Έτοιμος για Ιταλία ο Γιάννης Περιστεράς

Μετά το ρεκόρ πάει στην Imola
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/6/2019

Μετά το εντυπωσιακό ντεμπούτο του με νίκη στον πρώτο αγώνα της χρονιάς στη βροχερή Τρίπολη, ο Γιάννης Περιστεράς συνέχισε να εντυπωσιάζει και στην ηλιόλουστη και καυτή πίστα των Σερρών στον διπλό 2ο και 3ο αγώνα του Π.Π. Ταχύτητας με δύο νίκες και ρεκόρ ταχύτερου γύρου. Έτσι η συμμετοχή του στο CIV στο τέλος του Ιουνίου που θα γίνει στην διάσημη πίστα της Imola στην Ιταλία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου που λάβαμε από την ομάδα του Γιάννη Περιστερά μετά τον διπλό αγώνα στις Σέρρες:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο Γιάννης #John41 Περιστεράς που πριν λίγες μέρες έγινε 14 χρόνων εντυπωσίασε στον 2ο και 3ο Αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019, που έγινε στην καλύτερη πίστα των Βαλκανίων στις Σέρρες.

Ο #John41, αγωνίστηκε σε δύο κατηγορίες, την κατηγορία ΝΕΩΝ οδηγών με Yamaha R3 και ελαστικά Pirelli Supercorsa V3 και στην Racing με Honda NSF250 με Dunlop KR.

Στην κατηγορία των ΝΕΩΝ ξεκίνησε δυναμικά και ήδη από τις πρώτες Δοκιμές διέλυσε το απόλυτο ρεκόρ πίστας, “γράφοντας” χρόνο 1'25.965, κατεβάζοντας -2.737 δευτερόλεπτα το προηγούμενο ρεκόρ που είχε από πέρυσι ο Χρήστος Παπανικολάου. Στους Αγώνες και του Σαββάτου και της Κυριακής συνέχισε απτόητος και πήρε δύο άνετες νίκες και με νέο ρεκόρ Αγώνα με 1'26.605.

Στην κατηγορία Racing οδηγώντας για πρώτη φορά την Moto3 μοτοσυκλέτα που φροντίζει η ομάδα Tsokos Racing, σε κάθε είσοδό του στην πίστα βελτιωνόταν συνεχώς! Στον Αγώνα του Σαββάτου οδήγησε για λίγο την κούρσα, αλλά τελικά έμεινε 2ος πίσω από τον 2 φορές Πρωταθλητή της κατηγορίας Λέανδρο Ντότσικα που αγωνίζεται με την δίχρονη Yamaha TZ250, επίσης της Tsokos Racing. Με χρόνο 1'24.827 σημείωσε νέο ρεκόρ για την Moto3, -0.395 του δευτερολέπτου από το 1'25.202 που είχε από πέρυσι ο Παπανικολάου. Την Κυριακή γνωρίζοντας λίγο καλύτερα τη δύσκολη Honda NSF250 έκανε έναν εξαιρετικό αγώνα πιέζοντας μέχρι το τέλος τον Ντότσικα και κάνοντας στον προτελευταίο γύρο του Αγώνα ένα ακόμη νέο ρεκόρ με 1'24.133!

Με δύο νίκες δύο δεύτερες θέσεις και δύο ρεκόρ, η συμμετοχή στον 2ο & 3ο Αγώνα του ΠΠΤ2019 μπορεί να θεωρηθεί πετυχημένη και μια καλή προετοιμασία του #John41 ενόψει του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV στο οποίο θα συμμετάσχει με πρώτο Αγώνα στην Ίμολα στα τέλη Ιουνίου.

 

BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα

Στο 1:23 γύρισε ο Σπηλιώτης – Κυρίαρχοι οι Έλληνες στην SSP
BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2025

Μία καταπληκτική νίκη με ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Καρακώστας στις Σέρρες, απέναντι στον πολυπρωταθλητή Martin Choy και των υπολοίπων ξένων που κατακλύζουν την κατηγορία έναντι των ελάχιστων ελληνικών συμμετοχών.

