FIM ISDE 2022, 1η ημέρα - Η Ισπανία στην κορυφή

Στην 18η θέση η ελληνική Εθνική Ομάδα
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

30/8/2022
Το 26ο International Six Days of Enduro (ISDE) ξεκίνησε στη Le Puy-En-Velay της Γαλλίας, με την ισπανική ομάδα να παίρνει τη νίκη στην πρώτη μέρα του αγώνα, και την ελληνική να καταλαμβάνει την 18η θέση.
 
Ο καιρός την πρώτη μέρα του ISDE 2022 ήταν ηλιόλουστος, ενώ από την αρχή η ισπανική ομάδα έδειξε τις διαθέσεις και τις ικανότητες της, με τον Josep Garcia (KTM) να σημειώνει τον ένα ταχύτερο χρόνο μετά τον άλλο, κυριαρχώντας και στα 5 test (στάδια) της ημέρας.
 
Με τη δυνατή υποστήριξη και από τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας, η Ισπανία τελείωσε την ημέρα πρώτη, με 22.26 δευτερόλεπτα διαφορά από την ιταλική ομάδα που ήρθε δεύτερη, ενώ τρίτη, μια ανάσα πιο πίσω (22.29 δευτερόλεπτα πίσω από την Ισπανία) ήταν η ομάδα της Βρετανίας.
 
Η πρώτη πεντάδα έκλεισε με την ομάδα των Η.Π.Α. να προηγείται της Γαλλίας.
Η ελληνική Εθνική Ομάδα με τον Παναγιώτη Κακολύρη, τον συντάκτη του ΜΟΤΟ Κίμωνα Καράμπελα, τον Ιωάννη Χασάπη και τον Δημήτρη Βαρσάμη, βρέθηκε στην 18η θέση, 17 λεπτά και 18 δευτερόλεπτα πίσω από την Ισπανία.
 
Θυμίζουμε πως στην ελληνική αποστολή έχουμε και ομάδα που αγωνίζεται στην κατηγορία Club Racing (λεσχών), με τους: Αποστόλη Ζβιντερίκο, Γιώργο Πισιμάνη και Παναγιώτη Ζαφειρίου, ενώ αρχηγός της αποστολής είναι ο Κωνσταντίνος Τρίκος από τη Μυτιλήνη και το σωματείο Ε.ΔΙ.Λ.
 
Δυστυχώς στα αποτελέσματα του αγώνα η FIM δίνει στη δημοσιότητα την κατάταξη των πρώτων 22 ομάδων -από τα 32 συνολικά Έθνη που συμμετέχουν στο ISDE-, κι εκεί δεν μπορέσαμε να βρούμε την ελληνική ομάδα της κατηγορίας Club Racing.

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: