Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

HELLAS RALLY RAID 2022 [VIDEO]– Εντυπωσιακό ξεκίνημα με Γαλλική κυριαρχία

Ημέρα ξεκούρασης σήμερα, 3η μέρα, για τους αγωνιζόμενους του Rally Raid

Μετά από μία έντονη αγωνιστικά ημέρα εχθές, σε μία διαδρομή των 340 χιλιομέτρων με ποικιλία εδαφών κι αυξημένο βαθμό δυσκολίας, η διοργάνωση αποφάσισε να ακυρώσει την σημερινή ειδική διαδρομή, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεκουραστούν για τη μαραθώνια ειδική της τέταρτης ημέρας, που αποτελεί και την μεγαλύτερη ειδική για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό Rally Αντοχής.

Επομένως, αυτή η διακοπή αποτελεί και μία ευκαιρία για ανασυγκρότηση και επανάκτηση δυνάμεων ολόκληρης της διοργάνωσης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην πολύ απαιτητική επόμενη ημέρα.

Ήδη από τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα της πρώτης ημέρας υπήρξε έντονος ανταγωνισμός, επιβεβαιώνοντας από την αρχή τη φήμη του συγκεκριμένου Rally, δείχνοντας και τις διαθέσεις των συμμετεχόντων για τη συνέχεια.

 

Σε αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα υπήρξε γαλλική παντοδυναμία καθώς ο Γάλλος Julien Jagu ηγήθηκε στην κατηγορία μοτοσυκλετών, ενώ στις κατηγορίες Quad και SSV ήταν πάλι Γάλλοι οι νικητές της πρώτης μέρας, με τον Verly Yoann στην πρώτη και τον Lea Gauthier Vadeboncoeur με πλοηγό τον Romain Porchere στη δεύτερη.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε πολύ νωρίς, στις 5:30 από τις πλαγιές του όρους Κυλλήνη και πιο συγκεκριμένα το χωριό Κλημέντι, στα 960 μέτρα υψόμετρο. Οι περιοχή είναι γεμάτη από απότομες κλίσεις και τυφλά σημεία, λόγω της μορφολογίας του εδάφους ενώ και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δεν φαίνεται να ευνοούν την ήδη δύσκολη, από πλευράς αντοχής, ειδική διαδρομή. Από τα συνολικά 340 χιλιόμετρα της διαδρομής τα 210 χιλιόμετρα αποτελούσαν μία πρόκληση καθώς ένα και μόνο γέμισμα επιτρεπόταν μέχρι και την ολοκλήρωση τους. Ωστόσο ο Γάλλος Jagu Julien κατάφερε να παραμείνει πρώτος στην κατηγορία του, ενώ στην κατηγορία των SSV ο Hugues Lacam με πλοηγό τον Max Delfino πήραν το προβάδισμα.

Ήδη οι πρώτες δύο μέρες ανέδειξαν το λόγο για τον οποίο το Hellas Rally Raid θεωρείται ένας τόσο σημαντικός θεσμός. Η συνέχεια φαίνεται ακόμα πιο έντονη με τον καιρό να μην δείχνει κάποια διάθεση αλλαγής μέχρι και το τέλος του Rally. Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία, την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης από αύριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ PHOTO GALLERY