξαγωγή αγώνων μοτοσυκλέτας- βελτιωτικά έργα στο στρατιωτικό αεροδρόμιο της πόλης. Η επίσημη ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ ρίχνει την ευθύνη στο ΓΕΑ, το οποίο όπως λέει η Ομοσπονδία δεν έχει καν απαντήσει όσον αφορά στο αίτημα για τα έργα συντήρησης - βελτίωσης της "πίστας". Κατόπιν τούτου, η έναρξη του Πρωταθλήματος θα γίνει στις Σέρρες, και αναμένουμε να δούμε αν τελικά θα δούμε αγώνα στο αεροδρόμιο κάποια στιγμή αργότερα, ή αν θα έχουμε ένα Πρωτάθλημα αποκλειστικά... μονοπίστα -κατά το μονομάρκα.

Θυμίζουμε πως αρχικά το πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας μοτοσυκλετών 2023 περιελάμβανε 6 αγώνες (2 διπλούς και 2 μονούς), με διεξαγωγή τους στην πίστα των Σερρών και στον διαμορφωμένο χώρο του στρατιωτικού αεροδρομίου της Τρίπολης.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ΑΜΟΤΟΕ:

"Ο προγραμματισμένος αγώνας Ταχύτητας Μοτοσυκλετών στο Στρατιωτικό Αεροδρόμιο της Τρίπολης για 22-23/4 ακυρώνεται καθώς το ΓΕΑ δεν έχει απαντήσει ακόμα στο αίτημα της Ομοσπονδίας, σχετικά με τα έργα συντήρησης - βελτίωσης που πρέπει να γίνουν στον συγκεκριμένο χώρο, και ως εκ τούτου τα περιορισμένα χρονικά περιθώρια για τις απαραίτητες ενέργειες δεν διασφαλίζουν μια άρτια διοργάνωση.

Συνεπώς, ο εναρκτήριος αγώνας του Πρωταθλήματος θα γίνει 9-10-11 Ιουνίου στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών μαζί με το BMU."