MotoGP - Χάνει τον γύρο στις ΗΠΑ ο Miguel Oliveira

Πιο σοβαρός ο τραυματισμός του από όσο φαινόταν αρχικά
MotoGP - Fernandez for Oliveira 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Ο Miguel Oliveira (Prima Pramac Yamaha) δεν θα λάβει τελικά μέρος στον γύρο που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Austin του Texas.

Ο αναβάτης της Prima Pramac Yamaha έπεσε στο Sprint της Αργεντινής έπειτα από επαφή που είχε με τον Fermin Aldeguer όταν ο αναβάτης της BK8 Gresini Racing αποπειράθηκε να τον προσπεράσει και είχε επαφή μαζί του.

Ευτυχώς ο Oliveira δεν έσπασε κάτι κατά την πτώση, όμως τραυματίστηκε στη σημείο που η κλείδα ενώνει με το στέρνο και δεν έλαβε μέρος στον κυρίως αγώνα που ακολούθησε. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην πατρίδα του όπου πραγματοποίησε περισσότερες εξετάσεις και τα ευρήματα της μαγνητικής έδειξαν ότι η ζημιά που είχε πάθει δεν περιορίστηκε στις κακώσεις στην περιοχή αλλά υπήρξε εξάρθρημα στερνοκλειδικής και ρήξη συνδέσμων στην περιοχή.

Προς το παρόν δεν θα υπάρξει κάποια επέμβαση και ο τραυματισμός του Oliveira θα αντιμετωπιστεί συντηρητικά που σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατήσει το χέρι του ακίνητο όσο περισσότερο μπορεί με την κατάστασή του να βρίσκεται υπό παρακολούθηση για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στις ΗΠΑ και τη θέση του θα πάρει ο Αugusto Fernandez, αναβάτης δοκιμών της Yamaha και παγκόσμιος πρωταθλητής στη Moto2 το 2022. 

Σε σχετική του δήλωση ο Oliveira αναφέρει ότι δεν γνωρίζει τον χρόνο επιστροφής του στους αγώνες καθώς αυτός εξαρτάται από την αντίδραση του οργανισμού του και τον ρυθμό επούλωσης του τραύματος.

Steve Holcombe - Από τη Honda στη Sherco για τις σεζόν 2026 και 2027

Ο 9 φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής Enduro στην Ε3 με τη δίχρονη Sherco 300
Steve Holcombe - Sherco
Κώστα Γκαζή
Από τον

Κώστα Γκαζή

2/1/2026

Μια σπουδαία μεταγραφή ανακοίνωσε η γαλλική Sherco, αφού το 2026 και το 2027 θα έχει στις τάξεις της τον 9 φορές Παγκόσμιο Πρωταθλητή Enduro, Steve Holcombe.

Μετά από μια εξαιρετική χρονιά το 2025, όπου η Sherco εξασφάλισε τον Παγκόσμιο Τίτλο Enduro στην κατηγορία E3 με τον Hamish Macdonald, οι Γάλλοι ανακοινώνουν μια μεγάλη συμφωνία, με τον Βρετανό Steve Holcombe. 

Αντίθετα με τους Γάλλους, το 2025 ήταν μια χρονιά που ο Holcombe θα ήθελε να ξεχάσει, αφού σημαδεύτηκε για εκείνον από έναν άσχημο τραυματισμό στον πρώτο γύρο της χρονιάς, με αποτέλεσμα ρήξη πρόσθιου χιαστού στο γόνατο και χειρουργείο που τον κράτησε εκτός δράσης για όλη τη σεζόν…

Holcombe

Τώρα, οι πρώην ανταγωνιστές, Sherco - Holcombe ενώνουν τις δυνάμεις τους για τα επόμενα δυο χρόνια, έχοντας ως στόχο φυσικά τον τίτλο της Ε3.

Παράλληλα με το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP, ο Holcombe θα αγωνιστεί στο Ιταλικό Πρωτάθλημα, το ISDE στην Πορτογαλία και στο Trèfle Lozérien.

Holcombe

Ανάλογα με το πρόγραμμα, ο Βρετανός αναμένεται επίσης να συμμετάσχει σε διάφορες διοργανώσεις Enduro στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι οποίες θα ανακοινωθούν σε μεταγενέστερο στάδιο.

Οι πρώτες δοκιμές με τη νέα του μοτοσυκλέτα έχουν προγραμματιστεί για τις αρχές Ιανουαρίου.

Ο Steve Holcombe, γεννημένος στις  16 Μαΐου 1994, είναι ένας από τους πιο επιτυχημένους ανταγωνιστές στην ιστορία του αθλήματος. Έχει στεφθεί εννέα φορές Παγκόσμιος Πρωταθλητής FIM Enduro, με τέσσερις τίτλους EnduroGP (2017, 2018, 2020 & 2023), τρία Παγκόσμια Πρωταθλήματα Enduro3 (E3) (2016, 2018 & 2019) και δύο Παγκόσμια Πρωταθλήματα Enduro2 (E2) (2020 & 2023).

Ετικέτες