Πανελλήνιο Enduro Σέρρες - Πλήρες Ρεπορτάζ

Ο Σιαφαρίκας ‘ξαναχτυπά’
11/4/2017
Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Β. Ελλάδας
2ος Αγώνας, Σέρρες
9 Απριλίου 2017
Φωτό: Θοδωρής Ερμήλιος
 
Σε έναν αγώνα που κρίθηκε στην τελευταία ειδική, ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) πήρε τη νίκη και επέστρεψε στην κορυφή του Πανελληνίου Πρωταθλήματος μετά από τρία χρόνια. Χωρίς εκπλήξεις οι μάχες των κατηγοριών με τους νικητές του πρώτου αγώνα να επικρατούν και στις Σέρρες.
Την πρώτη του φετινή νίκη στη γενική κατάταξη EnduroGP και τη δεύτερη συνεχόμενη στην Ε3 πήρε ο Βασίλης Σιαφαρίκας (Honda) στον αγώνα των Σερρών. Επιδεικνύοντας έναν μοναδικό συνδυασμό ταχύτητας και σταθερότητας ο 37 ετών αναβάτης από τα Γρεβενά κατάφερε να πάρει τη νίκη μόλις στην τελευταία ειδική του αγώνα σημειώνοντας τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας.
 
Μπορεί να πέρασαν δύο χρόνια από την τελευταία νίκη του στη Γενική ωστόσο ο ‘Siafarix’ απέδειξε πως παραμένει βασικός πρωταγωνιστής στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα. Για την ιστορία, ο Βασίλης διατηρεί ένα εντυπωσιακό σερί που τον θέλει να κερδίζει όλους τους αγώνες που πραγματοποιούνται για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα στις Σέρρες την τρέχουσα δεκαετία. Παράλληλα πήρε και τη δεύτερη συνεχόμενη νίκη του στην Ε3, κατηγορία στην οποία μοιάζει φέτος να είναι το απόλυτο φαβορί. 
 
Βασίλης Σιαφαρίκας: “Αν και ήμουν καλά προετοιμασμένος δεν περίμενα να κερδίσω τη Γενική. Έβλεπα στη διάρκεια του αγώνα πως ήμασταν στα δευτερόλεπτα με τους υπόλοιπους αναβάτες αλλά δεν πίστευα πως θα μπορέσω να κρατηθώ μπροστά μετά τον τρίτο γύρο που θα κουραζόμουν. Στην τελευταία ειδική μπήκα με τα χέρια μου να πονάνε από την κούραση αλλά κατάφερα να κάνω καλό χρόνο και να πάρω τη νίκη.
Παυλίδης και πάλι στην Ε1
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Γιάννης Παυλίδης στη σέλα του νέου του ΤΜ ΕΝ 250FI έδειξε πως βρίσκεται σε δαιμονιώδη φόρμα. Μπορεί να έχασε τη Γενική από τον Σιαφαρίκα αλλά όσοι βρέθηκαν στις Σέρρες, εντυπωσιάστηκαν από την ταχύτητα με τον οποίο περνούσε το γρήγορο κομμάτι της “Yamaha Enduro Test”. Με 4η στο κιβώτιο και ψηλή ταχύτητα, διατηρούσε εντυπωσιακά τον έλεγχο της μοτοσυκλέτας του ακόμα και όταν ένα λάθος τον έφερε σχεδόν με το πλάι.
 
Γιάννης Παυλίδης: “Δυστυχώς είχα μια πτώση στην πρώτη χρονομετρημένη ειδική (Makina Cross Test) που με επηρέασε ψυχολογικά στο υπόλοιπο του αγώνα. Αν και κατάφερα να μαζέψω τη διαφορά, όλα κρίθηκαν στην τελευταία ειδική όπου δεν κατάφερα να βγάλω τον χρόνο που ήθελα. Η νίκη ωστόσο στην κατηγορία είναι ένα καλό αποτέλεσμα για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.”
 
Οι Αλέξης Ζώρας (ΚΤΜ) και Παναγιώτης Κακολύρης (Yamaha) προσπάθησαν να διεκδικήσουν τη νίκη με τον αναβάτη της Yamaha Racing Worksbike Enduro Team Κακολύρη να κερδίζει δύο ειδικές στη Γενική αλλά τελικά να μένει στην τρίτη θέση της κατηγορίας. 
Δύο στα δύο για Βαγγελάκο στην Ε2
Με νέα μοτοσυκλέτα εμφανίστηκε ο Δημήτρης Βαγγελάκος (Yamaha) που άφησε το περσινό του WR450F και μεταπήδησε στο νέο του WR250F (με κιτ αύξησης κυβισμού στα 280cc λόγω κανονισμών της κατηγορίας). Ο Αθηναίος αναβάτης κέρδισε όλες τις ειδικές στην Ε2 και προσπάθησε να διεκδικήσει τη νίκη και στη Γενική ωστόσο μία πτώση στα μισά του αγώνα του στέρησε τις ελπίδες. Πίσω από τον Βαγγελάκο για δεύτερη συνεχόμενη φορά βρέθηκε ο Γιάννης Τρίγκας (Beta) ενώ το βάθρο συμπλήρωσε ο Γιώργος Κοινωνάς με δίχρονη Yamaha WR250.  
 
