Γράφτηκε από: 
την Post Production Media

Dakar 2017: 1η μέρα

Ο νόμος των outsider

Μπορεί να μην ανήκει σε κάποια εργοστασιακή ομάδα και να αγωνίζεται στη σέλα ενός νορμάλ - μεταποιημένου για ράλι - Yamaha WR450F, αλλά αυτό δεν απέτρεψε τον Γάλλο Xavier de Soultrait από το να πετύχει το ταχύτερο πέρασμα στην πρώτη ειδική του φετινού Dakar.

 

Ταχύτερος στα 39km της γρήγορης και γλιστερής ειδικής, ο 29 ετών Γάλλος είδε το όνειρο της πρώτης νίκης σκέλους στην καριέρα του να κάνει φτερά αφότου δέχτηκε ποινή ενός λεπτού για υπέρβαση ορίου ταχύτητας.

 

 

Ο Xavier de Soultrait:

Με τον de Soultrait να πέφτει στην δέκατη θέση της κατάταξης,  στην πρώτη θέση της Γενικής ανέβηκε o πάντα χαμογελαστός αναβάτης της τριμελούς εργοστασιακής ομάδας Sherco TVS Rally Factory, Jοan Pedrero.

 

 

 

 

Ο Ricky Brabec

 

Αξίζει να χαίρεται όποιος κερδίζει την πρώτη μέρα; Τα στατιστικά λένε το αντίθετο καθώς στα τελευταία δεκαπέντε Dakar Rally μόλις μία φορά ο νικητής της πρώτης μέρας έχει κερδίσει και τον αγώνα. Κι αυτός o ένας έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση από το 2015 (Marc Coma).  

 

Η διαδρομή
Με την εκκίνηση στο πλέον διάσημο ράλι του κόσμου να δίνεται για πρώτη φορά στην Παραγουάη οι συμμετέχοντες έφτασαν για να διανυκτερεύσουν στην πόλη Resistencia της Αργεντινής. Με συνολικό μήκος 803χλμ και μία μεγάλη ειδική 275χλμ το αυριανό δεύτερο σκέλος του Dakar θα οδηγήσει τους συμμετέχοντας έως το San Miguel de Tucumán.
 
 
 
 
 
 
 
 
Ο Rodney Faggotter:
 
Αποτελέσματα
Εκτός πρώτης δεκάδας βρέθηκε ο περσινός νικητής Toby Price (KTM) που προτίμησε να μη ρισκάρει στην πρώτη ειδική. Πρώτη γυναίκα στην 24η θέση η Laila Sanz (KTM)             

Dakar Rally 2017 – Σκέλος 1ο

1. Joan Pedrero (ESP), Sherco, 00:28:22

2. Ricky Brabec (USA), Honda, +00:14

3. Michael Metge (FRA), Honda, +00:18

4. Paulo Goncalves (POR), Honda, +00:28

5. Sam Sunderland (GBR), KTM, +00:29

6. Matthias Walkner (AUT), KTM, +00:40

7. Michael Metge (FRA), Honda, +00:00:46

8. Gerard Farres (ESP), KTM, +00:00:46

9. Ivan Cervantes (ESP), KTM, +00:00:54

10. Xavier de Soultrait (FRA), Yamaha, +00:00:58

 

Τα στατιστικά μαρτυρούν πως τα τελευταία δεκαπέντε Dakar Rally μόλις μία φορά ο νικητής της πρώτης μέρας έχει κερδίσει και τον αγώνα. Κι αυτός o ένας έχει εγκαταλείψει την ενεργό δράση από το 2015 (Marc Coma)

 

Η πρώτη ‘εγκατάλειψη’

Πριν καν ξεκινήσει η πρώτη μέρα, ο Ivan Ramirez τέθηκε εκτός μάχης λόγω προβλημάτων υγείας. Ο άτυχος 23χρονος Μεξικανός είχε εξασφαλίσει την συμμετοχή του καθώς είχε διακριθεί στο Sonora Rally, ενώ επρόκειτο να αποτελέσει μέλος της Red Bull KTM Factory Rally Team.

 

Tags: