Ένωση Δικυκλιστών Λέσβου - Απολογισμός ISDE 2022

Πληθωρική συμμετοχή με 2 αναβάτες, μηχανικό και Team Manager
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

27/9/2022

Η Ένωση Δικυκλιστών Λέσβου κάνει έναν απολογισμό του φετινού International Six Days Enduro, όπου συμμετείχε με δύο αναβάτες, έναν από τους δύο μηχανικούς αλλά και τον Team Manager της αποστολής.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου της Ε.ΔΙ.Λ.:

“Κλείνοντας την συμμέτοχη μας στο isde 2022 στο le puy en valey της Γαλλίας και κάνοντας έναν απολογισμό, το σωματείο μας προχωρά στο παρακάτω δελτίο τύπου.

Το ISDE (International six days enduro) είναι ένας εξαήμερος αγώνας enduro που διοργανώνεται κάθε χρόνο στο τέλος του καλοκαιριού σε διαφορετική χώρα και είναι η κορωνίδα των αγώνων enduro. H φετινή διοργάνωση έλαβε χώρα στην Γαλλία με την επόμενη να έχει προγραμματιστεί για την Αργεντινή.

Ο αγώνας γίνεται σε επίπεδο εθνικών ομάδων (ανδρών, γυναικών και νέων), αλλά και με ιδιωτικές ομάδες. Η χώρα μας έλαβε μέρος με εθνική ομάδα, αποτελούμενη από τέσσερα άτομα και μια ιδιωτική αποτελούμενη από τρία άτομα. Το τοπικό σωματείο Ε.ΔΙ.Λ. συμμετείχε με δυο αθλητές, έναν στην εθνική, τον Χασάπη Ιωάννη και με μια συμμετοχή σε ιδιωτική ομάδα τον Ζβιντερίκο Απόστολο. Η αποστολή της Ελλάδας είχε δυο μηχανικούς και έναν team manager. Η απόδοση των αθλητών της εθνικής ομάδας μας έφερε στην δέκατη τρίτη θέση, στην δεύτερη καλύτερη της ιστορίας.

Η Ε.ΔΙ.Λ. εκτός τους δυο παραπάνω αθλητές, διέθεσε και έναν από τους δυο μηχανικούς, τον Ιορδάνη Σταματάκη. Από την πανελλήνια ομοσπονδία επιλέχθηκε ο πρόεδρος του σωματείου μας Τρίκος Κώστας για την θέση του team manager στη συγκεκριμένη διοργάνωση. Η παρουσία τεσσάρων ατόμων από την Λέσβο στην δεκαμελή αποστολή της Ελλάδας στην σημαντικότερη διοργάνωση enduro είναι μια επιβεβαίωση για το υψηλότατο επίπεδο του αθλητικού μας σωματείου.

Τίποτα από όλα αυτά δεν θα είχε συμβεί αν δεν υπήρχαν τρία δεδομένα. Η σωστή προετοιμασία και το υψηλό επίπεδο των αθλητών. Η σοβαρότητα και η εμπειρία όλου του σωματείου, με μεγάλη ιστορία σε συμμετοχές ανάλογων διοργανώσεων. Τελευταίο αλλά όχι ύστατο η οικονομική υποστήριξη χορηγών και φορέων.

Ένα μεγάλο ευχαριστώ από τον πρόεδρο, το συμβούλιο και τα μέλη στον χορηγό μας equipment next, μια εταιρία μηχανήματων έργου και τον Μπάμπη Γαβριήλ που από την αρχή της χρονιάς μας στήριξε οικονομικά.

Τον Δήμο Δυτικής Λέσβου και τον δήμαρχο προσωπικά για την οικονομική στήριξη στα εισιτήρια των δυο αθλητών και των δυο συνοδών μέχρι την Γαλλία και πίσω.

Τον Δήμο Μυτιλήνης για τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια Μυτιλήνης Πειραιά Μυτιλήνης των δυο αθλητών.

Τους αδελφούς Κόρακα στην Παγανή.

Την μεταφορική Ταστάνης από την Άγρα και τον κύριο Γούλα, έναν παραγωγό τριφυλλιού από τις Σέρρες.

Τον Ευστράτιο Μυρογιάννη για την παραχώρηση του αυτοκίνητου του ώστε να μεταφερθούν οι δυο αθλητές μας στην Γαλλία.

Ένα μεγάλο μπράβο αξίζει και σε όλους όσους εργάστηκαν στο πέρασμα του χρόνου ώστε ο μηχανοκίνητος αθλητισμός στον τόπο μας να χαίρει της εκτίμησης πανελλαδικά.

Με εκτίμηση το Δ.Σ. της Ε.Δ.ΙΛ.”

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: