Τελευταίος αγώνας Π.Π. Ταχύτητας – Δελτίο τύπου

Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

5/10/2016

Η αυλαία πέφτει για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας Μοτοσυκλετών 2016, με τον 5ο αγώνα να διοργανώνεται από την Αθλητική Μοτοσυκλετιστική Ομοσπονδία Ελλάδος.
Το διήμερο 15-16 Οκτωβρίου 2016, στο Αυτοκινητοδρόμιο των Μεγάρων, θα ζήσουμε μοναδικές στιγμές παρακολουθώντας τους κορυφαίους Έλληνες αθλητές να δίνουν τον καλύτερό τους εαυτό.
Συμπαραστάτες και σε αυτόν τον αγώνα, θα είναι οι εταιρείες: KOSMOCAR EKO DUCATI TEAM,EXTRA PRODUCTS ΤΑΣΟΥΛΗΣ, WHEEL CITY,SHOEI-SIDI-IXS-NILOX Ι ΤΖΩΡΤΖΟΠΟΥΛΟΣ ΕΠΕ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΑΣ TYRES DUNLOP και BRAKE SHOP, www.igf.gr και χορηγοί επικοινωνίας οι:
BIKER SPIRIT,το περιοδικό MOTO GRANDPRIX WORD, το περιοδικό ΜΟΤΟ, το περιοδικό MOTOSPORT, το ηλεκτρονικό περιοδικό BIKE IT και το MOTO & BIKE TV.


Το πρόγραμμα συνοπτικά έχει ως εξής:
Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2016 ελεύθερη προπόνηση αθλητών από τις 13:00 το μεσημέρι
Σάββατο 15 Οκτωβρίου 2016 ελεύθερες και χρονομετρημένες δοκιμές από τις 9:00 το πρωί
Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2016 εκκίνηση αγώνα στις 11:00 το πρωί.


Οι κατηγορίες που συμμετέχουν στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα είναι οι εξής:
Κατηγορία ΝΕΩΝ (κύπελλο)
Κατηγορία OPEN (έπαθλο)
Κατηγορία RACING (πρωτάθλημα)
Κατηγορία SUPERSPORT (πρωτάθλημα)
Κατηγορία FORMULA EXTREME (πρωτάθλημα)

BMU και Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχύτητας, Σέρρες – Κυριάρχησαν Παπαγεωργίου και Βεντούρας

Νίκες επίσης για Φουρθιώτη και Κορρέ στις κατηγορίες τους
bmu
Από τον

Παύλο Καρατζά

2/6/2026

Στο αυτοκινητοδρόμιο των Σερρών πραγματοποιήθηκε ο τρίτος και τέταρτος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος που διεξαγόταν παράλληλα με το Βαλκανικό Πρωτάθλημα BMU. Το δύο στα δύο έκαναν οι Παπαγεωργίου και Βεντούρας, ενώ νίκες σημείωσαν στις κατηγορίες τους και οι Φουρθιώτης και Κορρέ.

Πάμε όμως να δούμε τα αποτελέσματα ανά κατηγορία:

SSP 300

Δύο νίκες έκανε ο Αντώνης Βεντούρας στα SSP 300, με τον Παναγιώτη Κολλάρο να κατακτά μία δεύτερη και μία τρίτη θέση και τον Oguz Tashan να παίρνει μία τρίτη και μία δεύτερη θέση.

F1000

Ο Krasev Kanchev έκανε το δύο στα δύο με τον Ψυχογιό Χαράλαμπο να παίρνει μία δεύτερη και μία τρίτη θέση. Ο Παρασκευάς Γεώργιος κατέκτησε μία πέμπτη και μία έκτη θέση, ενώ και ο Καρυωτούδης Γεώργιος πήρε μία έκτη θέση στον δεύτερο αγώνα.

F110

Στην κατηγορία η Αντωνία Κορρέ τερμάτισε στην 6η θέση στον πρώτο αγώνα και στην 3η θέση στον δεύτερο, κέρδισε όμως και στους δύο αγώνες στο R7 CUP.

SSP

Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου πήρε δύο νίκες με μερικά χιλιοστά διαφορά από τον Teodorescu Razvan Gabriel και έδειξε ακόμη μία φορά πως βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση στα 51 του χρόνια! Ο Σπύρος Μάριος Φουρθιώτης διακρίθηκε επίσης με μία τέταρτη και μία τρίτη θέση, ενώ στην κατηγορία STK600 κατέκτησε μία νίκη και μία δεύτερη θέση.

SBK

Ο Martin Choy κέρδισε και τους δύο αγώνες της κορυφαίας κατηγφορίας, μπροστά από τον πολύ ανταγωνιστικό Δημήτρη Καρακώστα που πέτυχε δύο δεύτερες θέσεις και γύρισε στο 1:17.

OPEN

Στην κατηγορία Open, τον πρώτο αγώνα κέρδισε ο Χρηστάκης Ηλίας με δεύτερο τον Φιλίππου Κωνσταντίνο και τρίτο τον Καταμπά Νικηφόρο, ενώ στον δεύτερο αγώνα την καρό σημαία πήρε ο Αντωνάκης Ηλίας, με δεύτερο τον Καταμπά Νικηφόρο και τρίτο τον Κλαδογέννη Ιωάννη.

 

Ιδιαίτερη αναφορά αξίζουν οι αειθαλείς Ιωάννης Τζωρτζόπουλος και Μιχάλης Σπηλιώτης που στηρίζουν εδώ και δεκαετίες τους ελληνικούς αγώνες και ακόμη και σήμερα σημειώνουν ανταγωνιστικούς χρόνους!