Γιάννης Περιστεράς Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021: Δεύτερος γενικής στη Βαρκελώνη!

Και πρώτος την κατηγορία έως 16 χρονών
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

20/9/2021

Η εντυπωσιακή πορεία τους Γιάννη Περιστερά στο Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021 συνεχίστηκε επί ισπανικού εδάφους. Ο Έλληνας πρωταθλητής κατάφερε να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου στην γενική κατάταξη και να είναι ο πρώτος ανάμεσα στους αναβάτες κάτω των 16 χρονών. Μάλιστα το γεγονός πως σε αυτή την πίστα είχε κάνει μόνο 20 λεπτά δοκιμαστικών πριν τον αγώνα και οι αντίπαλοί του ήταν μια στρατιά από Ισπανούς αναβάτες, δίνει ακόμα μεγαλύτερη βαρύτητα στην επιτυχία τους. Ακολουθεί το δελτίο τύπου της ομάδας:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Στο βάθρο ο Περιστεράς στην Βαρκελώνη

2oς Γενικής και 1ος στους μέχρι 16χρόνων!

 

 

H 6η αγωνιστική συνάντηση του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup 2021, έγινε στην πίστα της Βαρκελώνης στην Ισπανία, μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WorldSBK.

Ο 16χρονος Γιάννης Περιστεράς που εκπροσωπεί την Ελλάδα στο θεσμό, συμμετέχοντας με την Ιταλική ομάδα Roc 'n' DeA με Yamaha R3, ξεκίνησε καλά στον 1ο Αγώνα του διημέρου, παρά το ότι είχε κάνει μόλις δυο 20λεπτες δοκιμές στη νέα για τον ίδιο πίστα. Στον 4ο γύρο (από τους 9) είχε περάσει πρώτος, όταν στην τελευταία πολύ γρήγορη στροφή της πίστας ένας συναθλητής του από λάθος τον κτύπησε στο πίσω μέρος, με αποτέλεσμα η πτώση να δημιουργήσει αρκετά μεγάλη ζημιά στη μοτοσυκλέτα και στη φόρμα του οδηγού, χωρίς ευτυχώς ο ίδιος να κτυπήσει.

Ο αρχιμηχανικός της ομάδας Μάρκο Κανούτι δούλεψε με ταχύτητα και μερικές ώρες αργότερα η Yamaha R3 ήταν έτοιμη στην εκκίνηση, ενώ βρέθηκε και μια επιπλέον φόρμα ώστε να αγωνιστεί ο Έλληνας οδηγός.Στον 2ο Αγώνα η βροχή έκανε την εμφάνισή της και ο Γιάννης Περιστεράς ήδη από το 2ο γύρο πέρασε στην πρώτη θέση και άρχισε να κάνει διαφορά από τους υπόλοιπους που στον 5ο γύρο έφτασε τα 3'' δευτερόλεπτα. Από τον 6ο γύρο και μετά ο 19χρονος Βρετανός Fenton-Harrison Seabright, με πολύ μεγαλύτερη εμπειρία στο βρεγμένο, άρχισε να πλησιάζει και ρισκάροντας – όπως ο ίδιος είπε στις δηλώσεις του – πέρασε πρώτος στον τελευταίο γύρο και πήρε τη νίκη με διαφορά 0.294 του δευτερολέπτου από τον Περιστερά που μέχρι εκείνη τη στιγμή είχε τον ταχύτερο γύρο του Αγώνα, αλλά αποφάσισε να μην ρισκάρει το να χάσει το πρώτο του βάθρο φέτος.

Η διαφορά που έκαναν οι δύο οδηγοί στη μάχη τους έφτασε τα 31'' από τον τρίτο Ισπανό Juan Antonio Conesa Benito, ενώ με την 7η θέση στην οποία τερμάτισε ο Iker Garcia Abella πήρε τον Τίτλο του Πρωταθλητή στο θεσμό.

