Γράφτηκε από: 
την Post Production Media

Dakar 2017: 9η μέρα

Ένα άλλο Dakar

Η ακύρωση του ένατου σκέλους της Τετάρτης μας δίνει μιας πρώτης τάξης ευκαιρία να ρίξουμε μια ματιά στο άλλο Dakar, εκείνο όπου μόνοι σύμμαχοι των αναβατών στα 9,000χλμ διαδρομής τους ως τον τερματισμό είναι μία μοτοσυκλέτα, ένα κουτί με ανταλλακτικά και μερικοί τόνοι θέλησης και υπομονής.

Μιλάμε βέβαια για την κατηγορία Malles Moto, στην οποία οι συμμετέχοντες απαγορεύεται να δεχτούν την όποια εξωτερική βοήθεια καθ’ όλη την διάρκεια του αγώνα. Πρόκειται για μία έξτρα πρόκληση για όσους θέλουν να δοκιμάσουν να τερματίσουν το Dakar χωρίς βοήθεια και με περιορισμένα εφόδια.

Όσοι αναβάτες θέλουν να τη δοκιμάσουν και να διεκδικήσουν το έπαθλο των 5.000€ θα πρέπει για όλες τις μέρες του αγώνα να βολέψουν τα υπάρχοντά τους σε ένα κουτί με μέγιστο βάρος τα 50kg,  το οποίο αναλαμβάνει να μεταφέρει η οργάνωση από Bivouac σε Bivouac. Επιπλέον έχουν το δικαίωμα για ένα έξτρα σετ τροχών.

 

Μετά και το ακυρωθέν ένατο σκέλος, στην Malle Moto προηγείται ο Εσθονός Toomas Triisa με Ηusqvarna και ακολουθεί ο θεότρελος Lyndon Poskitt. Ο Βρετανός έχει γίνει γνωστός με τα βίντεο του από τα ταξίδια του στα οποία συνδυάζει τον τουρισμό με συμμετοχή σε αγώνες μοτοσυκλετών (Races to Places). Για να φτάσει στην εκκίνηση του αγώνα στην Παραγουάη, ο Lyndon ξεκίνησε εδώ και μήνες από την Αλάσκα, διασχίζοντας κάθετα όλη την Αμερικάνικη Ήπειρο.

 
Ο Lyndon Poskitt εξηγεί τους κανονισμούς του Malles Moto:

Το σκέλος που δε έγινε ποτέ

Τα τερτίπια του καιρού έχουν φέρει τα πάνω κάτω στο φετινό Rally Dakar. Μετά την ακύρωση του έκτου σκέλους ήρθε η σειρά και του σημερινού ένατου καθώς οι βροχές έφεραν πλημμύρες και κατολισθήσεις που δημιούργησαν καταστροφές και έκοψαν στα δύο την προγραμματισμένη ένατη μέρα.

 

Παράλληλα τα ελικόπτερα και το ιατρικό προσωπικό της οργάνωσης παρασχέθηκαν προσωρινά για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών που δημιουργήθηκαν στις κατοικημένες περιοχές όπου υπολογίζεται πως περισσότεροι από 1.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τα σπίτια τους.

 

Έτσι οι συμμετέχοντες κατευθύνθηκαν οδηγώντας σε γκρουπ στην Chilecito όπου θα ξεκινήσει την Πέμπτη η 10η μέρα. Απομένουν τρία σκέλη για την ολοκλήρωση του φετινού Dakar και τρεις ακόμη μέρες για να μάθουμε το νέο νικητή σε έναν από τους δυσκολότερους αγώνες της τελευταίας δεκαετίας.

 

Ο Helder Rodrigues - Yamaha:

 

Ο Lyndon Poskitt - Malles Moto Class:

 

 

 

Ο Pela Renet - Husqvarna:

Tags: