Danilo Petrucci: Rally Dakar, MotoAmerica, MotoGP και τώρα Enduro!

17ος στον πρώτο του αγώνα, στην Ιταλία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/11/2022

Μετά από το πρώτο του Rally Dakar τον Ιανουάριο του 2022, όπου πήρε και πρωτιά γενικής την 5η ημέρα, ο Danilo Petrucci συνέχισε με Superbikes στο MotoAmerica, όπου πάλεψε για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα, έκανε WildCard εμφάνιση στον αγώνα MotoGP της Ταϊλάνδης και τώρα έτρεξε τον πρώτο του αγώνα Enduro, στην Ιταλία όπου και κατετάγη 17ος γενικής!

Παρόλο που ο Petrux έφυγε από το MotoGP, δεν θέλει να κατέβει από τη σέλα, και δείχνει πορωμένος με τους αγώνες. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για άσφαλτο ή χώμα.

Τελευταίο του κατόρθωμα η συμμετοχή του στον πρώτο του αγώνα enduro, και συγκεκριμένα στο Trofeo delle Regioni Enduro της Umbertide στην Ιταλία, όπου ο Petrucci οδηγώντας μια Husqvarna FE 350 της Osellini Husqvarna Team τερμάτισε 17ος στη γενική κατάταξη.

Έτσι, βλέπουμε τον Ιταλό να συνεχίζει να παίζει "σε δύο ταμπλό", με το Pierer Group και τη Ducati, επιλέγοντας μοτοσυκλέτες του πρώτου για το χώμα και της δεύτερης για την άσφαλτο.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Piero Osselini, διευθυντής της Osellini Husqvarna Team είπε μεταξύ άλλων: “Οι χρόνοι του Danilo δεν ήταν καθόλου άσχημοι. Για εμάς ήταν μεγάλη ικανοποίηση να τον ακολουθήσουμε στην περιπέτεια του αυτή, όπου ανακαλύψαμε έναν άνθρωπο με πάθος να κάνει και να μάθει νέα πράγματα. Ίσως στο μέλλον να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις για εσάς. Ευχαριστούμε τον Danilo για τη διαθεσιμότητα του, και είμαστε πάντα έτοιμοι να τον βοηθήσουμε σε περίπτωση που θέλει να έχει και νέες Offroad εμπειρίες.”

Φωτό: EnduroChampions.com

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: