Ο Περιστεράς στο βάθρο στο Trofeo Inverno 2022

2ος στην πίστα του Μπάρι
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/11/2022

Ο Γιάννης Περιστεράς συνεχίζει την αγωνιστική του δραστηριότητα, αυτή τη φορά στο Bari της Ιταλίας όπου ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάρθρου. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα Πρωταθλητή:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Αγώνες Ταχύτητας Μοτοσυκλετών στην Ιταλία τελειώνουν κάθε χρόνο με το Trofeo Inverno, μια αγωνιστική διοργάνωση που παραδοσιακά φιλοξενείται στο Μπάρι στην πίστα Autodromo del Levande. Φέτος – όπως και πέρυσι – η κατηγορία που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η SSP300 (Supersport 300) και η Ιταλική ομάδα Roc 'N' DeA κάλεσε τον Έλληνα οδηγό Γιάννη Περιστερά για να προασπίσει τα χρώματά της, καθώς οι άλλοι οδηγοί της ομάδας είναι νεώτεροι και με μικρή ακόμη εμπειρία. Έτσι ο 17χρονος Έλληνας οδηγός που το 2022 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300 βρέθηκε και πάλι στη σέλα μιας Yamaha R3 για αυτόν τον Αγώνα του “Χειμερινού Επάθλου”.

Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης είναι ότι δεν υπάρχει ειδικός τεχνικός έλεγχος στις μοτοσυκλέτες, που επιτρέπεται να συμμετέχουν χωρίς τους περιορισμούς του Πρωταθλήματος CIV και του Παγκοσμίου, ώστε να μειώνεται η διαφορά των Kawasaki που συμμετέχουν στο θεσμό με 400 κ.εκ. και μεγαλύτερη ιπποδύναμη, με το σκεπτικό της συμμετοχής και με μοτοσυκλέτες προπόνησης που δεν έχουν το αρκετά ακριβό κιτ περιορισμού της δύναμης και των στροφών. Όμως οι ιδιοκτήτες της Roc 'N' DeA, Massimo Roccoli & Alex de Angelis ήθελαν να δουν την απόδοση του Έλληνα οδηγού με μια μοτοσυκλέτα Πρωταθλήματος και δεν αφαίρεσαν τους αντίστοιχους περιορισμούς της R3. O Περιστεράς λοιπόν συμμετείχε με την αργότερη στην ευθεία μοτοσυκλέτα, αλλά με την παραπάνω εμπειρία της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μετά από μια καλή εκκίνηση οδήγησε την κούρσα με τις Kawasaki των Samuele Marino και Giacomo Zannoni να τον ακολουθούν και να δίνουν τη μάχη του βάθρου. Ο Marino εκμεταλλευόμενος την υψηλότερη ταχύτητα της ΖΧ400 στην ευθεία πέρασε μπροστά στον 14ο από τους 15 γύρους και στον τελευταίο γύρο κράτησε την πρωτιά για 0.090 του δευτερολέπτου από τον Περιστερά που ανέβασε την Ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών και ολοκλήρωσε πετυχημένα την αγωνιστική χρονιά του 2022.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – 2ος,

“Μπορώ να πω ότι οδήγησα καλά, χωρίς λάθη και τα έδωσα όλα παρά το ότι έχανα στην ευθεία λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο σε κάθε γύρο. Η Yamaha R3 είναι πολύ καλή στις στροφές και οι ρυθμίσεις που βρήκαμε με την ομάδα μου έδωσαν την ευκαιρία να οδηγήσω την κούρσα για το μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα. Σίγουρα οι Αγώνες που έκανα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με βοήθησαν στο να βελτιωθώ οδηγικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Alex και τον Massimo που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Σε λίγες ημέρες ξεκινάω τη χειμερινή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά και είναι ωραίο να κλείνεις τη σεζόν με μάχη για τη νίκη”.

 

Την προσπάθεια υποστήριξαν όλη τη χρονιά οι:

Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, ANEK LINES.

 

#racing4greece #visitgreece

 

BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα

Στο 1:23 γύρισε ο Σπηλιώτης – Κυρίαρχοι οι Έλληνες στην SSP
BMU-Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 3ος: Σαρωτική νίκη Καρακώστα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

1/6/2025

Μία καταπληκτική νίκη με ταχύτερο χρόνο σημείωσε ο Καρακώστας στις Σέρρες, απέναντι στον πολυπρωταθλητή Martin Choy και των υπολοίπων ξένων που κατακλύζουν την κατηγορία έναντι των ελάχιστων ελληνικών συμμετοχών.

Όσο εκπληκτική ήταν η νίκη του Καρακώστα, άλλο τόσο απίστευτος ήταν ο ρυθμός του Μιχάλη Σπηλιώτη που μετρά διπλάσια χρόνια από τους υπόλοιπους αλλά συνεχίζει να έχει την ικανότητα να κρατήσει τον υψηλό ρυθμό που απαιτεί αυτή η κατηγορία.

Ο Καρακώστας έκανε μία πολύ καλή εκκίνηση με δεδομένο πως είχε απέναντί του μία δυνατότερη superbike και έστριψε δεύτερος όπου δεν κάθισε εκεί ούτε λεπτό. Έκανε αμέσως την επίθεσή του και πέρασε εμπρός πριν ολοκληρώσει το πρώτο 1/3 του γύρου μένοντας πρώτος με διαφορά για το σύνολο του αγώνα!

 

Λίγες στιγμές από χθες !!! Στις 3:30 ο 4ος αγώνας του Πανελληνίου και Βαλκανικό Πρωταθλήματος. Καλή επιτυχία σε όλους. A few moments from yesterday !!! At 3:30 the 4th round of the Panhellenic and Balkan Championship. Good luck to all. Karakostas Honda Honda Motorcycles & ATVs Saracakis Group of Companies Intramoto Glyfada ZenOne Racing Tassoulis Extra Products LIQUI MOLY Tzortzopoulos Moto Fashion & Accessories LIQUI MOLY Motorbike Greece Georgopoulos Power Store Papastavrou Shops RiSE custom @κορυφαίοι θαυμαστές

Posted by Dimitris Karakostas on Sunday, June 1, 2025

 

Δεν άφησαν κανένα περιθώριο οι Έλληνες αναβάτες στην SSP, όπου Παντελεάκης και Παπαγεωργίου ήταν σε άλλο επίπεδο και έκαναν το 1-2 με τον Φουρθιώτη να μην αφήνει περιθώριο στον Pascota για την γενική της κατηγορίας που συμπληρώνει συμμετοχές SSP και STK600. Ένας πολύ δυναμικός αγώνας με την γενική κατάταξη να δείχνει πως δεν υπάρχει αντίπαλος για τους Έλληνες αναβάτες.

Κι εδώ ο ρυθμός του Γιάννη Τζορτζόπουλου είναι μία προσωπική νίκη καθώς γύρισε στο 1:24 έχοντας τεράστια διαφορά ηλικίας από τους υπόλοιπους και με μία μοτοσυκλέτα που δεν είναι στο πλαίσιο των υπολοίπων από πλευράς ιπποδύναμης, κατάλληλα προετοιμασμένη ωστόσο μετά από χρόνια εμπειρίας.

Στην κατηγορία GR-Racing, Νέων, την νίκη πήραν οι Κίτσος Γεώργιος στην Racing και ο νεαρός και πολύ γρήγορος αναβάτης Αντώνης Βεντουρας που αγώνα-αγώνα φαίνεται πως χτίζει εμπειρία με γεωμετρικό ρυθμό.

Στην OPEN-Senior την νίκη σημείωσαν οι Αγγελακόπουλος Μαρκος στην OPEN και ο Κλαδογένης Γιάννης στην Senior ενώ αντίστοιχα ο Κολλάρος Παναγιώτης μπορεί στην ελληνική κατηγορία να μην έχει άλλες συμμετοχές, όμως στο BMU είναι 15 πολλοί ανταγωνιστικοί αναβάτες με πολύ δυνατές μοτοσυκλέτες όπου ο Παναγιώτης ανέβηκε στην 4η θέση με την μοναδική RC390 της κατηγορίας όπου οι χρόνοι της ήταν πολύ κοντινοί μεταξύ των αναβατών.

Αυτή την στιγμή ολοκληρώνονται οι αγώνες όλων των κατηγοριών για τον 4ο αγώνα τους Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας

Βάθρα και αποτελέσματα