O Γιάννης Περιστεράς πήρε και το Έπαθλο του πρώτου ανάμεσα στους οδηγούς που είναι μέχρι 16 χρόνων, ενώ η ομάδα πήρε το Έπαθλο της καλύτερης ομάδας, για την πολλή δουλειά που έγινε στην επισκευή της μοτοσυκλέτας μετά την πτώση του πρώτου Αγώνα.

Πριν την απονομή οι άνθρωποι της πίστας της Βαρκελώνης ρώτησαν τον οδηγό μας για το σωστό τρόπο ανάρτησης της Ελληνικής σημαίας, καθώς δεν είχε χρησιμοποιηθεί ποτέ μέχρι τώρα σε αυτήν την πίστα. Επίσης στη διάρκεια του Αγώνα έψαχναν να βρουν τον Ελληνικό Εθνικό Ύμνο, την ώρα που φαινόταν ότι θα είχαμε Ελληνική νίκη!


Στην τελική βαθμολογία του Πρωταθλήματος με την εγκατάλειψη στον 1ο Αγώνα της ημέρας ο Περιστεράς έμεινε στην 8η θέση, ανάμεσα στους 24 οδηγούς που έχουν καταφέρει να πάρουν βαθμούς στους 12 Αγώνες που έγιναν φέτος.

ΜΑΡΚΟ ΚΑΝΟΥΤΙ – Αρχιμηχανικός Team Roc 'n' DeA

“Ήταν ένας καταπληκτικός Αγώνας από τον Γιάννη που έδειξε πολύ δυνατός σε στεγνό και βρεγμένο. Του άξιζε η νίκη στον πρώτο Αγώνα και αν την είχε πάρει θα μπορούσε να ρισκάρει λίγο περισσότερο στο δεύτερο. Είναι ωραίο ότι μετά από σκληρή δουλειά όλη τη χρονιά, κλείσαμε το Πρωτάθλημα με αυτό το βάθρο”.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Οδηγός Yamaha R3

“Την Βαρκελώνη την ήξερα από τα παιχνίδια στο κομπιούτερ και πίστευα ότι θα μου ταιριάζει. Στις δύο δοκιμές που γίνονται την Παρασκευή πήγα καλά και θα μπορούσα να πάρω την pole position. Στον 1ο Αγώνα δεν μπορώ να καταλάβω τι σκέφτηκε ο οδηγός που με κτύπησε στην 15, αλλά ευτυχώς η μοτοσυκλέτα δεν έπαθε τόσο μεγάλη ζημιά. Στον 2ο Αγώνα αισθάνθηκα πολύ καλά στη βροχή και πέρασα μπροστά χωρίς να κοιτάζω το τι γινόταν πίσω μου. Στους δύο τελευταίους γύρους είδα από την πινακίδα μου ότι με πλησιάζει ο Φέντον, αλλά επικράτησε η λογική που μου έλεγε να κρατήσω την 2η θέση, αφού ο τρίτος ήταν εκείνη την ώρα πάρα πολύ πίσω. Ήταν ωραίο συναίσθημα να βλέπω την Ελληνική σημαία στο βάθρο μιας πίστας που γίνεται Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Ευχαριστώ τον πατέρα μου και όλους τους χορηγούς που στήριξαν την προσπάθειά μας”.Την προσπάθεια υποστηρίζουν οι: Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Γαλακτοποιήματα Πάτσης, Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, Andeli Moto Touring, Visit Greece, REPSOL Petrolmak S.A., TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, SHOEI, KARASSULIS International Transport, SP Spiliotis, Georgopoulos Racing, ΡΟΥΣΙΑΝΙΔΗΣ-Gimoto, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, Pirelli – INTRAMOTO.

