Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Έτοιμος για Ιταλία ο Γιάννης Περιστεράς

Μετά το ρεκόρ πάει στην Imola

Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη βροχερή Τρίπολη, ο Γιάννης Περιστεράς συνέχισε να εντυπωσιάζει και στην ηλιόλουστη και καυτή πίστα των Σερρών στον διπλό 2ο και 3ο αγώνα του Π.Π. Ταχύτητας με δύο νίκες και ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Έτσι η συμμετοχή του στο CIV στο τέλος του Ιουνίου που θα γίνει στην διάσημη πίστα της Imola στην Ιταλία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από την ομάδα του Γιάννη Περιστερά μετά τον διπλό αγώνα στις Σέρρες:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιάννης #John41 Περιστεράς που πριν λίγες μέρες έγινε 14 χρόνων εντυπωσίασε στον 2ο και 3ο Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019, που έγινε στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων στις Σέρρες.

Ο #John41, αγωνίστηκε σε δύο κατηγορίες, την κατηγορία ΝΕΩΝ οδηγών με Yamaha R3 και ελαστικά Pirelli Supercorsa V3 και στην Racing με Honda NSF250 με Dunlop KR.

Στην κατηγορία των ΝΕΩΝ ξεκίνησε δυναμικά και ήδη από τις πρώτες Δοκιμές διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας, “γράφοντας” χρόνο 1'25.965, κατεβάζοντας -2.737 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ που είχε από πέρυσι ο Χρήστος Παπανικολάου. Στους Αγώνες και του Σαββάτου και της Κυριακής συνέχισε απτόητος και πήρε δύο άνετες νίκες και με νέο ρεκόρ Αγώνα με 1'26.605.

Στην κατηγορία Racing οδηγώντας για πρώτη φορά την Moto3 μοτοσυκλέτα που φροντίζει η ομάδα Tsokos Racing, σε κάθε είσοδό του στην πίστα βελτιωνόταν συνεχώς! Στον Αγώνα του Σαββάτου οδήγησε για λίγο την κούρσα, αλλά τελικά έμεινε 2ος πίσω από τον 2 φορές Πρωταθλητή της κατηγορίας Λέανδρο Ντότσικα που αγωνίζεται με την δίχρονη Yamaha TZ250, επίσης της Tsokos Racing. Με χρόνο 1'24.827 σημείωσε νέο ρεκόρ για την Moto3, -0.395 του δευτερολέπτου από το 1'25.202 που είχε από πέρυσι ο Παπανικολάου. Την Κυριακή γνωρίζοντας λίγο καλύτερα τη δύσκολη Honda NSF250 έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα πιέζοντας μέχρι το τέλος τον Ντότσικα και κάνοντας στον προτελευταίο γύρο του Αγώνα ένα ακόμη νέο ρεκόρ με 1'24.133!

Με δύο νίκες δύο δεύτερες θέσεις και δύο ρεκόρ, η συμμετοχή στον 2ο & 3ο Αγώνα του ΠΠΤ2019 μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη και μια καλή προετοιμασία του #John41 ενόψει του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV στο οποίο θα συμμετάσχει με πρώτο Αγώνα στην Ίμολα στα τέλη Ιουνίου.