Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Η Honda-Σαρακάκης υποστηρικτής του Σπύρου-Μάριου Φουρθιώτη στο FIM CEV REPSOL

Συνοδοιπόρος στο ταξίδι

Για το 2021 ο Σπύρος-Μαριος Φουρθιώτης ετοιμάζεται να επιστρέψει στις πίστες της Ισπανίας, όπου πέρσι είχε πάρει το βάπτισμα του πυρός, αντιμετωπίζοντας κορυφαίου επιπέδου ανταγωνισμό, καθώς το ισπανικό πρωτάθλημα έχει γίνει εδώ και αρκετά χρόνια το φυτώριο για τους αναβάτες των MotoGP μαζεύοντας συμμετοχές απ’ όλο τον κόσμο. Αυτή τη φορά όμως στο ταξίδι τους προς την Moto3 θα έχει στο πλευρό του συμμάχους, με έναν από αυτούς να είναι η ελληνική αντιπροσωπεία της Honda του ομίλου Αφοί Σαρακάκη.

Στις κεντρικές κτηριακές εγκαταστάσεις του ομίλου Αφοί Σαρακάκη στη Λ. Αθηνών και συγκεκριμένα στον ολοκαίνουριο εκθεσιακό χώρο που αναβαθμίστηκε πρόσφατα ειδικά για τις μοτοσυκλέτες της Honda, βρέθηκε ο μικρός Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης μαζί με τον πατέρα του, όπου τα στελέχη του ομίλου Δημήτρης Κανατάς (Γενικός Διευθυντής), Γιάννης Καλατζής (Εμπορικός Διευθυντής), Μαρίνος Αγορίτσας (Τεχνικός Διευθυντής) και φυσικά η Μαρία Ξυτάκη (Διευθύντρια Επικοινωνίας του ομίλου Σαρακάκη) τους υποδέχτηκαν με χαρά για να επικυρώσουν και τυπικά την χορηγία.

Για την Honda NSF250R που θα οδηγεί ο 13χρονος Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης στο FIM CEV REPSOL η Honda-Σαρακάκης αναλαμβάνει την προμήθεια των αγωνιστικών κινητήρων, ώστε ο Έλληνας αναβάτης να έχει το μέγιστο δυνατό επίπεδο επιδόσεων που απαιτείται σε αυτόν τον κορυφαίο θεσμό, τον οποίο έχει υπό την σκέπη της η ίδια η DORNA και όχι μόνο η FIM.

Η παρουσία της Dorna σε αυτό το δεσμό έχει ιδιαίτερη σημασία, όχι μόνο διότι είναι η εταιρεία που ελέγχει τους κορυφαίους θεσμούς των MotoGP και των WSBK, αλλά και γιατί προσφέρει σαφώς περισσότερες δυνατότητες προβολής των αθλητών και των χορηγών τους, διαθέτοντας ένα τεράστιο διεθνές δίκτυο δημοσιογραφικών μέσων ενημέρωσης που συνεργάζονται μαζί της. Η διεθνή προβολή των αγώνων που έχει υπό την σκέπη της η Dorna σαφώς αποτελεί πλεονέκτημα για τους συμμετέχοντες, όμως την ίδια στιγμή ανεβάζει πολύ ψηλά το επίπεδο ανταγωνισμού και όπως γνωρίζουμε, όσο ανεβαίνει ο ανταγωνισμός τόσο ανεβαίνει και το κόστος, απαιτώντας από τις ομάδες να διαθέτουν κορυφαίο εξοπλισμό και κορυφαίου επιπέδου προσωπικό με εξειδικευμένες γνώσεις.

Στα πλαίσια του FIM CEV REPSOL υπάρχουν τρεις κατηγορίες, με τον μικρό Σπύρο-Μάριο Φουρθιώτη να συμμετέχει στην European Talent Cup. Η άλλες δύο είναι η Moto3 Junior World Championship και η Moto2 European Championship. Στην European Talent Cup όλες οι μοτοσυκλέτες είναι Honda NSF250R και οι κανονισμοί επιτρέπουν ελάχιστες επεμβάσεις στα εξωτερικά εξαρτήματα του κινητήρα, όπως είναι το φίλτρο αέρα και η εξάτμιση.

Στον κινητήρα του HRC δεν επιτρέπονται επεμβάσεις από τους μηχανικούς των ομάδων, όπως φυσικά δεν επιτρέπονται επεμβάσεις στην ηλεκτρονική μονάδα διαχείρισης, παρά μόνο ρυθμίσεις. Ξεκινώντας από τις 25 Απριλίου και τελειώνοντας στις 7 Νοεμβρίου, το κύπελο θα ταξιδέψει σε μερικές από τις πιο διάσημες πίστες της Ισπανίας, αλλά και το εντυπωσιακό Portimao και Estoril της Πορτογαλίας. Συγκεκριμένα το πρόγραμμα είναι Estoril, Valencia (Ricardo Tormo), Cataluna, Portimao, Aragon, Jerez και ξανά Valencia (Ricardo Tormo).