 

Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres

Dunlop Kart Racing Tyres

Chicken Hawk moto & kart Warmers 

Gerbing Heated Clothes

Gruppo Pritelli Official Racing Apparel

VR/46 Racing Apparel

 

 

 

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009036700180

https://www.instagram.com/peristeras/?hl=el

 


 

Αυτοκινητοδρόμιο Σερρών - Ξεκίνησαν έργα αναβάθμισης

Τηλεχειριζόμενη προστατευτική μπάρα στην είσοδο των paddock, αποκατάσταση οδοστρώματος pit-lane, κ.α.
Αναβάθμιση Αυτοκινητοδρομίου Σερρών
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

25/4/2024

"Το Αυτοκινητοδρόμιο εισέρχεται, κυριολεκτικά σε μία νέα εποχή. Θέλουμε να θέσουμε ξανά τον πήχη ψηλά", δήλωσε ο Πρόεδρος του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών, Κωνσταντίνος Μπέγος, δίνοντας το στίγμα της νέας διοίκησης για την καινούρια προσπάθεια αναβάθμισής της πίστας.

Από την πλευρά του, ο διευθύνων σύμβουλος Βασίλειος Κοτέογλου επισήμανε, ότι "το Αυτοκινητοδρόμιο απαλλάσσεται πλέον από προβλήματα του παρελθόντος που επηρέασαν την εύρυθμη λειτουργία του, αλλά και την ασφάλεια των φίλων του μηχανοκίνητου αθλητισμού που προσέρχονται για προπονήσεις. Τα κακώς κείμενα διορθώνονται και με τις αναγκαίες παρεμβάσεις η πίστα μας θα είναι ασφαλής για όλους, ιδίως για τους μοτοσυκλετιστές, για τους οποίους σε ορισμένες περιπτώσεις υπήρξε κι επικίνδυνη” διευκρίνισε. Ειδικότερα, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος σημείωσαν ότι με μια σειρά κινήσεων το νέο διοικητικό συμβούλιο στοχεύει στον εκσυγχρονισμό των υποδομών του Αυτοκινητοδρομίου, αλλά παράλληλα και στην καθιέρωση της νέας, σύγχρονης ταυτότητάς του.

“Εκφράζοντας τη βούληση της Δημάρχου για περαιτέρω ανάπτυξη και προώθηση του» συνέχισε ο κ. Μπέγος «το Αυτοκινητοδρόμιο, για τη νέα δημοτική αρχή, δεν αποτελεί αγγαρεία ή απλώς ένα βαρίδιο. Είναι ίσως το σημαντικότερο εργαλείο για την επίτευξη της πολυπόθητης εξωστρέφειας του Δήμου Σερρών”.

Χαρακτηριστικές οι επισημάνσεις του προέδρου, ο οποίος τόνισε: “Για να μπορέσουμε ν’ ανταποκριθούμε στις σύγχρονες ανάγκες και στον διεθνή ανταγωνισμό πρέπει να είμαστε ένα βήμα μπροστά. Δυστυχώς διαπιστώσαμε μία εγκατάλειψη σε πλήρη αναντιστοιχία με το όραμα των δημιουργών του Αυτοκινητοδρομίου και των προσδοκιών του σερραϊκού λαού. Ωστόσο, η νέα αυτή εικόνα και φιλοσοφία είναι εμφανής στους επισκέπτες του Αυτοκινητοδρομίου, καθώς οι αντιδράσεις τους, όπως των αθλητών και των διοργανωτών είναι θετικές και ενθαρρυντικές”.

Κλείνοντας τις δηλώσεις τους στα σερραϊκά μέσα ενημέρωσης, τόσο, ο πρόεδρος, όσο και ο διευθύνων σύμβουλος ξεκαθάρισαν ότι "στην απ΄ εδώ και στο εξής πορεία του Αυτοκινητοδρομίου απαιτούνται σοβαρότητα, διαφάνεια κι επαγγελματισμός, ενώ δεν πρόκειται να γίνουν αποδεκτά φαινόμενα, μέθοδοι και πρακτικές του παρελθόντος που αποτέλεσαν τροχοπέδη στη λειτουργία του και αιτία δυσφήμισής του."