Δημήτρης Βαγγελάκος: “Το μαλακό τερέν των Σερρών με το αμμόχωμα, τα γλιστερά πλατανόφυλλα και το πολύ νερό, δεν είναι οικείο για όσους ερχόμαστε από τα νοτιότερα της χώρας. Παρόλα αυτά κατάφερα να πάρω ένα καλό αποτέλεσμα. Προσπάθησα να κυνηγήσω τη Γενική αλλά μία πτώση στο μέσον του αγώνα μου στοίχισε αρκετά σε χρόνο. Δυστυχώς δεν έχω κάνει όσες προπονήσεις θα ήθελα με τη νέα μου μοτοσυκλέτα λόγω τραυματισμού αλλά είμαι σίγουρος πως στους επόμενους αγώνες θα είμαι έτοιμος να διεκδικήσω τη νίκη και στη Γενική.”
Κατηγορίες Νέων και Βετεράνων
Για δεύτερο συνεχόμενο αγώνα ο Δημήτρης Μπάκας με το δίχρονο ΤΕ 125 (Husqvarna) ήταν αχτύπητος κερδίζοντας με μεγάλη διαφορά την κατηγορία των Νέων Αναβατών. Δυστυχώς μόλις τρεις αναβάτες έδωσαν το παρών, με τον Γρηγόρη Καρίμαλη (ΚΤΜ) και τον Θεοφάνη Τάπες (Husqvarna) να συμπληρώνουν το βάθρο.
 
Στους Βετεράνους  o δύο φορές πρωταθλητής Θανάσης Γκαγκανάτσιος (ΚΤΜ) πήρε τη δεύτερη φετινή του νίκη ενώ ακολούθησε μια οχτάδα έμπειρων αναβατών με τον Μιχάλη Μιμίκο (ΚΤΜ) και τον Γιάννη Κολιγλιάτη (ΤΜ) να παίρνουν τη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.
Η μάχη του Κυπέλλου
Παράλληλα με τον αγώνα του Πανελληνίου Πρωταθλήματος, έγινε και ο πρώτος αγώνας του Κυπέλλου Βόρειας Ελλάδας. Το παρών έδωσαν 45 αναβάτες με τον Δημήτρη Βαρσάμη (ΚΤΜ) να παίρνει τη νίκη στη Γενική και την Ε2 σημειώνοντας χρόνους που θεωρητικά που θα του επέτρεπαν να παλέψει για μια θέση στην 20αδα Γενικής του Πανελληνίου.
 
Άψογη οργάνωση
Το αθλητικό σωματείο της Λ.Α.Μ.Σ έχει γράψει πολλά σπουδαία κεφάλαια στην ιστορία του ελληνικού μηχανοκίνητου αθλητισμού και κανείς δεν περίμενε κάτι λιγότερο από έναν ακόμη άρτιο και απολαυστικό αγώνα στις Σέρρες. Με τον καιρό σύμμαχο, τις συμμετοχές να αγγίζουν τις εκατό και τη μάχη για την νίκη στη Γενική αμφίρροπη μέχρι την τελευταία ειδική, οι θεατές απόλαυσαν αμέτρητα θεαματικά περάσματα από το ποτάμι του Αγίου Γεωργίου, μια περιοχή που την τελευταία δωδεκαετία έχει φιλοξενήσει όλους τους κορυφαίους αναβάτες από το Παγκόσμιο Enduro. Με τις ειδικές δίπλα δίπλα και σε ελάχιστη απόσταση από την πόλη και το Parc Ferme η σχεδίαση του αγώνα άγγιξε το τέλειο και θέτει υψηλά στάνταρ για τη συνέχεια του Πρωταθλήματος. 
Αναλυτικά αποτελέσματα όλων των κατηγοριών εδώ.
 
Επόμενος αγώνας στα Γρεβενά, στις 13-14 Μαΐου (διήμερος). Θα είναι μία άψογη προετοιμασία για όσους Έλληνες θελήσουν να συμμετάσχουν στον αγώνα για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα EnduroGP στις αρχές Ιουλίου.

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα

500 φωτογραφίες!
Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 1ου αγώνα Τρίκαλα
Θάνο Αμβρ. Φελούκα
Από τον

Θάνο Αμβρ. Φελούκα

16/4/2024

Ο πρώτος αγώνας Enduro στα Τρίκαλα ήταν άψογα διοργανωμένος, αποτελώντας διαφήμιση για το άθλημα του Enduro όπως είχαμε σημειώσει στο ρεπορτάζ κατά την διεξαγωγή του. Τον παρακολουθούσαμε από όσο πιο μέσα θα μπορούσε να γίνει καθώς αγωνιζόταν ο συντάκτης Enduro του MOTO, Κίμων Καράμπελας που τερμάτισε 4ος γενικής και 2ος στην κατηγορία Ε3 όπου και αγωνίζεται με πρώτο τον Γεροντάκη.

Ο Ζώρας πήρε μία μεγάλη νίκη εκείνη την ημέρα με μισό δευτερόλεπτο διαφοράς από τον περσινό πρωταθλητή Κακολύρη στην δεύτερη θέση γενικής και ταυτόχρονα της Ε2. Την πρώτη πεντάδα έκλεισε ο Χρήστος Παπαθεοδώρου ενώ το ρεπορτάζ του αγώνα καθώς και τα αναλυτικά αποτελέσματα υπάρχουν εδώ.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Ρίζωμα Τρικάλων – Αγώνας διαφήμιση για το Enduro

Εμείς επανερχόμαστε σήμερα στον αγώνα των Τρικάλων με την πλήρη συλλογή φωτογραφιών που ζωντανεύουν την δράση του αγώνα στην οθόνη μας.

Δείτε όλες τις φωτογραφίες: