Γιάννης Περιστεράς διπλός Πρωταθλητής SSP 300 & ΝΕΩΝ 2021

Με φόρα από την Ιταλία
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

26/10/2020

Ο Γιάννης Περιστεράς βρέθηκε ξανά στην πίστα των Μεγάρων για τον τελευταίο διπλό αγώνα του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας (HSBK) του 2021, λίγες μέρες μετά τον αγώνα που έτρεξε στην πίστα της Valellunga στα πλαίσια του Ιταλικού Πρωταθλήματος και με άνεση στέφθηκε πρωταθλητής, τόσο στην κατηγορία των ΝΕΩΝ, όσο και στα SSP 300. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας από την κατάκτηση των δύο εθνικών πρωταθλημάτων σε μία χρονιά:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Γιάννης Περιστεράς #41 διπλός Πρωταθλητής ΝΕΩΝ & SSP300

 

Ο 15χρονος Γιάννης Περιστεράς αναδείχτηκε Πρωταθλητής Ελλάδας 2020 και στις δύο κατηγορίες που συμμετείχε φέτος στο Ελληνικό Πρωτάθλημα HSBK, στην κατηγορία Supersport 300 και στην κατηγορία ΝΕΩΝ, με Yamaha R3.

Στον 3ο από τους 4 Αγώνες της χρονιάς με έναν αγώνα τακτικής πήρε τη 2η θέση που του εξασφάλισε τη βαθμολογική διαφορά ώστε να πάρει τον Τίτλο ακ΄'ομη κι αν δεν συμμετάσχει στον τελευταίο Αγώνα.

Το Σάββατο λοιπόν έγινε ο πρώτος από τους δύο τελευταίους Αγώνες της χρονιάς και ο 15χρονος οδηγός ξεκίνησε καλύτερα και από τις πολύ πιο δυνατές μοτοσυκλέτες των 100 ίππων της κατηγορίας Racing, με την οποία αγωνίστηκε μαζί και η SSP300 και η κατηγορία Νέων Οδηγών. Ο John#41 χωρίς να χρειάζεται να δώσει ιδιαίτερη μάχη, έμεινε στη δεύτερη θέση, πίσω από τον νικητή Γιώργο Γερακιανάκη και τερμάτισε με τους δύο Τίτλους – που έχασε πέρυσι μετά το σοβαρό τραυματισμό του – να συμπληρώνουν το αγωνιστικό βιογραφικό του.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ

“Ακολούθησα τις οδηγίες της ομάδας μου και έκανα αγώνα τακτικής, χωρίς να πάρω ούτε το παραμικρό ρίσκο. Αύριο θα προσπαθήσω για τη νίκη, αφού πετύχαμε το στόχο μας που ήταν οι Τίτλοι στις δύο κατηγορίες που συμμετέχουμε. Ευχαριστώ την ομάδα μου και τους χορηγούς μας για τη βοήθεια και εδώ και στην Ιταλία, όπου ολοκληρώσαμε τις φετινές μας υποχρεώσεις.”

Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: REPSOL Petrolmak S.A., Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Akrapovic, DNA Filters, TECNO MOTO Performance, SHOEI, KARASSULIS International Transport, Rider Repair Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

Τα hashtag για την επικοινωνία του στα social media είναι: #racing4greece #johnperisteras41 #blucruyamaha #yamaharacinghellas #repsol #akrapovic #dnafilters #technomoto #shoei #ixs #sidi #tzortzopoulosmotofashion #yamahar3 #rise #mgpgr #karassulisinternationaltransport #galaktopiimatapatsis #riderrepairgraphics #mouratisgp

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Αντώνης Βεντούρας: Ξεκίνημα με νίκη και βάθρο στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα

Πολύ δυναμική αρχή σε νέα κατηγορία SSP300 για τον νεαρό αναβάτη
αντώνης βεντούρας
Από τον

Παύλο Καρατζά

21/4/2026

Ο Αντώνης Βεντούρας ήταν εξαιρετικός στον διπλό αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξήχθη στην πίστα των Σερρών μαζί με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα, πετυχαίνοντας μία νίκη και μία δεύτερη θέση στην κατηγορία SSP300.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

Ο πρωταθλητής Βαλκανίων 2025 στην κατηγορία CFMOTO 300 ξεκίνησε δυναμικά τη χρονιά στην νέα κατηγορία όπου αγωνίζεται πλέον, SSP 300, με Yamaha R3, δείχνοντας από τις κατατακτήριες δοκιμές τις διαθέσεις του, κατακτώντας την pole position.

Στον αγώνα του Σαββάτου, η μάχη για τις πρώτες θέσεις ήταν ιδιαίτερα έντονη, με πολλούς αναβάτες να διεκδικούν τη νίκη. Ο Βεντούρας (#22) βρέθηκε στο γκρουπ των πρωτοπόρων, με συνεχείς εναλλαγές θέσεων και υψηλό ρυθμό. Παρά τις δυσκολίες που προέκυψαν από ένα στιγμιαίο πρόβλημα στο κιβώτιο ταχυτήτων, κατάφερε να τερματίσει στη 2η θέση, σε απόσταση μόλις 0,069 δευτερολέπτων από τον 30χρονο Τούρκο νικητή Oguz Tashan (Kawasaki 400).

αντώνης βεντούρας

Η εικόνα της Κυριακής επιβεβαίωσε την αγωνιστική του εξέλιξη. Με σταθερή παρουσία στην πρώτη τριάδα και εξαιρετική διαχείριση του αγώνα, ο Βεντούρας πραγματοποίησε την καθοριστική του επίθεση στο τέλος, περνώντας στην πρώτη θέση και κατακτώντας τη νίκη με διαφορά 0,177 δευτερολέπτων.

Η διπλή αυτή επιτυχία στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος αναδεικνύει τη δυναμική του νεαρού αθλητή και ενισχύει τις προσδοκίες για μια ιδιαίτερα ανταγωνιστική συνέχεια στη σεζόν 2026.

αντώνης βεντούρας

Με εμφανή ικανοποίηση και συγκίνηση, ο Αντώνης Βεντούρας μίλησε μετά την ολοκλήρωση των αγώνων στις Σέρρες, τονίζοντας πως η προσπάθεια και οι θυσίες όλης της ομάδας δικαιώνονται. "Δουλέψαμε ασταμάτητα για να φτάσουμε εδώ," ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος ευχαρίστησε τη νέα του ομάδα Pascota Racing Team, την ARP Racing Academy και τον προπονητή του, Δημοσθένη Μαυρόπουλο, για την εμπιστοσύνη και τη στήριξή τους, επισημαίνοντας ότι η πίστη τους αποτελεί σημαντικό κίνητρο για τη συνέχεια.

Επιπλέον, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς όλους τους χορηγούς που στέκονται δίπλα του, ενώ ιδιαίτερη ήταν η αναφορά στον πατέρα του, τον οποίο χαρακτήρισε ως "βράχο" στην πορεία του, τονίζοντας ότι χωρίς εκείνον τίποτα δεν θα ήταν το ίδιο.

ventouras

Ο Αντώνης Βεντούρας είναι ενεργός στo Instagram ενημερώνοντας για την κάθε εξέλιξη της αγωνιστικής χρονιάς του.