Με δεδομένες τις δύσκολες συνθήκες που επικρατούν λόγω των περιορισμών για του COVID-19, η αγωνιστική προετοιμασία του Σπύρου-Μάριου Φουρθιώτη στις πίστες του εξωτερικού με την ομάδα του και προπονητές τους MARCO RAMIREZ και ALEX DEBON (αναβάτες των MOTOGP) θα ξεκινήσει τον επόμενο μήνα.

 

Τεχνικά χαρακτηριστικά Honda NSF250R

Τύπος μοντέλου               MR03

Μήκος × Πλάτος × Ύψος (m)       1.809×0.560×1.037

Μεταξόνιο (m)                 1.219

Απόσταση από το έδαφος (m) 0.107

Ύψος σέλας (m)                0.729

Γωνία κάστερ (degree)                 22°36″

Βάρος γεμάτη (kg)          84

Ρεζερβουάρ (l) 11

Κινητήρας           liquid-cooled 4-stroke DOHC single cylinder

Κυβισμός(cm3)          249.3

Διάμετρος × Διαδρομή (mm)     78.0×52.2

Ιπποδύναμη(kW/rpm)           35.5/13,000

Ροπή (N・m/rpm)             28.0/10,500

Χωρητικότητα λαδιού  (ENG OIL/T.M OIL) (l)      1.27/0.55

Σχέσεις κιβωτίου ταχυτήτων                      

1st          1.875

2nd        1.524

3rd         1.304

4th         1.167

5th         1.077

6th         1.000

Πρωτεύουσα μετάδοση               2.952

Τελική μετάδοση             2.333

Ελαστικά:

Εμπρός                 90/580R17

Πίσω      120/600R17

Ζάντες

Εμπρός                 2.50-17

Πίσω      3.50-17

 

Ακολουθεί το σχετικό ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ της Αφοι ΣΑΡΑΚΑΚΗ:

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Honda Moto υποστηρίζουν τον Σπύρο Μάριο Φουρθιώτη

 

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Honda Moto θα βρίσκονται και το 2021 στο πλευρό του 13χρονου Έλληνα οδηγού αγώνων ταχύτητας, Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη ο οποίος θα συμμετέχει στο ισπανικό πρωτάθλημα FIM CEV REPSOL και συγκεκριμένα στην ανταγωνιστική κατηγορία EUROPEAN TALENT CUP. Πρόκειται για ένα ενιαίο πρωτάθλημα με μοτοσυκλέτες HONDA NSF250R και θεωρείται ο προθάλαμος του παγκοσμίου πρωταθλήματος μοτοσυκλέτας με συμμετοχές αθλητών από όλο τον κόσμο.

Για την Honda NSF250R, ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη και η Honda Moto αναλαμβάνουν  την προμήθεια των αγωνιστικών κινητήρων.

 

H διοργάνωση του συγκεκριμένου πρωταθλήματος γίνεται από την DORNA, διοργανώτρια του MOTOGP καθώς και του WSBK.

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης θα συμμετέχει στην ομάδα DNA-FIFTY MOTOSPORT και προπονητές του θα είναι οι καταξιωμένοι οδηγοί του MOTOGP, Marco Raminez και Alex Debon. 

Tο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 25 Απριλίου 2021 έως τις 7 Νοεμβρίου 2021 σε μερικές από τις πιο διάσημες πίστες της Ισπανίας όπως την Estoril, την Ricardo Tormo στη Valencia, την Catalunya, την Portimao, την Aragon, την Jerez αλλά και το εντυπωσιακό Portimao και Estoril της Πορτογαλίας.

 

Tο πρωτάθλημα θα διεξαχθεί από τις 25 Απριλίου 2021 έως τις 7 Νοεμβρίου 2021 σε μερικές από τις πιο διάσημες πίστες της Ισπανίας όπως το Ricardo Tormo στη Valencia, την Catalunya, την Aragon, την Jerez αλλά και το εντυπωσιακό Estoril της Πορτογαλίας.

 

Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα.

 

https://www.fimcevrepsol.com/en/races/calendars

 

Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιωτης γεννήθηκε στις 2 Μαρτίου 2008 και είναι οδηγός μοτοσυκλέτας από την ηλικία των 5 ετών. Από το 2015 ξεκίνησε τη συμμετοχή του σε αγώνες και έκτοτε η πορεία του είναι συνεχώς ανοδική κερδίζοντας διακρίσεις ενώ έχει σηκώσει την ελληνική σημαία αρκετές φορές με υπερηφάνεια στα βάθρα του εξωτερικού.

Ο Όμιλος Επιχειρήσεων Σαρακάκη παρέχει εδώ και αρκετά χρόνια τη στήριξή του σε νέους αθλητές στο χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού. Σε αυτό το πνεύμα και επενδύοντας στο νεαρό της ηλικίας του Σπύρου Μάριου Φουρθιώτη καθώς και στο αδιαμφισβήτητο ταλέντο του, στηρίζει έμπρακτα την προσπάθειά του στο εξωτερικό ευελπιστώντας κάποια στιγμή να υπάρξει ένας Έλληνας οδηγός και στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του MOTOGP.