FIM ISDE 2022, 2η ημέρα - Η Βρετανία αντεπιτίθεται

Και η Ελλάδα ανεβαίνει στη 17η θέση
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

31/8/2022
Τη δεύτερη μέρα του International Six Days of Enduro (ISDE) 2022, μπορεί ο Josep Garcia να συνέχισε να κερδίζει το ένα σκέλος μετά το άλλο, όμως ομαδικά οι Ισπανοί που ήταν πρώτοι έπεσαν στην τρίτη θέση, ενώ οι Βρετανοί ανέβηκαν εκείνοι πρώτοι.
Το κουαρτέτο των Nathan Watson (Honda), Steve Holcombe (Beta), Jamie McCanney (Husqvarna) και Jed Etchells (Fantic) ανέβασαν ρυθμό τη δεύτερη μέρα του αγώνα, κατακτώντας την πρωτιά γενικής με ένα λεπτό και 24 δευτερόλεπτα διαφορά από τη δεύτερη Ιταλία, ενώ 5 δευτερόλεπτα πιο πίσω βρίσκονται οι Ισπανοί.
 
Τέταρτη γενικής είναι η Εθνική Ομάδα της Γαλλίας, 3 λεπτά και 4 δευτερόλεπτα πίσω από τους πρώτους, και η πρώτη πεντάδα κλείνει με την ομάδα των Η.Π.Α. που βρίσκεται 29 δευτερόλεπτα ακόμα πιο πίσω.
 
Η Εθνική Ομάδα της Ελλάδας κατάφερε να βελτιώσει κατά τι τη θέση της στη γενική, ανεβαίνοντας στην 17η θέση -ήταν 18η την πρώτη μέρα.
Σε επίπεδο αναβατών, ο Josep Garcia της ΚΤΜ συνεχίζει να εντυπωσιάζει, διατηρώντας την πρωτιά στη γενική, δεύτερος είναι ο Andrea Verona της ιταλικής ομάδας με GASGAS, και τρίτος ο Βρετανός Nathan Watson.
 
Στους Έλληνες της Εθνικής Ομάδας, την καλύτερη θέση στη γενική μετά τη δεύτερη μέρα έχει ο Παναγιώτης Κακολύρης (Beta), που βρίσκεται στην 68η θέση, ο Δημήτρης Βαρσάμης (ΚΤΜ) βρίσκεται στη θέση 70, ο Κίμωνας Καράμπελας (Husqvarna) στην 71η θέση, και ο Γιάννης Κασάπης 79ος.
 
Όσον αφορά στην ελληνική ομάδα που αγωνίζεται στην κατηγορία CLUB (Λέσχες), βρισκόμαστε στην 103η θέση της γενικής βαθμολογίας.
 
 
Φωτογραφίες κίνησης: Pole Position Communication / Dario Agrati

Π.Π. Hard Enduro 2025, 2ος γύρος – Αυστρία: Μεγάλος νικητής ο Mani Lettenbichler της Red Bull KTM

Νίκη με μεγάλη διαφορά για τον Lettenbichler μπροστά από τον Billy Bolt
Hard Enduro
Από τον

Παύλο Καρατζά

3/6/2025

Στην Αυστρία διεξήχθη ο δεύτερος αγώνας FIM Hard Enduro World Championship για το 2025 και χαρακτηρίστηκε από τον απίστευτο ρυθμό των πρωτοπόρων, τους μόλις 14 τερματισμούς, την πολύ δυνατή βροχή και τον τερματισμό του Graham Jarvis μέσα στην 10άδα.

Ο Mani Lettenbichler ήταν και πάλι ο ταχύτερος και με μεγάλη διαφορά από τους υπόλοιπους αγωνιζόμενους, καθώς κρατούσε συνεχώς έναν απίστευτο ρυθμό και κατάφερε να πάρει μία νίκη με πάνω από δέκα λεπτά διαφορά. Ο Billy Bolt τα έδωσε και αυτός όλα χωρίς να καταφέρει να απειλήσει τον αναβάτη της KTM για να ανέβει στο δεύτερο σκαλί του βάθρου. 

Η μάχη για την τρίτη θέση ήταν πολύ έντονη με τους Teo Kabakchiev, Jonny Walker, Trystan Hart και Mitch Brightmore να εναλλάσσουν συνεχώς τις θέσεις τους για να διεκδικήσουν την τελευταία θέση στο βάθρο. Ο Trystan Hart φαινόταν πως θα πάρει την πολυπόθητη τρίτη θέση, όμως ένα μηχανικό πρόβλημα στο τέλος τον έριξε στην 5η θέση. Στη συνέχεια, η μάχη για την τρίτη θέση μεταξύ των  Brightmore και Kabakchiev ήταν επική. Τελικά ο Kabakchiev κατέκτησε το βάθρο περνώντας μόλις δύο (2) δευτερόλεπτα νωρίτερα τη γραμμή τερματισμού.

Enduro

Στην 8η θέση κατάφερε να τερματίσει ο βετεράνος του αθλήματος Graham Jarvis, δηλώνοντας με “Άλλη μια σημαία, αλλά χωρίς χρηματικό έπαθλο αυτή τη φορά. Ξόδεψα όσα συνήθιζα να κερδίζω!”

Ο επόμενος αγώνας θα διεξαχθεί στην Σερβία στις 18-22 Ιουνίου.