FIM Hard Enduro 2024 - Με δυο περισσότερους γύρους από το 23

Επιστροφή σε Η.Π.Α. και πρώτη φορά αγώνας στο Ηνωμένο Βασίλειο
Hard Enduro 2024 - Το πρόγραμμα
Από το

motomag

26/9/2023

Πριν ακόμα ολοκληρωθεί το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro του ’23 -στις αρχές Νοεμβρίου στο 24MX GetzenRodeo της Γερμανίας-, η FIM ανακοίνωσε ήδη το πρόγραμμα αγώνων για το 2024, όπου το Πρωτάθλημα θα βρεθεί για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο, χωρίς ακόμα να έχει αποφασιστεί ο τόπος διεξαγωγής των δύο τελευταίων γύρων.

Το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro του 2024, μεγαλώνει, έχοντας οκτώ γύρους, από τους έξι που είχε μέχρι και το 2023. Αυτό, γιατί από την επόμενη σεζόν, επιστρέφει στις Η.Π.Α., στην ανανεωμένη πίστα του Tennessee, ενώ για πρώτη φορά στην ιστορία του, το Πρωτάθλημα θα επισκεφτεί την Ουαλία.

Ο πρώτος γύρος θα διεξαχθεί στις αρχές Μαΐου, στην Valleys Extreme της Ουαλίας, ανοίγοντας ένα νέο κεφάλαιο για το Πρωτάθλημα. Από εκεί, περνάμε στον 2ο γύρο που θα λάβει χώρα στο εμβληματικό Erzbergrodeo της Αυστρίας, από τις 30 Μαΐου μέχρι και τις 2 Ιουνίου 2024.

Δύσκολo προβλέπεται το έργο των αγωνιζόμενων στα τέλη Ιουνίου και αρχές Ιουλίου με back to back αγώνες. Λόγω αλλαγής στο πρόγραμμα, ο τρίτος γύρος στο Xcross Hard Enduro στη Σερβία προβλέπεται να διεξαχθεί στα τέλη Ιουνίου. Λίγο μετά θα ακολουθήσει το Red Bull Romaniacs, στη Ρουμανία. Αυτό είναι και το σημείο που θα καθορίσει πολλά, καθώς θα ξεχωρίσουν όσοι αριστεύουν στην πολυήμερη πλοήγηση.

Μετά από ένα μικρό διάλειμμα, το Hard Enduro 2024 θα ταξιδέψει στις Η.Π.Α., για τον 5ο γύρο του. Εκεί θα φιλοξενηθούν στο ανανεωμένο Red Bull Tennessee Knockout (TKO).

Για τον έκτο γύρο οι αναβάτες επιστρέφουν στην Ευρώπη, και πιο συγκεκριμένα στο Abestone της Ιταλίας. Έτσι, από τις 6-9 Σεπτεμβρίου 2024 οι αγωνιζόμενοι θα καλεστούν να αντιμετωπίσουν μία περιοχή που είναι διαβόητη για τα δύσκολα εδάφη της.

Ο τόπος διεξαγωγής για τον 7ο και 8ο γύρο δεν έχουν ακόμα αποσαφηνιστεί, ωστόσο, βάσει προγράμματος, το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro 2024 της FIM, αναμένεται να ολοκληρωθεί στα μέσα Οκτωβρίου, λίγο νωρίτερα από φέτος.

Να σημειωθεί ότι για την ώρα, στους Γύρους 1,2,3,4 και 6 θα διεξαχθεί και το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Junior Hard Enduro 2024, όπου βασικός χορηγός είναι η KLIM. Τέλος, στον γύρο της Ρουμανίας θα παρασχεθεί υποστήριξη για τους συμμετέχοντες στο Junior Hard Enduro.

Ακολουθεί αναλυτικά το προσωρινό πρόγραμμα:

1ος Γύρος 10-12 Μαΐου: Valleys - Ηνωμένο Βασίλειο

2ος Γύρος 30 Μαίου - 2 Ιουνίου: Red Bull Erzbergrodeo - Αυστρία

3ος Γύρος 19-22 Ιουνίου: Xross Hard Enduro Rally - Σερβία

4ος Γύρος 23-27 Ιουλίου: Red Bull Romaniacs - Ρουμανία

5ος Γύρος 22-25 Αυγούστου: Red Bull Tennessee Knockout - Η.Π.Α.

