Γιάννης Περιστεράς: Εξωγήινος χρόνος στις Σέρρες και αγωνιστική προετοιμασία λίγο πριν βρεθεί στην Imola για τον επόμενο αγώνα του WorldSSP300

Έκτακτη συμμετοχή με την Yamaha R3 στην πίστα των Σερρών
1
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

14/6/2023

Σημειώνοντας απίστευτους χρόνους πάνω στη σέλα της Yamaha R3, o Γιάννης Περιστεράς στις 10-11 Ιουνίου έλαβε μέρος στον αγώνα του Πανελληνίου και Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU στο Αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών, ώστε να προετοιμαστεί για τον επόμενο αγώνα του WorldSBK, που θα γίνει στις 14-16 Ιουλίου στην πίστα της Ίμολα.

2

Ακολουθεί το Δελτίο Τύπου

Απίστευτοι χρόνοι για τον Γιάννη Περιστερά στην SSP300 στις Σέρρες

Ρεκόρ πίστας και απόλυτος χρόνος 1:23.800

Ο 18χρονος Γιάννης Περιστεράς που και φέτος αγωνίζεται στην κατηγορία WorldSSP300 του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος World Superbike, έκανε μια έκτακτη συμμετοχή στον Αγώνα του Πανελληνίου και Βαλκανικού Πρωταθλήματος BMU που έγινε στις Σέρρες το Σαββατοκύριακο που πέρασε.

Ο Περιστεράς οδήγησε την μοτοσυκλέτα δοκιμών της ομάδας, μια Yamaha R3 και αμέσως από τις ελεύθερες δοκιμές της Πέμπτης, μπορούσε να “γυρνάει” σε εκπληκτικούς χρόνους για μια μοτοσυκλέτα 300 κ.εκ. Το GPS της R3 έγραψε 1:23.800 που αποτελεί το ανεπίσημο ρεκόρ για την κατηγορία SSP300. Την Παρασκευή στις Κατατακτήριες Δοκιμές ο χρόνος του στο 1:24.128 είναι το νέο επίσημο ρεκόρ πίστας, επίσης χρόνος αδιανόητος για τόσο μικρού κυβισμού μοτοσυκλέτες.

Στον Αγώνα του Σαββάτου ξεκίνησε πάρα πολύ δυναμικά, συνεχίζοντας να οδηγεί στο όριο και με τα δεδομένα των ενδιάμεσων χρονομετρήσεων ήταν σε χρόνο κάτω από επίσημο ρεκόρ. Όμως μια ανώδυνη πτώση στην 11η στροφή της πίστας τον άφησε εκτός αγώνα.

3

Την Κυριακή ξεκίνησε τελευταίος, καθώς η σειρά εκκίνησης καθορίζεται από τη θέση του Σαββάτου και παρά το ότι δεν έβαλε καινούργια λάστιχα, πέρασε όλους τους οδηγούς, έδειξε γραμμές στο νεαρό Ντίνο Μαυρόπουλο, με τον οποίο προπονούνται μαζί ενίοτε και τελικά κέρδισε τον Αγώνα, κάνοντας με τον Ντίνο το 1-2 στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα για τα Ελληνικά χρώματα.

Τώρα ο ίδιος θα επικεντρωθεί στην εντατική προπόνηση μέχρι τον επόμενο Αγώνα WorldSBK, που θα γίνει στις 14-16 Ιουλίου στην πίστα της Ίμολα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Peristeras Racing, Yamaha R3

“Είχα από το ξεκίνημα των δοκιμών την Πέμπτη, πολύ καλή αίσθηση με την μοτοσυκλέτα μου και το απόγευμα η σχετικά χαμηλή θερμοκρασία επέτρεψε να γίνουν πολύ καλοί χρόνοι. Την Παρασκευή στις Κατατακτήριες με αρκετή ζέστη είμασταν μακριά από αυτούς τους χρόνους, αλλά γράψαμε το νέο επίσημο ρεκόρ πίστας. Η πρώτη στον Αγώνα του Σαββάτου ήρθε μετά από πολύ πίεση στο μπροστινό της μοτοσυκλέτας και έτσι την Κυριακή έκανα ένα συντηρητικό αγώνα, καθώς στην ομάδα δεν θέλαμε να πιέσουμε κι άλλο τη μοτοσυκλέτα που έχουμε για προπόνηση. Χάρηκα που σηκώσαμε την Ελληνική σημαία με τον Ντίνο (Μαυρόπουλο) στο βάθρο και συνεχίζω προσηλωμένος την προετοιμασία για την Ίμολα”.

4

Την προσπάθεια του Περιστερά υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, KARASSULIS International Transport, House Of Wheels, SIXT, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, MGP.gr, Peristeras Tyres.

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα : Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax: 210 7798116 & 2105770876

Mob: 6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)