Dakar 2017: 2η μέρα

Ποιος θα σταματήσει τον Toby Price;
4/1/2017

Ο περσινός νικητής του Rally Dakar άνοιξε γκάζι και εξαφανίστηκε στην πρώτη μεγάλη ειδική του αγώνα. Ο Αυστραλός ήταν μακράν ο ταχύτερος αναβάτης της ημέρας και πλέον προηγείται με διαφορά σχεδόν τριών λεπτών στη Γενική κατάταξη.

Παρά το γεγονός πως ξεκίνησε τη στενή -και με πολλή σκόνη- ειδική διαδρομή των 275χλμ από τη 17η θέση, ο Αυστραλός κατάφερε να προσπεράσει αρκετούς αντιπάλους και να τεθεί νωρίς επικεφαλής στον αγώνα.

Το δεύτερο ταχύτερο χρόνο της ημέρας σημείωσε o Matthias Walkner (KTM) όμως η ποινή των πέντε λεπτών που δέχθηκε στη συνέχεια τον έριξε στη 13η θέση. Το γεγονός επέτρεψε στον Πορτογάλο αναβάτη της Honda Paulo Goncalves να ανέβει στη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Xavier de Soultrait που χθες έκλεψε την παράσταση με τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη ειδική.  Στην 24η θέση παραμένει η Laila Sanz (KTM) που, όπως η ίδια δήλωσε, οδήγησε συντηρητικά καθώς δεν της ταίριαζε το τερέν της ημέρας

 Ο Πορτογάλος αναβάτης της Honda, Paulo Goncalves
 
 
Η διαδρομή
Οι αναβάτες τη δεύτερη μέρα του αγώνα κατευθύνθηκαν δυτικά διασχίζοντας την Chaco, τη φτωχότερη επαρχία της Αργεντινής που διαθέτει μόλις $2.015 κατά κεφαλήν εισόδημα (περίπου δεκαπέντε φορές χαμηλότερο του μέσου Έλληνα). Η διαδρομή στα περισσότερα σημεία είχε οριακά το πλάτος ενός αυτοκινήτου ενώ η σκόνη έκρυβε τις πολλές αγελάδες που βρίσκονταν κατά μήκος και έκαναν αρκετούς αναβάτες να μιλούν για επικίνδυνες καταστάσεις που έπρεπε να διαχειριστούν σε θερμοκρασίες κοντά στους 40˚C.

ξεκίνησε τη στενή και με πολλή σκόνη ειδική διαδρομή των 275χλμ από τη 17η θέση...

Για την τρίτη μέρα του αγώνα η διαδρομή κατευθύνεται και πάλι δυτικά, αυτή τη φορά φτάνοντας στις Άνδεις. Αυτό σημαίνει πως η ειδική των 364χλμ θα ανέβει σε υψόμετρο που θα αγγίξει τα 5.000 μέτρα δοκιμάζοντας τα όρια των αναβατών αλλά και τις ρυθμίσεις των μοτοσυκλετών τους. Το σύνολο της ημέρας θα είναι 780km.     

 

Αποτελέσματα
 
Dakar Rally 2017 – Σκέλος 2ο
1. Toby Price (AUS), KTM, 02:37:32
2. Paulo Goncalves (POR), Honda, +00:03:51
3. Xavier de Soultrait (FRA), Yamaha, +00:04:06
4. Sam Sunderland (GBR), KTM, +00:04:19
5. Pablo Quintanilla (CHL), Husqvarna, +00:04:48
6. Stefan Svitko (SVK), KTM, +00:04:54
7. Ricky Brabec (USA), Honda, +00:05:40
8. Joan Barreda Bort (ESP), Honda, +00:06:25
9. Gerard Farres Guell (ESP), KTM, +00:07:26
10. Rodney Faggotter (AUS), Yamaha, +00:07:50
 
Dakar Rally 2017 – Γενική κατάταξη μετά το 2ο σκέλος
1. Toby Price (AUS), KTM, 03:07:17
2. Paulo Goncalves (POR), Honda, +00:02:54
3. Sam Sunderland (GBR), KTM, +00:03:23
4. Xavier de Soultrait (FRA), Yamaha, +00:03:41
5. Pablo Quintanilla (CHL), Husqvarna, +00:04:26
6. Ricky Brabec (USA), Honda, +00:04:29
7. Stefan Svitko (SVK), KTM, +00:04:45
8. Joan Barreda Bort (ESP), Honda, +00:05:32
9. Joan Pedrero (ESP), Sherco, +00:06:46
10. Gerard Farres Guell (ESP), KTM, +00:06:49

 

Φωτό: M. Kin, F. Duhamel, M. Maragni, MCH Photo

 

 

 

 

Ο Toby Price...
 
 
Εικόνα από τα Paddock της Yamaha 
 
 
Ο Stefan Svitko
 
 
Ο Adrien Van Beveren εντυπωσίασε οδηγώντας με 180km/h.. 
 
Ετικέτες

Steve Holcombe - Από τη Honda στη Sherco για τις σεζόν 2026 και 2027

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro στην Ε3 με τη δίχρονη Sherco 300
Steve Holcombe - Sherco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/1/2026

Μια σπουδαία μεταγραφή ανακοίνωσε η γαλλική Sherco, αφού το 2026 και το 2027 θα έχει στις τάξεις της τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro, Steve Holcombe.

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά το 2025, όπου η Sherco εξασφάλισε τον Παγκόσμιο Τίτλο Enduro στην κατηγορία E3 με τον Hamish Macdonald, οι Γάλλοι ανακοινώνουν μια μεγάλη συμφωνία, με τον Βρετανό Steve Holcombe. 

Αντίθετα με τους Γάλλους, το 2025 ήταν μια χρονιά που ο Holcombe θα ήθελε να ξεχάσει, αφού σημαδεύτηκε για εκείνον από έναν άσχημο τραυματισμό στον πρώτο γύρο της χρονιάς, με αποτέλεσμα ρήξη πρόσθιου χιαστού στο γόνατο και χειρουργείο που τον κράτησε εκτός δράσης για όλη τη σεζόν…

Holcombe

Τώρα, οι πρώην ανταγωνιστές, Sherco - Holcombe ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα επόμενα δυο χρόνια, έχοντας ως στόχο φυσικά τον τίτλο της Ε3.

Παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, ο Holcombe θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, το ISDE στην Πορτογαλία και στο Trèfle Lozérien.

Holcombe

Ανάλογα με το πρόγραμμα, ο Βρετανός αναμένεται επίσης να συμμετάσχει σε διάφορες διοργανώσεις Enduro στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι πρώτες δοκιμές με τη νέα του μοτοσυκλέτα έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Steve Holcombe, γεννημένος στις  16 Μαΐου 1994, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ανταγωνιστές στην ιστορία του αθλήματος. Έχει στεφθεί εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Enduro, με τέσσερις τίτλους EnduroGP (2017, 2018, 2020 & 2023), τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Enduro3 (E3) (2016, 2018 & 2019) και δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Enduro2 (E2) (2020 & 2023).

Ετικέτες