Γιάννης Περιστεράς: CIV Misano 2ος αγώνας

Συνεχίζει την προετοιμασία στην Ιταλία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/5/2021

Με τελικό στόχο της όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του για το  Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup του 2021, ο Γιάννης Περιστεράς έλαβε μέρος στον δεύτερο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV στην κατηγορία SS 300. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα πρωταθλητή με όσα έγιναν εκεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θετικός Αγώνας στο Misano για τον Γιάννη Περιστερά

 

Ο 2ος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV έγινε στην πίστα του Misano, στην περιοχή του Ρίμινι. Ο 15χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε με την ομάδα Team Roc 'n' DeA και οδήγησε την Yamaha R3 του στην κατηγορία Supersport 300, με 39 ακόμη αγωνιζόμενους από δέκα διαφορετικές χώρες.

Ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε με ατυχίες τις δοκιμές, καθώς στις Κατατακτήριες 1 έκανε μόλις έναν γύρο και μετά ένας από τους άλλους οδηγούς τον παρέσυρε σε μια πτώση. Στις Κατατακτήριες 2 ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων (Quickshifter) δεν του επέτρεψε να σημειώσει παρά τον 33ο χρόνο και έτσι να ξεκινήσει τους δύο Αγώνες από πολύ πίσω.

Στη διάρκεια των Αγώνων έδειξε τον καλό του εαυτό και κέρδισε πολλές θέσεις, δίνοντας και κερδίζοντας πολλές μάχες και τελικά τερμάτισε και στον Αγώνα του Σαββάτου και στον Αγώνα της Κυριακής στην 20η θέση.

Καθώς η συμμετοχή του στο CIV γίνεται ως μέρος της προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021”, η συνολική του απόδοση θεωρήθηκε πετυχημένη από την ομάδα, μάλιστα ήταν ο πρώτος από τους τρεις οδηγούς της, ενώ ήταν και η 6η Yamaha R3 της κατάταξης.

 

Άλεξ ντε Άντζελις – ιδιοκτήτης ομάδας Roc 'N' DeA

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του Γιάννη στους δύο αγώνες και βλέποντας την τηλεμετρία του και την οδήγησή του στην πίστα, είμαι σίγουρος ότι αν ξεκινούσε πιο μπροστά στο σχηματισμό εκκίνησης, θα μπορούσε να δώσει τη μάχη για τους βαθμούς κοντά στη δεκάδα. Προσβλέπουμε σε καλύτερα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό και στους επόμενους Αγώνες του CIV”

Γιάννης Περιστεράς – οδηγός Yamaha R3

To Misano είναι μια ιδιαίτερη πίστα που μου αρέσουν πολύ κάποια κομμάτια της. Η Yamaha R3 μου δούλεψε πολύ καλά στους δύο Αγώνες, αλλά το μπροστά γκρουπ έφυγε με διαφορά, την ώρα που έκανα τις προσπεράσεις και έτσι έχασα την ευκαιρία να πάρω κάποιους βαθμούς και να βελτιώσω τους χρόνους ταχύτερου γύρου. Το μυαλό μου τώρα είναι στο Πανευρωπαϊκό “Yamaha R3 bLU cRU και ελπίζω ότι εκεί δεν θα έχω ατυχίες στις δοκιμές”.


Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Τα hashtag για την επικοινωνία του στα social media είναι: #racing4greece #johnperisteras41 #blucruyamaha #yamaharacinghellas #kenoncaffe #legreche #patsisgalaktopoiimata #mouratisgp #repsol #andelitouring #intramoto #akrapovic #dnafilters #technomoto #shoei #ixs #sidi #tzortzopoulosmotofashion #yamahar3 #rise #mgpgr #karassulisinternationaltransport #riderrepairgraphics #ermax #georgopoulosracing #extraproductstasoulis #extremetrackdays #papageorgiou #spiliotis #motogpworldmagazine #lekaredesign #papastavroushops #pipposracing #serrescircuit

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE: 

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

Gruppo Pritelli Official Racing Apparel

VR/46 Racing Apparel

    

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009036700180

https://www.instagram.com/peristeras/?hl=el

 


 

BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα

Στο 1:23 γύρισε ο Σπηλιώτης – Κυρίαρχοι οι Έλληνες στην SSP
BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2025

Μία καταπληκτική νίκη με ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Καρακώστας στις Σέρρες, απέναντι στον πολυπρωταθλητή Martin Choy και των υπολοίπων ξένων που κατακλύζουν την κατηγορία έναντι των ελάχιστων ελληνικών συμμετοχών.

