Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Ο Χρήστος Παπανικολάου ετοιμάζεται για το Red Bull Rookies Cup

Πάει στην Ισπανία για την προεπιλογή

Για τις ικανότητες του Χρήστου Παπανικολάου έχετε διαβάσει πολλές φορές εδώ στην σελίδα του ΜΟΤΟ, αφού ο ταχύτατος πιτσιρικάς που ακόμα δεν έχει κλείσει τα 14 χρόνια του, πρωταγωνιστεί στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, όχι σε μία, αλλά σε δύο κατηγορίες ταυτόχρονα. Ο Χρήστος μας είχε πραγματικά εντυπωσιάσει με την οδήγησή του στον περσινό αγώνα των Σερρών. Φέτος, συνεχίζει με την απόδοσή του να επιβεβαιώνει όσους από εμάς πιστεύουμε ότι έχει λαμπρό μέλλον μπροστά του, αφού απομένει μόλις ένας διπλός αγώνας στα Μέγαρα που θα κρίνει αν θα πάρει δύο πρωταθλήματα μέσα σε μία χρονιά. Το γεγονός ότι δίπλα του σε κάθε προπόνηση και σε κάθε αγώνα έχει τον πολυπρωταθλητή Γιάννη Μπούστα, αποτελεί εγγύηση για τις γνώσεις που αποκτά κάθε μέρα. Διότι όταν έχεις για προπονητή κάποιον που έχει τρέξει στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Superbike, σίγουρα έχεις δίπλα σου μια τεράστια βιβλιοθήκη γνώσεων και εμπειρίας.

Το πόσο χρήσιμη είναι η παρουσία ενός έμπειρου πρωταθλητή δίπλα σε έναν νέο ταλαντούχο αναβάτη, φάνηκε και από την μοτοσυκλέτα που διάλεξε για να τρέξει φέτος στην κατηγορία racing. Το μονοκύλινδρο τετράχρονο μοτοσυκλετάκι των 250 κυβικών του Χρήστου είναι πολύ κοντά σε συμπεριφορά με τις μοτοσυκλέτες της ΚΤΜ που χρησιμοποιούν στο Red Bull Rookies Cup. Έτσι ο Χρήστος, έχει ήδη εξοικειωθεί με τις ιδιαιτερότητες αυτού του τύπου μοτοσυκλετών και είναι έτοιμος για να κάνει ένα τεράστιο βήμα εμπρός στην καριέρα του, συμμετέχοντας στην τριήμερη διαδικασία επιλογής του Red Bull Cup για το 2019. Καλείται να δώσει μια σειρά αγώνων μαζί με άλλους 100 αναβάτες απ’ όλο τον κόσμο. Αυτό σημαίνει ότι θα βρεθεί αντιμέτωπος με αναβάτες που έχουν στο ενεργητικό τους πολλούς περισσότερους αγώνες σε σχέση με τους 3-4 τον χρόνο που κάνουμε εμείς εδώ στην Ελλάδα και φυσικά προέρχονται από πολύ πιο ανταγωνιστικά πρωταθλήματα.

Όμως ο Χρήστος έχει δείξει μέχρι τώρα πως έχει την ταχύτητα και κυρίως την ώριμη σκέψη που απαιτούν οι συνθήκες της προεπιλογής του Red Bull Rookies Cup. Αν τα καταφέρει να βρεθεί ανάμεσα στους 24 τυχερούς που θα πάρουν το εισιτήριο, τότε θα έχει κάνει το άλμα που χρειάζεται για να φύγει μακριά από την ελληνική μιζέρια. Θυμίζουμε ότι ο Jarco που θα είναι εργοστασιακός αναβάτης της ΚΤΜ στα MotoGP ξεκίνησε από αυτόν τον θεσμό το 2007, ενώ ήδη οι κατηγορίες της Moto3 και Moto2 αποτελούνται σε πολύ μεγάλο ποσοστό από αναβάτες του Red Bull Rookies Cup. Ευχόμαστε καλή επιτυχία στο Χρήστο Παπανικολάου σε αυτή την δοκιμασία και περιμένουμε να τον δούμε να αγωνίζεται στις πίστες των GP πολύ σύντομα