Peristeras Tyres & Dunlop: Εντυπωσιακοί χρόνοι στις Σέρρες

Αγωνιστικά ελαστικά υψηλών επιδόσεων
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/6/2022

Η Peristeras Tyres ως επίσημος προμηθευτής των αγωνιστικών ελαστικών της Dunlop στην Ελλάδα είχε μια εντυπωσιακή παρουσία στην πίστα των Σερρών όπου έγινε ο αγώνες για το Βαλκανικό Πρωτάθλημα και ταυτόχρονα για το Ελληνικό Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στο ακόλουθο δελτίο τύπου μπορείτε για διαβάσετε λεπτομέρειες για όσα έγιναν από τους αναβάτες με ελαστικά Dunlop:

 

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

 

Dunlop & Peristeras Tyres των ρεκόρ στις Σέρρες

 

Νίκες και χρόνοι στο Βαλκανικό & Πανελλήνιο Πρωτάθλημα

Η Peristeras Tyres, Επίσημος Αντιπρόσωπος των Αγωνιστικών Ελαστικών της Dunlop, έδωσε ένα ισχυρό παρόν στην πίστα των Σερρών, όπου έγινε το Βαλκανικό και το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα, σε κοινό διπλό Αγώνα. 

Η μεγάλη πλειοψηφία των οδηγών που πήραν μέρος σε όλες τις κατηγορίες, αγωνίστηκε με ελαστικά Dunlop, είτε τα σλικ KR, είτε τα χαρακτά D213 GP.

Οι επιδόσεις που σημειώθηκαν ήταν εξαιρετικές, με νίκες και ρεκόρ στις περισσότερες κατηγορίες.

Συγκεκριμένα στην κατηγορία SBK o νικητής του Αγώνα Martin Choy με την BMW M1000RR φορούσε Dunlop KR, όπως και οι 12 από τους 16 οδηγούς. Ο ταχύτερός του γύρος ήταν 1'18.978. , όπως και τον Σωτήρη Μπεγνή

Στην κατηγορία SSP o νικητής του Αγώνα Mihail Florov με Yamaha R6 φορούσε Dunlop KR και σημείωσε χρόνο 1'19.756, ενώ ρεκόρ πίστας για Έλληνες οδηγούς σημείωσε ο 2ος του Αγώνα Άλεξ Παπαγεωργίου, με χρόνο 1'19.845, επίσης με Yamaha R6. Ο Rookie της κατηγορίας Γιάννης Περιστεράς φυσικά με Dunlop & Yamaha R6, σημείωσε τον 3ο ταχύτερο γύρο με 1'20.588! Από τους 17 συμμετέχοντες οι 15 φορούσαν ελαστικά της Dunlop!

H Open είδε επίσης το νικητή Γιάννη Κλαδογένη πάνω σε Dunlop D213 GP, όπως και τον 3ο Διονύση Μάρτη και τον 4ο Δημήτρη Νικολόπουλο.

ΝΙΚΟΣ ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ – Υπεύθυνος Τεχνικής Υποστήριξης

“Ήταν ωραίο να βλέπεις πάρα πολλές συμμετοχές, λόγω της συνύπαρξης του Βαλκανικού με το Πανελλήνιο και η ομάδα της Peristeras Tyres ήταν εκεί για να δώσει όποια βοήθεια χρειαζόταν κάθε ένας Αγωνιζόμενος. Η απόδοση των Dunlop ήταν φοβερή και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι από τις νίκες αλλά και τους χρόνους που πέτυχαν οι οδηγοί μας”.


Peristeras Moto Tyres

OFFICIAL SUPPLIER  GREECE:

Dunlop Moto Racing Tyres  

Dunlop Kart Racing Tyres  

Chicken Hawk moto & kart Warmers  

Gerbing Heated Clothes  

Gruppo Pritelli Official Racing Apparel

VR/46 Racing Apparel

 

 

Κεντρικό Μιχαλακοπούλου 125 Αθήνα,  

Υπ/μα :  Κωνσταντινουπόλεως 44, Περιστέρι  

Office: 210 777 5380 & 2105770877

Fax:    210 7798116  & 2105770876

Mob:   6978483747

Mail: [email protected], [email protected]

www.peristeras-tyres.gr

https://www.facebook.com/profile.php?id=100009036700180

https://www.instagram.com/peristeras/?hl=el


 

