Danilo Petrucci: Rally Dakar, MotoAmerica, MotoGP και τώρα Enduro!

17ος στον πρώτο του αγώνα, στην Ιταλία
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

1/11/2022

Μετά από το πρώτο του Rally Dakar τον Ιανουάριο του 2022, όπου πήρε και πρωτιά γενικής την 5η ημέρα, ο Danilo Petrucci συνέχισε με Superbikes στο MotoAmerica, όπου πάλεψε για τον τίτλο μέχρι τον τελευταίο αγώνα, έκανε WildCard εμφάνιση στον αγώνα MotoGP της Ταϊλάνδης και τώρα έτρεξε τον πρώτο του αγώνα Enduro, στην Ιταλία όπου και κατετάγη 17ος γενικής!

Παρόλο που ο Petrux έφυγε από το MotoGP, δεν θέλει να κατέβει από τη σέλα, και δείχνει πορωμένος με τους αγώνες. Όλα τα σφάζει, όλα τα μαχαιρώνει, ανεξαρτήτως αν μιλάμε για άσφαλτο ή χώμα.

Τελευταίο του κατόρθωμα η συμμετοχή του στον πρώτο του αγώνα enduro, και συγκεκριμένα στο Trofeo delle Regioni Enduro της Umbertide στην Ιταλία, όπου ο Petrucci οδηγώντας μια Husqvarna FE 350 της Osellini Husqvarna Team τερμάτισε 17ος στη γενική κατάταξη.

Έτσι, βλέπουμε τον Ιταλό να συνεχίζει να παίζει "σε δύο ταμπλό", με το Pierer Group και τη Ducati, επιλέγοντας μοτοσυκλέτες του πρώτου για το χώμα και της δεύτερης για την άσφαλτο.

Μετά το τέλος του αγώνα, ο Piero Osselini, διευθυντής της Osellini Husqvarna Team είπε μεταξύ άλλων: “Οι χρόνοι του Danilo δεν ήταν καθόλου άσχημοι. Για εμάς ήταν μεγάλη ικανοποίηση να τον ακολουθήσουμε στην περιπέτεια του αυτή, όπου ανακαλύψαμε έναν άνθρωπο με πάθος να κάνει και να μάθει νέα πράγματα. Ίσως στο μέλλον να έχουμε μεγάλες εκπλήξεις για εσάς. Ευχαριστούμε τον Danilo για τη διαθεσιμότητα του, και είμαστε πάντα έτοιμοι να τον βοηθήσουμε σε περίπτωση που θέλει να έχει και νέες Offroad εμπειρίες.”

Φωτό: EnduroChampions.com

Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/6/2025

Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.

Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των  Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.

Enduro

Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.