Γράφτηκε από: 
τον Μπάμπη Μέντη

Hellas Rally Raid: Εκκίνηση του μαραθώνιου σκέλους

Ξεκίνησε το μεγαλύτερο σκέλος που υπάρχει σε ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα

Μετά το πέρας της 3ης  ημέρας, χωρίς αγωνιστική δράση, η 4η μέρα βρήκε τους αγωνιζόμενους να ξεκινάνε για την πιο μεγάλη διαδρομή του Rally. Η μέρα ξεκίνησε με πολύ υψηλές θερμοκρασίες, πράγμα που θα δυσκόλευε τους οδηγούς ακόμη περισσότερο μέχρι την ολοκλήρωση της διαδρομής.

Το επόμενο πρόβλημα που είχαν να αντιμετωπίσουν ήταν οι βλάβες, αφού δεν θα λάβουν καμία μηχανική υποστήριξη μέχρι και την επιστροφή τους αύριο. Ξεκινώντας από του Λουτράκι και διανύοντας μία απόσταση 360 χιλιομέτρων, στην ηπειρωτική Ελλάδα, θα τερματίσουν για σήμερα στην Ιτέα με το άγριο ανάγλυφο, επηρεασμένο από το βουνό του Παρνασσού. Εκεί οι οδηγοί θα διανυκτερεύσουν, πράγμα που σημαίνει ότι πριν την εκκίνηση του σημερινού σκέλους χρειαζόταν να προετοιμαστούν κατάλληλα και για την διανυκτέρευσή τους.

Αν και μία αρκετά γρήγορη διαδρομή η σημερινή, επεφύλασσε ένα αρκετά δύσκολο ανηφορικό και στενό πέρασμα. Όπως αποδείχτηκε, ήταν ένα σημείο το οποίο ταλαιπώρησε αρκετά τους αναβάτες. Σήμερα, 5η μέρα, αναμένεται να επιστρέψουν στο Λουτράκι.

Το κλείσιμο του τρίτου, και μεγαλύτερου, σκέλους ανέδειξε νέους νικητές. Στην κατηγορία μοτοσυκλέτας πρώτος αναδείχτηκε ο αυστριακός πιτσιρικάς, Ebster Tobias, αφού ξεπέρασε τον, μέχρι σήμερα το πρωί πρώτο, Julien Jagu. Στην κατηγορία SSV το προβάδισμα πήραν οι Manu Castan και Amandine Faget.

Η συνέχεια προβλέπει την επιστροφή των οδηγών στο Λουτράκι για μία ανασυγκρότηση. Μόλις επιστρέψουν στο Λουτράκι, θα έχουν και τη δυνατότητα να ελέγξουν τα οχήματά τους για τυχόν μηχανικά προβλήματα, πράγμα που ίσως αλλάξει και τα δεδομένα.