Hellas Rally Raid: Εκκίνηση του μαραθώνιου σκέλους

Ξεκίνησε το μεγαλύτερο σκέλος που υπάρχει σε ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

27/5/2022

Μετά το πέρας της 3ης  ημέρας, χωρίς αγωνιστική δράση, η 4η μέρα βρήκε τους αγωνιζόμενους να ξεκινάνε για την πιο μεγάλη διαδρομή του Rally. Η μέρα ξεκίνησε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που θα δυσκόλευε τους οδηγούς ακόμη περισσότερο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Το επόμενο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν οι βλάβες, αφού δεν θα λάβουν καμία μηχανική υποστήριξη μέχρι και την επιστροφή τους αύριο. Ξεκινώντας από του Λουτράκι και διανύοντας μία απόσταση 360 χιλιομέτρων, στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα τερματίσουν για σήμερα στην Ιτέα με το άγριο ανάγλυφο, επηρεασμένο από το βουνό του Παρνασσού. Εκεί οι οδηγοί θα διανυκτερεύσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πριν την εκκίνηση του σημερινού σκέλους χρειαζόταν να προετοιμαστούν κατάλληλα και για την διανυκτέρευσή τους.

Αν και μία αρκετά γρήγορη διαδρομή η σημερινή, επεφύλασσε ένα αρκετά δύσκολο ανηφορικό και στενό πέρασμα. Όπως αποδείχτηκε, ήταν ένα σημείο το οποίο ταλαιπώρησε αρκετά τους αναβάτες. Σήμερα, 5η μέρα, αναμένεται να επιστρέψουν στο Λουτράκι.

Το κλείσιμο του τρίτου, και μεγαλύτερου, σκέλους ανέδειξε νέους νικητές. Στην κατηγορία μοτοσυκλέτας πρώτος αναδείχτηκε ο αυστριακός πιτσιρικάς, Ebster Tobias, αφού ξεπέρασε τον, μέχρι σήμερα το πρωί πρώτο, Julien Jagu. Στην κατηγορία SSV το προβάδισμα πήραν οι Manu Castan και Amandine Faget.

Η συνέχεια προβλέπει την επιστροφή των οδηγών στο Λουτράκι για μία ανασυγκρότηση. Μόλις επιστρέψουν στο Λουτράκι, θα έχουν και τη δυνατότητα να ελέγξουν τα οχήματά τους για τυχόν μηχανικά προβλήματα, πράγμα που ίσως αλλάξει και τα δεδομένα.

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro