Greece Rally Veria 2X20: 1η και 2η ημέρα

Σε εξέλιξη το ελληνικό FIM Cross Country Rally
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/8/2020

Ολοκληρώθηκαν οι δύο πρώτες ημέρες του Greece Rally Veria 2 X 20 στα πλαίσια του FIM Cross Country Rally με διεθνείς συμμετοχές, που ξεκίνησε στις 23 Αυγούστου και τερματίζει στις 29 Αυγούστου. Η εκκίνηση έγινε στη Βέροια και η πρώτη ημέρα είχε χαρακτήρα “γνωριμίας” με το πανέμορφο τοπίο της περιοχής, αλλά και εξοικείωσης των αναβατών με τις απαιτήσεις αυτού του Rally και το υγειονομικό πρωτόκολλο που ακολουθεί η οργάνωση. Ακολουθεί το δελτίο τύπου με όλα όσα έγιναν αυτές τις δύο πρώτες ημέρες σε αγωνιστικό επίπεδο:

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

ΜΕΡΑ 1η, 23/8
Stage: SSS1 Πρόλογος – Egnatia Road

 

    1η μέρα του Greece Rally 2020 στη Βέροια και παρά την πανδημία καταφέραμε να κάνουμε τον αγώνα πραγματικότητα ακολουθώντας τα αυστηρότερα υγειονομικά πρωτόκολλα για τον COVID-19, όλοι οι συμμετέχοντες έφτασαν με ασφάλεια και ξεκίνησαν αυτό που επιθυμούσαν διακαώς!

1η Υπερδειδική λοιπόν, με μια μικρή σε διάρκεια αγωνιστική ημέρα, ως πρόλογος για αυτά που θα ακολουθήσουν ώστε οι οδηγοί να πάρουν μια γεύση από τις διαδρομές της φετινής χρονιάς. Μικρές απλές διαδρομές από την Βέροια μας οδήγησαν στην ειδική διαδρομή που πήγαινε
παράλληλα με τον Αλιάκμονα, και με την Εγνατία Οδό, προσφέροντας θεαματικό σκηνικό και πλάνα για τους φωτογράφους. Και όλα αυτά στους πρόποδες του Βερμίου, κρατώντας τον αγώνα σε χαμηλά υψομετρικά. Μόλις 50 χιλιόμετρα, αλλά αρκετά «ζουμερά» με διαδρομές
Enduro και Rally, και με αρκετές απαιτήσεις σε πλοήγηση.

Πρώτος που τερμάτισε την ειδική ήταν ο Σλοβάκος πρωταγωνιστής του Dakar #1 Stefan SVITKO, και νικητής των 4 προηγούμενων ετών, με χρόνο 00:40’:27’’. 2 ος ο Ολλανδός #7 Jos VAN DAL, 3 λεπτά πιο πίσω, με 00:43’:46’’. 3 ος ο Σλοβάκος # 8 Martin BENKO με 00:45’:35’’. Ο Πολωνός #345 Maciek GIEMZA πέτυχε πολύ καλό χρόνο ένα μόλις λεπτό πίσω από τον #1 Stefan SVITKO αλλά ένα βαθμολογικό penalty τον έριξε από την 2 η στην 6 η θέση.

Η πρώτη δεκάδα:
 

#1 Stefan SVITKO
#7 Jos VAN DAL
#8 Martin BENKO
#22 Bas STIJKEL
#6 Petr Angelo VLCEK
#345 Maciek GIEMZA
#45 Ad JANSEN
#75 Kamil WISNIEWSKI
#5 Vasilis BOURDOS
#34 Libor PODMOL

ΜΕΡΑ 2η, 24/8
Stage: SS2 Βέρμιο

 

2η μέρα στο Greece Rally 2X20 και τα πράγματα δείχνουν να αλλάζουν από μέρα σε μέρα! Οι νικητές εναλλάσσονται, και οι εκπλήξεις δίνουν ένα ξεχωριστό άρωμα.

Όμορφη μέρα η σημερινή, 24/8, για να απολαύσουν οι συμμετέχοντες τα βουνά της Βέροιας στην ειδική των 200 χιλιομέτρων πάνω στο Βέρμιο. Οι οδηγοί, μέσω της Πλατείας Ελιάς και Ωρολογίου, ανέβηκαν από ένα δύσκολο μονοπάτι στην κορυφογραμμή και απόλαυσαν τα λιβάδια στο οροπέδιο, οδηγώντας σε λάσπη, ανάμεσα σε πυκνές φτέρες, και σε σκοτεινά δρομάκια κάτω από πυκνά δέντρα. Ήταν ένα πανέμορφο και απολαυστικό σκηνικό.

Ταχύτερος στην σημερινή ημέρα ο Πολωνός #345 Maciek GIEMZA (PL) με χρόνο 03:51:31 παίρνοντας το προβάδισμα στην γενική από τον 3ο σήμερα #1 Stefan SVITKO (SK) που με χρόνο 04:00:05. 2ος με χρόνο 03:56:14 ήταν ο #3 Milan ENGEL (CZ). Στην Ελληνική κατάταξη, 1ος ήταν ο #5 Βασίλης Μπούδρος με ΚΤΜ EXC 350, με τον #46 Κώστα Χατζημιχάλη ΚΤΜ EXC 500 στην 2η θέση και τον #11 Γιώργο Στογιάννο στην 3η θέση με Honda CRF 250 R.

Η πρώτη δεκάδα:
#1 Stefan SVITKO
#7 Jos VAN DAL
#8 Martin BENKO
#22 Bas STIJKEL
#6 Petr Angelo VLCEK
#345 Maciek GIEMZA
#45 Ad JANSEN
#75 Kamil WISNIEWSKI
#5 Vasilis BOURDOS
#34 Libor PODMOL



Την 3η μέρα του αγώνα οι αγωνιζόμενοι θα κάνουν την μεγαλύτερη διαδρομή του αγώνα, στο όρος Πάικο, οδηγώντας για 342 χιλιόμετρα!

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: