Πανελλήνιο Κύπελλο Extreme Enduro 2023, 1ος αγώνας, Geraneia Χ - Εντυπωσιακό ξεκίνημα με λιγοστές συμμετοχές

Εξαιρετική διοργάνωση από την ΛΕΜΑΘΚ ΑΣ με μικρό αριθμό αναβατών και με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών
motomag Πανελλήνιο Κύπελλο Extreme Enduro 2023, 1ος αγώνας, Geraneia Χ – Εντυπωσιακό ξεκίνημα με λιγοστές συμμετοχές
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/10/2023

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, διοργανώθηκε ο παρθενικός αγώνας Geraneia Χ για τον νέο θεσμό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Extreme Enduro 2023. Οι συμμετοχές των τεσσάρων κατηγοριών (Pro, Veteran, Amateur, Junior) μπορεί να μην ξεπέρασαν τις 40 ωστόσο χάρισαν πλούσιο θέαμα στους αρκετούς φίλους του Enduro που βρέθηκαν από κοντά και τις δύο ημέρες ώστε να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αναβατών.

Το Αθλητικό Σωματείο ΛΕΜΑΘΚ ΑΣ, έβαλε τα δυνατά του ώστε το Geraneia Χ να αποτελέσει μία “ακτίδα φωτός” στους αγώνες Enduro καθώς ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε είτε τους αγώνες να ακυρώνονται-αναβάλλονται είτε όταν αυτοί γίνονται να έχουν ελάχιστες συμμετοχές. Ο παρθενικός αγώνας του νέου θεσμού του Πανελληνίου Κυπέλλου Extreme Enduro δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον συγκεκριμένο κανόνα με 38 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος στο Geraneia X.

ΑΜΟΤΟΕ

Οι άνθρωποι της οργάνωσης κατάφεραν να δημιουργήσουν μπροστά από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Θεοδώρων μία τεχνική διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου για τον Πρόλογο του Σαββάτου, η οποία αποτελούνταν από τεχνητά εμπόδια (κορμούς, ελαστικά, κλπ), με τους αναβάτες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι τόσο από τη χάραξη της διαδρομής όσο και από το επίπεδο δυσκολίας που συνάντησαν, ενώ άπαντες στάθηκαν στην παρουσία του κόσμου. Οι φίλοι της μοτοσυκλέτας, και όχι μόνο, έδωσαν βροντερό παρών και τις δύο ημέρες του αγώνα, με τη διαδρομή του Προλόγου το Σάββατο να γεμίζει από εκατοντάδες θεατές οι οποίοι χειροκρότησαν ενθουσιασμένοι τις προσπάθειες των αναβατών. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στον Πρόλογο -η κατάταξη του Προλόγου θα όριζε την σειρά εκκίνησης της Κυριακής- ταχύτερος ήταν ο Ηλίας Κυριλής (Beta RR 300), με τον Philip Atwill (Beta RR 390), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον Κώστα Ευσταθιάδη (Husqvarna 300), να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ουσιαστικά ξεκινούσε το αληθινό Geraneia Χ, με τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών (Pro, Veteran, Amateur, Junior) να πρέπει να βγουν αλώβητοι από τη διαδρομή μήκους 38 χιλιομέτρων. Η οργανωτική επιτροπή για άλλη μία φορά είχε κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς η διαδρομή ήταν πολύ τεχνική, ενώ ταυτόχρονα ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις συμμετοχές συγκέντρωσε η κατηγορία Pro με 17 συμμετοχές, με τον Κώστα Ευσταθιάδη (Husqvarna 300), να πανηγυρίζει τη νίκη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σπύρος Μανούσος (Beta 300), με τον Philip Atwill (Beta RR 390), να συμπληρώνει το βάθρο, και με τον συντάκτη του ΜΟΤΟ Κίμωνα Καράμπελα να τερματίζει 10ος, κάνοντας παράλληλα δοκιμή του νέου Husqvarna TE 250 TBI 2024, την οποία θα διαβάσετε σε επόμενο τεύχος του περιοδικού. Στην κατηγορία Veteran είχαμε 6 συμμετοχές, με τον Γεώργιο Σκλάβο (Husqvarna TE 300), να παίρνει τη νίκη και τον Θεόδωρο Αντωνιάδη (Beta Xtrainer 300), να ολοκληρώνει τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Χαράλαμπος Χριστόπουλος (Husqvarna TE 300).

ΑΜΟΤΟΕ

Στην κατηγορία Amateur των 13 συμμετοχών νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Παπαηλίας (KTM EXC 250), με τον Συμεών-Χρήστο Φούσκα (KTM EXC 300), να τερματίζει δεύτερο και τον Θεόδωρο Αντωνόπουλο (GASGAS EC 250 ), να συμπληρώνει την τριάδα. Όσον αφορά την κατηγορία Junior στην οποία είχαμε δύο συμμετοχές μόνο, ο Ιωάννης Μανέτας (KTM EXC 150) κέρδισε τον αγώνα, με τον Νικόλαο Μακρυγεώργο (KTM Freeride 250) να τερματίζει δεύτερος.

ΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕ

 

Ετικέτες

Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη

Αγωνιστική δράση η οποία ζωντανεύει μέσα από 500 φωτογραφίες!
motomag Πανελλήνιο Enduro 2024: Mega Gallery με όλη την δράση του 2ου & 3ου αγώνα στη Σπάρτη
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

1/5/2024

Ο δεύτερος και τρίτος αγώνας για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Enduro & Κύπελλο Enduro στη Σπάρτη ήταν άρτια διοργανωμένος, με τους 83 συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών να προσφέρουν πλούσιο θέαμα στον αρκετό κόσμο που βρέθηκε στις ειδικές διαδρομές τόσο το Σάββατο όσο και την Κυριακή.

Όσον αφορά το αγωνιστικό κομμάτι την πρώτη ημέρα ο Αλέξης Ζώρας (GASGAS), πήρε τη νίκη στην γενική και στην Ε2, με τους Παναγιώτη Κακολύρη (Beta) και Παναγιώτη Κουζή (Honda), να τερματίζουν στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα.

Στη δεύτερη ημέρα του αγώνα είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα με τον Κουζή να κερδίζει και τους Ζώρα και Κακολύρη να συμπληρώνουν το βάθρο της γενικής και της Ε2 κατηγορίας.

Ταυτόχρονα στη Σπάρτη πραγματοποιήθηκε και ο αγώνας του Πανελληνίου Κυπέλλου Enduro. Στην C1 νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Ραυτόπουλος (Yamaha), με τους Μιχάλη Τράντζα (Honda) και Ναθαναήλ Κολεύρη (ΚΤΜ) να συμπληρώνουν το βάθρο. Στην C2, o Στέφανος Ζελέστης (Beta), ήταν ο νικητής με τον Κωνσταντίνο Τριανταφύλλου (Sherco) να κερδίζει στην κατηγορία C3. Οι Χριστόφορος Αποστολόπουλος (Beta) και Παναγιώτης Αναστασόπουλος (Beta), πήραν τις νίκες στις κατηγορίες CS και CV, με τον Αλέξανδρο Γρούτσο (Yamaha) να κερδίζει στην κατηγορία Junior Sprint.

Πανελλήνιο Πρωτάθλημα & Κύπελλο Enduro, Σπάρτη – Διαβάστε το ρεπορτάζ του αγώνα ΕΔΩ

Απολαύστε όλες τις φωτογραφίες του 2ου και 3ου αγώνα ο οποίος έλαβε χώρα στη Σπάρτη!

Ετικέτες