Ενημερώνοντας την τοπική κοινωνία και τους λάτρεις του μηχανοκίνητου αθλητισμού οι κ.κ. Μπέγος και Κοτέογλου επισήμαναν τα έργα που μέχρι στιγμής έχουν ολοκληρωθεί βεβαιώνοντας ότι “από τη πρώτη στιγμή η προσπάθειά μας εστίασε στο νοικοκύρεμα του Αυτοκινητοδρομίου και στη διασφάλιση όλων εκείνων των προϋποθέσεων για τη μελλοντική αναπτυξιακή του πορεία”.

Ενδεικτικές και οι εργασίες που έγιναν μέχρι τώρα:

- Αποκατάσταση περίφραξης στην περίμετρο του Αυτοκινητοδρομίου-Αναβάθμιση της υποδομής με κοπή κι απομάκρυνση δέντρων, της άναρχης βλάστησης, παλαιών ελαστικών, κ.α.

- Αναβάθμιση ασφάλειας του Αυτοκινητοδρομίου με την ελεγχόμενη πλέον είσοδο-έξοδο από και προς τους χώρους του. Εγκατάσταση και λειτουργία τηλεχειριζόμενης προστατευτικής μπάρας στην είσοδο των paddocks.

- Τακτοποίηση-χαρτογράφηση-λειτουργική αναβάθμιση του δικτύου καλωδιώσεων της υποδομής RAC που στηρίζει διαδυκτιακά το Αυτοκινητοδρόμιο.

- Παράλληλη αναβάθμιση του δικτύου ηλεκτρονικών υπολογιστών στoν χώρο υποδοχής (reception) του Αυτοκινητοδρομίου.

- Αποκαθήλωση του οδοστρώματος της pit lane κι αποκατάστασή του σε όλο το μήκος της, από την αρχή της (στο ύψος της start lane) μέχρι και την συμβολή της με την κεντρική πίστα (στο ύψος της στροφής 16).

- Οι παρόμοιες εργασίες εκτελέστηκαν από τα συνεργεία της αυτής εταιρείας-την ίδια ημέρα-και στην υπόγεια κεντρική είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου και στην οδό που οδηγεί ως τις κεντρικές κτιριακές εγκαταστάσεις του, με στόχο την αναβάθμιση-διασφάλιση της εύρυθμης προσβασιμότητας στους χώρους του.

- Προμήθεια τηλεοράσεων-τηλεοπτικών οθονών που θα εγκατασταθούν σε όλα τα boxes του Αυτοκινητοδρομίου, με σκοπό την βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τους εκάστοτε ενοικιαστές τους.

- Συντήρηση-αισθητική αναβάθμιση των εσωτερικών χώρων του κεντρικού κτηρίου του Αυτοκινητοδρομίου με τον ελαιοχρωματισμό του διαδρόμων κι αιθουσών του.

- Προστατευτικά κολωνάκια σήμανσης προς βελτιστοποίηση της λειτουργικότητας της πίστας.

- Νομιμοποίηση όλων των αυθαιρέτων χώρων ή εγκαταστάσεων του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δημιουργία νέας διόδου πεζών από την πάρκινγκ έως τους χώρους του Αυτοκινητοδρομίου και το κεντρικό κτίριο, για την εύκολη κι ασφαλή μετακίνησή τους.

- Συντήρηση-καθαρισμός του δικτύου κλιματιστικών μηχανημάτων και του σχετικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου.

- Δενδροφύτευση κατά μήκος της οδού που οδηγεί στην υπόγεια διάβαση, είσοδο-έξοδο του Αυτοκινητοδρομίου. Αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση.

- Εμπλουτισμός κι αναβάθμιση του μηχανολογικού εξοπλισμού του Αυτοκινητοδρομίου με την προμήθεια αναγκαίων μηχανημάτων (γεωργικού ελκυστήρα-τρακτέρ πολλαπλών χρήσεων για τη συντήρηση των γηπέδων και των εξωτερικών χώρων κ.α.)