Όσο εκπληκτική ήταν η νίκη του Καρακώστα, άλλο τόσο απίστευτος ήταν ο ρυθμός του Μιχάλη Σπηλιώτη που μετρά διπλάσια χρόνια από τους υπόλοιπους αλλά συνεχίζει να έχει την ικανότητα να κρατήσει τον υψηλό ρυθμό που απαιτεί αυτή η κατηγορία.

Ο Καρακώστας έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση με δεδομένο πως είχε απέναντί του μία δυνατότερη superbike και έστριψε δεύτερος όπου δεν κάθισε εκεί ούτε λεπτό. Έκανε αμέσως την επίθεσή του και πέρασε εμπρός πριν ολοκληρώσει το πρώτο 1/3 του γύρου μένοντας πρώτος με διαφορά για το σύνολο του αγώνα!

 

Λίγες στιγμές από χθες !!! Στις 3:30 ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου και Βαλκανικό Πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους. A few moments from yesterday !!! At 3:30 the 4th round of the Panhellenic and Balkan Championship. Good luck to all. Karakostas Honda Honda Motorcycles & ATVs Saracakis Group of Companies Intramoto Glyfada ZenOne Racing Tassoulis Extra Products LIQUI MOLY Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories LIQUI MOLY Motorbike Greece Georgopoulos Power Store Papastavrou Shops RiSE custom @κορυφαίοι θαυμαστές

Posted by Dimitris Karakostas on Sunday, June 1, 2025

 

Δεν άφησαν κανένα περιθώριο οι Έλληνες αναβάτες στην SSP, όπου Παντελεάκης και Παπαγεωργίου ήταν σε άλλο επίπεδο και έκαναν το 1-2 με τον Φουρθιώτη να μην αφήνει περιθώριο στον Pascota για την γενική της κατηγορίας που συμπληρώνει συμμετοχές SSP και STK600. Ένας πολύ δυναμικός αγώνας με την γενική κατάταξη να δείχνει πως δεν υπάρχει αντίπαλος για τους Έλληνες αναβάτες.

Κι εδώ ο ρυθμός του Γιάννη Τζορτζόπουλου είναι μία προσωπική νίκη καθώς γύρισε στο 1:24 έχοντας τεράστια διαφορά ηλικίας από τους υπόλοιπους και με μία μοτοσυκλέτα που δεν είναι στο πλαίσιο των υπολοίπων από πλευράς ιπποδύναμης, κατάλληλα προετοιμασμένη ωστόσο μετά από χρόνια εμπειρίας.

Στην κατηγορία GR-Racing, Νέων, την νίκη πήραν οι Κίτσος Γεώργιος στην Racing και ο νεαρός και πολύ γρήγορος αναβάτης Αντώνης Βεντουρας που αγώνα-αγώνα φαίνεται πως χτίζει εμπειρία με γεωμετρικό ρυθμό.

Στην OPEN-Senior την νίκη σημείωσαν οι Αγγελακόπουλος Μαρκος στην OPEN και ο Κλαδογένης Γιάννης στην Senior ενώ αντίστοιχα ο Κολλάρος Παναγιώτης μπορεί στην ελληνική κατηγορία να μην έχει άλλες συμμετοχές, όμως στο BMU είναι 15 πολλοί ανταγωνιστικοί αναβάτες με πολύ δυνατές μοτοσυκλέτες όπου ο Παναγιώτης ανέβηκε στην 4η θέση με την μοναδική RC390 της κατηγορίας όπου οι χρόνοι της ήταν πολύ κοντινοί μεταξύ των αναβατών.

Αυτή την στιγμή ολοκληρώνονται οι αγώνες όλων των κατηγοριών για τον 4ο αγώνα τους Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Βάθρα και αποτελέσματα