Hellas Rally Raid: Εκκίνηση του μαραθώνιου σκέλους

Ξεκίνησε το μεγαλύτερο σκέλος που υπάρχει σε ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/5/2022

Μετά το πέρας της 3ης  ημέρας, χωρίς αγωνιστική δράση, η 4η μέρα βρήκε τους αγωνιζόμενους να ξεκινάνε για την πιο μεγάλη διαδρομή του Rally. Η μέρα ξεκίνησε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που θα δυσκόλευε τους οδηγούς ακόμη περισσότερο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Το επόμενο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν οι βλάβες, αφού δεν θα λάβουν καμία μηχανική υποστήριξη μέχρι και την επιστροφή τους αύριο. Ξεκινώντας από του Λουτράκι και διανύοντας μία απόσταση 360 χιλιομέτρων, στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα τερματίσουν για σήμερα στην Ιτέα με το άγριο ανάγλυφο, επηρεασμένο από το βουνό του Παρνασσού. Εκεί οι οδηγοί θα διανυκτερεύσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πριν την εκκίνηση του σημερινού σκέλους χρειαζόταν να προετοιμαστούν κατάλληλα και για την διανυκτέρευσή τους.

Αν και μία αρκετά γρήγορη διαδρομή η σημερινή, επεφύλασσε ένα αρκετά δύσκολο ανηφορικό και στενό πέρασμα. Όπως αποδείχτηκε, ήταν ένα σημείο το οποίο ταλαιπώρησε αρκετά τους αναβάτες. Σήμερα, 5η μέρα, αναμένεται να επιστρέψουν στο Λουτράκι.

Το κλείσιμο του τρίτου, και μεγαλύτερου, σκέλους ανέδειξε νέους νικητές. Στην κατηγορία μοτοσυκλέτας πρώτος αναδείχτηκε ο αυστριακός πιτσιρικάς, Ebster Tobias, αφού ξεπέρασε τον, μέχρι σήμερα το πρωί πρώτο, Julien Jagu. Στην κατηγορία SSV το προβάδισμα πήραν οι Manu Castan και Amandine Faget.

Η συνέχεια προβλέπει την επιστροφή των οδηγών στο Λουτράκι για μία ανασυγκρότηση. Μόλις επιστρέψουν στο Λουτράκι, θα έχουν και τη δυνατότητα να ελέγξουν τα οχήματά τους για τυχόν μηχανικά προβλήματα, πράγμα που ίσως αλλάξει και τα δεδομένα.

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: