Ο Περιστεράς στο βάθρο στο Trofeo Inverno 2022

2ος στην πίστα του Μπάρι
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

21/11/2022

Ο Γιάννης Περιστεράς συνεχίζει την αγωνιστική του δραστηριότητα, αυτή τη φορά στο Bari της Ιταλίας όπου ανέβηκε στη δεύτερη θέση του βάρθρου. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της ομάδας του Έλληνα Πρωταθλητή:

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Οι Αγώνες Ταχύτητας Μοτοσυκλετών στην Ιταλία τελειώνουν κάθε χρόνο με το Trofeo Inverno, μια αγωνιστική διοργάνωση που παραδοσιακά φιλοξενείται στο Μπάρι στην πίστα Autodromo del Levande. Φέτος – όπως και πέρυσι – η κατηγορία που είχε το μεγαλύτερο ενδιαφέρον ήταν η SSP300 (Supersport 300) και η Ιταλική ομάδα Roc 'N' DeA κάλεσε τον Έλληνα οδηγό Γιάννη Περιστερά για να προασπίσει τα χρώματά της, καθώς οι άλλοι οδηγοί της ομάδας είναι νεώτεροι και με μικρή ακόμη εμπειρία. Έτσι ο 17χρονος Έλληνας οδηγός που το 2022 αγωνίστηκε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα SSP300 βρέθηκε και πάλι στη σέλα μιας Yamaha R3 για αυτόν τον Αγώνα του “Χειμερινού Επάθλου”.

Η ιδιαιτερότητα της διοργάνωσης είναι ότι δεν υπάρχει ειδικός τεχνικός έλεγχος στις μοτοσυκλέτες, που επιτρέπεται να συμμετέχουν χωρίς τους περιορισμούς του Πρωταθλήματος CIV και του Παγκοσμίου, ώστε να μειώνεται η διαφορά των Kawasaki που συμμετέχουν στο θεσμό με 400 κ.εκ. και μεγαλύτερη ιπποδύναμη, με το σκεπτικό της συμμετοχής και με μοτοσυκλέτες προπόνησης που δεν έχουν το αρκετά ακριβό κιτ περιορισμού της δύναμης και των στροφών. Όμως οι ιδιοκτήτες της Roc 'N' DeA, Massimo Roccoli & Alex de Angelis ήθελαν να δουν την απόδοση του Έλληνα οδηγού με μια μοτοσυκλέτα Πρωταθλήματος και δεν αφαίρεσαν τους αντίστοιχους περιορισμούς της R3. O Περιστεράς λοιπόν συμμετείχε με την αργότερη στην ευθεία μοτοσυκλέτα, αλλά με την παραπάνω εμπειρία της χρονιάς στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα.

Μετά από μια καλή εκκίνηση οδήγησε την κούρσα με τις Kawasaki των Samuele Marino και Giacomo Zannoni να τον ακολουθούν και να δίνουν τη μάχη του βάθρου. Ο Marino εκμεταλλευόμενος την υψηλότερη ταχύτητα της ΖΧ400 στην ευθεία πέρασε μπροστά στον 14ο από τους 15 γύρους και στον τελευταίο γύρο κράτησε την πρωτιά για 0.090 του δευτερολέπτου από τον Περιστερά που ανέβασε την Ελληνική σημαία στο βάθρο των νικητών και ολοκλήρωσε πετυχημένα την αγωνιστική χρονιά του 2022.

 

ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – 2ος,

“Μπορώ να πω ότι οδήγησα καλά, χωρίς λάθη και τα έδωσα όλα παρά το ότι έχανα στην ευθεία λίγο πάνω από μισό δευτερόλεπτο σε κάθε γύρο. Η Yamaha R3 είναι πολύ καλή στις στροφές και οι ρυθμίσεις που βρήκαμε με την ομάδα μου έδωσαν την ευκαιρία να οδηγήσω την κούρσα για το μεγαλύτερο μέρος του Αγώνα. Σίγουρα οι Αγώνες που έκανα στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα με βοήθησαν στο να βελτιωθώ οδηγικά. Θέλω να ευχαριστήσω τον Alex και τον Massimo που μου έδωσαν αυτήν την ευκαιρία. Σε λίγες ημέρες ξεκινάω τη χειμερινή προετοιμασία για την επόμενη χρονιά και είναι ωραίο να κλείνεις τη σεζόν με μάχη για τη νίκη”.

 

Την προσπάθεια υποστήριξαν όλη τη χρονιά οι:

Yamaha ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ, Visit Greece ΕΟΤ (Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού), Kenon caffe Le Greche, MouratisGP, SHOEI, IXS, SIDI, TZORTZOPOULOS MOTO & FASHION, Pirelli – INTRAMOTO, TECNO MOTO Performance, Akrapovic, DNA Filters, KARASSULIS International Transport, Georgopoulos Racing, Extreme Track Days, Rider Repair Graphics, Extra Products Tassoulis, Papastavrou Shops, RISE, AM Παπαγεωργίου, Tsokos Racing, MGP.gr, DXL Graphics, Peristeras Tyres, ANEK LINES.

 

#racing4greece #visitgreece

 

BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, Σέρρες – Κυριάρχησαν Παπαγεωργίου και Βεντούρας

Νίκες επίσης για Φουρθιώτη και Κορρέ στις κατηγορίες τους
bmu
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/6/2026

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών πραγματοποιήθηκε ο τρίτος και τέταρτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξαγόταν παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU. Το δύο στα δύο έκαναν οι Παπαγεωργίου και Βεντούρας, ενώ νίκες σημείωσαν στις κατηγορίες τους και οι Φουρθιώτης και Κορρέ.

Πάμε όμως να δούμε τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

SSP 300

Δύο νίκες έκανε ο Αντώνης Βεντούρας στα SSP 300, με τον Παναγιώτη Κολλάρο να κατακτά μία δεύτερη και μία τρίτη θέση και τον Oguz Tashan να παίρνει μία τρίτη και μία δεύτερη θέση.

F1000

Ο Krasev Kanchev έκανε το δύο στα δύο με τον Ψυχογιό Χαράλαμπο να παίρνει μία δεύτερη και μία τρίτη θέση. Ο Παρασκευάς Γεώργιος κατέκτησε μία πέμπτη και μία έκτη θέση, ενώ και ο Καρυωτούδης Γεώργιος πήρε μία έκτη θέση στον δεύτερο αγώνα.

F110

Στην κατηγορία η Αντωνία Κορρέ τερμάτισε στην 6η θέση στον πρώτο αγώνα και στην 3η θέση στον δεύτερο, κέρδισε όμως και στους δύο αγώνες στο R7 CUP.

SSP

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου πήρε δύο νίκες με μερικά χιλιοστά διαφορά από τον Teodorescu Razvan Gabriel και έδειξε ακόμη μία φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα 51 του χρόνια! Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης διακρίθηκε επίσης με μία τέταρτη και μία τρίτη θέση, ενώ στην κατηγορία STK600 κατέκτησε μία νίκη και μία δεύτερη θέση.

SBK

Ο Martin Choy κέρδισε και τους δύο αγώνες της κορυφαίας κατηγφορίας, μπροστά από τον πολύ ανταγωνιστικό Δημήτρη Καρακώστα που πέτυχε δύο δεύτερες θέσεις και γύρισε στο 1:17.

OPEN

Στην κατηγορία Open, τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Χρηστάκης Ηλίας με δεύτερο τον Φιλίππου Κωνσταντίνο και τρίτο τον Καταμπά Νικηφόρο, ενώ στον δεύτερο αγώνα την καρό σημαία πήρε ο Αντωνάκης Ηλίας, με δεύτερο τον Καταμπά Νικηφόρο και τρίτο τον Κλαδογέννη Ιωάννη.

 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι αειθαλείς Ιωάννης Τζωρτζόπουλος και Μιχάλης Σπηλιώτης που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες τους ελληνικούς αγώνες και ακόμη και σήμερα σημειώνουν ανταγωνιστικούς χρόνους!