Olympia Rally2022: Φινάλε στο Ολυμπιακό Στάδιο

Με άρωμα Dakar
Μπάμπη Μέντη
Από τον

Μπάμπη Μέντη

11/4/2022

Με τον Stefan Svitko να είναι ο νικητής της γενικής κατάταξης, ολοκληρώθηκε μετά από έξι ημέρες το Olympia Rally του 2002. Ακολουθεί το σχετικό Δελτίο Τύπου της οργάνωσης:

 

To Olympia Rally ολοκληρώθηκε με την μικρή αγωνιστική ημέρα των 40 χιλιομέτρων πέριξ της Αρχαίας Ολυμπίας, για να «ταξιδέψει» του συμμετέχοντες σε ένα πανοραμικό πλάνο του Αρχαιολογικού χώρου, του Μνημείου Κουμπερτέν, της Ολυμπιακής Ακαδημίας, και φυσικά του Αθάνατου Ολυμπιακού Σταδίου.

Οι συμμετέχοντες τερμάτισαν ανάμεσα στο πλήθος των επισκεπτών και τουριστών που βρίσκονταν στην περιοχή, καταχειροκροτούμενοι και επευφημούμενοι!

Τα 40 χιλιόμετρα με την μορφή επιλόγου του αγώνα, ήταν πολύ σφιχτά σε πλοήγηση, με πολύ χαμηλή ταχύτητα και δύσκολο προσανατολισμό!

Μεγάλος νικητής της 6ης μέρας αλλά και της Γενικής κατάταξης, ήταν ο μόνιμος πρωταγωνιστής του Dakar #4 Stefan Svitko.

Αξιοσημείωτη η παρουσία του δικού μας #52 Αναστάσιου Γεωργίου με ΚΤΜ 690 που ήταν 2ος στην κατηγορία του

 Από πλευράς οργάνωσης θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε θερμά τον Δήμο Αρχαίας Ολυμπίας για την φιλοξενία και την συνδιοργάνωση, το Δασαρχείο Πύργου, την Αστυνομική Διεύθυνση Κρεστένων, στο Ιατρικό μας προσωπικό και τους διασώστες που υπερέβαλαν εαυτό, το Νοσοκομείο Κρεστένων, και όλους όσους συνέβαλαν στην ολοκλήρωση αυτού του δύσκολου εγχειρήματος.

Αναλυτικά αποτελέσματα

Top 5:
#4 Stefan SVITKO
#5 Tobias EBSTER
#234 Llewelyn SULLIVAN PAVEY
#21 Petr MATUS
#6 Martin Benko

Overall Classification:
#4 Stefan SVITKO
#5 Tobias EBSTER
#302 Maikel SMITS
#320 Vladimir PREIS
#234 Llewelyn SULLIVAN PAVEY

Class Winners
Class 2:
#234 Llewelyn SULLIVAN PAVEY
Class 3:
#4 Stefan SVITKO
Class 4:
#3 Ard VERMEULEN
Class 5:
#52 Alex HUIBRECHTSE
Class 6:
#61 Stefan FALTYS
Class Womens:
#18 Pamela BECKMANN
Class Veterans:
#3 Ard VERMEULEN
Class Veterans Legend:
#7 Jan ZATKO


 

Taddy Blazusiak - 7ος γενικής με την ηλεκτρική Stark Varg στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Hard Enduro

Μέχρι και pitstop πραγματοποίησε η ομάδα του στα πλαίσια δοκιμών
motomag Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

13/2/2024

Είχατε διαβάσει στο MOTO πως το αγωνιστικό ντεμπούτο του Taddy Blazusiak με την ηλεκτρική Varg θα γινόταν μετά κόπων και βασάνων στο ισπανικό πρωτάθλημα Hard Enduro καθώς η FIM έχει απαγορεύσει να λάβει μέρος η μοτοσυκλέτα της Stark Future σε διεθνείς διοργανώσεις.

Ο στόχος για τον Blazusiak και την ομάδα του στον 2ο αγώνα του Ισπανικού Πρωταθλήματος Hard Enduro δεν ήταν άλλος από το να συλλέξουν δεδομένα για την εξέλιξη της νέας μοτοσυκλέτας και αυτός τελικά επιτεύχθηκε καθώς τερμάτισαν στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης, ενώ στο πλαίσιο των δοκιμών πραγματοποίησαν και pitstop αλλάζοντας μπαταρία στην ηλεκτρική μοτοσυκλέτα του Πολωνού.

Τερμάτισε στο ντεμπούτο του ο Blazusiak με την ηλεκτρική Stark Varg

Μπορεί τη νίκη να κατέκτησε ο Ισπανός Marc Riba με ΚΤΜ, ωστόσο τα βλέμματα όλων ήταν στραμμένα όπως ήταν φυσιολογικό στον Blazusiak. Ο Πολωνός αναβάτης της Stark Future στον Πρόλογο λίγο έλειψε να περάσει στον τελικό ωστόσο ένα λάθος τον κράτησε εκτός. Στον κυρίως αγώνα ο Blazusiak με τη Varg ήταν εντός πεντάδας ωστόσο το σημαντικότερο ήταν πως η μοτοσυκλέτα δεν αντιμετώπισε μηχανικά προβλήματα. Στο πλαίσιο συλλογής δεδομένων η ομάδα του Πολωνού αποφάσισε να αλλάξει και μπαταρία κάτι το οποίο δεν ήταν αρχικά σχεδιασμένο να γίνει αλλά το έκαναν για προληπτικούς κυρίως λόγους.

Blazusiak

Μπορεί να χάθηκε αρκετός χρόνος κατά τη διαδικασία αυτή αλλά αυτό δεν πτόησε τον Blazusiak. O Πολωνός στο αγωνιστικό ντεμπούτο του με την ηλεκτρική Varg τερμάτισε στην έβδομη θέση της γενικής κατάταξης όπως προείπαμε, με την ομάδα του να κάνει γνωστό πως το επόμενο αγωνιστικό ραντεβού θα γίνει εκ νέου στο ισπανικό πρωτάθλημα Enduro και συγκεκριμένα στον αγώνα Basella Race στις 16 – 18 Φεβρουαρίου.

Blazusiakhttps://bikealert.gr/el/news/agonistika_-road_filtra_aeros_hiflofiltro