 

BMU 2024, 1ος αγώνας, Σέρρες - Ελληνικές επιτυχίες, ο Συνιώρης επιστρέφει και όσα έγιναν στις Σέρρες

Μαζί και έλλειψη πειθαρχίας στους κανονισμούς
motomag BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

15/4/2024

Το Βαλκανικό πρωτάθλημα ταχύτητας (BMU European Road Racing Championship 2024), οι αγώνες του οποίου προσμετρούσαν και στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, πριν αλλάξει το πρόγραμμα, πραγματοποιήθηκε στην πίστα των Σερρών στις 13 και 14 Απριλίου, ωστόσο δεν κύλησαν όλα ομαλά.

Τα παρατράγουδα στην πίστα των Σερρών ξεκίνησαν από την Παρασκευή καθώς στον Τεχνικό Έλεγχο δεν μπόρεσε να ανιχνευφθεί μία επικείμενη βλάβη, με αποτέλεσμα λίγο αργότερα να έχουμε μηχανικό πρόβλημα σε έναν κινητήρα κλασικής μοτοσυκλέτας. Το σπάσιμο του κινητήρα είχε ως αποτέλεσμα να γεμίσει με λάδια ή έξοδος του pitlane καθώς και οι στροφές Κ1, Κ2, Κ3, Κ4 και K5.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Ο πολυπρωταθλητής Σάκης Συνιώρης με γνώμονα την ασφάλεια όλων συμβούλευσε την οργάνωση να καθαρίσει και να πλύνει την πίστα και όχι απλά να ρίξει υλικό πάνω στα λάδια που είχαν πέσει. Η οργάνωση θέλοντας να μην διακινδυνέψει την ασφάλεια των αγωνιζομένων προτίμησε να αναβάλει κάθε αγωνιστική δραστηριότητα την ημέρα της Παρασκευής αλλάζοντας το πρόγραμμα του Σαββάτου.

Μετά τα όσα συνέβησαν την Παρασκευή, το Σάββατο ελπίζαμε πως τα πράγματα θα κυλήσουν πιο ομαλά, ωστόσο στην κατηγορία SBK είχαμε ένα περιστατικό μετά το τέλος του αγώνα το οποίο θα μπορούσε να έχει αποβεί ακόμα και μοιραίο για κάποιον.

Όσον αφορά τον πρώτο αγώνα ο Jan Mohr με το BMW M 1000 RR ήταν ο απόλυτος πρωταγωνιστής, με τον Αυστριακό να κερδίζει τον αγώνα με διαφορά 15 δευτερολέπτων από τον δεύτερο Δημήτρη Καρακώστα, ο οποίος πήρε το πρώτο του φετινό βάθρο. Ο Σάκης Συνιώρης που επέστρεψε στους αγώνες μετά από δυο χρονιά απουσίας έκανε έναν πολύ καλό αγώνα με το Ducati Panigale V4R κερδίζοντας ομοίως και αυτός το πρώτο βάθρο της χρονιάς ωστόσο αυτό δεν θα έφτανε ποτέ στα χέρια του τελικά λόγω ενός λάθους στην εκκίνηση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Εκεί, το jump start του Συνιώρη, κόστισε στον Έλληνα Πολυπρωταθλητή 30 δευτερόλεπτα ποινής, με αποτέλεσμα να βρεθεί εκτός βάθρου, ενώ ο Martin Choy ο οποίος είχε τερματίσει στην τέταρτη θέση βρέθηκε με αυτό τον τρόπο στην τρίτη θέση του βάθρου. Και κάπως έτσι ερχόμαστε στο περιστατικό που λίγο έλειψε να κοστίσει ακριβά. Ο Καρακώστας θέλοντας να πανηγυρίσει το βάθρο του εντός του pitlane σηκώθηκε όρθιος στη σέλα του, χάνοντας έτσι όμως τον έλεγχο της Honda CBR1000RR, με αποτέλεσμα μια επικίνδυνη πτώση, στην οποία από τύχη δεν θρηνήσαμε θύματα. Οι αγωνοδίκες τιμώρησαν την απερισκεψία του Καρακώστα με ποινή 10 θέσεων για τον επόμενο αγώνα.

