ΑΜΟΤΟΕ: Νέο πρόγραμμα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2023

Μαζί με αλλαγή στον κανονισμό
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2023

Μετά την ακύρωση του προγραμματισμένου αγώνα για το ΠΠΤΜ 2023 στην Τρίπολη, η ΑΜΟΤΟΕ έβγαλε νέα ανακοίνωση με το ανανεωμένο πρόγραμμα 5 αγώνων (2 διπλούς, 1 μονό), ενώ καταργείται και ο περιορισμός της προπόνησης του 11ημέρου

Σύμφωνα με την νέα ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ το ΠΠΤΜ 2023 θα ξεκινήσει όπως προγραμματιζόταν, μετά την ακύρωση του αγώνα της Τρίπολης στις 22-23 Απριλίου, το τριήμερο 9-10-11 Ιουνίου, με τον διπλό αγώνα στις Σέρρες, ταυτόχρονα με τον πρώτο από τους δύο αγώνες του Βαλκανικού Πρωταθλήματος (BMU RR).

Ο επόμενος αγώνας θα είναι πάλι διπλός και θα διεξαχθεί επίσης στις Σέρρες, όπου είναι και το δεύτερο ραντεβού του BMU RR of Nations με την πίστα των Σερρών, στις 13-14-15 Οκτωβρίου.

Όπως βλέπουμε όμως, στο νέο πρόγραμμα της ΑΜΟΤΟΕ, εξακολουθεί να υπάρχει η πίστα της Τρίπολης, για την οποία έχουμε ήδη γράψει τους λόγους που οδήγησαν στην ακύρωση του αγώνα. Η ημερομηνία παραμένει ως είχε και αφορά το δεύτερο σαββατοκύριακο του Νοεμβρίου, στις 11-12 του μήνα, ενώ το Σωματείο που θα αναλάβει την διεξαγωγή του δεν έχει ανακοινωθεί ακόμα, σε αντίθεση με τις άλλες δύο περιπτώσεις.

Όσον αφορά τώρα στην αλλαγή του κανονισμού, στην οποία προχώρησε η ΑΜΟΤΟΕ, έχει να κάνει με τη δυνατότητα των αγωνιζόμενων να προπονούνται πριν τον αγώνα. Πιο αναλυτικά, μέχρι τώρα ίσχυε περιορισμός 11 ημερών για την προπόνησή τους, που σημαίνει ότι θα έπρεπε να απέχουν από αυτή για τουλάχιστον δύο Κυριακές πριν αυτή του αγώνα. Πλέον, ο κανονισμός αυτός καταργείται, χωρίς να τίθεται άλλο χρονικό όριο, για το μέχρι πότε πριν από κάθε αγώνα μπορούν να προπονούνται οι αγωνιζόμενοι.

BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα

Στο 1:23 γύρισε ο Σπηλιώτης – Κυρίαρχοι οι Έλληνες στην SSP
BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2025

Μία καταπληκτική νίκη με ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Καρακώστας στις Σέρρες, απέναντι στον πολυπρωταθλητή Martin Choy και των υπολοίπων ξένων που κατακλύζουν την κατηγορία έναντι των ελάχιστων ελληνικών συμμετοχών.

Όσο εκπληκτική ήταν η νίκη του Καρακώστα, άλλο τόσο απίστευτος ήταν ο ρυθμός του Μιχάλη Σπηλιώτη που μετρά διπλάσια χρόνια από τους υπόλοιπους αλλά συνεχίζει να έχει την ικανότητα να κρατήσει τον υψηλό ρυθμό που απαιτεί αυτή η κατηγορία.

Ο Καρακώστας έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση με δεδομένο πως είχε απέναντί του μία δυνατότερη superbike και έστριψε δεύτερος όπου δεν κάθισε εκεί ούτε λεπτό. Έκανε αμέσως την επίθεσή του και πέρασε εμπρός πριν ολοκληρώσει το πρώτο 1/3 του γύρου μένοντας πρώτος με διαφορά για το σύνολο του αγώνα!

 

Λίγες στιγμές από χθες !!! Στις 3:30 ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου και Βαλκανικό Πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους. A few moments from yesterday !!! At 3:30 the 4th round of the Panhellenic and Balkan Championship. Good luck to all. Karakostas Honda Honda Motorcycles & ATVs Saracakis Group of Companies Intramoto Glyfada ZenOne Racing Tassoulis Extra Products LIQUI MOLY Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories LIQUI MOLY Motorbike Greece Georgopoulos Power Store Papastavrou Shops RiSE custom @κορυφαίοι θαυμαστές

Posted by Dimitris Karakostas on Sunday, June 1, 2025

 

Δεν άφησαν κανένα περιθώριο οι Έλληνες αναβάτες στην SSP, όπου Παντελεάκης και Παπαγεωργίου ήταν σε άλλο επίπεδο και έκαναν το 1-2 με τον Φουρθιώτη να μην αφήνει περιθώριο στον Pascota για την γενική της κατηγορίας που συμπληρώνει συμμετοχές SSP και STK600. Ένας πολύ δυναμικός αγώνας με την γενική κατάταξη να δείχνει πως δεν υπάρχει αντίπαλος για τους Έλληνες αναβάτες.

Κι εδώ ο ρυθμός του Γιάννη Τζορτζόπουλου είναι μία προσωπική νίκη καθώς γύρισε στο 1:24 έχοντας τεράστια διαφορά ηλικίας από τους υπόλοιπους και με μία μοτοσυκλέτα που δεν είναι στο πλαίσιο των υπολοίπων από πλευράς ιπποδύναμης, κατάλληλα προετοιμασμένη ωστόσο μετά από χρόνια εμπειρίας.

Στην κατηγορία GR-Racing, Νέων, την νίκη πήραν οι Κίτσος Γεώργιος στην Racing και ο νεαρός και πολύ γρήγορος αναβάτης Αντώνης Βεντουρας που αγώνα-αγώνα φαίνεται πως χτίζει εμπειρία με γεωμετρικό ρυθμό.

Στην OPEN-Senior την νίκη σημείωσαν οι Αγγελακόπουλος Μαρκος στην OPEN και ο Κλαδογένης Γιάννης στην Senior ενώ αντίστοιχα ο Κολλάρος Παναγιώτης μπορεί στην ελληνική κατηγορία να μην έχει άλλες συμμετοχές, όμως στο BMU είναι 15 πολλοί ανταγωνιστικοί αναβάτες με πολύ δυνατές μοτοσυκλέτες όπου ο Παναγιώτης ανέβηκε στην 4η θέση με την μοναδική RC390 της κατηγορίας όπου οι χρόνοι της ήταν πολύ κοντινοί μεταξύ των αναβατών.

Αυτή την στιγμή ολοκληρώνονται οι αγώνες όλων των κατηγοριών για τον 4ο αγώνα τους Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Βάθρα και αποτελέσματα