Πανελλήνιο Κύπελλο Extreme Enduro 2023, 1ος αγώνας, Geraneia Χ - Εντυπωσιακό ξεκίνημα με λιγοστές συμμετοχές

Εξαιρετική διοργάνωση από την ΛΕΜΑΘΚ ΑΣ με μικρό αριθμό αναβατών και με τον κόσμο να δίνει βροντερό παρών
motomag Πανελλήνιο Κύπελλο Extreme Enduro 2023, 1ος αγώνας, Geraneia Χ – Εντυπωσιακό ξεκίνημα με λιγοστές συμμετοχές
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

23/10/2023

Στις 21 και 22 Οκτωβρίου στους Αγίους Θεοδώρους Κορινθίας, διοργανώθηκε ο παρθενικός αγώνας Geraneia Χ για τον νέο θεσμό του Πανελλήνιου Κυπέλλου Extreme Enduro 2023. Οι συμμετοχές των τεσσάρων κατηγοριών (Pro, Veteran, Amateur, Junior) μπορεί να μην ξεπέρασαν τις 40 ωστόσο χάρισαν πλούσιο θέαμα στους αρκετούς φίλους του Enduro που βρέθηκαν από κοντά και τις δύο ημέρες ώστε να χειροκροτήσουν τις προσπάθειες των αναβατών.

Το Αθλητικό Σωματείο ΛΕΜΑΘΚ ΑΣ, έβαλε τα δυνατά του ώστε το Geraneia Χ να αποτελέσει μία “ακτίδα φωτός” στους αγώνες Enduro καθώς ολοένα και πιο συχνά βλέπουμε είτε τους αγώνες να ακυρώνονται-αναβάλλονται είτε όταν αυτοί γίνονται να έχουν ελάχιστες συμμετοχές. Ο παρθενικός αγώνας του νέου θεσμού του Πανελληνίου Κυπέλλου Extreme Enduro δεν κατάφερε να ξεφύγει από τον συγκεκριμένο κανόνα με 38 συμμετέχοντες να λαμβάνουν μέρος στο Geraneia X.

ΑΜΟΤΟΕ

Οι άνθρωποι της οργάνωσης κατάφεραν να δημιουργήσουν μπροστά από τον παλιό σιδηροδρομικό σταθμό των Αγίων Θεοδώρων μία τεχνική διαδρομή περίπου ενός χιλιομέτρου για τον Πρόλογο του Σαββάτου, η οποία αποτελούνταν από τεχνητά εμπόδια (κορμούς, ελαστικά, κλπ), με τους αναβάτες να δηλώνουν ενθουσιασμένοι τόσο από τη χάραξη της διαδρομής όσο και από το επίπεδο δυσκολίας που συνάντησαν, ενώ άπαντες στάθηκαν στην παρουσία του κόσμου. Οι φίλοι της μοτοσυκλέτας, και όχι μόνο, έδωσαν βροντερό παρών και τις δύο ημέρες του αγώνα, με τη διαδρομή του Προλόγου το Σάββατο να γεμίζει από εκατοντάδες θεατές οι οποίοι χειροκρότησαν ενθουσιασμένοι τις προσπάθειες των αναβατών. Στο αγωνιστικό κομμάτι, στον Πρόλογο -η κατάταξη του Προλόγου θα όριζε την σειρά εκκίνησης της Κυριακής- ταχύτερος ήταν ο Ηλίας Κυριλής (Beta RR 300), με τον Philip Atwill (Beta RR 390), να βρίσκεται στη δεύτερη θέση και τον Κώστα Ευσταθιάδη (Husqvarna 300), να τερματίζει στην τρίτη θέση.

Την Κυριακή 21 Οκτωβρίου ουσιαστικά ξεκινούσε το αληθινό Geraneia Χ, με τους συμμετέχοντες όλων των κατηγοριών (Pro, Veteran, Amateur, Junior) να πρέπει να βγουν αλώβητοι από τη διαδρομή μήκους 38 χιλιομέτρων. Η οργανωτική επιτροπή για άλλη μία φορά είχε κάνει εξαιρετική δουλειά καθώς η διαδρομή ήταν πολύ τεχνική, ενώ ταυτόχρονα ο βαθμός δυσκολίας ήταν μεγάλος. Τη μερίδα του λέοντος όσον αφορά τις συμμετοχές συγκέντρωσε η κατηγορία Pro με 17 συμμετοχές, με τον Κώστα Ευσταθιάδη (Husqvarna 300), να πανηγυρίζει τη νίκη. Στη δεύτερη θέση τερμάτισε ο Σπύρος Μανούσος (Beta 300), με τον Philip Atwill (Beta RR 390), να συμπληρώνει το βάθρο, και με τον συντάκτη του ΜΟΤΟ Κίμωνα Καράμπελα να τερματίζει 10ος, κάνοντας παράλληλα δοκιμή του νέου Husqvarna TE 250 TBI 2024, την οποία θα διαβάσετε σε επόμενο τεύχος του περιοδικού. Στην κατηγορία Veteran είχαμε 6 συμμετοχές, με τον Γεώργιο Σκλάβο (Husqvarna TE 300), να παίρνει τη νίκη και τον Θεόδωρο Αντωνιάδη (Beta Xtrainer 300), να ολοκληρώνει τον αγώνα στη δεύτερη θέση. Την τριάδα συμπλήρωσε ο Χαράλαμπος Χριστόπουλος (Husqvarna TE 300).

ΑΜΟΤΟΕ

Στην κατηγορία Amateur των 13 συμμετοχών νικητής αναδείχθηκε ο Χρήστος Παπαηλίας (KTM EXC 250), με τον Συμεών-Χρήστο Φούσκα (KTM EXC 300), να τερματίζει δεύτερο και τον Θεόδωρο Αντωνόπουλο (GASGAS EC 250 ), να συμπληρώνει την τριάδα. Όσον αφορά την κατηγορία Junior στην οποία είχαμε δύο συμμετοχές μόνο, ο Ιωάννης Μανέτας (KTM EXC 150) κέρδισε τον αγώνα, με τον Νικόλαο Μακρυγεώργο (KTM Freeride 250) να τερματίζει δεύτερος.

ΑΜΟΤΟΕΑΜΟΤΟΕ

 

Ετικέτες

Red Bull Romaniacs 2024 – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Μία απώλεια για τις ελληνικές συμμετοχές, με τον Γιώργο Νταλιμπίρα να τραυματίζεται κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο
motomag Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]
Από τον

Γιάννη Τσινάβο

25/7/2024

Ο διάσημος αγώνας Hard Enduro Red Bull Romaniacs βρίσκεται σε εξέλιξη με τον Jonny Walker να επικρατεί στον Πρόλογο με Beta RR 300 και τον Manuel Lettenbichler να προηγείται με ΚΤΜ 300 ECX μετά το τέλος της πρώτης ημέρας του αγώνα. Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης, Λεωνίδας Λεοντιάδης, Κωνσταντίνος Δημητρίου, Δημήτρης Μάργος, Βασίλης Στεργιόπουλος, Μιχάλης Κεφερλής και Παναγιώτης Κώτσος συνεχίζουν κανονικά. Μοναδική απώλεια ο Γιώργος Νταλιμπίρας ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια προπόνησης μία μέρα πριν τον Πρόλογο.

Η πόλη Sibiu ήταν αυτή που φιλοξένησε τον Πρόλογο του Red Bull Romaniacs 2024 με τον Jonny Walker να μην έχει κανέναν αντίπαλο στη διαδρομή που είχαν σχεδιάσει οι οργανωτές. Ο Βρετανός αναβάτης με Beta RR 300 ήταν ασταμάτητος ενώ ούτε η πτώση που είχε δεν τον σταμάτησε από το να βρεθεί στην κορυφή της κατάταξης. Πίσω από τον Walker βρέθηκε ο Alfredo Gomez με Rieju Mr 300 και ο Manuel Lettenbichler με ΚΤΜ 300 EXC.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Με τον Πρόλογο να αποτελεί παρελθόν, οι αναβάτες ξεκίνησαν για το κυρίως πρόγραμμα του αγώνα. Τα 140 χιλιόμετρα της πρώτης ημέρας του Red Bull Romaniacs έκρυβαν πάρα πολλές δυσκολίες ενώ χαρακτηριστικό ήταν το γεγονός πως σε ένα σημείο της διαδρομής οι μοτοσυκλέτες περνούσαν με zip line ώστε να πατήσουν ξανά στη συνέχεια στο έδαφος.

Ταχύτερος όλων με μεγάλη διαφορά ήταν ο Manuel Lettenbichler ο οποίος κατάφερε με το ΚΤΜ 300 EXC να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια που βρήκε μπροστά του, με τον ίδιο μετά τον τερματισμό να αναφέρει πως ήταν η πιο σκληρή διαδρομή που έχει οδηγήσει ποτέ στο Romaniacs. Σχεδόν μισή ώρα πίσω από τον Lettenbichler τερμάτισε ο Mario Roman με Sherco 300 se με τον Wade Young να τερματίζει στην τρίτη θέση με GASGAS 300.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]

Στην τέταρτη θέση βρέθηκε ο Michael Walkner (GASGAS EC 300), με τον Teodor Kabakchiev με Sherco SE 300 να συμπληρώνει την πεντάδα. Ο Graham Jarvis (Husqvarna TE 300) βρίσκεται στην έκτη θέση, με τον νικητή του Προλόγου Walker να πέφτει στην όγδοη θέση στην γενική κατάταξη.

Όσον αφορά τις ελληνικές συμμετοχές οι Δημήτριος Καζάκης (Silver), Λεωνίδας Λεοντιάδης (Bronze), Κωνσταντίνος Δημητρίου (Iron), Δημήτρης Μάργος (Iron), Βασίλης Στεργιόπουλος (Iron), Μιχάλης Κεφερλής (Iron) και Παναγιώτης Κώτσος (Atom) συνεχίζουν κανονικά παρά τις δύσκολες και πρωτόγνωρες συνθήκες που αντιμετώπισαν στα βουνά της Ρουμανίας.

Red Bull Romaniacs – Τον Πρόλογο ο Walker με Beta, την πρώτη ημέρα στην κορυφή ο Lettenbichler με ΚΤΜ [VIDEO]
Ετικέτες