Γράφτηκε από: 
τον Θάνο Αμβρ. Φελούκα

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας 2019: Αλλαγή στον αγώνα των Σερρών

Αναμένεται να μεταφερθεί σε νέα ημερομηνία
Ακυρώθηκε σήμερα ο δεύτερος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχύτητας 2019 που ήταν προγραμματισμένος για τις 1 & 2 Ιουνίου και πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί το επόμενο Σαββατοκύριακο 8 & 9 Ιουνίου, αν όλα κυλίσουν ομαλά με την ΟΜΑΕ που είχε δεσμεύσει αρχικά την συγκεκριμένη ημερομηνία και δέχτηκε να την ανταλλάξει. Λειτουργώνας πυροσβεστικά η ΑΜΟΤΟΕ, τους πρότεινε αυτή την λύση...
 
Σε επικοινωνία μας με την ΑΜΟΤΟΕ ο λόγος που εξέφρασαν για αυτή την αλλαγή ήταν η ανησυχία ορισμένων αναβατών και παραγόντων για την πιθανότητα συνέχισης των εκλογικών αναμετρήσεων. Με κάποιους αναβάτες που μιλήσαμε εμείς, η ανησυχία αυτή δεν τους εκφράζει.
Σε κάθε περίπτωση η ακύρωση του αγώνα στον πολύπαθο οργανωτικά γύρο των Σερρών που τα τελευταία χρόνια έχει δει πολλά πισωγυρίσματα, σήμαινε πως χανόταν ολόκληρο το καλοκαίρι, καθότι το ελληνικό πρωτάθλημα δεν είναι τα MotoGP να γυρνά αντίθετα τις εποχές αλλάζοντας ημισφαίριο, ούτε και οι αναβάτες μπορούν όλοι τους να έχουν ειδικές θήκες ψύξης των στολών και box με κλιματισμό. Επιπρόσθετα φέτος το πρόγραμμα της πίστας είναι αρκετά πακτωμένο για τον Ιούνιο και η μόνη πιθανή λύση θα ήταν να δεχτεί η ΟΜΑΕ να ανταλλάξει την ημερομηνία διεξαγωγής του δικού της αγώνα.
 
Αυτό έγινε με παρέμβαση από την μεριά της ΑΜΟΤΟΕ, η οποία φέτος δεν διοργανώνει το πρωτάθλημα όπως άλλες χρονιές, κι αυτό επαφίεται στις κατά τόπους λέσχες οι οποίες και είναι επιφορτισμένες με τα μεγάλα έξοδα, κρατώντας όμως και το όποιο κέρδος μπορεί να υπάρξει από τα εισιτήρια και τις λοιπές υπηρεσίες του αγώνα. Το τονίζουμε αυτό διότι αυτή την στιγμή είναι δύσκολο να ξετυλίξει κανείς το κουβάρι των εξελίξεων, εν αναμονή μίας επίσημης και ξεκάθαρης απάντησης για την αλλάγή της ημερομηνίας.
 
Σε κάθε περίπτωση ο αγώνας στις Σέρρες για τις 1 & 2 Ιουνίου πρέπει αυτή την στιγμή να θεωρείται πως έχει ακυρωθεί και αναμένεται η νέα του ημερομηνία, με επικρατέστερο και πιο ιδανικό σενάριο, τις 8 & 9 Ιουνίου
 

UPDATE:

 
Πράγματι η ΑΜΟΤΟΕ ανακοίνωσε μόλις τώρα, Τετάρτη 8/5/2019 την αλλαγή στην ημερομηνία του 2ου αγώνα για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας κι από 31 Μαΐου & 1-2 Ιουνίου 2019, μεταφέρεται στις 7-8-9 Ιουνίου 2019, λόγω των ενδεχόμενων επαναληπτικών εκλογών.