Γράφτηκε από: 
τον Λάζαρο Μαυράκη

Yamaha YZF-R3 Challenge: 1ος Αγώνας Τρίπολη 16-17 Απριλίου 2016 [Δελτίο Τύπου]

Η αυλαία του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Αγώνων Ταχύτητας άνοιξε στο φιλόξενο στρατιωτικό αεροδρόμιο της Τρίπολης. Η κατηγορία των Νέων που φέτος έχει έντεκα συμμετοχές με τα οκτώ Yamaha YZF-R3 (αντί των πέντε συνολικά που είχε πέρυσι εκ’ των οποίων ένα YZF-R3), στήθηκε στην εκκίνηση συνεχίζοντας την αγωνιστική ημέρα παίρνοντας τη σκυτάλη από την κατηγορία Open.
Πρώτος, και παίρνοντας την πρώτη pole position της χρονιάς, ο Νότης Παπαπαύλου, στη δεύτερη σειρά οι Δάνος Μπαξίσογλου, Γιώργος Αρβανίτης και Χρήστος Δήμου ενώ τις θέσεις επτά, εννέα, δέκα και έντεκα συμπλήρωσαν οι Ειρήνη Ρομποτή, Ιωάννης Σκουλάτος, Αλή Οσμάν Αλή Σαμπρή και Ελευθέριος Κυδωνάκης.
Τα κόκκινα φώτα έσβησαν και τα οχτώ YZF-R3 ξεκίνησαν για έναν αγώνα 15 γύρων.
Ο Νότης Παπαπαύλου ξεκίνησε στρίβοντας τρίτος στην Κ1, και από εκεί δίνοντας συνεχείς μάχες για να περάσει στη δεύτερη θέση, και πιέζοντας συνεχώς τον Λιούτα, κατάφερε τελικά να ανέβει στο 3ο σκαλί του βάθρου. Την μάχη για την 4η θέση κέρδισε ο πρωτοεμφανιζόμενος μοτοκροσέρ Γιώργος Αρβανίτης από τον Δάνο Μπαξίσογλου, τερματίζοντας με διαφορά εκατοστών του δευτερολέπτου και προσφέροντας μεγάλο θέαμα με την "ενδοοικογενειακή" μονομαχία τους. Ο Αλή Οσμάν από την Ξάνθη, επίσης πρωτοεμφανιζόμενος με μηδενική αγωνιστική εμπειρία, βελτιώνοντας συνεχώς τους χρόνους του τερμάτισε τελικά στην έβδομη θέση δίνοντας πολλές υποσχέσεις για το μέλλον. Στην ένατη θέση τερμάτισε ο Λευτέρης Κυδωνάκης, ο οποίος διανύει μία χρονιά προσαρμογής στους αγώνες ταχύτητας.
Η μοναδική γυναίκα του αγώνα, Ειρήνη Ρομποτή, μετά από μία μέτρια εκκίνηση, κατάφερε να βελτιώνει συνεχώς τον χρόνο της για να μπει ανάμεσα στην τέταρτη και πέμπτη θέση. Μία ευτυχώς ανώδυνη πτώση στον 6ο γύρο, δεν της επέτρεψε να συνεχίσει τον αγώνα της.
Το όγδοο YZF-R3 με οδηγό τον Γιάννη Σκουλάτο εγκατέλειψε στον τέταρτο γύρο.
Αξίζει να σημειώσουμε οτι οι Παπαπαύλου μαζί με τους Κορωνάκη και Λιούτα, έκαναν και οι τρεις μαζί σχεδόν το ίδιο γυρολόγιο στον 15ο γύρο.


Ο Ανδρέας Κοσκινάς, Τεχνικός Διευθυντής της Yamaha και Team Manager, δήλωσε: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο αγώνας υλοποιήθηκε με όλα να πηγαίνουν τόσο καλά. Μπορεί σε επίπεδο αγωνιστικού αποτελέσματος να μην πετύχαμε το προσδοκώμενο, αλλά αυτό που κυρίως μας ένοιαζε ήταν να φέρουμε νέους αγωνιζόμενους, και το καταφέραμε. Υπήρχαν οκτώ YZF-R3 τα οποία μέρα με την μέρα, Παρασκευή, Σάββατο, Κυριακή βελτιώνονταν, με τους αντίστοιχους αναβάτες να πηγαίνουν καλύτερα από τη μια δοκιμή στην άλλη. Τα παιδιά μάθαιναν και οι μοτοσυκλέτες "έδεναν" μαζί τους, με αποτέλεσμα να έχουμε έναν εκπληκτικό αγώνα. Όλοι έφυγαν όρθιοι, αλώβητοι, γρηγορότεροι και με περισσότερη όρεξη. Τους περιμένουμε στις Σέρρες για τις επόμενες προσωπικές τους επιτυχίες!"
Ο Νότης Παπαπαύλου δήλωσε: "Το R3 Challenge είναι ένας θεσμός, που θα φέρνει νέα παιδιά στους αγώνες. Ο αγώνας σήμερα ήταν πολύ ωραίος, τη μάχη με τον Λιούτα την ευχαριστήθηκα, φέρνοντας το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα για εμένα και την ομάδα μου. Πιστεύω οτι στον επόμενο αγώνα θα πάμε καλύτερα! Ευχαριστώ πολύ τη ΜΟΤΟΔΥΝΑΜΙΚΗ-Yamaha, την Yamaha Pierrakos, την Alpinestars, και την X-lite Μπαξεβάνης για την υποστήριξη."