HELLAS RALLY RAID 2022 [VIDEO]– Εντυπωσιακό ξεκίνημα με Γαλλική κυριαρχία

Ημέρα ξεκούρασης σήμερα, 3η μέρα, για τους αγωνιζόμενους του Rally Raid
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

25/5/2022

Μετά από μία έντονη αγωνιστικά ημέρα εχθές, σε μία διαδρομή των 340 χιλιομέτρων με ποικιλία εδαφών κι αυξημένο βαθμό δυσκολίας, η διοργάνωση αποφάσισε να ακυρώσει την σημερινή ειδική διαδρομή, δίνοντας την ευκαιρία στους συμμετέχοντες να ξεκουραστούν για τη μαραθώνια ειδική της τέταρτης ημέρας, που αποτελεί και την μεγαλύτερη ειδική για οποιοδήποτε ευρωπαϊκό Rally Αντοχής.

Επομένως, αυτή η διακοπή αποτελεί και μία ευκαιρία για ανασυγκρότηση και επανάκτηση δυνάμεων ολόκληρης της διοργάνωσης, προκειμένου να ανταπεξέλθουν στην πολύ απαιτητική επόμενη ημέρα.

Ήδη από τα πρώτα εκατό χιλιόμετρα της πρώτης ημέρας υπήρξε έντονος ανταγωνισμός, επιβεβαιώνοντας από την αρχή τη φήμη του συγκεκριμένου Rally, δείχνοντας και τις διαθέσεις των συμμετεχόντων για τη συνέχεια.

 

Σε αυτά τα πρώτα χιλιόμετρα υπήρξε γαλλική παντοδυναμία καθώς ο Γάλλος Julien Jagu ηγήθηκε στην κατηγορία μοτοσυκλετών, ενώ στις κατηγορίες Quad και SSV ήταν πάλι Γάλλοι οι νικητές της πρώτης μέρας, με τον Verly Yoann στην πρώτη και τον Lea Gauthier Vadeboncoeur με πλοηγό τον Romain Porchere στη δεύτερη.

Η δεύτερη μέρα ξεκίνησε πολύ νωρίς, στις 5:30 από τις πλαγιές του όρους Κυλλήνη και πιο συγκεκριμένα το χωριό Κλημέντι, στα 960 μέτρα υψόμετρο. Οι περιοχή είναι γεμάτη από απότομες κλίσεις και τυφλά σημεία, λόγω της μορφολογίας του εδάφους ενώ και οι υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν δεν φαίνεται να ευνοούν την ήδη δύσκολη, από πλευράς αντοχής, ειδική διαδρομή. Από τα συνολικά 340 χιλιόμετρα της διαδρομής τα 210 χιλιόμετρα αποτελούσαν μία πρόκληση καθώς ένα και μόνο γέμισμα επιτρεπόταν μέχρι και την ολοκλήρωση τους. Ωστόσο ο Γάλλος Jagu Julien κατάφερε να παραμείνει πρώτος στην κατηγορία του, ενώ στην κατηγορία των SSV ο Hugues Lacam με πλοηγό τον Max Delfino πήραν το προβάδισμα.

Ήδη οι πρώτες δύο μέρες ανέδειξαν το λόγο για τον οποίο το Hellas Rally Raid θεωρείται ένας τόσο σημαντικός θεσμός. Η συνέχεια φαίνεται ακόμα πιο έντονη με τον καιρό να μην δείχνει κάποια διάθεση αλλαγής μέχρι και το τέλος του Rally. Περιμένουμε λοιπόν με αγωνία, την επανέναρξη της αγωνιστικής δράσης από αύριο.

ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ PHOTO GALLERY

 

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro