Χορηγός του Γ. Περιστερά στο Yamaha bLUcRU η Repsol

Το ταξίδι στην Ευρώπη ξεκινά
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

12/2/2020

Η Peristeras Racing ανακοίνωσε τη συμφωνία της με την PETROLMAK, αποκλειστικό εισαγωγέα και διανομέα των λιπαντικών της Repsol, η οποία θα είναι χορηγός του Γιάννη Περιστερά στο πανευρωπαϊκό θεσμό του Yamaha bLU cRU FIM European Cup, που διεξάγεται στα πλαίσια του WSBK.  Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου:

 

   ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

H REPSOL υποστηρίζει τον Γιάννη Περιστερά στους Αγώνες του 2020

 

Ο Γιάννης Περιστεράς είναι μια μεγάλη ελπίδα της Ελλάδας για κάτι καλό στο παρόν και το μέλλον του μηχανοκίνητου αθλητισμού της χώρας μας ειδικά φέτος με τη διπλή του συμμετοχή, πέρα από το Πανελλήνιο και Βαλκανικό Πρωτάθλημα στο Πανευρωπαϊκό Κύπελλο “Yamaha R3 bLU cRU FIM European Cup”, το οποίο γίνεται μαζί με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα WSBK!

Η PETROLMAK S.A που είναι ο αποκλειστικός εισαγωγέας και διανομέας των λιπαντικών REPSOL για την Ελλάδα στηρίζει την προσπάθεια που στοχεύει στην ανάδειξη ενός Έλληνα οδηγού που θα πετύχει σε υψηλό Διεθνές επίπεδο και είναι μεγάλος χορηγός της προσπάθειας αυτής.

 

Ο Γιάννης Περιστεράς γεννήθηκε στις 21 Μαΐου του 2005 και οδηγεί μοτοσυκλέτα από την ηλικία των τεσσάρων ετών! Από το 2010 ξεκίνησε τους Αγώνες και έκτοτε η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική. Το 2019 ξεκίνησε με εντυπωσιακά Πανελλήνια ρεκόρ στο ΠΠΤ2019 και νίκες, καθώς έγινε ο μικρότερος νικητής στην ιστορία του Ελληνικού Πρωταθλήματος κερδίζοντας με Yamaha R3 στην κατηγορία SSP300. Στo τέλος της αγωνιστικής σεζόν του 2019 αντιμετωπίζοντας ένα σοβαρό τραυματισμό, δεν κατάφερε να πάρει τον Τίτλο, αλλά ήδη προετοιμάζεται εντατικά για τον πρώτο Αγώνα του Πανελληνίου και του Βαλκανικού Πρωταθλήματος που θα γίνει στις Σέρρες στις 21 & 22 Μαρτίου. Την επόμενη ημέρα  γίνεται το πρώτο επίσημο τεστ του Πανευρωπαϊκού στην Ιταλία στο Μιζάνο, με τον πρώτο Αγώνα να γίνεται στην Ολλανδία στις 17-19 Απριλίου.

Ο κ. Νίκος Μοδιώτης, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της PETROLMAK δήλωσε: “Η REPSOL που αντιπροσωπεύουμε στην Ελλάδα έχει ισχυρούς δεσμούς με το μηχανοκίνητο αθλητισμό σε παγκόσμιο επίπεδο και με τη χορηγία του Γιάννη Περιστερά θέλουμε να δείξουμε και στις Ελληνικές πίστες τα χρώματά μας, αλλά κυρίως να βοηθήσουμε όσο μπορούμε ένα νέο οδηγό στη Διεθνή του πορεία”.

 

Ο κ. Ιωσήφ Παναγιωτίδης, Γενικός Διευθυντής της REPSOL είπε: “Παρακολουθούμε τον Γιάννη Περιστερά τα τελευταία χρόνια στους Αγώνες και παρά το ότι είναι μόλις 14 χρόνων ήδη μας εντυπωσίασε με την οδήγησή του και την προσπάθεια του ίδιου και της ομάδας του. Τα λογότυπα της REPSOL θα είναι πάνω στην μοτοσυκλέτα του και καλούμε όλους τους φίλους των Αγώνων να δουν από κοντά τον οδηγό μας στις Σέρρες, την Τρίπολη και τα Μέγαρα.”

 

Ο Νίκος Περιστεράς Team Manager της Peristeras Racing δήλωσε: “Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε τη συνεργασία μας με την REPSOL στην αγωνιστική μας ομάδα και ελπίζουμε ότι φέτος ο Γιάννης θα έχει μια καλή πορεία και στο Πανελλήνιο και στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Για κάθε ομάδα και αγωνιζόμενο είναι τιμή να συνεργάζεται με μια εταιρεία που έχει πετύχει τόσα πολλά σε παγκόσμιο επίπεδο”.

 

Τα hashtag για την επικοινωνία στα social media είναι: #repsol #johnperisteras41 #racing4greece #blucruyamaha #yamaharacinghellas  #yamahar3


 

BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα

Στο 1:23 γύρισε ο Σπηλιώτης – Κυρίαρχοι οι Έλληνες στην SSP
BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2025

Μία καταπληκτική νίκη με ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Καρακώστας στις Σέρρες, απέναντι στον πολυπρωταθλητή Martin Choy και των υπολοίπων ξένων που κατακλύζουν την κατηγορία έναντι των ελάχιστων ελληνικών συμμετοχών.

Όσο εκπληκτική ήταν η νίκη του Καρακώστα, άλλο τόσο απίστευτος ήταν ο ρυθμός του Μιχάλη Σπηλιώτη που μετρά διπλάσια χρόνια από τους υπόλοιπους αλλά συνεχίζει να έχει την ικανότητα να κρατήσει τον υψηλό ρυθμό που απαιτεί αυτή η κατηγορία.

Ο Καρακώστας έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση με δεδομένο πως είχε απέναντί του μία δυνατότερη superbike και έστριψε δεύτερος όπου δεν κάθισε εκεί ούτε λεπτό. Έκανε αμέσως την επίθεσή του και πέρασε εμπρός πριν ολοκληρώσει το πρώτο 1/3 του γύρου μένοντας πρώτος με διαφορά για το σύνολο του αγώνα!

 

Λίγες στιγμές από χθες !!! Στις 3:30 ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου και Βαλκανικό Πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους. A few moments from yesterday !!! At 3:30 the 4th round of the Panhellenic and Balkan Championship. Good luck to all. Karakostas Honda Honda Motorcycles & ATVs Saracakis Group of Companies Intramoto Glyfada ZenOne Racing Tassoulis Extra Products LIQUI MOLY Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories LIQUI MOLY Motorbike Greece Georgopoulos Power Store Papastavrou Shops RiSE custom @κορυφαίοι θαυμαστές

Posted by Dimitris Karakostas on Sunday, June 1, 2025

 

Δεν άφησαν κανένα περιθώριο οι Έλληνες αναβάτες στην SSP, όπου Παντελεάκης και Παπαγεωργίου ήταν σε άλλο επίπεδο και έκαναν το 1-2 με τον Φουρθιώτη να μην αφήνει περιθώριο στον Pascota για την γενική της κατηγορίας που συμπληρώνει συμμετοχές SSP και STK600. Ένας πολύ δυναμικός αγώνας με την γενική κατάταξη να δείχνει πως δεν υπάρχει αντίπαλος για τους Έλληνες αναβάτες.

Κι εδώ ο ρυθμός του Γιάννη Τζορτζόπουλου είναι μία προσωπική νίκη καθώς γύρισε στο 1:24 έχοντας τεράστια διαφορά ηλικίας από τους υπόλοιπους και με μία μοτοσυκλέτα που δεν είναι στο πλαίσιο των υπολοίπων από πλευράς ιπποδύναμης, κατάλληλα προετοιμασμένη ωστόσο μετά από χρόνια εμπειρίας.

Στην κατηγορία GR-Racing, Νέων, την νίκη πήραν οι Κίτσος Γεώργιος στην Racing και ο νεαρός και πολύ γρήγορος αναβάτης Αντώνης Βεντουρας που αγώνα-αγώνα φαίνεται πως χτίζει εμπειρία με γεωμετρικό ρυθμό.

Στην OPEN-Senior την νίκη σημείωσαν οι Αγγελακόπουλος Μαρκος στην OPEN και ο Κλαδογένης Γιάννης στην Senior ενώ αντίστοιχα ο Κολλάρος Παναγιώτης μπορεί στην ελληνική κατηγορία να μην έχει άλλες συμμετοχές, όμως στο BMU είναι 15 πολλοί ανταγωνιστικοί αναβάτες με πολύ δυνατές μοτοσυκλέτες όπου ο Παναγιώτης ανέβηκε στην 4η θέση με την μοναδική RC390 της κατηγορίας όπου οι χρόνοι της ήταν πολύ κοντινοί μεταξύ των αναβατών.

Αυτή την στιγμή ολοκληρώνονται οι αγώνες όλων των κατηγοριών για τον 4ο αγώνα τους Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Βάθρα και αποτελέσματα