Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro - Σε εκκαθάριση ο διοργανωτής, λόγω της ΚΤΜ!

Με την απόσυρση της υποστήριξης της ΚΤΜ, η WESS Promotion GmbH βρίσκεται σε δύσκολη θέση!
WESS - Σε εκκαθάριση ο διοργανωτής του Hard Enduro
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

19/12/2024

Τα οικονομικά προβλήματα της KTM AG επηρεάζουν τώρα και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro, καθώς αφού οι “πορτοκαλί” απέσυραν την υποστήριξή τους στον διοργανωτή WESS Promotion GmbH, που με τη σειρά του μπήκε σε εκκαθάριση…

Η WESS ήταν ο οργανισμός που είχαν χτίσει το 2018 οι Αυστριακοί για το θρυλικό μπρα-ντε-φερ με τη FIM όσον αφορά στη διοργάνωση Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Hard Enduro, μια διαμάχη που τελείωσε με σύμπραξη, αφού KTM & FIM έδωσαν τα χέρια, και η WESS ανέλαβε τη διοργάνωση υπό την ομπρέλα της FIM.

Όμως η WESS με επικεφαλής τον Winfried Kerschhaggl στηριζόταν οικονομικά στην ΚΤΜ και στη Red Bull, και τώρα ήρθε να χτυπήσει η τέλεια καταιγίδα. Αυτό γιατί από τη μία η Red Bull αποφάσισε να μειώσει το ύψος της χορηγίας της στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM από το 2024, ενώ τώρα ήρθε η χαριστική βολή με την ΚΤΜ να αποσύρεται εντελώς ως χορηγός από το 2025.

Σε μήνυμα που απέστειλε στους αναβάτες του Hard Enduro η WESS αναφέρει: “η πρόσφατη απόφαση της ΚΤΜ να αποσύρει την υποστήριξή της για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro είχε σημαντική συνέπεια στην οργάνωσή μας και στο πρωτάθλημα.”

Κάπως έτσι η WESS μπήκε υπό εκκαθάριση, όμως στο ίδιο μήνυμα τονίζουν πως “αυτό δεν σημαίνει το τέλος για το Πρωτάθλημα”.

Στο μήνυμα αναφέρεται πως η ομάδα κάτω από την ηγεσία των Winfried Kerschhaggl και Ricardo Mitterer, είναι αφοσιωμένη στο να συνεχίσει το Πρωτάθλημα και στοχεύει να το οργανώσει για την επόμενη σεζόν “σε διαφορετικό πλαίσιο”.

“Τις προηγούμενες εβδομάδες, είχαμε εποικοδομητικές συζητήσεις με διοργανωτές αγώνων και τη FIM για το θέμα. Οι συζητήσεις αυτές ήταν εξαιρετικά θετικές και πιστεύουμε πως η σεζόν του 2025 θα μπορέσει να διεξαχθεί όπως είχε σχεδιαστεί. Αν κάποιες αλλαγές κριθούν απαραίτητες θα επηρεάσουν κυρίως τους αγώνες εκτός Ευρώπης.”

Αναμένουμε νεότερα από τον Ιανουάριο.

Ετικέτες

SuperEnduro 2026, 4ος γύρος, Ουγγαρία - Τέταρτη σερί νίκη για Billy Bolt

Απολυτή κυριαρχία του βρετανού αναβάτη της Husqvarna με τέσσερα στα τέσσερα στην Βουδαπέστη
Super Enduro 2026 Rnd 4
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

2/2/2026

Ο Billy Bolt συνεχίζει να μετατρέπει το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα FIM SuperEnduro 2025/2026 σε προσωπικό σόου, επικρατώντας και στη Βουδαπέστη με απόλυτη κυριαρχία και φτάνοντας τις τέσσερις νίκες σε τέσσερις αγώνες.

Μπροστά σε 14.000 θεατές που γέμισαν το MVM Dome, ο εργοστασιακός αναβάτης της Husqvarna υπέγραψε μία από τις πιο εντυπωσιακές εμφανίσεις της καριέρας του. Η ουγγρική πίστα, με τον τεράστιο και απαιτητικό βραχόκηπο να καθορίζει τις εξελίξεις, τιμώρησε κάθε λάθος, αλλά ο Bolt κατάφερε να μετατρέψει ακόμη και τις πιο ανέλπιστες στιγμές σε ευκαιρίες.

