MotoGP - Χάνει τον γύρο στις ΗΠΑ ο Miguel Oliveira

Πιο σοβαρός ο τραυματισμός του από όσο φαινόταν αρχικά
MotoGP - Fernandez for Oliveira 2025
Από τον

Θοδωρή Ξύδη

20/3/2025

Ο Miguel Oliveira (Prima Pramac Yamaha) δεν θα λάβει τελικά μέρος στον γύρο που θα πραγματοποιηθεί αυτό το Σαββατοκύριακο στο Austin του Texas.

Ο αναβάτης της Prima Pramac Yamaha έπεσε στο Sprint της Αργεντινής έπειτα από επαφή που είχε με τον Fermin Aldeguer όταν ο αναβάτης της BK8 Gresini Racing αποπειράθηκε να τον προσπεράσει και είχε επαφή μαζί του.

Ευτυχώς ο Oliveira δεν έσπασε κάτι κατά την πτώση, όμως τραυματίστηκε στη σημείο που η κλείδα ενώνει με το στέρνο και δεν έλαβε μέρος στον κυρίως αγώνα που ακολούθησε. Ο Πορτογάλος επέστρεψε στην πατρίδα του όπου πραγματοποίησε περισσότερες εξετάσεις και τα ευρήματα της μαγνητικής έδειξαν ότι η ζημιά που είχε πάθει δεν περιορίστηκε στις κακώσεις στην περιοχή αλλά υπήρξε εξάρθρημα στερνοκλειδικής και ρήξη συνδέσμων στην περιοχή.

Προς το παρόν δεν θα υπάρξει κάποια επέμβαση και ο τραυματισμός του Oliveira θα αντιμετωπιστεί συντηρητικά που σημαίνει ότι θα πρέπει να κρατήσει το χέρι του ακίνητο όσο περισσότερο μπορεί με την κατάστασή του να βρίσκεται υπό παρακολούθηση για την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι υπάρχει περίπτωση να αγωνιστεί στις ΗΠΑ και τη θέση του θα πάρει ο Αugusto Fernandez, αναβάτης δοκιμών της Yamaha και παγκόσμιος πρωταθλητής στη Moto2 το 2022. 

Σε σχετική του δήλωση ο Oliveira αναφέρει ότι δεν γνωρίζει τον χρόνο επιστροφής του στους αγώνες καθώς αυτός εξαρτάται από την αντίδραση του οργανισμού του και τον ρυθμό επούλωσης του τραύματος.

EnduroGP, Φινλανδία: Νίκες για την ΚΤΜ στο Vierumäki με Verona και Garcia [VIDEO]

Τις εντυπώσεις έκλεψε ο νεαρός Alex Puey στο βρεγμένο Super Test της Παρασκευής - Πάλι για την ΚΤΜ
EnduroGP Rnd 3
Από τον

Φίλιππο Σταυριδόπουλο

25/5/2026

Η άμμος, οι πέτρες και τα δασικά περάσματα του Γεωπάρκου του Salpausselkä δημιούργησαν ένα από τα πιο απαιτητικά Σαββατοκύριακα στον τρίτο γύρο της σεζόν, με τους εργοστασιακούς αναβάτες της KTM να κυριαρχούν και τα αποτελέσματα να κρίνονται κυριολεκτικά στα δευτερόλεπτα.

Η δράση στο Vierumäki ξεκίνησε το βράδυ της Παρασκευής με το AKRAPOVIC Super Test, το οποίο πραγματοποιήθηκε υπό δυνατή βροχή και εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες. Εκεί, ο νεαρός Ισπανός Alex Puey της WP Eric Auge έκανε τη μεγάλη έκπληξη, σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο απέναντι σε όλες τις συμμετοχές του EnduroGP και πανηγυρίζοντας την πρώτη του συνολική νίκη σε Super Test.

EnduroGP Rnd 3

Πίσω του βρέθηκαν οι Zach Pichon και Andrea Verona, με τον Josep Garcia να περιορίζεται στην τέταρτη θέση, σε μια ημέρα όπου η βροχή επιδείνωνε συνεχώς τις συνθήκες της διαδρομής, κάνοντας αδύνατο για τους έμπειρους αναβάτες να χτυπήσουν τον χρόνο του νεαρού Ισπανού.

EnduroGP Rnd 3

Το Σάββατο, στην πρώτη πλήρη ημέρα αγώνα, οι Josep Garcia και Andrea Verona έδωσαν μια πραγματική μάχη σώμα με σώμα. Ο Garcia ξεκίνησε ιδανικά, κερδίζοντας τα τρία πρώτα tests και χτίζοντας προβάδισμα από τον πρώτο κιόλας γύρο. Ωστόσο, ο Verona ανέβασε ρυθμό στη συνέχεια, βρήκε καλύτερο ρυθμό στις ειδικές και κατάφερε να ανατρέψει την κατάσταση στο τελευταίο Cross Test της ημέρας.

EnduroGP Rnd 3

Ο Ιταλός πήρε έτσι την πρώτη του συνολική νίκη για το 2026, επικρατώντας του ομόσταυλου του για λιγότερο από ένα δευτερόλεπτο, με τον Zach Pichon να συμπληρώνει το βάθρο.

EnduroGP Rnd 3

Στην κατηγορία Youth, ο Valentin Mersin χάρισε στη Fantic μια σημαντική νίκη, ενώ έντονος ήταν ο ανταγωνισμός και στις κατηγορίες Junior, όπου συνεχίστηκε η δυνατή μάχη των νεαρών αναβατών σε όλο το τριήμερο.

EnduroGP Rnd 3

Την Κυριακή, ο Josep Garcia απάντησε άμεσα. Ο Ισπανός της KTM εμφανίστηκε αποφασισμένος από την αρχή της δεύτερης ημέρας και κατάφερε να πάρει τη νίκη στο EnduroGP, αφήνοντας δεύτερο τον Verona και τρίτο τον Steve Holcombe της Sherco.

EnduroGP Rnd 3

Η μάχη των δύο εργοστασιακών αναβατών της KTM εξελίχθηκε στο βασικό θέμα του αγώνα στη Φινλανδία, με τον Garcia να διατηρεί το προβάδισμα στη βαθμολογία του πρωταθλήματος, αλλά τον Verona να δείχνει ότι πλέον έχει βρει ρυθμό και μπορεί να διεκδικήσει επάξια τον τίτλο.

EnduroGP Rnd 3

Ο αγώνας του Vierumäki επιβεβαίωσε επίσης την εξαιρετική κατάσταση της αγωνιστικής ομάδας της KTM στο EnduroGP, καθώς οι εργοστασιακοί της αναβάτες Garcia και Verona μονοπώλησαν τις πρώτες θέσεις και στις δύο ημέρες, σε έναν γύρο που συνδύασε γρήγορα περάσματα, τεχνικά κομμάτια και ασταθείς καιρικές συνθήκες.

EnduroGP Rnd 3

To ραντεβού του EnduroGP ανανεώνεται για τις 12 με 14 Ιουνίου του 2026, στo Fafe της Πορτογαλίας για τον 4ο γύρο του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος, όπου οι Josep Garcia και Andrea Verona έχουν τις πρώτες δύο θέσεις με τον Pichon Zachary, Holcombe Steven και Brad Freeman να ολοκληρώνουν την πρώτη 5άδα, με 4 ακόμα γύρους να απομένουν.