Αναβάλλεται ο αγώνας του Π.Π. Enduro στην Σπάρτη

Λόγω κορωνοϊού
Από τον

Λάζαρο Μαυράκη

30/9/2020

Η ΑΜΟΤΟΕ εξέδωσε ανακοίνωση χθες, με την οποία αναβάλλεται ο προγραμματισμένος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Enduro στην Σπάρτη, λόγω έξαρσης της πανδημίας. Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση της ΑΜΟΤΟΕ αναφέρει τα εξής:

"Θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε, ότι λόγω της επιδημιολογικής έξαρσης στην ευρύτερη περιοχή της Σπάρτης και τους περιορισμούς που τέθηκαν από την πολιτεία και τον ΕΟΔΥ, ο αγώνας που ήταν προγραμματισμένος να διεξαχθεί στην Σπάρτη 17 & 18 Οκτωβρίου 2020, αναβάλλεται.

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro ξεκινά από το Συκούριο (Κίσσαβος) 31/10-1/11/2020."

Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/6/2025

Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.

Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των  Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.

Enduro

Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.