Super Enduro 2026 Rnd 4

Prestige  SuperPole - Στα μέτρα του Bolt

Ο Bolt ξεκίνησε το βράδυ στην κορυφή. Στον SuperPole αγώνα πέρασε άψογα από το πιο δύσκολο κομμάτι της διαδρομής, τον βραχόκηπο, και πήρε την πρωτιά με διαφορά 0,656 δευτερολέπτων από τον Mitch Brightmore, με τον Jonny Walker τρίτο. Ήταν η τέταρτη φετινή του νίκη στο SuperPole, δείχνοντας από νωρίς τις διαθέσεις του.

Super Enduro 2026 Rnd 4

Prestige  1ος αγώνας - Χάος και ανατροπή

Στον πρώτο τελικό της Prestige, ο Walker έστριψε πρώτος, αλλά δέχτηκε αμέσως την επίθεση του Bolt. Οι δύο Βρετανοί συγκρούστηκαν στον αμείλικτο βραχόκηπο, ανοίγοντας τον δρόμο στον Toby Martyn (Stark), ο οποίος βρέθηκε ξαφνικά επικεφαλής και άρχισε να απομακρύνεται.

Δύο λεπτά πριν το τέλος, ο Martyn είχε φτάσει να προηγείται με 13 δευτερόλεπτα από τον Bolt, ο οποίος είχε ανακάμψει στη δεύτερη θέση. Όλα έδειχναν ότι η Stark θα έπαιρνε την πρώτη της νίκη στην κατηγορία Prestige, μέχρι που οι βράχοι έφεραν την ανατροπή. Ο Martyn έπεσε, χάνοντας την πρωτοπορία, και ο Bolt, ψύχραιμος, έκλεψε τη νίκη. Ο Martyn τερμάτισε δεύτερος στην καλύτερη εμφάνιση της καριέρας του, με τον Brightmore τρίτο.

Super Enduro 2026 Rnd 4

Prestige  2ος Αγώνας - Ασταμάτητος Bolt, ανάκαμψη Walker

Στον δεύτερο αγώνα, πρώτος ξεκίνησε ο Harry Edmondson, ενώ ο Walker κόλλησε στο πρώτο εμπόδιο και έμεινε τελευταίος. Ο Bolt, όμως, έδειξε ξανά ψυχραιμία και σταθερότητα και μέσα σε δύο γύρους πέρασε Edmondson και Diogo Vieira, πήρε την πρωτοπορία και άνοιξε σταδιακά διαφορά.

Με συνεπή ρυθμό και χωρίς λάθη, έφτασε σε μία άνετη νίκη με εννέα δευτερόλεπτα διαφορά από τον Brightmore. Ο Walker έκανε εντυπωσιακή αντεπίθεση από το βάθος του grid και τερμάτισε τρίτος.

Prestige  3ος Αγώνας - Βρετανική μάχη

Ο Brightmore έστριψε πρώτος στον τρίτο και τελευταίο τελικό, αλλά ο Bolt πέρασε πρώτος στο rock garden. Ένα μικρό λάθος του όμως έδωσε ξανά την πρωτοπορία στον Brightmore, με τους δύο Βρετανούς να δίνουν μια σκληρή μάχη.

Με δύο γύρους να απομένουν, ο Bolt έκλεισε τη διαφορά και περίμενε την ευκαιρία του. Σε ένα τεχνικό σημείο, ο Brightmore άφησε μια χαραμάδα και ο αναβάτης της Husqvarna εκτέλεσε ένα υποδειγματικό block pass, παίρνοντας ξανά το προβάδισμα και τη νίκη. Ο Walker ολοκλήρωσε το βάθρο στην τρίτη θέση.

Super Enduro 2026 Rnd 4

Απόλυτος κυρίαρχος στη Βουδαπέστη

Με νίκη σε SuperPole, αλλά και στους τρεις αγώνες της κατηγορίας Prestige και τον ταχύτερο γύρο, ο Billy Bolt είχε μια ιδανική βραδιά στην Ουγγαρία. Ο Mitch Brightmore πήρε τη δεύτερη θέση στο σύνολο, το καλύτερο αποτέλεσμά του στη σεζόν, ενώ ο Jonny Walker συμπλήρωσε την τρίτη θέση κάνοντας το βάθρο μια καθαρά βρετανική υπόθεση.

Με τέσσερις νίκες σε τέσσερις γύρους ο Billy Bolt μοιάζει αδιαμφισβήτητο φαβορί του φετινού πρωταθλήματος -για μια ακόμη χρονιά-, αποτελώντας μέτρο σύγκρισης για όλους τους υπόλοιπους.