Επιτυχημένη χρονιά για την "Skourtas Racing Center"

Τα αποτελέσματα στις μικρές κατηγορίες του Π.Π.Τ.
Από τον

Πάνο Καραβοκύρη

24/10/2018

Μετά το πέρας του αγωνιστικού σαββατοκύριακου στη χώρα μας και τη λήξη του πανελλήνιου πρωταθλήματος ταχύτητας η KTM SKOURTAS RACING CENTER εξέδωσε Δελτίο Τύπου για την πορεία της στο πρωτάθλημα. Το MOTO είχε βρεθεί στον αγώνα και σας είχε μεταφέρει Live αλλά και γραπτώς τους αγώνες που μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Δελτίο Τύπου:

"Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας ολοκληρώθηκε και οι ταλαντούχοι νέοι αναβάτες της ομάδας KTM SKOURTAS RACING CENTER ανέβηκαν στο βάθρο των κατηγοριών τους, κάνοντας για μια ακόμη φορά σαφές πως το μέλλον τούς ανήκει.

Ένα απαιτητικό διήμερο με τους δύο τελευταίος αγώνες του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας να διεξάγονται σε δύο συνεχόμενες ημέρες στην πίστα των Μεγάρων. Οι αναβάτες Θωμάς Σκούρτας και Γιώργος Μπαξίσογλου με τις ΚTM RC390 έδωσαν μάχες, απέκτησαν ακόμη περισσότερες εμπειρίες, αποδεικνύοντας πως βρίσκονται στην ελίτ των κατηγοριών Νέων και Supersport 300, στις οποίες αναδεικνύονται ως πρωταθλητές του μέλλοντος.

Στον 5o αγώνα που έγινε το Σάββατο 20 Οκτωβρίου, o Θωμάς Σκούρτας με την KTM RC390 έδωσε μεγάλες μάχες τόσο στην κατηγορία των Supersport 300, όσο και σε αυτήν των Νέων.

Στη Supersport 300 οι λεπτομέρειες έκριναν το αποτέλεσμα με τον Θωμά Σκούρτα να ανεβαίνει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. Την ίδια εξέλιξη είχε και ο αγώνας των Νέων, όπου ο αναβάτης της KTM SKOURTAS RACING CENTER τερμάτισε τρίτος. Ο Γιώργος Μπαξίσογλου, έχοντας μια πτώση ,δεν κατάφερε να ολοκληρώσει τον αγώνα των Νέων, ενώ ένας μικρός τραυματισμός τού στέρησε το δικαίωμα να συμμετάσχει στην αυλαία του Πρωταθλήματος.

Η Κυριακή 21 Οκτωβρίου ήταν ημέρα διεξαγωγής του τελευταίου αγώνα του Πανελληνίου Ταχύτητας. Ο Θωμάς Σκούρτας, έχοντας εξασφαλίσει τη δεύτερη θέση στο φετινό Πρωτάθλημα Νέων, έφερε την KTM RC390 στη δεύτερη θέση. Στην ίδια θέση βρέθηκε και στον αγώνα όσο και στη γενική κατάταξη της Supersport 300, αν και δεν συμμετείχε στους δύο πρώτους αγώνες της φετινής σεζόν.

Η σεζόν κρίνεται επιτυχημένη για την KTM SKOURTAS RACING CENTER. Μία από τις πιο οργανωμένες και ελπιδοφόρες προσπάθειες στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας αποκόμισε πολύτιμες εμπειρίες και άφησε υποσχέσεις για τη νέα σεζόν. Ολόκληρη η ομάδα θέλει να ευχαριστήσει όλους τους χορηγούς και τους υποστηρικτές που βοήθησαν να ολοκληρωθεί η προσπάθεια με μεγάλη επιτυχία."

Στο τέλος του άρθρου ακολουθεί αναλυτική gallery με φωτογραφίες

Αποτελέσματα SS 300

5ος αγώνας

1. Γερανακιάκης Γεώργιος 

2. Σκούρτας Θωμάς-Αθανάσιος KTM RC390

3. Κυριακού Ιωάννης 

6ος αγώνας

1. Γερανακιάκης Γεώργιος 

2. Σκούρτας Θωμάς-Αθανάσιος KTM RC390

3. Κυριακού Ιωάννης 

Τελική βαθμολογία SS300

1.Ελευθεριάδης Νικόλαος

2.Σκούρτας Θωμάς – Αθανάσιος 

3.Γερακιανάκης Γεώργιος

Αποτελέσματα ΝΕΟΙ

5ος αγώνας

1. Παπανικολάου Χρήστος 

2. Γερανακιάκης Γεώργιος 

3. Σκούρτας Θωμάς-Αθανάσιος KTM RC390

6ος αγώνας

1. Παπανικολάου Χρήστος 

2. Σκούρτας Θωμάς-Αθανάσιος KTM RC390

3. Ελευθεριάδης Νικόλαος 

Τελική βαθμολογία ΝΕΩΝ

1.Παπανικολάου Χρήστος

2.Σκούρτας Θωμάς-Αθανάσιος

3.Ελευθεριάδης Νικόλαος

Ετικέτες

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)