Στον δεύτερο αγώνα και πάλι πρωταγωνιστής ήταν ο Jan Mohr ο οποίος με το BMW M 1000 RR ήταν κυριολεκτικά άπιαστος. Ο Αυστριακός έκανε το δύο στα δύο με άνεση στις Σέρρες αφήνοντας τους υπόλοιπους να παλέψουν για τις εναπομείνασες θέσεις του βάθρου.

Στη δεύτερη θέση ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σάκης Συνιώρης ο οποίος κατάφερε να αλλάξει πολλά πράγματα στην ανάρτηση της Panigale V4R ενώ να σημειώσουμε πως έπρεπε να αλλάζει κατά 1.000 στροφές νωρίτερα τις ταχύτητες καθώς λόγω του εργοστασιακού ψυγείου η Ducati Panigale V4R ανέβαζε θερμοκρασία. Παρολαυτά ο Συνιώρης έκανε έναν μεστό αγώνα τερματίζοντας στη δεύτερη θέση έχοντας προηγουμένως περάσει όποιον βρήκε μπροστά του. Στην τρίτη θέση πίσω από τον Συνιώρη τερμάτισε ο Pivniceru Marian από την Ρουμανία, με τον Δημήτρη Καρακώστα να τερματίζει στην όγδοη θέση.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Επόμενη κατηγορία στην οποία είχαμε ελληνική επιτυχία ήταν αυτή της Supersport. Ο Άλεξ Παπαγεωργίου (Yamaha) ήθελε να ξεκινήσει τις αγωνιστικές του υποχρεώσεις για τη φετινή χρονιά με ένα βάθρο και αυτό έκανε. Μπορεί να τερμάτισε πίσω από τον Brascu Muresan Denis Anexandr από την Ρουμανία ωστόσο κατάφερε να είναι ο πρώτος Έλληνας της κατηγορίας, κάτι που μεταφράζεται σε νίκη στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας. Στην τρίτη θέση βρέθηκε στον πρώτο αγώνα ο Βούλγαρος Axel Ismail. Στην έκτη θέση γενικής ολοκλήρωσε τον αγώνα ο Σπύρος-Μάριος Φουρθιώτης (Honda) με τον Μενέλαο Κοντογιάννη (Honda) να τερματίζει στη δέκατη θέση.

Στον δεύτερο αγώνα ο Παπαγεωργίου ήταν πιο αποφασισμένος, με τον αναβάτη της Yamaha να παίρνει τη νίκη μπροστά από τον Φουρθιώτη ο οποίος τερμάτισε δύο δέκατα πίσω από τον Παπαγεωργίου στη δεύτερη θέση. Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Axel Ismail για το BMU με τον Κοντογιάννη να συμπληρώνει το βάθρο όσον αφορά το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

BMU 2024 – Ελληνικές επιτυχίες αλλά και ανησυχητικά συμβάντα που λίγο έλειψε να κοστίσουν ακριβά.

Στην κατηγορία SSP300, ο δις Πρωταθλητής Βαλκανίων Κωσταντίνος Μαυρόπουλος ήταν ο απόλυτος κυρίαρχος και στους δύο αγώνες. Ο Έλληνας Πρωταθλητής ο οποίος αγωνίζεται και στο ιταλικό πρωτάθλημα Yamaha R3 Cup, έκανε περίπατο κερδίζοντας με άνεση ενώ πίσω του και τις δύο ημέρες βρέθηκε ο Mert Konuk από την Τουρκία. Η μόνη διαφορά υπήρξε στην τρίτη θέση καθώς το Σάββατο ο Voines Mihai Alexandru (Ρουμανία), τερμάτισε τρίτος, ενώ την Κυριακή ο Teodorescu Razvan Gabriel επίσης από την Ρουμανία συμπλήρωσε το βάθρο.

Ο επόμενος αγώνας του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Ταχύτητας -αν μπορεί κάποιος να το πει Πρωτάθλημα καθώς επί της ουσίας έχουμε δύο αγώνες οι οποίοι μετράνε ως ξεχωριστοί- θα διεξαχθεί στις αρχές Ιουνίου και πάλι στις Σέρρες.