6ος Γύρος 6-8 Σεπτεμβρίου: Abestone - Ιταλία

7ος Γύρος: Θα ανακοινωθεί

8ος Γύρος: Θα ανακοινωθεί

Ετικέτες

FIM Hard Enduro 2024 - O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Από την πρώτη ημέρα μέχρι και την τελευταία του αγώνα ο Lettenbichler δεν υποχώρησε από την πρώτη θέση της κατάταξης
motomag FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/5/2024

Το φετινό Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Hard Enduro της FIM το οποίο περιλαμβάνει επτά γύρους, έκανε έναρξη με αγώνα στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι οργανωτές είχαν σχεδιάσει ένα διαφορετικό αγώνα ο οποίος περιλάμβανε τρεις ημέρες αγωνιστικής δράσης. Την πρώτη ημέρα -Παρασκευή- οι συμμετέχοντες ξεκίνησαν με μία σύντομη διαδρομή στην Walters Arena -στη συγκεκριμένη διαδρομή έχουν αγωνιστεί και οι οδηγοί του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Ράλλυ- με τον Lettenbichler της KTM (Πρωταθλητή 2022-2023) να είναι ταχύτερος από τους Jonny Walker (Beta) και Alfredo Gomez (Rieju).

Στον Πρόλογο του Σαββάτου οι αναβάτες είχαν να αντιμετωπίσουν μία διαδρομή 10 χιλιομέτρων, τα αποτελέσματα της οποίας θα καθόριζαν τη σειρά εκκίνησης για τον κύριο αγώνα της Κυριακής. Ο Lettenbichler ερχόμενος με φόρα από την επίδοση της Παρασκευής έκανε τη διαδρομή να δείχνει παιχνίδι καθώς ήταν ο ταχύτερος όλων, κάτι που του έδωσε την pole position.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

Η τρίτη ημέρα του αγώνα ήταν διαφορετική όσον αφορά τον καιρό. Οι θερμοκρασίες ανέβηκαν, με τους συμμετέχοντες να έχουν να αντιμετωπίσουν και τη ζέστη η οποία ήταν ένας ακόμα επιβαρυντικός παράγοντας για τους αγωνιζόμενους. Η διαδρομή της Κυριακής περιλάμβανε τρεις γύρους των 16 χιλιομέτρων μέσα από κροκάλες, δέντρα και ότι άλλο μπορεί κανείς να φανταστεί. Ταχύτερος για ακόμη μία ημέρα ήταν ο Lettenbichler με το KTM 300 EXC. O αναβάτης της ΚΤΜ πίεσε από τον πρώτο γύρο ώστε να δημιουργήσει μία διαφορά ασφαλείας από τους υπόλοιπους αναβάτες που βρισκόταν στο κατόπι του.

Μπαίνοντας στον δεύτερο γύρο ο Lettenbichler μείωσε τον ρυθμό του με αποτέλεσμα ο Teodor Kabakchiev (Beta), ο οποίος έκανε την αντεπίθεση του να μειώσει τη διαφορά από τον Lettenbichler. Ο αναβάτης της ΚΤΜ στον τελευταίο γύρο του αγώνα θέλοντας να εξασφαλίσει την πρώτη θέση και τη νίκη στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος, ανέβασε τον ρυθμό του. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να πάρει την καρό σημαία πρώτος έχοντας διαφορά από τον Kabakchiev τρία λεπτά. Το βάθρο στο Valleys Hard Enduro συμπλήρωσε ο Mario Roman (Sherco).

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro

O Manuel Lettenbichler ανέφερε μετά τη νίκη του: "Δεν ήταν εύκολος αγώνας! Ο ρυθμός ήταν πολύ γρήγορος, ειδικά στον πρώτο γύρο, αλλά ήξερα ότι έπρεπε να μείνω μπροστά για να ελέγξω τον αγώνα. Κατάφερα να δημιουργήσω μια μικρή διαφορά και έτσι από εκεί και πέρα μπόρεσα να χαλαρώσω λίγο και να διατηρήσω έναν καλό, σταθερό ρυθμό. Στον τελευταίο γύρο, ο Teo Kabakchiev (Beta) πίεζε και έτσι έπρεπε να αυξήσω λίγο τον ρυθμό μου. Στο τέλος τα έδωσα όλα για να σιγουρευτώ ότι θα κερδίσω”.

FIM Hard Enduro Championship 2024 – O Manuel Lettenbichler κερδίζει με ΚΤΜ το Valleys Hard Enduro
Ετικέτες