Όσο εκπληκτική ήταν η νίκη του Καρακώστα, άλλο τόσο απίστευτος ήταν ο ρυθμός του Μιχάλη Σπηλιώτη που μετρά διπλάσια χρόνια από τους υπόλοιπους αλλά συνεχίζει να έχει την ικανότητα να κρατήσει τον υψηλό ρυθμό που απαιτεί αυτή η κατηγορία.

Ο Καρακώστας έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση με δεδομένο πως είχε απέναντί του μία δυνατότερη superbike και έστριψε δεύτερος όπου δεν κάθισε εκεί ούτε λεπτό. Έκανε αμέσως την επίθεσή του και πέρασε εμπρός πριν ολοκληρώσει το πρώτο 1/3 του γύρου μένοντας πρώτος με διαφορά για το σύνολο του αγώνα!

 

Λίγες στιγμές από χθες !!! Στις 3:30 ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου και Βαλκανικό Πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους. A few moments from yesterday !!! At 3:30 the 4th round of the Panhellenic and Balkan Championship. Good luck to all. Karakostas Honda Honda Motorcycles & ATVs Saracakis Group of Companies Intramoto Glyfada ZenOne Racing Tassoulis Extra Products LIQUI MOLY Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories LIQUI MOLY Motorbike Greece Georgopoulos Power Store Papastavrou Shops RiSE custom @κορυφαίοι θαυμαστές

Posted by Dimitris Karakostas on Sunday, June 1, 2025

 

Δεν άφησαν κανένα περιθώριο οι Έλληνες αναβάτες στην SSP, όπου Παντελεάκης και Παπαγεωργίου ήταν σε άλλο επίπεδο και έκαναν το 1-2 με τον Φουρθιώτη να μην αφήνει περιθώριο στον Pascota για την γενική της κατηγορίας που συμπληρώνει συμμετοχές SSP και STK600. Ένας πολύ δυναμικός αγώνας με την γενική κατάταξη να δείχνει πως δεν υπάρχει αντίπαλος για τους Έλληνες αναβάτες.

Κι εδώ ο ρυθμός του Γιάννη Τζορτζόπουλου είναι μία προσωπική νίκη καθώς γύρισε στο 1:24 έχοντας τεράστια διαφορά ηλικίας από τους υπόλοιπους και με μία μοτοσυκλέτα που δεν είναι στο πλαίσιο των υπολοίπων από πλευράς ιπποδύναμης, κατάλληλα προετοιμασμένη ωστόσο μετά από χρόνια εμπειρίας.

Στην κατηγορία GR-Racing, Νέων, την νίκη πήραν οι Κίτσος Γεώργιος στην Racing και ο νεαρός και πολύ γρήγορος αναβάτης Αντώνης Βεντουρας που αγώνα-αγώνα φαίνεται πως χτίζει εμπειρία με γεωμετρικό ρυθμό.

Στην OPEN-Senior την νίκη σημείωσαν οι Αγγελακόπουλος Μαρκος στην OPEN και ο Κλαδογένης Γιάννης στην Senior ενώ αντίστοιχα ο Κολλάρος Παναγιώτης μπορεί στην ελληνική κατηγορία να μην έχει άλλες συμμετοχές, όμως στο BMU είναι 15 πολλοί ανταγωνιστικοί αναβάτες με πολύ δυνατές μοτοσυκλέτες όπου ο Παναγιώτης ανέβηκε στην 4η θέση με την μοναδική RC390 της κατηγορίας όπου οι χρόνοι της ήταν πολύ κοντινοί μεταξύ των αναβατών.

Αυτή την στιγμή ολοκληρώνονται οι αγώνες όλων των κατηγοριών για τον 4ο αγώνα τους Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Βάθρα και αποτελέσματα