Δύο νίκες για τον Γιάννη Περιστερά στο HSBK

Προετοιμασία για το Mugello
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

16/9/2020

Με βασικό στόχο να κρατηθεί σε φόρμα για τον σημαντικό αγώνα που έχει μπροστά του σε λίγες ημέρες στο Mugello, ο Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε σε δύο κατηγορίες του HSBK ανεβαίνοντας στο πρώτο σκαλί του βάθρου. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ομάδας:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

PERISTERAS IOANNIS #JOHN41

Ο 15χρονος Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε το Σαββατοκύριακο που πέρασε στους δύο Αγώνες των Μεγάρων για το Ελληνικό Πρωτάθλημα HSBK, στην κατηγορία Supersport 300 και στην κατηγορία ΝΕΩΝ, με Yamaha R3.

Η συμμετοχή αυτή είχε το σκοπό να είναι μέρος της προετοιμασίας του για τη συμμετοχή του στο Ιταλικό Πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, που θα γίνει την επόμενη εβδομάδα στο Μουτζέλο. Η R3 του 2019 που χρησιμοποιήθηκε, έχει το νορμάλ κινητήρα των 42 ίππων και όχι αυτόν με τις βελτιώσεις που επιτρέπεται για την SSP300.

Το Σάββατο έγινε ο πρώτος από τους δύο Αγώνες και ο 15χρονος οδηγός ξεκίνησε καλύτερα και από τις πολύ πιο δυνατές μοτοσυκλέτες των 100 ίππων της κατηγορίας Racing, με την οποία αγωνίστηκε μαζί και η SSP300 και η κατηγορία Νέων Οδηγών. Ο John#41 προσπάθησε και κράτησε ένα σταθερό ρυθμό σε όλη τη διάρκεια του Αγώνα και κέρδισε άνετα. Ακριβώς το ίδιο επαναλήφθηκε την Κυριακή στον 2ο Αγώνα του Ελληνικού Πρωταθλήματος, που ήταν τελικά μια καλή ευκαιρία ενόψη των υποχρεώσεων στην Ιταλία.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

“Ακολούθησα τις οδηγίες της ομάδας μου και έκανα δύο αγώνες με στόχο να έχω σταθερό ρυθμό, χωρίς να πάρω ούτε το παραμικρό ρίσκο. Η νορμάλ Yamaha R3 δούλεψε τέλεια και το μυαλό μου είναι στην πίστα του Μουτζέλο, στην οποία θα βρεθώ για πρώτη φορά. Ευχαριστώ την ομάδα μου, τον αρχιμηχανικό μου Άκη Τσώκο και τον προπονητή μου Λευτέρη Πίππο και βέβαια τους χορηγούς μας για τη βοήθεια και εδώ και στην Ιταλία.”

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: REPSOL Petrolmak S.A., Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Akrapovic, DNA Filters, TECNO MOTO Performance, SHOEI, KARASSULIS International Transport, Rider Repair Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!

Επέστρεψε ο Mohr στην κορυφή
BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

14/4/2025

Με καλύτερες συνθήκες και μία άρτια διοργάνωση ο δεύτερος αγώνας της Κυριακής εξελίχθηκε άρτια και έδωσε δυνατές στιγμές για τους Έλληνες που συμμετέχουν στο BMU και κατά επέκταση και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας.

Στα Superbike ο Mohr ήταν στον δεύτερο αγώνα πιο ανταγωνιστικός και παρόλο που ο Choy προσπάθησε αρκετά να κάνει την ανατροπή, στην πράξη δεν είχε τρόπο να ανακόψει τον Αυστριακό και αρκέστηκε στην 2η θέση.

Ο Καρακώστας που πήρε μία μεγάλη νίκη στο βρεγμένο, σημείωσε μία ακόμη την Κυριακή στον δεύτερο αγώνα στην μάχη που είχε με τον Milen. Ο Βούλγαρος αναβάτης κυνήγησε τον Καρακώστα σε μεγάλο μέρος του αγώνα μέχρι να οριστικοποιηθεί η επικράτηση του Δημήτρη. Ακούραστος ο Σπηλιώτης, η δεύτερη συμμετοχή της Ελλάδας στην κορυφαία κατηγορία του BMW με το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας να μην συμπληρώνει ούτε βάθρο, και τον Μιχάλη να δίνει έτσι όχι μόνο το παράδειγμα αλλά να στερεί και από δικαιολογίες κάθε έναν που το σκέφτεται αλλά δεν το επιχειρεί και επικαλείται την ηλικία. Παρόν έδωσε στην πίστα και ο Σάκης Συνιώρης, όχι όμως και στην αγωνιστική δράση καθώς αναρρώνει από ατύχημα στην προπόνηση.

BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!
Γεμάτη η πίστα στις Σέρρες!

Στην Supersport ο Παντελεάκης πήρε την μεγάλη νίκη με διαφορά, σαρώνοντας την κατηγορία και μαζί και τον χρόνο της!
Ο Παπαγεωργίου -πολυπρωταθλητής Ελλάδας και BMU- αντιμετώπισε μηχανικό πρόβλημα στον 3ο γύρο και δεν κατάφερε να επαναλάβει την φανταστική επίδοση του πρώτου αγώνα ενώ ο Φουρθιώτης σταθερά κράτησε θέση κορυφής απέναντι στην πολυπληθή κατηγορία και ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάθρου με μεγάλη διαφορά από τον τρίτο!

Στην SSP300 ο Παναγιώτης Κολλάρος ήταν με διαφορά ο ταχύτερος αναβάτης αλλά η προσπάθειά του αποκλείστηκε βαθμολογικά γιατί η ECU δεν πέρασε τον τεχνικό έλεγχο για ελάχιστες στροφές. Είναι κρίμα γιατί ήταν ο μόνος Έλληνας και ο μόνος με KTM απέναντι στους υπόλοιπους αναβάτες Βουλγαρίας, Ρουμανίας και Τουρκίας με Yamaha και Kawasaki.

BMU-ΠΠΤ Σέρρες 2025: Καλύτερες οι συνθήκες στον 2ο αγώνα – Σάρωσε ο Παντελεάκης στην SSP!
Αρκετοί οι θεατές την Κυριακή

Στην F1000 με το τεράστιο πλήθος συμμετοχών, την νίκη πήρε ο Βούλγαρος Markov με Kawasaki. Ο Γιώργος Παρασκευάς με BMW 1000RR έκανε άλλη μία πολύ καλή εμφάνιση εντός πεντάδας, δείχνοντας πως μετά από μεγάλη απουσία στην συγκεκριμένη κατηγορία, οι γρήγοροι αναβάτες συνεχίζουν να μην χρειάζονται παρά μία γρήγορη προσαρμογή και είναι έτοιμοι.

Ο Παργινός πήρε άλλη μία νίκη στην Racing που τρέχει εντός της CFMOTO και της SP125. Ο Dumitrascu πήρε ξανά την νίκη αυτή τη φορά χωρίς να έχει τον Βεντουρά να παλέψει και να υπάρξει συνέχεια από τον πρώτο αγώνα και την έντονη μάχη που δεν είχε καλό αποτέλεσμα.

Ευτυχώς ο νεαρός Βεντουρας δεν τραυματίστηκε σοβαρά και ήταν στην πίστα όπου με την σύμφωνη γνώμη ιατρών και ομάδας δεν αγωνίστηκε για να έχει μία βέβαιη και γρήγορη ανάρρωση.

Πρώτες φωτογραφίες και ακολοθούν τα Αποτελέσματα: