Γιάννης Περιστεράς: CIV Misano 2ος αγώνας

Συνεχίζει την προετοιμασία στην Ιταλία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

24/5/2021

Με τελικό στόχο της όσο το δυνατόν καλύτερη προετοιμασία του για το  Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup του 2021, ο Γιάννης Περιστεράς έλαβε μέρος στον δεύτερο αγώνα του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV στην κατηγορία SS 300. Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα πρωταθλητή με όσα έγιναν εκεί:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Θετικός Αγώνας στο Misano για τον Γιάννη Περιστερά

 

Ο 2ος γύρος του Ιταλικού Πρωταθλήματος CIV έγινε στην πίστα του Misano, στην περιοχή του Ρίμινι. Ο 15χρονος Πρωταθλητής Ελλάδας Γιάννης Περιστεράς συμμετείχε με την ομάδα Team Roc 'n' DeA και οδήγησε την Yamaha R3 του στην κατηγορία Supersport 300, με 39 ακόμη αγωνιζόμενους από δέκα διαφορετικές χώρες.

Ο Γιάννης Περιστεράς ξεκίνησε με ατυχίες τις δοκιμές, καθώς στις Κατατακτήριες 1 έκανε μόλις έναν γύρο και μετά ένας από τους άλλους οδηγούς τον παρέσυρε σε μια πτώση. Στις Κατατακτήριες 2 ένα τεχνικό πρόβλημα με το σύστημα αλλαγής ταχυτήτων (Quickshifter) δεν του επέτρεψε να σημειώσει παρά τον 33ο χρόνο και έτσι να ξεκινήσει τους δύο Αγώνες από πολύ πίσω.

Στη διάρκεια των Αγώνων έδειξε τον καλό του εαυτό και κέρδισε πολλές θέσεις, δίνοντας και κερδίζοντας πολλές μάχες και τελικά τερμάτισε και στον Αγώνα του Σαββάτου και στον Αγώνα της Κυριακής στην 20η θέση.

Καθώς η συμμετοχή του στο CIV γίνεται ως μέρος της προετοιμασίας για το Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021”, η συνολική του απόδοση θεωρήθηκε πετυχημένη από την ομάδα, μάλιστα ήταν ο πρώτος από τους τρεις οδηγούς της, ενώ ήταν και η 6η Yamaha R3 της κατάταξης.

 

Άλεξ ντε Άντζελις – ιδιοκτήτης ομάδας Roc 'N' DeA

Είμαι πολύ ευχαριστημένος από την απόδοση του Γιάννη στους δύο αγώνες και βλέποντας την τηλεμετρία του και την οδήγησή του στην πίστα, είμαι σίγουρος ότι αν ξεκινούσε πιο μπροστά στο σχηματισμό εκκίνησης, θα μπορούσε να δώσει τη μάχη για τους βαθμούς κοντά στη δεκάδα. Προσβλέπουμε σε καλύτερα αποτελέσματα στο Ευρωπαϊκό και στους επόμενους Αγώνες του CIV”

Γιάννης Περιστεράς – οδηγός Yamaha R3

To Misano είναι μια ιδιαίτερη πίστα που μου αρέσουν πολύ κάποια κομμάτια της. Η Yamaha R3 μου δούλεψε πολύ καλά στους δύο Αγώνες, αλλά το μπροστά γκρουπ έφυγε με διαφορά, την ώρα που έκανα τις προσπεράσεις και έτσι έχασα την ευκαιρία να πάρω κάποιους βαθμούς και να βελτιώσω τους χρόνους ταχύτερου γύρου. Το μυαλό μου τώρα είναι στο Πανευρωπαϊκό “Yamaha R3 bLU cRU και ελπίζω ότι εκεί δεν θα έχω ατυχίες στις δοκιμές”.


Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Τα hashtag για την επικοινωνία του στα social media είναι: #racing4greece #johnperisteras41 #blucruyamaha #yamaharacinghellas #kenoncaffe #legreche #patsisgalaktopoiimata #mouratisgp #repsol #andelitouring #intramoto #akrapovic #dnafilters #technomoto #shoei #ixs #sidi #tzortzopoulosmotofashion #yamahar3 #rise #mgpgr #karassulisinternationaltransport #riderrepairgraphics #ermax #georgopoulosracing #extraproductstasoulis #extremetrackdays #papageorgiou #spiliotis #motogpworldmagazine #lekaredesign #papastavroushops #pipposracing #serrescircuit

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE: 

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

Gruppo Pritelli Official Racing Apparel

VR/46 Racing Apparel

    

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009036700180

https://www.instagram.com/peristeras/?hl=el

 


 

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)